Monday, August 15, 2011

Persoalan tentang berbuka puasa - Ustaz Azhar

Assalammualaikum wbt..

Selamat kembali untuk minggu ketiga kita berpuasa..Dari harini bermakna tinggal 14 hari je lagi sebelum kita sambut raya..huhu..untuk persediaan raya aku tahun ni,aku belum prepare apa apa pon...sakit woo..gaji dah la tak seberapa,nak raya pulak..sabo je la..untuk kakitangan kerajaan best la korang kan..kerajaan bagi duit raya setengah bulan gaji kalau tak silap aku..waaaaaa,aku nak gakkk.....



Gambar takda kaitan dengan entry..saja nak bagi korang terliur jer..wakaka..
image credit to: My.Mustaffa


Ahh,malas la aku nak tacing lebih lebih pasal duit ni raya ni..ada rezeki,ada la..janji aku bagi bini aku makan cukup sudah..hehehe..pagi tadi sempat la aku pergi putrajaya kejap..sambil sambil drive tu dengar la radio kan,teruja sehh lagu raya radio dah pasang..hahaha..aku memang saja taknak dengar lagu raya awal awal..kalau tak selalunya puasa pertama dah ringtone lagu raya kat hp aku..wakakaka..

Ok la,bulan bulan puasa ni,aku malas nak taip panjang panjang sebenarnya..kang aku tak larat puasa terpaksa buka puasa plak kan naya..ekekeke..untuk entry kali ni aku nak share lagi ceramah ustaz Azhar kat korang..untuk yang berkapel kapel lagi tu elok sangat la dengar ye...aku dah edit pendek video ni memang khas persoalan tentang puasa je..semoga sama sama kita dapat keberkatan ok.. chowzzz....



P/S : hahaha..video ni takda isu sangat pon sebenarnya..orang yang tanya tu pon macam takda soalan lain je nak tanya..apa daa..wakakaka..apa pon ustaz Azhar memang best..

15 comments:

  1. da nk raya ek? hehe mood raya xdtg lg da.. hoho pape pon ustaz azhar the best.. suka cara dia menjawap.. :)

    ReplyDelete
  2. mood raya takde konon,padahal baju raya ko dah siap tempah 5 pasang..ngaku je la sara..ekekeke..

    ReplyDelete
  3. dh nk rya, mksdnya rmdhan dh nk hbis..huhu

    ust azhar memg besh..he

    ReplyDelete
  4. aku 5 bulan sebelum raya dah siap baju raya!!!!!haha..nampak tak persiapan raya aku??


    err..tak leh tgoklah vid ni..adoyaii!

    ReplyDelete
  5. nak baju raya tujuhbelasjutaribu pasang bule dak?

    ReplyDelete
  6. @chiled ; ramadan nak abis dah..isk.isk..sedih aku pasal lepas puasa lagi banyak pakai duit..hehehe

    @anak wak mail; setahu aku spesis macam ko ni adik badik hantu raya je..ekekeke..

    @My wife; buleh sayang..beli la sendiri..ekeke..kalau haji pendi bayar bonus bnyk bule la shoping raya nanti..

    ReplyDelete
  7. nak u belikan la..ekeke
    haji pendi tu da kompem bagi,ni yg si BUTTHURT kt cni buat terok plak nk bagi duet raya..Geram btol

    ReplyDelete
  8. @my wife; nant dapat la tu syg..sabo skit..

    @Myra; hahaha..terliur p la bazar beli..

    ReplyDelete
  9. orang perempuan ni hebat lagi dari dinosor-ustaz azhar..hahaaa..video dia semua best2 woo.

    ReplyDelete
  10. hahaha..lagi hebak dari dinosor tu...habis kalau ultraman datang masak laa.ekeke

    ReplyDelete