Monday, January 16, 2012

Info : Tahun katak a.k.a Tahun Lompat (2012)


assalammualaikum wbt..

Korang perasan tak tahun 2012 ni ada lebih sehari..haha..aku baru perasan semalam lepas belek² kelender..best arr sapa yang lahir 29 febuari nanti..maklum la besday korang tu 4 tahun sekali kan..jom la celebrate sama sama..kehkehkeh...

Aku tak nak cerita pon pasal kejadian astronomi yang menyebabkan jadinya tahun lompat ni..nak tau pasal tu, google la sendiri..yang aku nak cakap, aku jeles kat orang yang lahir tarikh 29 febuari ni pasal ikut kiraan aku, yang sama tahun lahir dengan aku, korang baru umur 12 tahun sekarang..siak, umur menipu korang..hahaha..

  • 1984-1988 =1
  • 1988-1992 =2
  • 1992-1996 =3
  • 1996-2000 =4
  • 2004-2004 =5
  • 2004-2008 =6
  • 2008-2012 =12

arghhh..i kenot brain..baru darjah 6 patutnya..ekeke..

walaupun aku jeles umur korang lambat tua, tapi sebenarnya aku kesian jugak dengan korang ni..korang tetinggal sambut besday selama 16 tahun dah kalau sebaya umur aku..kehkehkeh..

Ok ok..aku joke je laa...hehehe..apa pon sebenarnya korang yang lahir 29 febuari ni untung apa..lain sikit dari orang..kalau bini aku lahir 29 febuari mesti best..tak payah aku sibuk nak pikir beli hadiah apa tiap² tahun ye dak..4tahun sekali je...kahkahkah...

Tapi ada satu lagi benda special kat tarikh lahir aku yang lebih kurang special macam 29 febuari..hehe...aku boleh bagitau...tapi korang tolong la rahsiakan ye..takut jabatan astronomi negara dengan NASA tangkap aku pulak nanti..tarikh lahir aku 32 Oktober 1984..shyy...jangan pecah rahsia tau....


p/s : Dipercayai ada 6 orang je lahir pada 32 oktober 1984 ni serata dunia..

.

25 comments:

  1. alien je lahir 32 oktober.haha..

    mmg uniklah sapa yg lahir 29hb,kesian kan besday depa 4taun sekali.msti tak best takde org nak wish besday tiap2 tahun..aku bersimpati..kahkah..

    ReplyDelete
  2. perasan tahun ni tahun lompat....sbb ada kawan yg smbt besday 4thn sekali....kenalah ingat utk wish 4tahun sekali..ngee

    32 oktober?haha hari baru dalam kalender ke...

    ReplyDelete
  3. aku nyaris2 nk p 29 nasib 22 hehhe

    ReplyDelete
  4. haha ade member aku 29 februari.. tapi tahun 1988.. time 28 februari, ramai2 wish dia, 'hepi besday in advance!' bila dh masuk 1 mac, ramai2 wish 'hepi belated bday' haha..adoyyy

    ReplyDelete
  5. kutu : ekeke..kejam jugak ko ye pn.kutu...

    aishah : aku pon ade member 29 febuari dulu masa sekolah..boring tak leh sambut..ekeke..29febuari kelender planet namek la..

    nursyafiqah : erk..walaupon takde kaitan..tq la bgtau ko lahir bulan5..wakaka..

    cikpha : ko lahir tahun katak jugak je cikpa..haha..nasib tak 29..kalau tak kompom katak..ekeke..

    paani : owh..camtu ek..belated tu biase aku dengar..yang advance tu aku baru tau ni..haha..

    ReplyDelete
  6. tahun lompat kembali..


    ni mesti lahir 1 november 1984... 32...terlebih sehari dari 31 hari dalam bulan oktober... :p

    ReplyDelete
  7. tak la aien..salah tu..32 tolak 5..tu tarikh lahir aku sebenarnye..ekeke..

    ReplyDelete
  8. eh,,akhirnya jumpa jugak orang yang lahir sama dengan aku..32 oct..akulah orang ke6 tu..

    ReplyDelete
  9. rifhan : wakakaka..penat aku cari ko tau..

    kairul : hehe..32 oktober perasan tak bro?ekekeke..

    ReplyDelete
  10. maknanya kena kerja lebih sehari ke? amboi..kena ponteng ni.

    ReplyDelete
  11. aku lahir 9 november. motif aku: nk adiah bday. haha

    ReplyDelete
  12. myra : hehe..sama ke..

    hiro : tu la pasal..bos kene bayar keje lebih sehari ni kalau tak ponteng..ekeke

    yuyu :ooo..scopio la ko ek..hahaha..motif ko tak jelas la..signal putus2..ekeke..

    ReplyDelete
  13. haha. ko ni mmg pndai kan. aku repeat la motif ak lg skali, ak nk adiahhhh. haha

    ReplyDelete
  14. sebab sama dengan aku la aku tau..ekeke..ko nak adiah boleh..jom dating ngan aku..ade bran?ekeke..

    ReplyDelete
  15. cesss..stakat datingggggg. nti dapat lego je. xmau ak. hahaha

    ReplyDelete
  16. hahahaha...ko kene hargai walau apa pon org nak bg yuyu..nasib la kalau lego pon..ekeke..

    ReplyDelete
  17. payah sape lahir time 29 nie..hehe..tak leh sambut besday tiap2 tahun..hehehe..tapi asl dia tak letak nama tahun kangaroo ker..kan sedap skit bunyinya..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  18. nasib abg aku lahir awal sehari,kalau tak 29 feb dia,kahkah

    ReplyDelete
  19. 32 oktober?..errr sapa la lahir pada bulan tuh..huhu

    ReplyDelete
  20. Mgkn sbb entri dlm ni yg sempoi kot sy minat nk komen bnyk2. Lol.
    Mmg kesian gak kat orang2 yg lahir tahun lompat ni, nk smbut harijadi bkn men lama lagi. Lol.

    ReplyDelete
  21. hahaha..tq apple..kau pon sempoi gak..skali pukal kau komen entry2 aku..

    ReplyDelete
  22. aku pelik lah, ape pasal susah payah dorg nk lebihkan sehari utk 4 tahun sekali tu???

    bole tlg jawab dak? huhuuu

    ReplyDelete