Friday, April 27, 2012

Bruce Lee & Tony Jaa..sapa lagi hebak?

assalammualaikum wbt..

Dalam bulan April ni astro citra ada menayangkan filem-filem lagenda HongKong..ada la 5 6 filem kot..cerita yang sempat aku layan cerita lagenda kungfu Bruce Lee tu..nak harap tengok citer lain malas la..citer jiwang la, apa la..walaupon citer Bruce Lee tu pon tak best mana, aku layan la jugak pasal dah lama tak tengok..citer lama kan..tak ingat dah jalan citer..kecik-kecik dulu je ada tengok..hehe..

Sebabkan aku banyak masa nak rilek-rilek..aku pon layan la citer bruce Lee tu satu petang ni..layan punya layan, apa yang aku rumuskan, aku tak tau mana macam mana dia boleh dapat gelaran legend..lakonon tah apa-apa je..kungfu yang orang cakap hebat tu biasa je aku tengok..mungkin sebab dah mati kot gelaran tu dapat..macam tu jugak kan kalau artis malaysia..haha..


Apa yang buat aku lagi kenot brain dengan apa yang diheboh-hebohkan pasal kehebatan Bruce Lee ni pon aku tak tau..macam indah kabar dari rupa je.. nak pulak lepas habis tengok cerita tu, aku layan pulak movie Ong Bak2..kehkehkeh..kualiti fighting antara dua cerita tu ibarat langit dan bumi aku rasa..nak bandingkan filem lagi la tak layak pasal tu filem lama kan..kehkehkeh..

Bila aku tengok Ong Bak lakonan Tony Jaa tu, terus aku terbayang..kalau la bebetul Tony Jaa ni sparing dengan Bruce Lee, aku rasa patah riuk tak bangun Bruce Lee ni kena tibai..serius beb..bukan la aku nak cakap muay thai lagi power dari kungfu atau apa-apa je..tapi tengok sendiri, korang pon leh compare la macam mana bezanya..Bruce Lee tu mulut je bising..kehkehkeh..


Apapon masuk je gaji bulan ni aku tengok wayang puas-puas..banyak muvie aku terlepas dah nak pergi tengok..wrath of the titans , battleship , dan yang terbaru Marvel's the avengers dalam list yang aku mesti tengok lepas ni..okla, tu jela aku nak bagitau,malas lak nak tulis panjang-panjang..kita jumpa je dipawagam berhampiran ok..kehkehkeh..


____________________________________________________________________________________

PEMBERITAHUAN :

Pasal blog Aidid Mu'addib yang tempoh hari aku bagitau dah kena remove, sekarang dah ada balik..kehkehkehkeh...kepada scammer dan penganut MLM..cuti dah habis bro...hehehe..(LINK)



23 comments:

  1. Wakaka! Dpt dek fanatik Berus Lee ni, mmg habis kna kung fu bro ni, wakaka! Sy dgr kna tgk real2 bru hebat.. Ntah2 la. Dgr2 dia ada angkatan dengan Jet li dgn Jackie Chan. Ok la, fine. Sy tak pasti. Yg pasti mybe movie dulu kot, sbb tu nmpk lemah gemalai. Yg Thai tu, mmg gengster hbis! Ntah la. Patah riuk kot, wakaka!

    P/S: Dh mai daaa blog dia yg bru! Ksian pnganut MLM, wakaka!

    ReplyDelete
  2. sis al :
    orang cakap tendangan Berus lee tu laju sangat sampai kamera tak leh tangkap..tapi realiti nya tu kemera lama sis.tahun 70 an.hahaha..memang la slow..kemera sekarang kelajuan peluru pon apa la sangat..hahaha..tony jaa the win..hehe..

    p/s : siap la penganut MLM pasni..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  3. Bruce lee dah mati, nak compare mmg susah. Tapi kalau kaji video2 lama..mmg bruce lee hebat. Cuba google "one inch punch"

    tony jaa, hebat mmg hebat.Muay tahi dy byk campur aduk dgn akrobatik sebenarnya. tak asli.

    p/s: pendapat je

    ReplyDelete
  4. meatball :
    betul gak tu..yg asli dah tentu berus lee la..yg aku baca pon brus lee tak pentingkan gaya..janji belasah org..tony jaa pulak nak aksi je lebih..hehe..tapi yg aksi tu la best kan bro..

    p/s : it's ok bro..pendapat aku pon bukan betul sgt..ekeke..

    ReplyDelete
  5. Aku tak la arif sgt psl benda ni keyy! Sbb aku kan jiwang lyn cite centa jek. Kahkah!

    Apa yg aku nampak mmg tak fair utk compare. Bruce Lee cite lama Ong Bak baru. Byk benda dah improve. Dr segi cemana movie tu dibuat or dr segi skill dorg tu sendiri.

    Aku nak komen tp komen aku sama plak ngan komen kau ngan Meatball tu.

    Pd aku Bruce Lee lebih kpd originality. Tak pentingkan gaya, janji belasah & more spontan cam yg kau ckp. Ong Bak tu plak fokus kpd dramatik & akrobatik, cam Meatball tu ckp. Of course dea nak tunjuk skill hebat gila, & try nak tarek perhatian sesuai dgn pemikiran & penglihatan penonton skang. Aku rasa mungkin byk gak aksi yg dea plan. Aku rasa laa tak pasti betul ke tak. Hehe.

    See? Komen aku sama je cuma aku kembangkan lagi :P Lgpun, zaman dorg berbeza kut. Cuma dr segi indah kabar dr rupa Bruce Lee tu aku tak pasti. Sbb aku kan tak amek port sgt bab2 action2 & fighting2 ni. Hehe.

    *Bangangnya komen aku. Kahkah! :P

    ReplyDelete
  6. wachaaaa!! haaa...bila dibandingkan yang dulu dengan sekarang memang ler banyak benau bezanya.


    kalau Bruce Lee hidup lagi mesti dia akan perhebatkan lagi skill kungfu dia tu sebab tak nak kalah dengan muay thai dak Tony Jaa.



    teknik perfileman, aksi lasak, aksi lagak ngeri, penghayatan lakonan lebih bersahaja, dll semua dah berbeza....makin lama makin bagus sampaikan dulu tengok Bruce Lee rasa biasa2 je, tapi sekarang tengok Tony Jaa aku terasa macam terjatuh hati dengan kegagahan beliau.HAHA.

    ReplyDelete
  7. hoho tau tkpe si brus li tu badan dah keding, mulut je wacha sini wacha sana..haha

    amboi untunglah boleh tengok wayang suka suki..sis dah lama tk g tengok wayang tau..tengok on9 je <---berlagak hahaha

    ReplyDelete
  8. nak tgk avengers,cer belanja kita,haha

    ReplyDelete
  9. transformer bila nk keluaq ni ?

    ReplyDelete
  10. liya :
    erkk..aku tak tau nak balas komen ko apa lagi makcik..ko ulang tayang balik je apa dah tulis kat atas..:-w
    *dah2 ko pegi layan hindustan je la..kehkehkeh..

    aien :
    wachaaaa..tak tepikir pulak aku kalau bruslee hidup dia pon taknak kalah dgn tony jaa tu..ekeke..tapi betul la tu..

    sis92 :
    keding..kehkehkeh..keding bukan sebarang keding sis..kuat tu..hehe..tapi tony jaa gak the win..hahaha...

    #ni pasal dah lame tak tgk la sis..nk donlot pakai brokben je..tak puas..

    bobot :
    takde bajet la nak lanje ko bobot..cer klik nuffnang aku banyak2..nanti dah cash out aku lanje..hehe..

    ReplyDelete
  11. bro khairul :
    tranformers 4 tahun 2014 baru kuar bro..lama lagi..hahah..

    ReplyDelete
  12. Aku tak berapa tengok sangat la citer Berus dgn Tonija.. Citer Donnie Yen aku tgk la jugop. WuXia ko tgk tak? Beh citer tu. Aku rasa sesuai utk org seni cam ko.

    Ada lagi ke Wrath of The Titans tu? Mcm dah habis je tayangan dia. Tapi the avengers aku nak tgk 3D. Mesti best. [ada ko kesah. hahah]

    ReplyDelete
  13. bundle! satu je.. ko berlaku kejam terhadap kakak liyaakuuuuu !

    ReplyDelete
  14. Bruce Lee.
    Pasal atuk aku dulu lepas bertumbuk dengan bruce lee.
    Seminggu tak pergi Sekolah tinggi Inggeris.

    ReplyDelete
  15. aku tak layan cerita kungfu bodoh macam tu.ongbak pun aku malas nak tgok.ganas sgt.haha..semalam aku dh tgok avangers,mmg best..ko mmg wajib tgok..:)

    ReplyDelete
  16. Kahkah! Aku redha seadanya balasan komen kau tu, Pakcik. Mmg aku dah rasa bangang je komen aku tu. Haha.

    Tapi aku ulang tayang pun aku kembangkan komen tu okeyy. Ada jugak point aku tersendiri. Mmg tu yg aku terniat dah komen cuma dah ada org len komen dulu :-w

    Chuu, pinjam bahu! Hwaaaaaaaaaa:((

    ReplyDelete
  17. belanje gua tgk. mohon belanje

    ReplyDelete
  18. jom tengok sesame..aku pun x tengok lagi..har har

    ReplyDelete
  19. haha. the avengers lg hebat. kah3. sila tgk. besh gilaaa. thumbs up! 4.5 over 5. XD

    ReplyDelete
  20. lyd :
    erk..langsung aku tak kenal name ko sebut tu..hahaha..nanti aku try google..rasenya kenal cube name aku tak perasan..

    chuu :
    kehkehkehkeh..sayang kakak liya ek..hahaha..

    boxerkedut :
    kehkhekeh...hebat atuk lu hafiz..mesti atuk lu amik mc sebab skt2 badan la tu bertumbuk..heheh..

    trica jus :
    fuhh..ade jugak pelawat dari indon..hahaha..

    pk :
    hahaha..kungfu bodoh je terus ko bagi kutu..ekekek..ongbak ganas pon best apa..hehe..

    liya :
    yela makcik..tau dah..ko kalau tmbah perasa dengan garam memang tereris..hahaha..

    wadi :
    boleh..tpi lu kaber line sikit wadi..hahaha...

    nana :
    jom2...hahaha..nak tgk 2nd time dah ni..

    fakrul :
    bagi aku citer avengers best dia kejap dia time fight..depan2 citer banyak borak je..ngantok aku..

    ReplyDelete
  21. bruce lee adalah seorang lagenda..
    mengapa? sebab bruce lee melambangkan keberanian orang cina
    tony jaa adalah lambang keberanian orang thailand
    hang tuah adalah ciri kepahlawanan orang melayu..

    so..kehebatan bruce di ukur jasanya dan pengorbanannya

    ReplyDelete
  22. . mngikut sjarah mmg brucee lee lgenda krana prnah mngelilingi dunie untuk mncabar seni bela diri yg lain. bukan title tu de dpt sbb filem de. xade yg pnah mng. sbb tu brce lee legend. tp plawanan trakhir pada hyat de. de klah dgn seorg guru silat dlm plawanan dkt air port hong kong. guru silatnya ialah dato meor rahman.

    ReplyDelete