Monday, November 5, 2012

Melempiaskan nafsu

assalammualaikum wbt..

Serius shit masa untuk aku blogging sangat terhad sekarang ni..mood nak menulis pon hampir jahanam disebabkan internet dah hampir sebulan takda ni..bil tetap sampai untuk dibayar..grrr..tolong la TM selesaikan la cepat masalah aku ni..kang aku report kat tribunal tuntutan pengguna baru tau..haha..

Bukan sekadar aku perlukan internet untuk blogging, tapi disebabkan internet takda di rumah, 8 jam aku dipejabat terasa la sibuknya..bila nak sambung kerja di rumah pon dah jadi masalah sebab internet takda..so mintak maaf ye pada blog-blog yang aku tak sempat walking back tu..mana sempat aku cuba la singgah..

Sekarang ni ada isu apa ye yang panas?aku dah kurang peka la perkembangan..haha..eh , korang dah makan ayam KFC yang baru tu..sedak gila aku rasa..errr..apa yang aku dah merapu ni..hahahaa..apa pon pada aku nak ucapkan tahniah dan selamat pengantin baru pada yang bakal menamatkan zaman bujang pada blogger Aien , Syida. Wadi kureda dan Chuu Muqhlis..bagi kad yang betul-betul kat aku kay..aku tak layan kad digital..haha..


nyum..nyumm...

Cuti sekolah dah nak bermula, ramai jugak pasangan yang merancang nak langsungkan perkahwinan cuti sekolah ni, tapi aku kesian jugak memandangkan cuaca tak berapa baik kan sekarang...bukan la mempertikaikan kuasa Allah,cuma harapnya hujan tu tak mengganggu urusan korang la ye..planning la yang terbaik..jangan salahkan hujan  plak nanti..

Mungkin korang boleh jugak manfaatkan hujan sesuai dengan perkahwinan tu..so tak timbul la isu hujan mengganggu majlis ye dak..hehe..buat je tema perkahwinan dalam hujan..lagu November Rain jadi lagu tema..sempoi kan..disamping tu dapat dah korang menjimatkan kos-kos yang mahal untuk sewa dewan, khemah dan lain-lain..berbasah-basahan la sesama di majlis perkahwinan tu..haha..cuma harapan aku, semoga takda siapa la terima idea aku ni..kehekehkeh...

 *****************


Dalam takda internet kat rumah ni, tak sangka pulak bini aku akhirnya berjaya jugak update blog expired dia ni tsarinaofpersia.blogspot.com..kahkahkahkah..pada yang belum tahu, bini aku pon seorang blogger sebelum ni, cuma dah lama la pencen.. entri-entri lama pon dah habis dia delete..hahaha..cuma aku nak bagi kritikan la sikit kat kat Cik Puan ye, kalau update entri tu jangan la lupa letak tajuk...sempoi bak hang sampai takda tajuk..kehkehkeh..

Okay, jelas yang aku adil kan..pasni jangan cakap aku tau kritik orang je..bini aku pon tak terlepas kay...kehkehkeh..



P/S : maaf la yang tertanya-tanya pasal tajuk, entri ni la sebenarnya yang terjadi bila nafsu menulis dilempiaskan..sekadar melepaskan gian menulis..takda kaitan dengan senggama..haha..




77 comments:

  1. bagusnya korang laki bini berblog. Encik hubby akak usah kata nak berblog, blog akak pun dia x baca. Kiranya ada luahan hati yg tak tercakap tu, takde la dia tau. sadisss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia bukan rajin blogging pon kak..dia advan sikit pasal aktif join forum jer..grrr..

      Delete
  2. untungla bini ko ponbloger jgk...

    hahaha.. tajuk ko menakutkn aq.. ingtkn apelah td.. muehehehehe

    sal aym kfc tu, aq xpena mkn lg.. sedap ke?? hahaha.. nak keluar g beli la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung kat mane tah..haha..biasa2 ja bah..

      tajuk tu pon biasa gak..sah ko berfikiran negatif kan..kahkahkah..
      sedap wei..semalam aku dah makan, harini terasa nak makan lagi..haha..

      Delete
    2. hahahaha... tajuk pon dah buat aq berfikiran negatif.. adeiii... nasib baik xtulis nafsu kuda.. muehehehehehehe...

      memandangkn ko kata sedap, aq nak makan la mlm ni... nak cr sapa yg sanggub blnja aq mkn.. hahhaa.. almaklong dah jd penanam anggur yg bejaya.. muehehehehe

      Delete
    3. erk..jauh sungguh pemikiran ko melayang..ke nafsu kuda peginye..kahkahkah...

      Delete
  3. zinger tu xmakan2 lagi, haish, nak mengusha bini dulu lah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu sama dengan zinger ek..tapi aku rasa best gila..double lak tu..hehe...
      #ada satu entry je kat blog tu..hahaha..

      Delete
  4. Replies
    1. sesuai utk org yang suka makan ayam cam aku..kalau ade roti cam beger pon aku tak makan roti dia..haha..

      Delete
  5. Entry anti climax. Excited aku nak baca. Tapi takpe la. Promote blog isteri itu sipat yg mulia bundle. Aku nak pomote blog suami aku, tapi blog dia private. Heheh. Nanti aku polo blog wife ko. Pesan kat dia, sila update dgn konsisten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..anti climax pasal ni blog budak2 bawah umur la lyd..ekeke..laki ko pon berbelog gak lyd..haha..dia citer pasal apa siap private tu..misteri betul..hahaha..

      Delete
  6. Replies
    1. apa yang boleh tahan kin oii..haha....
      #lama tak nampak..

      Delete
  7. Replies
    1. hahaha..best kat mane tu mrs..biase2 je bah..

      Delete
  8. oh kenal dr blog la ek....bagus gak ek blog nie...tak payah daftar agensi cari jodoh dah , kat sini pom bolehh kan..haaa gituuu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. errkk..bukan la nana..blogging ni takda kaitan pon jodoh aku dengan dia..hahaha...ko ni pandai2 je reka kan..hahaha..

      #aku ngorat dia kat luar je..tak main la dalam tenet..haha..

      Delete
  9. wahhhh seronokkk nye pasangan ni ;D
    2-2 ada blog boleh berlumba nak update entry kan hihihi

    *hye wani ;D
    so lepas ni malasss layan bundle da..sbb kak wani da ade *JANGAN JELES!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak payah lumba la na, aku bagi dia jalan dulu 10 tiang..hahaha..
      #sampai hati ko na..dah la..kita clash..kehkeh

      Delete
    2. Hahah kata² org fofuler mmg camgitu!

      #so kita nk tukar status ke
      ^^bundle change relationship with jnalo to single^^ (FB sgt!)

      Delete
    3. fofuler kew..hahaha..

      #betul2..fb sangat..ekeke..

      Delete
  10. wah2.. rmainye nak kawen.. slmt pngntn baru la eh.. hahaha.. tapi kak syida dh trima lamaran fik k?
    (-________-)hohoho... sedapny Kfc tu! blnje plish!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tah la sida tu..jual mahal semacam je..hahaha..

      Delete
  11. Seram kuku tengok tajuk ko.. hahaha. Tm sengaja dengki sikit kat kau tu.. papepun thank kat kau bund. Aku jarang nak komen sebab kekadang apa yg aku nak ckp, lebih kurang sama je dengan apa yg blogger lain cakap. Yang benar : kaknam style.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..thanks sebab apa lak ko ni zie..haha..takpe kalau ko jarang komen..tpi mohon ko rajin2 update ye kaknam stai..

      Delete
  12. heheh ape lg cepat buat aduan,,line tenet lembap emmg tgendala keje kan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak buat aduan pon kene tunggu talian ok pasal takda line lagi skg nak call..tapi kalau dah ok nak buat aduan apa lagi..arghhhhh...haha

      Delete
    2. Apekehal sengal sgt jawapan kau ni? Hahaha! Aku nasehatkan kau call TM guna hp, pastu cakap kat org TM tu suh betulkan line tepon ko. Ckp la kau nak guna tepon tu utk wat panggilan buat aduan psl kabel TM tak betulkan lagi. Arghhhh!!

      Delete
    3. hahaha..ko pon lagi sengal makcik..ekekeke..
      #aku tak pakai hp la skg..arghh..

      Delete
    4. Pulak dah? Kalau macam tu kau email je TM suh betulkan line tepon kau tu? Eh, lupa pulak internet kau ngah takde kan? Macam mana nak email? Arghhhh!! Hahaha

      Hp kau pegi mana?

      Delete
  13. ni kira entry senggama jugak ni bro..senggama minda..kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul gak tu..kalau dah terlempias nafsu tu kira macam tersenggama la kan..kehkehkeh..

      Delete
  14. Selamat pengantin baru pada yg nak kawin..Kau silap tag nama aku weh...Aku tak kawin lagi la..Jatuhh la saham aku!! grrrrr!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh suka hati aku la nak tag sapa pon..hahahaaha..bila nak kawen tu aku tak kisah..tapi ko nak kawen kan..hahaha..

      Delete
    2. Tunggu aku nak kawin baru tag laaaa...Sekarang aku bikin saham aku jatuh merudumm...Hahahaha...

      Delete
  15. Ramainya kawan2 nak kawen. Senang sket nanti nak borak pasal sleep paralysis. Kahkah!

    Hujung tahun kan memang musim hujan. Tp tyme tu gak r ramai yg nak wat kenduri kawen. Untung dulu masa aku kawen cuaca cerah je. Nampak sgt majlis aku sgt diberkati. Ahaha! Org kata tips taknak kasi hujan turun, letak spender atas bumbung. Eh, betul ke? Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhahahahahahahaha..

      aku xnak komen apa dah..aku nak gelak jer...hahahhahahaha

      Delete
    2. wakakakaka..spender sapa jadi mangsa time kenduri ko dulu makcik?

      Delete
    3. Senang sket nanti nak borak pasal sleep paralysis. Kahkah!

      spender sapa jadi mangsa time kenduri ko dulu makcik?


      Ok...cukup buat hahahahaha.. lawak la.

      Delete
    4. Aien paham ke sleep paralysis tu. Ish2 memang dah patut sgt kawen Aien ni. Ahaha! :P

      Aku tak baling spender atas bumbung pun la. Aku tanya kau betul ke tips tu? Tapi mana ada aku buat. Warghhhh! Hahaha

      Delete
    5. musim ujan musim mengawan.. kahkah..

      Delete
    6. erkk..mell ni kalau bab mengawab laju je..haha..

      Delete
    7. liyaa, letak spender yg dh basuh ke belum basuh? kahkahkah...

      Delete
    8. aku rasa yang belum basuh la..power sikit..ekeke

      Delete
  16. bagus la kawin2 ni. bertambah la masjid pasni. suka tgk org kawin.
    moga2 kita pun dpt berkat bila org ramai kawin ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya'allah kalau p kenduri kawen biasanya dapat 'berkat'..beg kecik ada telor, gula-gula, kerepek tu kan org panggil berkat..haha

      Delete
  17. wadi? wadiiii? wadiiiiiii? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wadi nak kawen...hahaha..kompom aku datang walaupon tak dijemput..

      Delete
  18. Replies
    1. sila la..tp jgn mengharap dia walking back ye.dia tak rajin pon..haha..

      Delete
  19. perghh gerun aku baca tajuk entry hg ni bro

    ReplyDelete
  20. ohh kesiannya. knp tak record date internet tu rosak dari bila sampai bila, b4 bayar bil inform kat TM. so diorang akan potong la caj kat bil tu.

    serius chuu nk kawen? jenguk blog cik puan wani jap. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade je dalam record..sejak 12 haribulan 10 haritu lagi tenet takde chicna..gila tak gila la..dah nak sebulan dah ni..bayar buta-buta je sebulan takleh guna..sengal punya TM..

      #sebenarnya aku main tag je nama2 tu..aien je yang pasti tak lama lagi nak kawen..hahaha..sori sbb menimbulkan kontrovesi sikit

      Delete
    2. laa abis tu knp byr full jugak? slalu diorg potong la byk mana yg kita tak duna.

      ohh ok.. curious jgk sbb chuu bz semacam jek. hikkk..

      Delete
  21. sian ko pakcik.. mesti rasa xlengkap hidup kann.. al-maklumlah ko kan blogger tegar.. hahaha..

    chuu nak kawen? awat aku xtau..? xaciiii.....

    terjah blog puan wani!.. geng buyong aku.. ahak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tak lengkap la..astro takda aku tak kesah lagi..tapi kalau tenet takde mmg tenat jadinye..haha..

      ko tanye la chuu sendiri bila dia nak kawen..aku main tag je tu..kehkehkeh..

      Delete
  22. lamanya cerita pasal internet ko..kalau aku dah marah2 ni. haha.


    awalnya ucap...lambat lagi la, tahun depan pun belum sampai lagi. ramai ya...chuu pun sama ek? tahniah2.


    ReplyDelete
    Replies
    1. tah la aien..sabo je la..penat dah aku marah2..haha..

      takpe..aku ucap awal2 terus..chuu aku tak tau bila nak kawen..aku main tag je tu..ekeke..

      Delete
  23. owh..laki bini dua dua pun blogger??sempoi-sempoi..hehehe..aku mula sekali pandang keliru plak citer pasal line tenet takde ngan burger KFC tu..rupanya citer berlainan..igtkan TM byr ganti rugi dengan burger seketul..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. bini aku blogger yang dah pencen..ni baru nk sambung tugas balik..ekeke..sori la der, aku main rojak je entri ni..ekeke..

      Delete
  24. ko ucap tahniah kat chuu nak kawin ke??? konpius den ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni kawan baik chuu pon tak tau ke tun..hahaha..aku pon tak tau chuu nak kawen bila..aku main tag je tu..ekeke..

      Delete
  25. lol..ko ni kan buat terkejut aku je... mana aci chuu kawin dulu.. patut aku... hahaha

    ReplyDelete
  26. Replies
    1. aku tak tulis pasal sleep paralysis pon payeh..haha

      Delete
  27. kenduri time hujan best gak beb.takdela istilah nasik tak cukup nak jamu tetamu dtg.klu hujan lebat kompem org tak dtg majlis.hahaha..

    wah ada jugak iklan promote blog bini ko.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha..kesian la kalau orang tak datang..merepek je ko ni..hahah..
      #iklan berbayar tu..kalau pree aku tak layan..haha..

      Delete
  28. Ty pakcik tlg pomot hari bhgia aku.,kahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. ekeke..ingatkan ko dah taknak masuk blog aku chuu..kemain bz ko skg kan..

      Delete
  29. bile kite nak dating nih???? buleh gak open table, heheheheeee

    ReplyDelete