Monday, August 8, 2011

EPL - Perisai Komuniti


Assalammualaikum semua..lagi 21 hari kita nak sambut raya..huhu..tapi takda kaitan pon dengan entry aku kali ni dengan raya ok..ekekeke..lama dah rasanya blog aku ni takda cerita pasal bola..aku ni bukanlah pengulas sukan ataupon pemain bola sepak pon..cuma sekadar peminat biasa je..kadang kadang ikut,kadang kadang tertinggal jugak perkembangan sukan bola sepak ni..




So ceritanya camni la..malam tadi aku sempat la lepak dengan kawan kawan aku tengok bola kat Nz kejap...MU vs Man.City untuk piala komuniti...walaupon aku bukan peminat dua dua kelab yang main malam tadi,aku tetap nak tengok pasal aku berharap sangat MU kalah..wakakakaka..tapi sayangnya MU menang dengan bergaya la plak..adehhh ...hahaha..yes..memang aku haters MU..aku tak nafikan MU memang kelab yang kuat..peminat MU yang baca ni jangan nak sentap sangat la ye..hahaha..aku tak suka MU pasal terlalu ramai dah aku tengok yang sokong MU ni..sejak aku sekolah dulu sampai la sekarang,peminat MU makin ramai..wth is this..semua nak sokong MU abis sapa nak sokong wolves,bolton,swansea dan lain lain..wakakaka..

Satu lagi sebab aku tak suka MU ialah sebab kebanyakkn penyokong MU ni contohnya kawan kawan aku sendiri banyak yang tak boleh terima kekalahan dengan hati terbuka..wakaka..kenapa aku cakap camtu?sebabnya bila kalah dorang selalu akan cakap reff kayu la, reff berat sebelah la,roney sakit teloq la,dan macam macam la alasan untuk mempertahankan pasukan yang depa sokong tu..aku cakap ni bukanlah maksud aku semua peminat MU macam tu,yang macam ni kawan kawan aku je..penyokong MU yang lain lain jangan la marah ye..hehehe..

Ok lah, apa pon congrat untuk MU pasal menang lagi piala perisai komuniti malam tadi..EPL baru 1st game je pon..jangan nak eksyen sangat ye..hehehe..korang tunggu je la Chelsea kasi sengat itu red devil nanti.. wakakaka...pesanan aku untuk MUFC, lagi elok rasanya bulan bulan puasa ni kita dekatkan diri dengan Allah dan mintak jauhkan dari pengaruh setan merah tu..malam malam buat terawih dengan tahjud lagi baikkan dari riuh rendah tengok bola.wakakaka..(ingatan untuk aku sendiri jugak)..Chowzz..



p/s : Glory glory Chelsea,Barcalona..hehehe


8 comments:

  1. MU menang semlm? ruginye xtgk.. haisshhh! hehe

    ReplyDelete
  2. peminat MU ke sara..congratla..MU menang sara..3-2..hehee..

    ReplyDelete
  3. even aku pun benci MU, tp smlm mmg dorang deserve to win. 3gol kejor bukan sng. hrp2 sneijder kesayanganku tak jadi join red devils. hehe. tak rela hocayyy... ;p

    -malas log in hahaha! -

    ReplyDelete
  4. @ malas login;biasa la tu MU kalau starting dah kene lepas tu mula la buat gila menyondol balik cari gol..wakaka..apa pon MU memey hebak la..tu aku tak nafikan..

    ReplyDelete
  5. Ayat u slah la yang.."malam tadi aku sempat la lepak dengan kawan kawan aku tengok bola"

    patotnye kawan je..ekeke
    setau i zaki je temankan u..
    xto la kalo u ade detim ngan org len lg...

    haaiipp !


    malas login jugek..hehe

    ReplyDelete
  6. tu setau u..tapi kawan i yang mamak nz tu u tak kira plak..ekeke..

    ReplyDelete
  7. alah menang sipi je.. but ok la tu .. :)

    ReplyDelete
  8. menang sipi pon,mu menang bergaya sara..dari kene 2-0 last dia yang menang..sabo je la..hehe

    ReplyDelete