Wednesday, January 11, 2012

Online shopping

Korang penah atau memang suka shopping online tak?..ni aku nak cerita sikit yang minggu lepas aku dah beli 2 benda dari online ni..best jugak, rasa tertunggu tunggu je barang tu bila nak sampai..mencabar kesabaran betul..kahkahkah..

Benda first yang aku beli ialah perfume untuk bini aku..awat aku sampai nak beli online??..pasal kat pasaran black market susah jumpa..kehkehekeh..nak beli yang ori bajet takda..hehe..Jenama perfume ni Anna Sui forbidden Affair..kat mana² kedai jual perfume ada je,tapi macam yang aku cakap, nak beli ori bajet tarak..hahaha..

Apa pon aku puas hati barang tu sampai dalam keadaan baik dan sama je seperti ori..kalau korang nak tau macam mana bau seksi dan geram², aku syorkan korang cuba la perfume ni..bagi aku bau perfume ni tersangatlah seksi..untuk yang ada laki, pakai malam sudah,kompom laki hang horny dan ajak tido awal...kehkehkeh..

Benda kedua yang aku beli pulop ialah hp..benda ni agak tak penting sangat pon sebenarnya..tapi takpa la..benda murah jugak..hahaha..blackberry bold 9700..huh..baru RM200 bai..ok la tu kan..haha..

nasib tak typo blekbery phone ni..hahaha.

Walaupon just look alike, tapi notbad la..wifi ada, kamera function depan belakang pon ada..senang citer semua ok la, just tak boleh bbm je..ekeke...lagipon aku saja je layan bit kat lelong.com tu,alih alih termenang la pulak..alang² dah menang murah, bayar je la..hahaha..

Kesimpulannya, kalau korang nak beli belah secara online macam lelong.com tu aku rasa ok dan dijamin selamat..tapi barang ok atau tak aku tak jamin la..haha..enjoy your bidding bak kata lelong..hehehe...


p/s : membazir amalan setan..

26 comments:

  1. bit ke bid?

    ermm kita org islam bule layan bid ke??

    ReplyDelete
  2. eh..sat2.. henpon tu ori ke dak? *kate looks alike..~

    ReplyDelete
  3. nana : anda 1st..nasib ko cakp cantik..hahaha..

    anon : ades..sori anon..typo ah..bid bukan bit..tak tau plak aku pasal hukum bid ni..nanti aku tanya ustaz.

    yuyu : looks alike je yuyu..

    ReplyDelete
  4. Untuk Anon..
    http://kemusykilan.islamgrid.gov.my/questions/view/28583

    ReplyDelete
  5. untung la bini kau dapat perfume tak ori..;P

    yang penting ikhlas...!haha

    ReplyDelete
  6. Shopping on9? Penah penah! Shopping bajuuu. Tp ada skali misinfo, dpt2 kaler baju tak sama macam yg dikehendaki. Terus kecewa & stop! :(

    Perfume Anna Sui mmg ada beberapa yg sedap. Aku pun Love gila! Tp tak sure laa Forbidden Affair tu yg mana satu.

    Laki ajak tidow awal ek? Nak try lah. Kahkah :P

    ReplyDelete
  7. Ori penah dapat,xori pon dpat..untungkan?
    haha

    ReplyDelete
  8. rifhan : untung la..ekeke..iklas la untuk bini kot..hehe..

    liya : tu la masalah kot kalau online..takut barang salah or rosak..
    cer la try minyak wangi tu..best wei..forbidden affair ni baru..kalau dulu yang same bau night of fance..hehe..

    wani : i punye perfume je abih ni..isk..

    zulaika : try la..hehe..tp yg penting makesure kat luar lagi mahal..kalau kat luar murah baik tak payah..hehe

    ReplyDelete
  9. jgn terkena lesung batu udah la bro..kesian mamat kt dlm paper tu smlm..btw..owner keta tu org melayu..dari somban N9

    ReplyDelete
  10. wah best la dpt bb :D tp knapa tk boleh bbm ??

    ReplyDelete
  11. khairul : kesian tu bro kalau dapat lesung je..hehe..berani owner tu buat camtu ye bro..respek..

    nuraischa : tu bb looks alike je aischa..bukan bb ori..hehe..

    ReplyDelete
  12. lawaa weyh BB tuh! murah pun murah.funtion dia memang macm bb gak ker?

    ReplyDelete
  13. rupe ok la,serupa je bb ori,function macam nokia biase je..bbm takleh..haha..

    ReplyDelete
  14. wow baguslah klu benda smp dalam keadaan baik.aku dulu mmg gila shopping online,skang dh insaf..:)

    ehh bagus sgt ke bau perfium tu?kahkah..

    ReplyDelete
  15. cantik cantik cantikk (kata ipin dalam upin dan ipin )

    huhu

    ReplyDelete
  16. aku jarang beli online, takut kene tipu, huhuuu

    ReplyDelete
  17. pn kutu : senang cita shopping kat shopping complex lagi best la kutu..haha

    bau seksi wei..best ah..

    azat : macam penah kene tipu je bro..haha..

    firdaus : minyak wangi mesti la wangi bro..tp yg ni bau seksi..hehe

    ReplyDelete
  18. die punyer packaging parcel tu cemna sam? haha. *sam2.

    ReplyDelete
  19. Lol! jk bl yg xori, dia mmg akn kurang sket feel tu. Bau yg tak tahan lama n dsb. Jk bro slalu ke kl, kat sg wang ad jual murah. Tp kn pnd tawar menawar. Botol n kotak mmg serupa ori la. Lol. Last tym beli tuk adik perempuan, sbb kat sbh susah nk cr. Beli 2 jns, rm30. Murah kn? bau pun ok la even xori.


    Nk cek mnyk ori, terbalikkan botol mnyk wangi, bila dia bnyk buih, mksd tu bkn ori. Sbb ketumpatan air n mnyk yg berbeza.

    ReplyDelete
  20. aku adalah salah seorg manusia yg tak suka beli barg online..tak thu la knpe haha

    ReplyDelete