Saturday, July 9, 2011

KL Darurat


Geram betol aku harini..abis semua jalan kat kl tutup..kalau takda apa apa urusan memang la aku malas gak masuk bandar tu..Jalan tutup dah satu hal..aku tetap redah jugak pasal aku naik motor je..takat jalan tutup tu aku boleh langgar lagi..biasala mat rempit kan..wakakaka..tapi yang aku geram tu,abis kedai2 makan,kedai baju,kedai kasut, Sogo, Pertama complex, tempat2 tumpuan orang nak beli barang ni semua tak bleh pergi dan tutup je harini..pasar malam jalan tar pon tutup..huh..



Aku malas nak komen apa apa pon sebenarnya pasal perhimpunan bersih tu..biaq pi la diorang tu semua..yang masalahnya pasal apa sampai abis semua jalan tutup..aku tak nampak kat mana rasionalnya buat penutupan jalan tu..abis lumpuh kl jadinya..seriusly macam darurat dah aku tengok tadi..adoii..polis ni pon satu, buat je la roadblok semua jalan masuk bandar tu..toksah la tutup..tangkap atau halau je orang yang berkumpul tu sudah...rosak bisnes orang nak meniaga harini..aku nak beli barang kawin pon tak bleh..weii,minggu depan aku nak kawin dah ni..barang ada nak kena beli lagi ni...hampehhh betol..Opss,terbagitau plak..wakakaka...

Walaupon blog aku ni bebas untuk aku bersuara,tapi satu je yang aku tak berminat langsung nak tulis,ni la halnya..pasal politik kat negara ni..yang aku marah ni takda kaitan sama sekali tentang mana mana parti politik kat Malaysia ni pon ok..aku angin pasal semua tutup je harini aku tak boleh beli barang...so kesimpulannya, aku menyirap tengok orang orang yang taksub sangat politik ni...


P/S : nak masuk kl pakai baju kotor2 skit..kang tak pasal2 kena tangkap..
.

5 comments:

  1. wahh lengang betoi kot.. siap boley hampar tikar.. kita picnic reramai kat situ.. ajak la polis sama mai mkn.. haha

    ReplyDelete
  2. ntah.kalau tutup jalan macam tu bukan diorang lagi nak menggalakkan perhimpunan camtu ke?

    ReplyDelete
  3. @sara..ekekeke..ok gak cadangan ko tu..benda merepek dan pelik ni aku memang suka..tak boleh buat time lain kecuali time ni je kan..hahahah

    @zaza..aku pon tak paham la zaza,ni la orang cakap aman yang tak best..'bersih' terus kl jdnye..wakakaka..

    ReplyDelete
  4. Hello I do not agree ...

    ReplyDelete
  5. wakakak..ni sume punca makhluk kuning la ni..chill sudah~

    ReplyDelete