Tuesday, June 26, 2012

Secebis Penghargaan Untuk Semua..

assalammualaikum wbt...

Sebenarnya aku pon baru perasan satu benda kat blog aku ni yang semalam lepas Encik H tinggalkan komen beliau kat entri tu..entri bertarikh 21 Jun 2011 (link) aku ada buat satu entri pasal follower blog aku yang masa tu ada 43 orang selepas hampir dua tahun aku blogging..kahkahkah..untung la korang yang baru blogging pon dah ramai pengikut dan pembaca kan..hehehe..

So nampak tak korang betapa merangkaknya aku nak masuk dalam dunia blogging ni..aku tak nak delete entri-entri lama dulu walaupun agak memalukan sikit..biarlah jadi kenangan..entri yang agak kelakar bukan sebab aku buat entri lawak..tapi sebab penulisan aku yang sangat baby dan naif..kehkehkeh...

Now..setahun lagi dah berlalu..selepas aku dah banyak makan nestum..kini aku baru boleh berdiri..nak berjalan belum kuat lagi(kentut masih bau nestum)..43 orang follower masa tu dah bertambah yang sekarang 1686 orang..syukur alhamdulillah..apa pon nilai kepuasan aku berblogging ni sama sekali aku tak basekan mengikut jumlah tu..apa la sangat nombor yang ada pada jumlah tu kan..


ni sekadar nombor..

Yang paling aku rasa terharu sebenarnya..aku dah ada kawan-kawan yang sentiasa sokong aku menulis sekarang ni..pernah dulu aku bagitau dalam entri mana tah..korang yang support aku ni, aku tak anggap korang sekadar follower..korang semua aku dah anggap kawan-kawan,korang anggap aku kawan tak?..ada yang panggil aku bundle, bro sam, boy, BS, ah chai, cikgu,,err.. dan apa-apa pon aku tak kisah..korang semua tetap kawan aku...

Kepada korang semua..aku harap korang teruskan la support aku ye..tanpa korang semua, blog sampah ni takda nilai pon..dah tentu jadi sampah yang tak bleh direcycle lagi.. korang yang menentukan semua..aku cuma ibarat seorang pengarah kecil..tanpa sokongan pelakon, kru filem, juru makeup, promosi, pengkritik, dan lain lain, tak mungkin boleh berjaya...


Chuu,Liyaa MF,Encik H,Aien not Alien,Apple Ryuzaki,Pn.kutu, LydSunshine,Yuyu, kura,payeh, Wadi Ar,fiksyida,Mrs Mell,robot comel,Sis Al,Nazrul Azat,Mocik Onie,cinta zulaikha,bro Khairul,sis92,mr kopipes,Chemey,Ckin kembaq,Rapunzel cikololo,Eton,Miss purple,keli menari,cik lala,khairolina,Zwan sabri,Nana bambam,syafiqakarim,Cikpha,Nurmujahidah,Azlan strider,Zaza borhan,tukang karut,saddlone,umie artoqimie,Cik suriz,Farah, Hanim,Babycomel,Tinta lana,Cik pipi tembam..dan ramai lagi..


Walaupon sebahagian nama-nama ni dah makin jarang aku nampak..tapi takpa..jasa korang tetap ada..datang dan pergi perkara biasa..sekarang pon makin bertambah lagi kawan-kawan baru yang semakin ohsem..korang semua memang best beb..sory la ye, aku tak sempat dan tak larat nak bagi link untuk nama-nama korang tu..harini aku sibuk gila kat opis..korang tengok la, malam pulak aku baru sambung siapkan entri ni..hahaha...

Akhir kata dari aku..terima kasih semua..maaf jugak kalau ada yang terasa,tersentap dengan entri-entri aku selama ni..kalau kenal dan terjumpa aku kat luar masa korang detim tu tegur-tegur la ek..selamber jer..aku tak makan orang..mana la tau tetiba aku bermurah hati nak belanja makan pulak ke..hahhaha...ok la tu je nak cakap..blogging memolek ok....


p/s : meh la meriahkan lagi kotak komen aku..haha..dah macam FB pulak walaupon fb aku pon tak penah penuh komen macam blog ni..haha..thanks again..


115 comments:

  1. Replies
    1. astagaaa.
      nak jugak jadi pengomen 1st.
      T_____T

      Delete
    2. hahahaha..tapi aku tak ckp 1st kan..lalalala...

      Delete
    3. wahh, sape wadi ar tu. kirim salam beliau. mesti cun

      Delete
    4. wadikurede tu..cun ke?bleh la kot..tp kureng center la dia tu..ko kenal dak?hahaha..

      Delete
    5. aku lalallala kt sini utk mnunjukkan ak 1st :P

      Delete
    6. too late..sila refer komen kat bawah untuk tengok siapa yg dah komen 1st..kehkehkeh

      Delete
    7. kopipes ko lambat...hahaha....

      Delete
    8. err ak rasa ak 1st sbb sam xcakap die 1st samala dgn chemay..so ak 1st! ko klh mr. H kahkahkah

      Delete
    9. cuba ko skrol bawah sikit kopi..h dah ckp 1st bai..hahahha...

      Delete
  2. Replies
    1. hahahaa..merepek je ko paani..lama tak nampak..

      Delete
  3. tahniah ye..moga terus maju.ramai org suka sampah agak nya..haha ini lah sampah yg ohsemmmm!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnaks..sampah ni tak ohsem pon..pembaca yg ohsem sebenarnya..
      *kipas*..hahaha..

      Delete
    2. Ayat kau takleh blah Pakcik! *Kipas* Hampeh betul. Poyo gila! Haha

      Delete
    3. hahahaa...yg semua komen ko nak bls gak pasal apa..aku rasa nk lantik ko balik la jadi assistant admin..leh tolong bls komen2 aku..

      #h plak aku pecat pasal ko dah balik..wakakaka...

      Delete
    4. Mana2 yg aku rasa ada point nak bahan & kutuk kau, aku balas la. Ceh! Kipas aku gak nampak? Nak pujuk aku balek lettew. Kahkah!

      Delete
    5. Sir,

      I hereby tendering my position as your assistant admin..grrrrrr..

      Delete
    6. kehkehkehkeh..sengal belake demo nih..

      Delete
  4. bukn byk minum susu duchlady kaa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nestum lagi sedap..campur milo sikit..perghh..hahaha..

      Delete
  5. Replies
    1. erkk..kurang jelas komen pinky..anyway thanks..

      Delete
  6. omaiiigaddd.
    ada nama i la youuuuu.
    walau pun salah ejaa.
    sobs3
    T_____T

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang lain la tu kot..hahhaa...
      ok joke je..sory salah eja..hahha...

      Delete
    2. halamakkkk.
      salah orang ke?
      takpe.
      aku tetap nak berbangga jugakkkk.
      wahahha

      Delete
    3. hahahaha..eh..rajin plak dia bereply2 komen...hahaha..

      Delete
  7. terus maju jaya brader.. hepi belated besday blog sampah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum lagi laa...besday blog aku bulan 8..ni entri penghargaan je..hahaha..

      Delete
    2. Patut r blog kau maju. Kau suka bg penghargaan kat readers. Takyah tunggu besday da kasik penghargaan. Bukan cam blog femes, org kata blogger femes tak penah pandai ucap time kaseh pd sume yg menyokong dea. Owh, patut r blog kau maju kan? *Menganjing* :P

      Err ni bukan perli kan? Takut lak aku nak gurau senda lebih2 ngan kau Pakcik. Kehkeh :D

      Delete
    3. cm tu teori ko ye liyaa? aku pon kne buat entry penghargaan gak la cmni kehkeh., tnpa pembaca sapelah kite ye dak..dok pikir diri sendri mmg x ke mana la. syok sorang2 @___@

      Delete
    4. hampeh ko makcik..kes sebab lama tak bahan aku ke apa ni..hahahaa..
      ngn korang semua ni aku tak amik hati la..toksah risau..

      bgus chuu..ko memang murid yang cepat belajar..jgn ikut liyaa..walaupon dia junior ko..tpi dia kuat melawan..grrr..

      Delete
  8. susu nespray..hak2... ke susu cap junjung???

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf khairolina..takda susu dalam ini cerita..hahahha...

      Delete
  9. Replies
    1. tahniah h..ko memang win la..ekekeke..

      Delete
    2. "sama-sama"

      #tu kira entry tambahan drpd aku la..sebab ko kan ucap terima kasih..hahaha

      Delete
  10. nama aku pun ada walaupun aku jarang komen... terharu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada la jugak bro walaupon tak banyak..hahaha..

      Delete
  11. kira lps tu cpt gak la up sbb dlm masa setahun bertambah 1500++ follower. hebakkk.. petua plss. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takda apa la petua chicna..bw je..tak penah pon aku join segmen tambah follower..hahaha..

      Delete
  12. ada nama aku..?
    muchas gracias ye bro..

    siapa kata sampah kat sini xberguna..
    see..berapa ramai yg suka sampah termasuk aku..hahaha....

    blog ni best, tu yg makin ramai org follow..
    teruskan makan nestum ye bro..kentut bau nestum xde hal jgn bau jering dhlah ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko suka blog sampah ni..isk..kalau blog emas tu lain la..
      ni sampah je pon..pelik aku..hahaha..

      *lala masak sweet sour pon sedap..

      Delete
  13. aaaaaaaaaaaaaa...tercari-cari name yuyu. n ada. kihkih. mekasih brader sam. *aku tetap x puas hati knape ade pggil ko ckgu!.
    aku dh start bz blik. jg dri leklok na. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harus la ko kne ada yuyu..org penting walaupon ko memanjang bz..hahhaa...
      aku cikgu bebas lz..tak perlu subjek khas..haha..tak caya..tnya anak murid aku..chuu dengan aien tu..liyaa je yng suka melawan sikit ckp cikgu bundle ni..hahaha..

      Delete
    2. Mintak maaf Cekgu Pakcik! Arini saya malas r nak blaja. Esok je la saya dtg sekolah <-- Melawan lagi. Kahkah!

      Hi Cekgu Yuyu *lambai2 tangan* :P

      Delete
    3. aku lupa la nak tulis gelaran pakcik kat entri..hahaha..

      Delete
    4. Aku pasan dah. Mmg sengaja kan carik pasal ngan aku? Tak menghargai aku lettew! Grrrrr

      Delete
    5. hahahhaa..maneleh tulis pakcik..nanti org ingat aku tua >:P

      Delete
    6. tumpng lalu..aku nak lambai2 kat yuyu je :-h

      Delete
    7. kenapa ada h? lambai kat aku ke? :">

      Delete
    8. This comment has been removed by the author.

      Delete
    9. hai chuu.. hai liyaa.. ^^ yg lain2 tak hai. hahah.

      Delete
    10. apasal liyaa je..dush dushh...

      Delete
  14. <-- bakal jadi macam lu bro. haha
    *angan-angan taik ayam tinggi betul angan2 tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko nak jadi macam aku watpe pirana..tak sesuai langsung dijadikan contoh..hahaha..

      Delete
  15. kehkeh. nama aku ada selit la encik bundle :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama yg tersenarai kena bayar sorang rm5 ringgit..duit buat jamuan..hahaha..

      Delete
    2. huh. bayar singgit je, dapat kuih 3 bijik. haha

      Delete
    3. kuih pon sebijik 50sen sekarang la sekarang..hahaha..murah gila tu 3 seringgit..

      Delete
  16. untung la.. rezeki bakal anak.. lalalalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh tambah 1 lg follower.. memang bertuah.. hehehe

      Delete
    2. b4 tu aku baru kene unfollow tun..kehkehkeh..

      Delete
    3. bundle da nak dpt baby ke? lalala~
      kite nk jd auntie chuu wakaka

      Delete
    4. aminnnn...doakan la biar cepat dapat..skg belum lagi :|

      Delete
    5. berani ko unfollow aku.. aku buat malapetaka kat blog ko.. hahaha.. (berani gitu kan)

      Delete
  17. Fuyoh! Ini bukan secebis penghargaan, tapi betul2 penghargaan secara pukal. Bape sekilo Pakcik? Err. Kahkah!

    Btw, even kau ckp follower tu sekadar nombor, tak kesah la Pakcik. Dorang sekadar follow tp tak komen pun tetap secara automatik dorang menyokong kau walaupun secebis. Tanpa dorang, takkan wujud jumlah 1686 tu. If tak salu kena unfollow, mungkin jumlah tu lebih lagi. Bwahaha!

    Yg kau ckp pengkomen kau dah anggap macam kawan tu, entry Follower Tampal vs Follower Ohsem kut. Itu salah satunya semenjak aku kwn ngan kau ni. Taktau if ada lg sebelum2 tu. Entry lama2 even aku dah baca, tp mungkin aku kurang alert.

    Ohh! Dari situ datangnya nama Blog Sampah <-- komen untuk entry 21 Jun. Selit sini. Kahkah! Last but not least, semenjak aku kenal kau melalui entry2 kau dlm blog ni, then aku komen2 kutuk2 kau sket, then kita jadik teman begosip, aku dah lama anggap kau kawan. Kdg2 je aku anggap kau musuh. Wakaka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf entry tambahan lagi. Bwahaha!

      Delete
    2. ye makcik..sejak tu nama sampah ni wujud..b4 tu bundle pages..aku pon tak sangka walaupon nama ni sampah..blog aku terus naik mendadak lepas tu..luck betul..hahaha..

      unfollow u makcik..hahaha..semua ada jasa gak kat blog aku ni walaupon satu klik..yg follow je pon tak kisah la..yg dah jadi kawan plak cam kita2 ni kira paling terbaik..korang tak follow pon aku tetap anggap kawan..

      Delete
  18. tak pernah rasa mcm sampah kot. walaupun jarang mengomen, tapi x pernah tinggal baca new entri sejak letak kat bloglist. ada follower yg ramai memang seronok. bagi semangat menulis, kekdahnya... :)

    ReplyDelete
  19. sobs.. sobs... asal aku rase terharu ni.. tacing.. demm...

    # aku baru je bape bulan kenal belog sampah nie ngan owner die yg hotak xcenter.. kahkah.. xcely.. aku pun xkesah xde polower sgt.. yg penting bila dpt berkawan dan bergurau.. ececeh... xcely aku suka bace blog lelaki lagi.. coz korang lagi banyak pengisian walaupun entry tu sentap.. xmacam blog gugurl cam aku nie.. gedik je lebih.. wakakaka..

    asal aku wat entry tambahan cam makcik liyaa pulak ni.ish!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terharu plak ko makcik..hahaha..walaupon baru kenal tapi best kan kwan ngan aku..aku tak sombong kan..kan..kan..hahaha..bab entri tu aku no komen sebab aku banyak merepek gak..kehkehkeh...

      #aku pancing je tu bagi ko rajin2 sikit masuk belog aku makcik..nak buat entry tambahan,ke bangkangan ke pon aku tak kesah..janji support sini tau..hahaha..

      Delete
    2. Virus aku dah semaken tersebar. Malangnya, asal entry tambahan, asyik aku yg dipersalahkan. Grrrrr~

      Delete
    3. memang salah kauuuuu......wakakakaka...

      Delete
  20. Nama aku termasuk skali. Yay! Sama-sama. Dan ko pun teruskan le menyokong blog aku.

    Aku part yg follower tu aku tak berapa kesah. Tapi nuffnang aku sungguh tak memberangsangkan. Hehehe. Sbb aku jeles tgk org yg followernya lagi sikit, tapi selalu publish yg derang dapat buffering la, earn la. Ke derang ni la yg guna tektik kotor mcm ko ckp kat entry ko sebelum ni? *takde kaitan dgn topik pun kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa sentiasa sokong lu lyd..tp karangan ko makin panjang la..mohon buat part2 la..hahaha..

      amboih..sibuk lak pasal duit nuffnang dia..aku selama blogging ni sekali pon tak dapat lagi..rilek aje..hahha..dorang rajin promote la tu..nak apa2 pon kene rajin..jenis malas cam aku ni.abaikan la nak masyuk..hahhaa..

      Delete
  21. memang kat sini dah macam Fb dah bro. haha.. Yang baiknya, pages tak lari dengan post orang lain. Haha.. Teruskan melulis. Macam makin matang jugalah blog ni dari kali pertama saya terjah. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. teruskan melulis cekgu bundle. haha.

      #ampun apple.


      point yang apple cakap tu betul...makin lama makin matang seiring usia blog.

      Delete
    2. hahaha..thanks apple..korang semua jugak yg support..kalau tak tak kemana pon blog ni..pasni kene spen masa lebih sikit apple, pasal baca komen pon lebih dari entri dah..hahaha..

      Delete
  22. tengah malam tadikan...aku dah baca entri ni, tapi baca guna henpon tak dapat drop komen. tapi aku teringin sangat nak drop komen pasal terharuuu ada nama aku. so komen la kat fibox....rasa2 dah ada komen tu tapi macam takde..kenapa ek?? ke henpon aku bengong??

    #cikgu sila jawab.


    siyesli memang terharu nama ada..pasal aku pun macam baru jugak la follow kan...tapi rasa macam lama mungkin sebab kau layan aku macam kawan2. paling best dari sini aku dapat kawan2 lain lak....macam Kak Liyaa...chuu...Encik H.. Mr.kopi.. lepas ni aku nak menyapa yang lain2 lak...tapi aku ni penyegan lerrr..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh kenape sume komen pnjang2 ni., virus liyaa la ni kahkahkah. aku setuju 200% bab kawan tu, aku byk kenal blogger lain dr blog kau kot bundle! dah jd mcm tapak pertemuan kot hahaha. yg bestnye sume yg aku kenal dr sini mmg TAK CENTER! kahkahkah. caya la brader :>

      #terharu tak? :))

      Delete
    2. opss! sori potong Q kehkeh :P

      Delete
    3. Aku igt nak bg kau balas dulu komen Aien ni Pakcik. Tp sbb Chuu da potong Q, aku potong gak la. Kahkah! Aku pun mmg da biasa ckp kan Pakcik, reader aku adalah reader kau gak. Sbb aku byk curik reader2 kau jadik reader aku. & aku dah kata, blog kau ni adalah markas. Kira markas pertemuan r cam kata Chuu. Hahaa!

      Err tp rasanya kenal Aien dpd blog laen bukan blog ni. Tp disebabkan blog ni, kita jadik bertambah mesra kan Aien? Kehkeh :P

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. markas pertemuan...mungkin esok2 jadi markas mencari jodoh siapa tahu. errrr...yeke?


      kak liyaa yeke? haha..baru tahu haaa. tapi entah kenapa entah bagaimana hati kita rasa dari sini. mungkin sebab kat sini lebih mesraaaa gitu. hehehe.

      Delete
    6. Tumpang komen, aku pun nak potong Q..

      Untuk makluman, aku center tau!! Grrrr...

      Delete
    7. ngan ai xnak sapa ker.. :p

      Delete
    8. Aien :
      mungkin disebabkan masalah kerosak trafik lite dijalan perbandaran..anda sepatutnya mengikut arahan polis trafik untuk sampai ke destinasi..sekian..

      aku terharu gila ngan korang semua tau tak..rasa nak pelop je semua..kehkehkeh..dalam kesengalan aku blogging ni, secara tak langsung aku dapat gak mengeratkan hubungan silaturahim sesama kita..seronok+ terharu..


      kalau lepas ni jumpa jodoh dalam blog ni,aku tumpang gembira jugak..tapi jgn bagi anak nama bundle dah..wakakaka...

      Delete
    9. mrs mell : aii mell...salam kenal..hahaha..

      Delete
  23. hai chuu TAK CENTER! haha. larikkkk~

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk declare jd TAK CENTER gak la tuw..muakhakha!

      Delete
    2. aku tak CENTER tengok orang jugak la.

      Delete
  24. teruskan penulisan mu dalam dunia blog nie bundle, walauapapon, nana akan terus support selagi nafas terkandung di badan :)aminn...

    thanks tag nama walau tak link kan... :)lop u..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya'allah nana..selagi ada sokongan selagi tu aku tulis..peace :)>-

      Delete
  25. giler ar,,, ada nama guwe di situ,, dan dieja dengan betul lagi,, terharu sey,, kih3,,,, nape laa aku boleh sangkut ngan blog sampah ni,, adess,,,, by the way,, tocey sebab tolong kipas muja!!! hahaha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..steady muja..nama yang tersenarai tu kena bayar sorang 5 ringgit..nak buat jamuan ni..sampai skg sorang pon takde bayar lagi ni..grrr..hahaha..

      Delete
  26. hahaha.. fb pn x mcm nih.. kalo ad anugrah pages, mmg pages ni lah jgak yg paling manangg.. ho3.. smoga trus maju lah ek.. ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok gak tu..dari fb sebenar aku..sekali post status..5komen belum tentu ada..kehkehkeh..blog ni tak layak apa-apa pn ema walaupon 'kalau'..blog picisan je..hehe..

      Delete
  27. terima kasih beb nama tu.... terharu sebab ada org ingat kat aku,hihi... biasa la dalam dunia blogging ni kena slow2,so...good job wei, kau makin ramai pembaca dan pengikut :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. org yg pernah bnyk support blog aku ni insya'allah aku akan ingat mocik walaupon skg dia pon dah tak layan blog aku lagi..hahaha..ko salah sorang mocik..kehkehkeh..tak jemput, tak mai..grrr..hahaha..

      Delete
    2. alaaaaaaaaaaaaa, kau jgn begitu... aku ni ikut mood nak blogwalking,sekarang aku malas sangat nak bw tahu........... huk T_T

      Delete
  28. Replies
    1. hahaha..makcik jalan elok2 tak leh ke makcik..pesal nak merangkak plak..hahaha..

      *lama tak nampak chef..ade resepi baru?

      Delete
  29. uwah terima kasih abam..sory sekarang agak bz sikit..sem last pulak kan..
    apa pun happy blogging :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde hal sis..thnks coz always support blog sampah ni..utamankan yng penting..belajar rerejin

      Delete
  30. makan nestum rupanyaa.. hihi.
    kept blogging ah chai ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..nestum sedap la mael lambung..hahaha..anyway thnks alot..

      Delete
  31. suap nestum rupernyer.. blog ko ni honestly, tempat aku aku tumpang sentap, haha apa yg aku tak mampu luah kat blog sendiri, aku muntahkan kat sini. hahahha teruskan perjuangan ok.

    ReplyDelete