Monday, June 20, 2011

Fixie Bike


Cun tak basikal bawah ni..hehe..teringat pulak zaman kanak kanak dulu aku merempit dengan basikal..best memang best..Macam macam jenis basikal aku dah pakai..cakap je apa,BMX,mountain bike ,mini, jipang, roda tiga..err tu time belom sunat laa.hehe... so ceritanya sekarang, aku ni ibarat dewa basikal la kalau mengikut kepercayaan kuno jepun..wakakaka..




Agak lama jugak la aku dah tinggalkan aktiviti mengayuh basikal ni..walaupon aku dah lama tak mengayuh,tapi bukan bermakna aku dah lupa menunggang basikal ok..sebelum aku pandai berjalan pon aku dah pandai bawak basikal..tak caya tanya mak aku..kompom dia cakap aku membohong.wakakaka..

sekarang ni kat tempat aku dan sekitar lembah klang ni, aku jamin mesti basikal warna warni macam kat atas ni biasa korang nampak kan..geng2 basikal ni selalu mengayuh ramai ramai..yang best tu, golongan awek pon dah join aktiviti ni..huhu..cam best je aku tengok..hahaha..basikal ni masa mula2 pemes aku tengok takda sapa yang pasang break kat basikal ni..kenapa ek?nak mampus ke apa dorang ni..wakakaka..tapi lani aku tengok ramai dah mula pasang break..takut masuk longkang kot..wakakakaka..

walaupon nampak best tengok geng2 fixie bike ni mengayuh,tapi aku sebenarnya tak minat basikal tu..bagi aku macam gay je kalau lelaki yang bawak..kaler dah la jambu,terang macam rapala, sakit mata aku tengok..wakaka..(budak2 fixie bike jgn marah) sekadar pandangan peribadi je..hehehe..untuk awek2 sesuai la..aku sebenarnya minat mountain bike..
Tapi.......


P/S : Abg Din (Skid row) pinjam basikal..

2 comments:

  1. tapi pe..?
    ke nk beskal yg kt care4 smlm tuh..?ekeke

    ReplyDelete
  2. beskal kat care4 yang mane plak?tak ingat la..

    ReplyDelete