Wednesday, April 4, 2012

Kecoh betul..



apa nak kecoh sangat..

Bila timbul soal hukuman tak setimpal dengan kesalahan..
tu sebabnya hukuman tu manusia yang cipta bhai..
hukuman yang dah tentu banyak cacat celanya..


apa nak kecoh sangat..

bila tanya artis pasal hukum hudud yang dah sempurna..
maka, keluarlah jawapan bengap lagi memalukan..
Ok..tak perlu salahkan sangat artis-artis tu..
dah memang diorang tak sekolah agama agaknya..
wartawan pon bingai jugak, nak tanya pasal hukum..
tanya la ustaz di tv9..kahkahkah..


apa nak kecoh sangat..

Tertarik pulak gua nak cakap pasal isu penari tiang..
ramai mula berpantun bila denda macam tak setimpal..
ok la tu Rm25..hang nak suruh depa bayar berapa..
untung la murah lagi dari saman parking gua..
yang arif..mohon kurangkan denda..lol...


apa nak kecoh sangat..

hukuman dunia tu ciptaan manusia yang di agungkan jugak..
hukum yang sepatutnya guna, tak nak jalankan..
lagi mau sentap ka?..kahkahkah...
diam diam sudey..shyy....


apa nak kecoh sangat..

Dia bukan buat jenayah pon...kahkahkah..
cuma kesalahan kecil je..
setimpal la kan dengan hukuman..
hukuman ciptaan manusia..
alaa, kat pavillion pon budak-budak comolot selamber jer..
takda hal pon..tepi jalan lagi tu..
tak caya tengok youtube...


apa nak kecoh sangat..

"i kerja dalam club ok..datang la kalau nak tengok i dance..
tak suka jangan la kecoh..i tak paksa pon u all datang..
i sekadar mencari rezeki untuk sara hidup..
shopping beg LV sekadar termampu"..


apa nak kecoh sangat...

halal haram tu toksah citer la sedara..
beliau tak pikir sampai ke situ pon..
"janji i senang dan tak susahkan sapa-sapa...
tapi why u all tak puas hati dengan i pasal denda tu..why?..
i tak kacau periuk nasik u all pon.."



apa nak kecoh sangat...

Terima je la seadanya..
dulu Pak lah kata Islam Hadari..
kini islam 1 malaysia..
kahkahkah..
gua pon pernah jugak tengok tarian tiang..
tak kecoh pon..
ops terkecoh pulak....
kahkahkahkah.....
rasanya denda Rm20 cukuplah..
kenapa murah?
murah lagi la pasal gua cuma tengok...
kahkahkah...


apa nak kecoh sangat...

kan bagus kalau hukum islam boleh digunakan..
dah tentu gua tak berani mencapap tempat bukan-bukan..
takda tempat jin bertendang takda la gua datang..
maklum la perangai gua pon dah macam setan..




p/s : type apa entri aku ni..kahkahkah...

32 comments:

  1. salagi manusia boleh mencipta undang2, slagi itulah manusia tak mahu mengikut hukum..sb bagi mereka hukum lebeh berat dari undang2...humm

    adoii, mana ajerlah dapat gambo akak nari tiang tuh, bingai sat..kakkakka

    ReplyDelete
  2. sambil bace entry nie terpikir gak ayat2 sampah nie.walaupun sampah tapi berguna.akak yg nari tiang tu.elok2 kak.kang tiang tu roboh.kahkahkah.dah mcm sarkas aku tgk.

    ReplyDelete
  3. moga satu hari nanti undang2 Islam akan ditegakkan. amin ~

    ReplyDelete
  4. kak ct : no komen kak..hahaha..yg aku tau hukum tuhan takleh tolak sebab melibatkan akidah..

    tu gambar masa aku pegi club dulu kak..ekeke..ok joke..

    ace : hahaha..kalau de yg berguna ok la bro..ambik yg elok buang jgn teruk..hehe..

    ReplyDelete
  5. tunggu pemimpin yang adil naik....bila?and siapa? tunggu je kot...kita usaha apa yg kita mmpu..

    ReplyDelete
  6. cik suka berangan : amin..mungkin bila imam mahdi dah muncul nanti kot..hehe..sekarang?rasanya tak..korupsi pon tak habis lagi apatah undang2 islam..

    ReplyDelete
  7. ckin kembanq : tunggu je la kin..hahaha..

    ReplyDelete
  8. hahahahaha tak lekuk lak tiang tu xD lawak sehh... haa penah tgok nari tiang ke ? wahh.. untung2 xD ape yg best sgt ?? haha.. menari kt tiang elektrik jela baru afdhal. tak susahkn org. kalau mati kene renjat pun lg bagus. kahkahkah

    ReplyDelete
  9. dunia akhir zaman kan. aduyai. macam nak senget ja tiang tu aku tengok -_-'

    ReplyDelete
  10. ape nk kecoh., name pon hukum manusia.,

    **aku bace entry ko ni dah mcm berpantun ade., berseleloka pon ade lol., menarik! :))

    ReplyDelete
  11. cik pipi tembam : bukan lekuk lagi..lepas dia begayut tu, tumbang terus..gambar je tak sempat snap..hahaha..

    auni : hehe..ye dunia akhir zaman..

    chuu : rasenye pestime ko cakap entri aku menarik chuu walaupon aku sendiri tak tau type ape aku tulis ni..malu aku.(pipi merah2)..hahaha..

    ReplyDelete
  12. type entri ala sajak pantun puisi ada gak aku tgok gayanya ni.haha..

    pasal penari tiang tu aku tak kecoh.pic tu membuatkan aku wakakakaka..

    ReplyDelete
  13. nak mereh2 pipi lak., tampo kang! wakaka

    ReplyDelete
  14. pn kutu : hahaha..ni la sebab tak masuk kelas sastera kutu..hancur..hahaha..awek dalam gambar tu nak jugak wei..bagi je la..hahahaha...

    chuu : yela..ko puji aku..merah la pipi aku chuu..hahahaha...
    *tampo pon merah jugak..adeh..haha..

    ReplyDelete
  15. merah pipi kene tampo feel dy lain kot hahaha

    ReplyDelete
  16. no komen...artis kalau menjawab bab agama memg pandai...tp tak cerdik je.huhu

    ReplyDelete
  17. apa nak kecoh,menari tiang aje pun,kahkahkah.

    ReplyDelete
  18. chuu : hahahahaha..ye la chuu.tak kisah la ko puji ke tampo ke janji merah2 jugek...ekekeke..

    syira : hehe..retis la katekan..

    bobot : ko nak terai ke bobot..hahaha..

    ReplyDelete
  19. apa nak kecoh kan...hahaha...

    ReplyDelete
  20. Biasa laa manusia. Carik salah orang laen bukan maen pandai. Cacat cela kat diri sendiri siket pun tak nampak. Tak salah nak saling nasehat & saling mengingatkan. Tapi....

    Tak reti la nak abeskan komen tu. Tak layak pun aku nak cakap bab2 agama ni. Haha.

    Yang penting, cermin diri sendiri sebelum jadi cermin untuk orang laen. Cehhh! :P

    Err aku baca entry kau ni versi Syair best jugak jadiknya Pakcik! Cer kau try. Haha!

    ReplyDelete
  21. nice...!!! kita mencorakkan diri kita melalui pemimpin yg berkuasa.... dari itu, bertindak...!Hahhaa

    ReplyDelete
  22. Syida : aku lak macam kecoh kan..ekeke

    liyaamf : ko tak ckp kat aku kan..hahaha..rasenye aku tak pernah pulak berlagak mulia..bnyak buruk aku je aku citer kat belog ni..

    Motif aku cume harap orang ambik pengajaran la dengan aku sebnarnye..jgn tiru nakal aku pulak..hehe.ni bukan entri agama sangt pon makcik.hahaha..

    Jadah ko baca macam syair..kekeke

    drceria : nais ke dr.hahaha..tq...tu yng aku rase dr..corak pimpinan membentuk rakyat..tak betul atas.bawah pon lintang pukang.hehe..

    *harap maklum ni bukan entri politik..hahaha

    ReplyDelete
  23. Itu pasal jangan tanya artis pasal hukum. Lol. Saja jer nak amik publisiti wartawan tu bro. Jika nak tanya pasal subjek Matematik, tanya guru Math. Guru Bahasa English konpemla info kureng sket..

    Lol. Mana bro jumpa tempat menari tiang ni? Tiang tu prop dia tu, serupa pom2 tuk cheerleader. Tapi tetap menggoda (tu sebab fail), serupa tarian dangdut. Hoho..

    ReplyDelete
  24. Of course melatah bro bila tau crite tu. Tp takde kna ngena pun dgn politik, just terfkir.. Mmg sah dunia ni dh goyang gila.

    Bkn isu wang dia, tp isu perlekehkn agama. Dan bila fkir balik.. Tgk la pun pmimpin2 kita. Mngejar sgt, smpai undang2 pun dh trbalik.

    ReplyDelete
  25. sis : nak cakap pasal memperlekehkan agama dah banyak kes sis..yang aku tau orang sentap pasal dende dia sikit je...nak buat macam mane dah undang2 sivil camtu..

    cuba ade undang2 islam? berani ke dia..hehe..

    ReplyDelete
  26. isi tersirat lagi tersurat
    tengok tarian tiang ye, dush3 ahaha

    ReplyDelete
  27. sis : dulu zaman muda2 sis..skg tak la..hahaha..orang dah lama tau..skg je baru nak kecoh..lembs la media ni..hahaha..

    ReplyDelete
  28. hamboiii. entri. huhu

    bukan nak kecoh, tapi kata kebebasan bersuara. yer dak? :p

    ReplyDelete
  29. selagi iman kita kuat,selagi tula kita bertapis bila kecoh...hukum manusia hanya sementara,yang hakiki adalah hukum Allah,subhanAllah

    ReplyDelete
  30. hermm , aku nak komen baik ker , komen jahat ? ntah2 , sekarang ni islam hadhari nyer ke mana , 1 malaysia nyer kemana , harharhar ,

    ReplyDelete
  31. yg mengindahkn sehelai kerts itu adlah warna warninye..begitu jg malaysia,..yg mengindahknye adlah kita..rakyat yg berbilang kaum..i luv malaysia....

    ReplyDelete
  32. selagi melayu sama melayu pon dok bkelahi, smpai kiamat pon islam xakan tertegak di malaysia ni huhuuuu

    ReplyDelete