Sunday, September 4, 2011

Hana Tajima Style♥

assalamualaikum wbt..

Malam tadi pukul satu pagi baru je aku sampai kl..kematu pungkoq aku berjam duduk dalam bas..jalan jem wei..start dari penang ada je jalan yang stuck..patutnya 6jam sampai dah kot dari jitra ke kl..ni dekat 10 jam aku duduk dalam bas..adess..takpa la..1st time kot beraya kat rumah mak mertua..hihi..



Ok la,entry kali ni aku bukan nak cerita pasal raya..asik cerita raya je boring plak aku..aku nak tunggu open house je sekarang ni..ekeke..so korang kenal Hana Tajima?hahaha..cun kan dia(gambar di atas)..kalau korang ni perempuan yang tak kenal hana Tajima ni korang memang lembs laa..wakaka..

Sebenarnya baru baru ni, takda la baru sangat ..aku tertarik dengan sejenis fashion tudung awek awek muslimah sekarang ni..hehe..sebabkan wife aku ni pon dah mula bertudung, aku pon secara tak langsung jadi perunding fesyen yang tak bertauliah la kan..aku tak nak la dengar alasan bertudung tak boleh berfesyen..cewah..hehehe..

1stly aku memang tak suka betul dengan tudung syria..benci benci...seriusly bagi aku tu tudung orang yang malas pakai tudung..tak cantik walaupon orang yang pakai tu cantik..sebelom ni aku panggil tu tudung indon je pasal aku tengok indon indon kat pasar malam je yang pakai tudung tu.fail..

Kedua,"tudung bawal"..ok la..tudung ni dari dulu sampai sekarang yang masih ada seri dimata aku..hahaha..sotong atau shawl pon ok bagi aku sebab nampak muda sikit kepada pemakainya lebih lebih lagi kalau pakai yang colorfull..bagi pendapat aku la..tak semestinya yang perempuan tu rasa dia pakai cantik sama taste yang aku nampak kan..

Ok la,last balik semula pada Hana Tajima..dari sumber yang kurang dipercayai..hana tajima ni seorang pereka fesyen..aku kenal nama dia pon dari wife aku sendiri lepas aku susah payah nak terangkan kat dia pasal fasyen shawl yang bergulung gulung kat kepala tu..aku memang nak sangat dia pakai tudung macam yang fasyen Hana tajima tu la..style beb..hehehe..

kesimpulannya..simpul simpulkan la selendang kat kepala korang dengan style Hana Tajima kalau korang nak nampak cool dan suweet macam dia..choii...

sumber gambar : premium beautiful




P/S : teringin gak aku nak pakai selendang macam hana tajima ni..wakakaka..


.

28 comments:

  1. betullah aku tak berkenan betul tengok orang yang pakai tudung syria tu.walaupun cantik mana pun si pemakai kat mata aku tetap tak cantik. mungkin sebab aku dah cop tu tudung indon tu yang susah aku nak terima.huhu.tak kisahlah kalau tak pakai yg pakai siap, pakai inner tudung yang ada pengeras besar tu pun aku dah nampak indon nye..huhu.. #racist

    ReplyDelete
  2. tudung hana tajima nmpak cantik...hana tajima pun cantik...;D

    ReplyDelete
  3. @zaza : ko 1st aku jumpe perempuan tak suka tudung syria..hahaha..selalunya yang pakai tudung syria alasan dorang senang nak pakai..pelik la ko zaza..yg senang pon ko tak suka..ekekeke..

    @neo : mana tak cantik bro..mix japan mat saleh ni..hehe..tudung dia pon cantik..tu pasal gua suka..hehe

    ReplyDelete
  4. komen 1st xbole belaaahh wakaka!
    btw, aku pon x reti pki tudung indon tuh. mmg senang ., zupp! da siap. tp .. arghhh! x reti

    ReplyDelete
  5. @chuu : komen 1st tu nak felling2 skit je wei..wakakaka..kire ko suka tudung indon tu la ek..argghh tidakk...ekeke..

    ReplyDelete
  6. aku pakai y simpel jer weh haha xpandai laa nk pusing2 nk lilit tudnug macam hana tajima susah laa nak bukak pastu nk pakai balik.wife kau msti pakai tudnug ala2 hana tajima kan? hahaha.seryes wife kau lawa comel!

    ReplyDelete
  7. aku xleh wei pkai gaya hana tajimon ni..kang aku mati tercekik..harharhar..

    #kbai

    ReplyDelete
  8. bior berbelet smpai tercekik...asal stylo...haha

    ReplyDelete
  9. ee~ x suke aku.. tnggu la sampai seru bru pakai tdung jenis tu hahah.

    ReplyDelete
  10. ulala..cun la..bukan tudung..tpi awek tu :)

    ReplyDelete
  11. Ucuk..cm best je komen cikpha tu..
    mesti u hangin kan?
    hahaha
    SYIRIA SELAMANYA !

    ReplyDelete
  12. @cikpha : takpe la cikpha,ko pakai la apa pon..kalo dah comey comey gak kan..hehe

    @cik bulan : taknak tecekik apa kata ko pakai tudung saji je..wakakaka..

    @ungu violet : yaaa,biar tercekik asal stylo..hahaha..

    @chuu : hahaha..takpe la chuu..ko pakai tudung saji pon cantik gak pasal lubang pipi dalam..ekekeke..

    @khairul : of coz la cantik bro..mixfruit tu..japanesse mat saleh,maria ozawa look alike..ekeke..

    ReplyDelete
  13. @mywife : ekeke..angin apanya.yela u cantik pakai tudung indon tu..tapi cntik lagi kot kalau pakai tudung elok skit..

    ReplyDelete
  14. cantik orangnya..cantik juga tudungnya

    ReplyDelete
  15. takleh la aku takleh terima.mmg la simple tp aku lebih rela pakai tudung bawal yg org kata fesyen lama tu dari pakai tudung indon..huhu

    ReplyDelete
  16. :) hana tajima style tu dah merebak seluruh malaysia dah...tp kena tgk gak muka si pemakai...kalau xseswai jadi sngt weird~ =.=" u wife tu comel je kot kalau pakai...:)

    ReplyDelete
  17. @whitecappucino : pompuan puji perempuan mmg sah la dia lawa..kalau tak puji kompom jeles..ekeke

    @zaza : ko ade masa melaram takpe la..ni hari2 pegi kerja naik moto pakai helmet nk hana tajima apa bak kata bini aku..ekekeke...

    @ika : betol la tu ika..bukan semua orang sesuai..ko jgn puji bini aku sgt ika..kang kembang montot dia..ekeke

    ReplyDelete
  18. aku suke je pakai sebab ringkas.
    nak amek wudu' pun senang tak payah tanggal tudung..

    aku sentiasa cun dan joyy.. hahaha..

    boleh bund ko nak pakai selendang, tapi kene prektis dari yang basic dulu.~syria
    hahahahahaah

    ReplyDelete
  19. @mywife : kembang sgt kang meletop susah..ekeke

    @zie : yela zie..aku dalam proses menerima seadanya tudung syria la ni..nanti sampai seru aku pakai..ekekeke..

    ReplyDelete
  20. sis pun ada entry bkenaan fesyen gadis skrang yg agk serabut ni.;
    jmputla baca

    ReplyDelete
  21. huhu. style nie mmg cntik tapi ssh nak pkai. xsesuai tuk perempuan yang boleh solat :) leceh. sbb kena pin sane sini. ain prefer tudung bawal.

    ReplyDelete
  22. tudung bawal ok la dari tudung syria tu..tudang bawal tudung sepanjng zaman..ekeke

    ReplyDelete
  23. syriaaaaaaaaaaaaaa sentiasaaaaaaaaaaaa! mudah dan muda. hehe.

    ReplyDelete
  24. Tgk baca blog awak sambil makan kat uptown...
    best themes nih ... kat s4 ngam jer... :)

    Take a look at my page ... Hildegarde

    ReplyDelete