Thursday, September 22, 2011

Tak tahu nak letak tajuk apa entry ni..


Boring tol aku lepas bulan puasa ni..habis waktu kerja dah lambat balik..kalau bulan puasa balik pukul 4.30 petang sekarang balik dah pukul 5.30 pulak..nak layan cerita nikita pon tak sempat bhai..leceh tol la..wa rindu sama doktor April ni..tah apa citer la dia sekarang dengan vano..wakakaka..

Tinggal seminggu je lagi majlis kenduri kawin aku ni..adehh..nebes la plak..wakaka..sapa yang free jemput la datang nanti ye..tapi yang risaunya sekarang batuk aku tak baik baik gak lagi..adehh..dari bulan puasa masuk dah lebih setengah bulan raya still belum baik..apa jenis batuk aku kena ni..naik risau dah aku...

Dari apa yang aku google tadi, risiko aku kena batuk kering atau TB ada jugak..Ya Allah, serius aku risau gila..jangan la aku kena penyakit ni..petang karang,nak tak nak aku mesti pergi balik klinik chek lagi..



TANDA-TANDA PENYAKIT TIBI

*Batuk berterusan Iebih dari 2 minggu - yang ni memang dah kompom..
*Kahak berdarah - ni pon kadang kadang ada..*Demam dan berpeluh di sebelah petang dan malam

*Hilang selera makan

*Susut berat badan

*Sakit dada apabila menarik nafas atau batuk

*Mudah Ietih


walaupon baru dua je tanda tanda risiko aku kena batuk kering ni,seriusly aku takut gila..nak cakap batuk aku ni teruk sangat tak jugak..biasa je..tapi bila dah kahak pagi pagi tu berdarah risau pulak aku..Ya Allah,jauhkan la aku dari penyakit penyakit berbahaya ni..aminn...



P/S : kan best kalau doktor April rawat aku..hehehe

.

20 comments:

  1. banyakkan minum air..harap2 janganlah kena batuk kering,,bahaya tu..

    kesian kat isteri kau,,baru nak hidup bersama dah kena jaga orang sakit..:P

    ReplyDelete
  2. kalo batuk tanpa henti, pastu tak lega2, mesti dok pikiaq kena penyakit punya kan? hahahaha. samalah kita. tapi jangan risau laa. insyaallah, batuk biasa ja tu. banyakkan minum ayaq, jgn minum ais.

    ReplyDelete
  3. banyak2 le menyelam sambil minum air.....apa punya nasihat daaa!!

    ReplyDelete
  4. moga xde pape...huhu..jg kesihatan bro..

    ReplyDelete
  5. jemput la skali Dr April dtg kenduri....

    ReplyDelete
  6. @anakwakmail : aku sihat la..bile plak dia jage org skit..pandai pandai je ko ni..puk kang..ekeke

    @rara : ko batuk lame jugak ke?..risau seh..harap batuk biase je la..hehe

    @skid : hahaha..apa punye tips tu abg din..jgn lupe jadi photographer kenduri nanti tau..hehehe..

    @chilled : thanks chilled..

    @neobalano : bukan tak nak jemput Dr april bro..aku takut dia kecewa je nanti..wakaka

    ReplyDelete
  7. best nya nk naik pelamin...klu aku nk naik kali kedua boleh tak? huu

    ReplyDelete
  8. hahaha..ofcoz la boleh bro..sangat digalakkan tu..bukan setakat 2..3 4 pon boleh..kan ke sunnah nabi tu..hahaha..

    ReplyDelete
  9. pi lah jumpa doktor untuk maklumat lanjut :)

    ReplyDelete
  10. take care okay!hopefully semua akan kembali ok dan majlis akan berjalan dengan lancar ye..aminn

    ReplyDelete
  11. banyakkan minon air masak ye .

    semoga berjalan lancar ye :)

    ReplyDelete
  12. pegi la check bahaya kot batuk tak baik2 ni..

    ReplyDelete
  13. wah ! minat dr.april upanye. hee. da lame gak tak tengok cite nikita nie. minat gile kot.

    ReplyDelete
  14. @miratun : dah pegi klinik balik keje smlm..kene rujuk hospital plak lepas ni..waaaaa..

    @azhafizah,ni blog saya,zaza: thanks korang semua..harap semuanya ok la..

    @mierah loly : aku minat doc.april je..nikita kureng sbb tak cun sgt..hahaha..

    ReplyDelete
  15. semOga segalanya baik2.. n selamat pengantin baru.. ;)

    ReplyDelete
  16. weh jage la kesihatan tu, cmne la pulak rupenye kang dok batuk2 atas pelamin .

    p/s: excited lak nk tgk gmba ko besanding nnti wakaka. nk dtg x dpt la pulak -__-

    ReplyDelete
  17. @cik diana : mekasih diana:D

    @chuu :tak baik2 lagi beb..adess.taknak aku terbatuk batuk time jadi pengantin nanti..waaa

    p/s : nanti ade gambar kawen aku upload ler..frust la ko tak datang..isk..

    ReplyDelete
  18. wow slamat masuk ke alam baru x lame lg... cube try madu asli campur limau nipis... amalkan ari2....ilang r batok tu..

    ReplyDelete
  19. semoga jauh dari segala pyakit :)

    ReplyDelete
  20. @sengat & fierul : alhamdulillah..gua semakin sihat..tapi ade la lg batuk skit2..lani tunggu result hospital je minggu depan..

    ReplyDelete