Wednesday, October 26, 2011

Tips : blog pentaw

assalammualaikum wbt..

amaran : entry ni mungkin akan membuatkan sesetengah pihak sentap

Harini aku nak kongsi sikit tips blogging yang sepatutnya semua blogger kena ambil berat..bukan apa,sejak aku dah rajin sikit blog walking ni,asik ada je buat aku jadi malas balik..korang tau sebab apa? sebabnya blog korang SEMAK..

Maksud aku yang semak ni bukan la sebab penggunaan widget yang banyak,walaupon tu pon salah satu punca aku malas nak membaca sebab blog jadi berat..tapi sebab utamanya korang pasang mp3 atau video lagu yang autoplay tu..arghhhh..dushh,dush..


Tak salah pon kalau korang nak pasang,tapi jangan la buat autoplay..lagi elok kot kalau pengunjung korang tu sendiri pilih nak dengar ke tak..Lagipon macam aku ni,sambil sambil surf tenet,blog walking dah tentu aku layan mp3 tak pon youtube aku sendiri..pastu bila aku blogwalk korang punya blog yang ada lagu autoplay ni, overlap la lagu tu dengan lagu yang aku dengar..



Nak pulak dalam 10 blog yang aku masuk semua pasang lagu..arghhhhhhh..dah macam pentaw(techno) bunyik speaker aku..wakakaka...nak salahkan korang pon tak boleh jugak, mungkin korang buat blog tu bukan untuk dilawat kan..LOL..


SORY KALAU AKU TERCEROBOH HAK PERSENDIRIAN..



P/S : kalau mengikut teori HIRO yang ke-4, "pergi mampos siapa terasa, kalau terasa baik berubah.terasa je tak guna. ye dak?"

46 comments:

  1. super setuju tuan!
    klu nk jd dj g la msok konti sane, x ya layan blog ekeke

    ReplyDelete
  2. kahkahkah..ko je kot yang setuju chuu..yang lain rasa nak terajang je aku ckp blog diorg semak..wakaka..

    ReplyDelete
  3. stuju lol..hahaha
    like ayat P/S uh hahaha

    ReplyDelete
  4. hahah...tersgt3 agree... xsuke blog yg punya lagu autoplay kekadang ganggu mood...hehe

    ReplyDelete
  5. setuju jugak..huhu..kdg2 rimas trus pangkah :p

    ReplyDelete
  6. fuyohh.tersentap mak.....muehehe saya punya bukan autoplay,xsuka bleh stop..^-^ anyway setuju ngan knyataan nie..

    ReplyDelete
  7. hehe...xpe2....nak jgk letak lagu... :)

    ReplyDelete
  8. @mispyeja : sokong tapi blog ade lagu gak.. kahkahakah.. takpe2.. terpulang ye.

    @eman :biasanya blog cam diary ni yang selalu buh lagu..untuk syok sendiri..aku paham, owner tu nak dgr sorg..bukan suh org dgr..so takleh salahkan dia..hahaha..

    @mzoned : kahkahkah..pangkah terus..kejam ko..hahaha..aku selalu mengalah je..terpaksa la tutup sound..haihh..

    ReplyDelete
  9. @rara : mak jgn la sentap sgt..teguran ikhlas je ni..wakaka..tak setuju pandangan aku ignore je..

    @syafiqa : gua pon kisah..hehee..

    @ayien : orite ayien..pasni aku nak dgr lagu aku masuk blog ko..hahah..buh lagu best2 skit..

    ReplyDelete
  10. ok la tu . tak payah beli set hi-fi letak dekat rumah . hehe ... tp memang betul pon ... semak . saya setuju !! huhu ...

    ReplyDelete
  11. @suzyana : ade lagi ke org pakai set hi-fi skg suzy..ekekeke..lawak la ko ni..

    p/s : ada tak blogger pasang mp3 surah yasin kat blog??

    ReplyDelete
  12. betoi laaaaa... jenih lagu hat tak reti auto play tu yg payah,nak pulak lagu metal,arghhh *ok emo jap,haha*


    p/s: weiiiiii,mana ada nak ganti la wei, sampingan ok,muahahahahahahahaha..

    ReplyDelete
  13. ngeh2 .. bila 10 lagu bergabung boleh jadi juara lagu? Oh tidaakkk!! ... jadi, katakan ya pada autoply :P

    ReplyDelete
  14. sekarang ni dah ada baby..kalau ada blog yg memekak tu sori la, terus kena pangkah.tiada bls2 ziarah okey.malas

    ReplyDelete
  15. @onie :hahaha..dari semalam ko emo ye mocik..ekekeke

    @mawar berduri : yaa..katakan ya pada autoplay~~~away terjun bangunan..ekeke

    @lydia miza : betol tu lydia..memekak je kan baby nak tido.potong stim je nak blog walking..hehehe

    ReplyDelete
  16. hehehhe.. aku surf tenet xdgr lgu .. hahha .. sbb dpn aku tv ..ekekek ..

    ReplyDelete
  17. aku memilih. kalo bukak blog tu kuaq lagu yang aku layan, aku layan ah. kalo kuaq lagu yang menyemak kepala. aku mute je. easy as abc bro :)

    ReplyDelete
  18. @rara : masalahnya kadang2 aku selalu tekejut sebab masuk masuk je blog tu,dah bebunyik speaker pc aku sekuat kuatnye..semak toqq..tak pasal2 kantoi aku kat opis asik blogging je..kahkahkah..

    ReplyDelete
  19. aku jua seperti mu.. sentiasa begang bila lagu ada kat blog.. wlaupun x play tp bila lagu loading abes la limit berokband eden.. arghhhh [=="]

    ReplyDelete
  20. mujur blog aku xde lagu....
    uhuhuhuuhhuhu

    ReplyDelete
  21. hehe sis tk pasang lagu pun LOL :)

    ReplyDelete
  22. ye, selalunye saye tinggalkan jer terus blog yg meriah sgt tu :-)

    ReplyDelete
  23. dulu masa2 bulan stat blogging aku pasang backgrond lagu wings ..pastu ada org kompeln tros aku buang

    ReplyDelete
  24. bkn apa bro..walaupon tu hak masing2..tapi sebenarnya agak mengganggu pasang lagu autoplay ni..org yang masuk blog tu bukan nak dgr lagu pon..org nak layan entry je kan..kan..kan..hehe

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. hehe lagu best ak bole layn g .. lagu cm !@#$$%% tapi entry best aku mute je .. lagu cam !@##%% dan cerita ntah pape .. aku blah je .. sori to say ak bkn blogger y hebat tapi itu pilihan kita kan .. :)

    ReplyDelete
  27. hahaha..betol tu fierul..kalau entry menarik walaupon blog ade lagu boleh layan lagi, tp off sound la..

    ReplyDelete
  28. sy suka dgr lagu yg bertindih2... leh dpt ilham baru... ha3.

    ReplyDelete
  29. hehe.. aah la.. isi kandungan mcm lebeh kurang :)

    ReplyDelete
  30. haa, tau xpe. kdg tu tgh syok bw tgh mlm time sume org dh tdo tau2 trmsuk blog da lgu, dh la sound overdose, mau kna mki ngn org yg tgh tdo , huhuhu


    erk, td try ltk lgu. tp tuan blog sndri pn trasa kerimasan. hehehe~
    so da buang, sgt2 x sesuai n kdg2 leh mtikn mood org nk jenguk blog kita

    hadoiii, bnyk lak ku memembebebebel, larikk dlu ye.

    ReplyDelete
  31. setuju! markah penuh untuk anda! :D

    ReplyDelete
  32. hahahaha..ramai plak yg setuju ngn aku..gud..gud..yang tak setuju takde ke..hahaha..tak marah ke aku cakap blog hangpa semak...Kahkahkah..

    ReplyDelete
  33. aku terus tekan (x) kalu ade lagu

    ReplyDelete
  34. hehehe...sbb 2 nesa off je trus sound ble blogwalking~XD

    ReplyDelete
  35. aku memang xbuat sbb aku pun xsuka! haha! lps ne for sure makin kurang la blog2 yg ada lagu. *kcuali yg baru trlpas dri zoo sakai sgt nak ada lagu

    ReplyDelete
  36. dulu blog ain ade lagu pastu ramai bsing terus buang jewww.. blog ain x semak kan? berat x? hehehehe :P

    ReplyDelete
  37. hahaha..elok la dah buang,mengganggu je lagu tu.hehe..blog ain ok je,ringan dan simple..terbaikk dah..

    ReplyDelete
  38. mmg la aku setuju sbb punyelah aku setting blog aman damai tanpa sebarang pncemaran telinga tetibe..

    "terasa je tak guna" --> pedas ouh XD

    ReplyDelete
  39. yep betul3~!!
    LOL..mmg dulu letak mp3 bagai kat blog..
    tp skrg dah xde,,mmg wat semak. ^_^

    ReplyDelete
  40. Aku setuju yg ni..sekarang ni aku selalu jer hangin bila terjah blog org..pasang mp3 tapi x letak button pause/stop..x kira la lagu sedap ke x sedap ke..tetap aku hangin..aku skroll atas bawah x jumpa kat mana nk stop, terus aku off jer wifi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkahkah..off wifi terus..nasib tak turn off..hahaha

      Delete