Tuesday, April 24, 2012

My ex-gelpren : Ainan Tasneem's

assalammualaikum wbt..

Hal hiburan artis malaysia sekarang ni aku dah kurang tau..kalau terdengar lagu-lagu yang best masuk kat telinga aku mesti aku akan tanya sapa yang nyanyi kat bini aku..yela, aku nak dengar radio pon jarang..setiap pagi je pon sebelum pergi kerja radio aku bebunyi kejap dengar Johara kat Era..tu pon pasal lawak..ceria la sikit pagi aku kan..hehe..

Tapi tadi masa youtube walking, aku ada bukak video retis youtube sorang ni..korang kenal Ainan Tasneem? kalau korang tak kenal maknanya korang lagi prakk la pasal hiburan dari aku..kehkehkeh..aku teringat nak bukak youtube Ainan ni pasal masa aku balik kedah tempoh hari, aku ada dengar lagu Ainan ni keluar radio masa dalam kereta..woaaa..untung lah, dah jadi artis dah dia sekarang...


Aku bukan apa yang tetiba nak cerita pasal dia ni..sebenarnya kalau korang nak tau, dah lama aku kenal Ainan Tasneem ni..tapi dia jela tak kenal aku..kehkehkeh..lagu feberet aku yang Ainan Tasneem ni nyanyi macam dalam video ni la, lagu keluang man..comel sehh..hehehe..lepas Ainan dah mencuri hati aku, tak lama lepas tu muncul pulak budak kecik Najwa Latip peha besar tu..ramai kawan-kawan aku masa tu share kat FB video dia..huh..tak sebest dan secomel Ainan pon..tapi rezeki dia pulak kan dapat jadi artis dulu..untunglah..hehe..





Sebenarnya aku takda modal nak tulis apa sangat untuk entri ni..hahaha..apa pon aku harap korang tak komen pasal dia kat bawah ni dengan gaya macam ustaz ustazah jugak, macam yang dah belambak kat youtube tu.kehkeheh..bukan aku tak sokong benda betul yang diorang cakap, tapi serius sia-sia..rasanya budak-budak je kan yang suka komen pasal artis-artis ni..masuk je youtube, dengan yakin dia bantai taskirah dan komen yang aku kenot brain contohnya macam ni..


"Knapa zaman skang ramai pompuan byk mendedahkan suara?kn aurat?dan ramai antara kte sokong artis...artis dianggap tuhan???dunia kian hampiri kiamat"



"Suara org pmpuan bagaikan awrat taw x??? Mmg dy leh trkenal tp brserta dgn dosa... renung2 kn la..... -aq benci penyanyi pmpuan-"


"ko ni apahal plk nk mrh dia psl lagu kluang man. klu xnk tgk ko pnya pasal la. bln2 pose ni guna la ayat yg elok sket ni nk maki hamun org x tentu psl knp? abg akan pertahankn awk ainan tasneem. teruskn prjuangan"


kahkahkahkah...komen-komen ni sebenarnya aku kopipes je pon dari komen video Ainan ni kat youtube tu..aku pelik sebenarnya kenapa diorang ni suka komen camni, siap gaduh-gaduh, yang syok sendiri, yang suka nasihat, dan macam-macam lagi la..sekor-sekor macam monyet..kehkehkeh...tapi ok la, sebabkan diorang ni la, aku selalu pecah perut bila baca komen-komen bangang tu..tu yang lagi best dari lagu Ainan sendiri..hahaha..ops sory Ainan, abang tetap akan pertahankan Ainan..kahakahkahkah...



p/s : maaf title entri macam propa lebih..kehkehkeh..


43 comments:

  1. first, ade istilah youtube walking meh ???
    seken, aku kenal dy tp x bape folo lagu dy

    third, kadang2 aku bukak ytube tgk komen dulu bbanding video tu kahkahkah.

    last, tajuk mmg propa :-w

    ReplyDelete
  2. @Chuu Muqhlis aku baru bagi istilah tu..youtube walking lagi best dari blogwalking yang pasti..kehkehkeh..

    ko sama cam aku gak..tengok komen lagi penting dari video pasal kat situ lawak..

    last..biar la propa pon..buekk..

    ReplyDelete
  3. hahaa. fara pon penah jugak terbaca comment2 org dekat youtube. mmg nak tergelak jew kan ? heheee. maseng2 nak tunjuk hebat. ntah pape jew. cm dak2. hak3.. but, fara suka dye nih.. najwa latif tu kureng laaa. dye ni sempoi jew.

    ReplyDelete
  4. Dia lawa lah. Suara pun best.

    Orang yang komen macam ntah pape pun kadang-kadang tak betul kan.

    ReplyDelete
  5. @fArAh kUchEnGg semua video rangkin tinggi penuh la dengan komen2 gila camtu..best layan komen dari video..hahaha

    ReplyDelete
  6. @Ardini Izzati lawa dan sweett..hhihi..gedik semacam lak aku pasai apa ni..kehkeh..

    ReplyDelete
  7. ouhh, cun gak ex gelpren ko dulu nyahh

    ReplyDelete
  8. xde2., x same.. aku tgk komen sebab nk twu vid tu best ke tak..lalala~ :))

    ReplyDelete
  9. haha..1st time dgr nama dia..x kenal pun

    ReplyDelete
  10. aku selalu jugak baca komen2 dekat video diorang ni. aku tau yg komen tu semua jeles. suara depa tak sedap, muka depa tak cantik, tu pasai depa komen lagu tu. haha!

    ReplyDelete
  11. mati2 ingat dia ex hang.. propa na...

    ReplyDelete
  12. suara dia best macam suara aku.HAHA.


    dulu sikit lagi aku nak belajar goreng gitar tapi dibantah oleh bonda tercinta...apa boleh buat~

    ReplyDelete
  13. Comel jugak ex gepren ko ni wp dia tak kenal ko. Eh, tapi.... aku mmg lebih prakk daripada ko sbb aku serius tak kenal dia ni dan taknah dgn lagu dia. Mcm duduk kat Rusia plak aku ni tak kenal artis Mesia.

    ReplyDelete
  14. penah juga dengar lagu dia , not bad lah sbb dia ada bakat..

    menyampah kadang baca komen2 kat utube tu..bajet gud gud jek masing2..

    ReplyDelete
  15. Wahhh, Pakcik! Comel seh ex-gelpreng kauuu. Sweet lah korang berdua mesti dea salu nyanyikan lagu keluang man tuu untuk kau tyme detim dulu kannnnn? Hihih!

    Err ustaz ustazah yg komeng tu mesti dorang pun denga sama Ainan ni nyanyi kann? Kalau tak cemana dorg bleh tau yg Ainan tu menyanyi? Takkan Ainan ngah bg tazkirah sambil goreng gitar kut? Bwahaha! (Kalau dah tak suka denga pompuan nyanyi, takyah lah tengokkkk) Adehhhh! :DD

    Aku rasa laki aku cam ade jek bukak vid Ainan ni. Dea pantang tgk pompuan pandai men gitar. Yg tak comel pun jadik comel. Shila Amzah, Najwa peha besar. Hwaaaaaa! :((

    Nak kuwa jap lah gi beli gitar kapok! Ngehhh :D

    ReplyDelete
  16. Haha.. bro. skrg kita banyak terdedah dengan realiti tv yang memerlukan juri. Jadi semua orang nak bagi kritikan mereka, tak kisahlah dari sudut agama or tak. Hoho.. Asalkan komen dorg tak membawa kepada orng nak benci budak ni dahlah. Dosa satu hal (serupa mengumpat), sia2 j bakat budak ni terkubur nanti.

    ReplyDelete
  17. xbrp minat pulak dgn dy . tade yg standing dgn yuna ..

    ReplyDelete
  18. @Umie Artoqiemie haih..ko tak kenal ke umie..dia lagi pemes dulu dari najwa latip kat utube..

    ReplyDelete
  19. @khairul dah jadi retis pon bro..tu pasai aku tekejut dgr lagu dia kuar radio..hehe..

    ReplyDelete
  20. @Wadi AR tapi takde jodoh la cikgu..sobb..sob..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  21. @anis madu hahhaa..ko pandai2 je bagi andaian kan..hahaha..

    ReplyDelete
  22. @eton
    hahaha..ko ni pon tak beragak nak pecaya..aku stakat like page dia layak la..haha..

    ReplyDelete
  23. @Aien Alien fuhh..selamat bonda ko tak bagi..kalau tak rosak industri muzik malaysia aien..hahaha....

    ReplyDelete
  24. @LydSunshine takpe lyd..aku paham..ko dah level makcik2 mmmg tak berapa tau sgt hal budak2 nk jadi penyanyi ni..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  25. @sis92 hahaha..tapi dorang tu buat aku tegelak selalu..takpe aku maafkan dorng..hahahaha...

    ReplyDelete
  26. @Liyaa Mf jgn dikenang kenangan lepas makcik..hahaha
    ustaz ustazah tu salah tempat sebenarnya nak taskirah walaupon bende betul..
    standard la laki suke tengok awek main gitar..shila amzah ok la cun..najwa tak..hahaha..yuna terbaikk..hehe..ko tak payah la beli gitak kapok..beli kopok sudah..hahahaha...

    ReplyDelete
  27. @Apple hahhaa..pengaruh tibi la ni ek..ermm..patut la ramai nak jadi juri..hahaha..

    ReplyDelete
  28. @-SUPERGIRL- die hard fan yuna ke ko ni..hahaha..sampaikan pesanan aku kat yuna boleh tak..bagitau dia jgn pakai tudung afrika tu..cam hapa tah..hahaha..

    *yes aku sokong yuna terbaik..

    ReplyDelete
  29. Wakakakaka!! Serius tak kenal dia! Wakakaka! Lg truk dri bro, wakaka!
    Lawak gila, nk berguling gelak. Rsa mcm blur2 jap.

    Ok la, ehem. Sbb tu la bro sy tak ambik tau hal retis ni. Dh byk ustaz ustazah ckp dh. Nk tmbah, tak payah la.. Mcm tu jugak.. Baik sy tk pyh ambik port. Tgk skrg, klu ambik port pun skadar buat sembang boleh la.. Diorg dah kalis sentap dh dgn komen2 mcm tu. Yg penting buat duit, famous. Ikut la gerak hati tu. Doa'2 mintak jauh kat kturunan kita n cpat2 taubat la sbelum ajal.

    ReplyDelete
  30. Sumpah ini first time aku dgr psl dia ni.

    ReplyDelete
  31. Ainan?? retisss ke dia ni...?? Actually dia kawan wa kat YM dulu2... Since zaman sekolah... Tapi since dia cam kuntrul cun gittew... Wa x brape nak suke... Ade bunyik dengki tak?? wahahhahaa

    ReplyDelete
  32. tajuk mmg propa,teruja aku nak baca.aku tak pernah dengar lagu budak yg ko bahasakan diri sebagai abang ni.haha..tp pernah nmpk beliau kt dlm paper..aku lg jarang amik tau pasal lagu2 baru.artis2 youtube pun klu org masuk blog je aku dengar.haha..

    ReplyDelete
  33. "abang tetap akan pertahankan Ainan"

    kahkahkah..tak tahan aku baca..nasib baik dh mintak maaf pasal title entry..hahaha

    ReplyDelete
  34. youtube walking ~ kahkahkah ! aku pon suke gak baca komen kat video tu. hahaha. komen yg memang melawakkan . macam le si retis tu bace komen diorang. haha

    ReplyDelete
  35. Najwa Latiff Peha besar lolololol!!

    ReplyDelete