Saturday, June 23, 2012

Tips untuk spammer dan sentap blogger ..

assalammualaikum wbt..

Pagi ni aku bajet rajin la sikit nak blogwalking selain blog kawan-kawan yang dah biasa aku semakkan tu..hahahaa..tapi bila blogwalking je, mesti aku akan tertroll dengan blogger scammer yang hampeh ni...pelis la jujur sikit dalam berbelog ni..asik-asik aku terklik iklan churp-churp atau says jadah tu..

Aku nak sekat pon tak tau macam mana..setakat nak blok ip address, bukan sorang kan yang macam tu..beribu lagi ada..so blok ip bukan jalan penyelesaian pon..aku sama sekali tak sokong cara nak buat duit dengan menipu macam tu..kalau ye pon nak suruh orang support iklan hang tu, bagitau la elok-elok contohnya..


Anon : iklan churp2..boxer terpakai untuk dijual..(link)


Haa..kalau buat camni kan bagus..secara jujurnya aku sendiri rasa memang nak klik..ni tak, bila korang menipu kononnya singgah blogwalking je pastu ajak singgah blog dia pulak.promote kononnya ada entry gempak..skali klik rupanya iklan..tak ke hampeh tu..dari aku rasa nak singgah terus jadi marah..puihh..nampak tak beza bila korang jujur..dari orang tak minat nak klik iklan terus rasa nak klik (kalau kita berminat nak tau la benda tu)..paling koman orang tak marah..




Yang orang marah tu, spam iklan tapi menipu..isk..isk..korang tau tak haram dah hukumnya kat situ..jelas sangat dah pon bhai..pegi tanya ustaz kalau tak caya..satu, korang menipu..kedua, dapat pulak duit hasil menipu..elok sangat la tu..ada sorang blogger ni yang aku kenal suka betul buat kerja haram ni..angin betul aku..aku tegur pon dia buat bangang dia je..lantak ko la..budak-budak pon lagi..hahaha..

So kalau rasa korang bukan budak-budak yang kemaruk 20sen duit beli aiskrem, atau baru nak sedar cara korang jana pendapatan tu salah dan hasilnya haram..toksah la menipu lagi ye..pasang je iklan nuff tu cukup la kalau nak jugak merasa hasil blogging tu..insya'allah lama-lama ada jugak..sudah-sudah la tu spam iklan..







Sembang Kencang

Satu lagi aku nak cakap pasal aku terjumpa satu blog ni ada buat entri yang isu blogger pemes mudah lupa diri..tak mesra dengan pembaca la..berat nak cakap terima kasih pada kawan-kawan lain yang sama-sama menaikkan populariti dia la..betul jugak dia cakap, dunia berblog ni mesti ada jugak sokongan orang lain untuk makin naik..

Maksud penulis tu, blogger pemes yang dia maksudkan tu ada buat statement kononnya dia dah berjaya ni hasil usaha dia sorang je..haha..tak penah nampak pon pembaca, yang selalu support dia tu..hahaha..kemain lagi dia emosi..tapi bila aku baca tu, aku terus skoll komen tengok apa reaksi orang..

Macam biasa la..komen bleh tahan jugak banyak..salah satu komen standard yang ada..

"tanpa pembaca siapa la kita"..

yes..aku sokong jugak orang-orang yang komen tu..nak pemes macam mana kalau takda orang baca kan..seseorang tu takkan naik sendiri kat atas tanpa sokongan..keseluruhannya entri tu aku setuju..tapi.....

Penulis blog tu pon cakap je lebih...kahkahakahah.....konon ingatkan orang hargai pembaca bila dah terkenal..tapi beliau sendiri satu haram pon tak balas apa-apa komen pembaca dia...blah laa woii...lu nampak ke tak pembaca yang komen entri lu tu..kalau hargai pembaca, paling cikai balas la komen tu..bagi la pembaca tu rasa pendapat dia didengar penulis..ni buat tak reti je..aku anggap dia mengata tu macam kata kat diri sendiri je sudahnya..kahkahkahkah...


p/s : maaf la kalau aku tak sempat nak terjah balik pembaca blog aku..tapi insya'allah aku akan balas setiap komen pembaca kat sini..nak berbalas banyak-banyak kali pon takpa..sebabnya aku tak pemes yang bukan tak hargai pembaca..kahkahakah..



88 comments:

  1. Replies
    1. 1. Aku x letak iklan2 sume tu..sebab aku dah kaya..harta melimpah ruah..gaji 3 bulan lepas pun sampai dh xtau nak beli apa..kahkahkah rasa macam keji sungguh taip statement camtu..sebenarnya aku x berminat nak buat blog berkonsepkan duit..plus sebenarnya aku x reti pun camne nak buat menda alah semua tu..bak kata Chuu, aku Noob..zz

      2. Blog aku lagi x popular..menaip pun entah hape2..aku tak pernah buat entry pasal tudung Hana Tajima..tudung Yuna pun x pernah..aku rasa kalau aku popular nanti mesti aku angkuh dan takbur, reply komen pun just taip "kbai" jer..kahkahkah

      p/s: boleh berbalas2 komen ke kat sini? kalau detim buleh dop? >.<

      Delete
    2. hahaha..baru aku ingat nak tumpang sikit hasil kekejian tu..hahahhaa...ok la tu h..aku tak kisah iklan tak iklan pon..janji jgn menipu..

      aku penah buat entri hana tajima..kbai..hahahahaha....

      p/s : tak dibenarkan detim terutama dengan yuyu :-w [-X

      Delete
    3. aku letak je iklan tapi tak penah bukak pon. haha. sori potong q. bawah sgt

      Delete
  2. Replies
    1. mohon komen berkaitan entri..grrr..hahaha..

      Delete
    2. 1. sebenarnye aku cm konfius+tersentap sikit dgn isu 1st tu,bile baca balik baru nmpak kt mane kes tu berlaku..eh! aku pena kena gak, awok ingt nk singgah blog dy balik tp ke lain pulak :-w pokcik blnje eskem 2posen satu..nti kite tlg angkat barang pindah rumah baru hahaha

      2. yang ni tak reti sgt nak komen, sebab aku bukan blogger pemes. nak komen dr sudut pndagan pembaca kpd blogger pemes tu, ko dah hurai..kehkehkeh

      3. tambahan--> entry makin menyengat ye sekarang :>

      Delete
    3. 1.apa bende yg sentap kompius ye chuu..hahaha..ada2 je la ko ni..kehkehkeh..masalahnya benda spam iklan ni pon ada yang blogger duk ajar tutorialnya..bengap piang sungguh aihh..

      2.betul kan, bila kita komen lepas tu follow up..tgk penulis tu tak reply..cam sia-sia je tulis komen..tu salah satu tak hargai pembaca la tu..dulu masa bangang lagi bab blogging ni, aku pon tak alert bende ni..nasib skg aku dah sedar..tpi serius kalau balas komen pambaca, org tu follow up mesti suka..kan..kan..kan..

      3.baru sekarang ke:|..hahahhaa..

      Delete
    4. lol! tutorial cmtu pon ade? bia betik =)) org yg bg tuto piang, yg buat pon piang hahaha.

      klu jenis yg follow up blik komen tu aku rse x sia2 reply. tp kalau aku ikot jugak, kadang2 klu aku rse x sempat nk reply tu, paham2 je lah hahaha. sronok ouh tgk komen reply2 dah mcm pesbuk pon ade wakaka!

      err..dulu menyengat gak, skarang makin <---ayat nk jage hati :))

      Delete
    5. aku search tutor tu ade..hahaha..sengal betul..
      aku memang nak buat blog aku cam fb je..leh blas2 komen..ekeke..

      Delete
    6. aku nak buat antry baru x terbuat2, mood nk komen2 kt blog org lain/chat kat blog/buat semak kt blog org je yg melimpah ruah nih. kahkah

      Delete
    7. hahaha..mood spam komen lettew...hahaha..

      Delete
  3. Replies
    1. ak da wat tute block spammer/ block churp2 di fibox tp hang xnk bca..kekeke

      Delete
    2. aku telepas pandang la tu..hahaha..ko update laju sangat kopi..ok2..tq..nant aku masuk baca..

      aku sebenarnya tak kisah pon sgt org nak spam..tpi org yang buat tu pikir sendiri la sebab aku dah bagitau bende tu haram kalau dia menipu..

      Delete
    3. nasib baik aku spam komen jer..tak dapat duit pun...=))

      Delete
    4. @ Mr. H...xdpt duit tp dapat nama kt sebelah knn nih TOP TUKANG KOMEN MINGGUAN...kekekek

      Delete
    5. korang 2 pon top spam komen mingguan..sori jack, takda hadiah nak bagi..hahaha..

      Delete
  4. kat blog den xda iklan un.. x berminat nk wat iklan.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak berminat lagi bgs..tak payah pening trafik ke seo ke..haha..
      aku tak minat gak just iklan sekadar hiasan..kalau ade income kira bonus je la..hahah

      Delete
  5. A. aku selalu terkena...klik2 sekali keluar iklan memang hamba duit sungguhlah orang yang buat sebegitu. blog aku ada iklan buat hiasan je. duit tak sampai rm10 pun.HAHA.


    B. tanpa pembaca siapalah kita itu aku setuju....melainkan blogger pemes hanya mengharap jumlah follower sebagai takrifan femes mungkin dah cukup untuk dia berlagak kata kefemesan dia hasil dari dia sorang je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..org yg gila traffik,seo, rangking selalu gitu..sory sapa terasa..tp tu selalu aku jumpa..gila nk duit dari iklan sampai cara kotor tu pon buat..hahha..hamba duit sungguh..

      hahaa..follower ramai tapi takda pembaca watpe..kita nak berkawan dan ramai baca hasil entri kita..tu yg best..rasa kepuasan menulis tu..

      *aien..tolong rajin sikit balas komen reader blog ko tu..hahaha..

      Delete
    2. brpa byk boleh dpt utk sebulan ek? ada ratus2 tak? dia based drpd mana duit tu? kena klik iklan ke atau kena dtg blog ke camne?

      Delete
    3. itulah...aku kejap rajin balas.. kejap malas balas... nak tukar kotak komen macam ni la...mungkin boleh rajin kot. hehe

      Delete
    4. boleh la h..kalau sehari spam bnyk2 sebuln memang ratus2 beb..churp2 dibayar per klik..kalau blog yg dah hebat2 trafik sehari 50k lebih tu syarikat iklan bayar per view blog dia je..tak payah klik iklan pon depa dapat duit..

      ko memang kene tuka style ni aien utk bagi rajin sikit balas..hahaha..blog ko dah ada pembaca setia..so kena la rajin balas komen pembaca2 ni..hehehe..

      Delete
    5. tiba2 rasa gaji mcm tak cukup...zzzzz

      Delete
    6. kenape h rajin sgt komen2 kat sini nih., musykil aku =))

      Delete
    7. sebab aku nak bagi bundle femes..kbai..:))

      Delete
    8. hahaha..h pganti liyaa..ok la tu..meriah sikit..haha..liya aku dah pecat..hahaha..

      #ko nk bg aku pemes p promote blog aku kat sana h..bkn spam kat sini gak..kbai =))=))

      Delete
    9. aku dah tukar...seronok pulak rasa. HAHA.


      aku pun rasa akan rajin balas lepas ni...thankz ya tegur aku yang noob ni cekgu bundle!!

      Delete
  6. ala... diorang nak kaya cepat la tu... biarkan je la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..aku pon tak heran diorang nak kaya camtu..aku dah bgitau cukup..
      kalau nk jugak mkn benda haram tu terpulang la..haha

      Delete
  7. Bro, haha... saya setuju kata2 bro pasal statement kedua. Saya rajin gi komen kat blog orang yang mengatakan "blogger faymes.." tapi percayalah, dia takde datang ke blog saya pun bro. takdelah nak mengharap camtu, tapi itupun kira sombong gak. Skrg saya respek Ym.Bundle lebih dari orang tu sbb ni statement SUPER jujur.

    Yang iklan, memang ramai siap letak iklan adfly yang kena tekan link pape. Mmg nyusahkanlah. Hoho.. Saya ngaku gak kdg2 klik kat sini sbb balas jasa bro dengan entri yang saya suka. Aisey.. bersalah tapi apa jela.haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa setuju ! Femes tapi sombong tade guna jugak kan . Kita kemain komen entry dia tapi dia x penah singgah pon blog kita . Nie kalo sombong-2 mAsuk lombong laa .

      Delete
    2. yang datang singgah balik tu dah satu hal apple..aku anggap tu susah sikit la bg dia..tapi takkan nak balas komen pembaca sendiri pon susah sangat..tak payah pon pegi mana2..haih.

      tulis entri ngata sangat ckp org tu sombong..tapi dia sendiri camtu..hahaha..
      cuba..cuba ko komen mana2 blogger pemes..pastu tngok balik dia balas tak komen kita tu."biasanya tak"..apatah lagi nak blogwalking kat blog kita kan...hehe..

      *aku anggap ko bukan stakat pembaca je apple..aku anggap kawan2 dah..toksah ckp pasal respek tu ler..malu aku..hahaha..

      Delete
    3. haha.. tapi mmg btol pun bro. Bloggeer faymes mmg tak bls komen org. Agaknya dah faymes tak perlu dah tgk org2 kecik ni. Lol. Sombong btl. Dorg mulai terus dari atas kot. hoho..

      Delete
    4. ya..semoga kita semua tak femes..lalala~

      Delete
    5. malangnye h..ko dah pemes skg..hahaha..

      Delete
  8. Komen h je yg byk . Haish . Chuu , pasni h pulak femes dari tuan punya entry . Kahkahkah.

    Aku xde pon iklan-2 ni. Siyes mmg aku x tahu ape pon psl iklan ni. Biarkan . Ak mmg x minat.

    Kalo iklan cari jodoh boley x ? Kehkehkeh.
    Nak iklan kat tempat komen ni jek. Dah ko ckp boley bls-2 komen =))

    H ni asik detim jek -,-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa..h tak spam iklan payeh..dia spam komen..hahaha..
      #ko tak tau ke h memang pemes..lembs la ko ni.hahhaa..

      Delete
    2. Aku lembs ? Cett ! Pemes keh ? Ouhh x lawe laa sep hebat.

      Kan dah terkeluar kelantan tu . Segan ngan H . Die pemes . Aku x =))

      Delete
    3. oit..oit..apa nih? aku tak terlibat oii..:-w

      Delete
    4. H, bek komen sikit2 je., derhaka hahaha =))

      Delete
    5. komen ko dah jauh sangat dengan org lain chuu..bg la can..hahhaa..

      Delete
    6. muakhakha., aku komen sikit2 je la skang., tu pon klu aku mampu hahaha. klu x mampu aku komen byk2 =))

      Delete
  9. Rs nk sepuk je org cmni...
    Nak minta...
    Bukan spam iklan kat blog orang lain.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. gawangnyew ko ayu..hahaha..
      diorang ni bukan reti pon mintak cara baik..hahhaa
      sabor je la.......

      Delete
  10. di kesempatan ini saya nak mengucapkan ribuan terima kasih kerana menyokong serta sentiasa mengomen semua entri2 yang saya postkan..Tanpa pembaca siapalah saya...Dan saya juga berbesar hati untuk melakukan perkara sama terhadap anda..Walaupun anda sangatlah femes dan siapalah saya tapi saya bersyukur..Sekian...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..takleh blah komen a.k.a ucapan ko sida..sempat lagi nak bahan aku..pemes waklu...hahahha..

      Delete
  11. peh sentap mak baca yg part tak balas komen tu..bgantung pd masa gk tuk balas huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sentap ye bang...hahaha..cuba2 la rajinkan diri balas komen..tulis entri panjang2 boleh..takkan blas komen sikit tak leh sis..hahaha..

      *peringatan sesama kita gak..biar tak pemes,asalkan hargai pembaca..

      Delete
    2. part ni aku pun sentap jugak. hahaha

      Delete
    3. hahaha..maaf la ye..tak sengaje..

      Delete
  12. btul btul hagai pembaca n penulis ^_^

    klu nk thu orang sengaja letak link nie senang jeee ...awak perasan x ble awak tersentuh melalui cursor pada gambar atau link mane2 pon .ade tertulis link di bahagian bawah kiri secara automatik..cube buat skrang.ok klu link tulis churp2 ke says ke terus reject atau senyum jer..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok sare..tq untuk info tu..pasni nk klik apa2 kene tengok tu dulu la ek..

      Delete
    2. ooo yela., selalu je perasan bnde link ni keluar tp x ambik kisah kan., tgk je la dr situ ngeng (banghead)

      Delete
    3. moral entri : sebelum klik perhatikan betul2~

      Delete
  13. nak komen ape ek.. aku xreti lg nk komen sbb br je buat buat blog 3 hari lepas.. hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pon tak tau nak reply ape ni bro..hahaha..

      Delete
  14. kje aku datang sini lebey kpada baca komen daripada baca entry,, hampagas betol,,, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..satu penghargaan aku rasa ko ckp camtu muja..ok apa..kalau bosan baca entri aku, ko baca komen je la..hahaha..

      Delete
  15. i call them , PENGEMIS INTERNET .
    tersedak duit sangat .
    aishh !
    sabor je lah .
    kalau lah ade jalan nak settle kan masalah nie kan best T__T

    www.munviolettaxious.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. pengemis kire ok lg aku rase sbab diorang meminta2 je macam minta org follow blog dia tu..hehehe..tpi bab duit ni diorang lebih kepada scammer..hahaha..

      Delete
  16. err ada gak letak iklan kat blog sesaje je. dah tau bkn leh kaya pun ngn duit iklan tu. hehe.. tp yg scammer tu mmg sakit hati bila kena, rasa nak lempang laju2.

    org femes mana ada ms nak jenguk blog2 yg tak femes ni. ehh blog bro ym femes ape. heee.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..sabo chic na..kalau jumpe orgnye lempang je..hahahha...
      #sentap nanti org pemes baca komen ko ni chicna..diaorg bz tu..hahaha..tp yng pasti komen susah diorang nak reply..hahha

      Delete
    2. err sentap eh kalo diorang baca. sorry, Peace! hehe..
      at least reply, kannn. :)

      Delete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. letak iklan sekadar bonus. Idak le nak penin2 nak up traffic ke, seo ke, ping sana sini apatah lagi nak nipu kat cbox. yang penting, menulis itu seronok. Dapat ramai respon pun seronok. tapi kadang2 macam malas nak reply komen sbb sesetengah entri tak payah dikomen kot. hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade ke kak entri tak perlu dikomen?hahaha..kalau admin rasa tak perlu tapi reader komen jugak camne?hahahaha...

      Delete
    2. ada. entri berbentuk luahan sendiri dan bukan lagi untuk dibincangkan. semua ayat dah tertulis kekdahnya. memang malas nak reply. lagi pun, x tahu nak reply apa. tapi kalau ramai nak komen, tak cukup skrin laptop, skrin kedai mamak akak pampangkan. eh? x boleh ke cenggitu? :D

      Delete
    3. ahaks..betul gak tu kak..orang yg tulis dairi ni bukan mintak komen pon...nk reply apa pon tak tau pasal dia pulak masuk campur pasal peribadi kan..haha..baca sudah la..

      Delete
  19. hmmmm.. xpayah la letak benda tu... rezeki ada dmna2 kn... hehehe.. tipu penipu.. aq pun benciii .hahah.. lari topik ka aq ni ??? harap xlah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..benda tu sebenarnya tak salah pom..tapi diorang yang salah cara..sabo2...hahhaa

      Delete
    2. jd kiranya xiklas la tu kan kalau sam terklik benda tu?? hahahah

      Delete
  20. Pantang betul ko dgn org yg menipu churp2/nuffnangs ni kan? Aku pun bengang gak kalo click link kat chat box aku pastu dia direct ke iklan. Mmg hina.

    Ko skrg dah berubah bundle. Ko dah sombong. Mentang2 la komen entry ko ada 72. Ko dah femes, ko terus dah tak blogwalking kat blog aku. Hehehehh.. Peace.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboihh..dan2 ckp aku sombong lak..aku telepas satu entri ko je..sebab tu tak tau ko pegi kursus..hahhaa.

      komen bnyk sbb aku blas semua komen wei..lagi pon org yg sama je komen bnyk kali..hahaha...

      Delete
    2. ko lagi..:-w =))hahahhaa..aku yang sentap ni ko tau h..sampai hati lyd ckp aku sombong..waaaaa...

      Delete
    3. Hehehe... peace... saje je la wei. Sensitip plok dia ni. Kuheh...kuheh.

      Delete
  21. 1. kt blog aku mmg ada iklan tp xlh menipu mcm sesetengah org tu..aku klik rupanyer iklan hampeh..nak doposen,bwk tempurung jln2 kt belog ni..aku kasik!huhu...
    2. mmg agak payahlh nk mengharapkan blog femes dtg & komen blog kita cuma ckup kalau komen2 ku dibalas..mcm kat sini, xpenah komen dibiar sepi..hehhe..sbb aku ni suka follow up komen2 aku yg termampu..sronok bila c femes ni baca dan balas..hihi

    ReplyDelete
  22. 1..hahaha..mintak sedekah tu bleh je bagi kan..tpi toksah tipu..ikhlas je kita leh bagi..haha..nah 2posen..hahaa..
    2..amboi lala membahan aku lak..dush2..aku bls sbb suka org komen entri aku..org tak pemes kene la buat camni kan..haha..

    ReplyDelete
  23. tgok aku dah tekinja2 bila c femes dh reply komen aku....yeehauuwww...

    ReplyDelete
  24. yang suka letak link kat nama tuu.
    before klik kat nama dia tuu.
    tengok dulu link yg kuor kat belah kiri skrin tuuu.
    kalau dah kuor link takde blogspot tu.
    tak payah tekan.
    TAK PAYAHHHHH
    (busuk hati)
    muahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..aku pon baru tau cara tu..memang skg dah tak klik suka2 dah..kalau aku dapat url blog dia tu memang kene balik ngan aku..hahaha

      Delete