Tuesday, April 3, 2012

Help me!..aku dalam dilema..

assalammualaikum wbt..

Sebenarnya aku dalam dilema sekarang ni..nak potong rambut ke dak?..dah lama aku nak simpan rambut sebenarnya..hahaha..teringat dulu masa tahun 2001 aku pernah kerja kontrak kat pejabat pos besar kl lepas SPM...hehe..masa tu zaman skinhead aku dah habis dah..time ni aku dah mula terpengaruh dengan style mamat jepun macam kimura takuya..hahaha..rambut aku pon dah panjang ala ala band beattle..haha..oldskul fashion..

Tapi yang kelakarnya, member member aku kat pejabat pos masa tu boleh pulak cakap aku ni terpengaruh band indon sheila on7..kahkahakah..tak boleh blah betul..memang la time tu band sheila on7 tengah top..tapi serius aku tak layan band band indon ataupon band melayu sangat masa tu..so bukan diorang yang pengaruh aku..aku lebih berminat style jepun dengan british band..lagipon masa tu aku pakai skuter Vespa kan..imej kena style la sikit..takkan aku nak berambut ekor lentik-lentik kat belakang,pakai kasut johnson dengan nike air pulak..tu dah cutting mat rempit pulak..kahkahkah....


Cerita balik pasal rambut aku yang panjang tak berapa panjang masa tu..sebabkan dah ramai kenal aku dengan rambut ala-ala Duta sheila On7..akhirnya nama Sheila On7 terus melekat kat aku..hampeh betul..hahaha..yang tak boleh blah lagi..sebabkan nak sebut sheila On7 tu macam panjang kan..last-last aku diorang panggil aku sheila je..lol..jahanam imej aku..hahaha..

"sheila, jom lepak CM..ada awek nak berkenalan dengan kau la,dia cakap kau macam Duta"..arghhh..WTF..walaupon aku agak famos amos masa tu, tapi aku terasa macam nak potong je terus rambut..hampeh..punya la aku style berambut serabai boleh pulak lekat nama perempuan..rasa macam nak pakai lipstik dengan heels je pergi kerja..hahaha...

Sebabkan aku kerja kontrak je..beberapa bulan lepas tu aku pon berhenti..aku tak pernah cerita kat sapa-sapa pon pasal gelaran aku 'sheila' masa kat pejabat pos tu..malu sehh..hahaha..aku tak ingat bila pulak aku gunting rambut lepas tu..yang aku tau, lepas rambut 'Duta" aku korbankan.. rambut pacak je la sampai sekarang..hahaha..yang pasti aku tak pernah sikat rambut..skema kot nak bersikat sikat bagai ni..hahaha..


Now 2012, aku terasa macam nak simpan lagi rambut macam dulu-dulu..tapi mungkin lebih ke arah style korean kot..maklum la zaman K-pop kan..kahkahkah..boleh bagi cadangan?rambut pendek ke panjang better?hahahha...serius ni..rambut aku pon dah agak serabut tak gunting lagi ni..kalau korang nak feeling-feeling ada geng blogging korean aku tunaikan permintaan korang tak payah gunting rambut.hehehe...mungkin jugak rambut awan nano fesyen rambut paling hangat tahun 2012?..help me..aku dalam dilema...kahkahkahkah..


p/s : tak payah mintak sain..gua bukan retis..kahkahkah..


30 comments:

  1. ni ha aku buat rambut cendawan http://realglobe8.blogspot.com/2012/02/hairstyle.html

    ni pulak aku wat botak http://realglobe8.blogspot.com/2012/02/botak-airsoft.html

    haha sumber inspirasi

    ReplyDelete
  2. Hahahahaha!!!
    Sheila?! AYU la bro, haha! Mmg jahanam nama.

    Apapun, potong pendek la bro klu tnya sy.. Kmas skit.. Rmbut pnjang ni kan bro, tak rimas ke? Sy time fasa2 rmbut memanjang, rimas btul. Tp apa kta tnya isteri bro?? Mana tau dia nk taste jgk bab rmbut ni, ekekeke!

    ReplyDelete
  3. Hai sheila boleh kenal?Haha

    err pendek lagi tampak kemas.bergaya,kemachoan,keunggulan,ketampanan disitu,hehe

    ReplyDelete
  4. rambut pendek la shila.rambut panjang2 tu kalo dok negara 4musim xpe lah..ngee :)

    ReplyDelete
  5. ali : haha..caya la bro..cendawan tu yang cool..ekekeke..

    sis al : jgn la panggil gua sheila lg sis..puk kang..hahaha..

    kalau pendek gaya biase la..atau pendek botak terus..huh,ganas kot..hehe..

    bobot : tu yang malas citer ni..tak pasal2 kena bahan..waaaaaaaaaaaaaaa...

    ReplyDelete
  6. ceh nak buat ala korean kunun..
    wa vote utk stail hafiz awan nano
    muahaha :D

    ReplyDelete
  7. Ncik Bundle ke, Cik Shiela... huhuhu...

    botak jugak terbaik!

    ReplyDelete
  8. Dulu, aku cair betul tengok mamat2 rambut panjang especially yang macam Takuya Kimura tu. Adehh! Haha.

    Dulu, aku senang betul minat mamat2 yang serabai. Pakai baju nak buruk2 jek. Oldskool gila! Sorang mamat yang aku minat dulu, aku gelar dea 'Serabai' je kat membe2. Cool kan? :P

    Susah nak kasik pandangan Pakcik. Sebab aku taktau muka kau macam mana. Tapi firasat hati aku mengatakan, aku nak suh kau rambut panjang walaupun rambut pendek sebenarnya lagik kemas & better. Cehhh!

    Org konfiden nak rambut panjang ni, salunya rambut dea sehat & cantek kan? Rambut kau sehat ey Pakcik? Jelesnywwww. Ahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rambut botak itu sihat . eh ? rambut lagi ? botak lagi ?

      Delete
  9. Tak puas hati aku kenapa kau nak up gambar yang first tu. Ex-boyfriend! Comel gila tak boleh tahan! Haha :D

    ReplyDelete
  10. gmbar last tu ok la.. ^_^ smart and kemas..

    ReplyDelete
  11. sis92 : ok sis..aku buat rambut awan nano la..baru urban kan..kan.hahaha...

    rapunzel : oii..oii..bundle la :-w..hahaha..ko suke abam botak ye punzel..haha..malangnya aku dah takmo botak lagi...hahaha

    liya :eh,ko pon minat style selekeh serabai jugak ye makcik(pipi merah2)..ko tak tau ke muka aku camne..hahaha..tu gambar kat atas tu gambar aku la makcik..hahaha

    rambut aku sihat je,tapi aku cam rimas jugak bile rambut panjang ni..hehe..tah boleh simpan ke tak..

    salah ke aku upload gambar sendiri..bile pulak tah aku jadi ex-bf ko?perasan..kahkahkah...

    ReplyDelete
  12. ckin : style last tu ok kan kin..ok2..ptg ni gak aku buat rambut camtu..hehehe...

    chemey : mintak pen dek..hahaha..

    ReplyDelete
  13. pendek la bagus. lagi comel. hehe.

    ReplyDelete
  14. ha, rambut camtu smart r jugak...hehhhe

    ReplyDelete
  15. gunting la rmbt mcm gmbr last tu..macho !hehe

    ReplyDelete
  16. try tgk klu gaya botak jd rupe ape hahaha XD

    ReplyDelete
  17. muahahaha..aku gelak guling-guling bab seila mamboo tuhh..

    Ehhh..pocikk..aku rasa rambut awan nano tu paling cekci tauu.. tpi takut lak dorg pggil ko elly...name pompuan lagi,ye dok..hihi

    ReplyDelete
  18. Eein : pendek pon ok..senang tak payah sympoo selalu..err..kahkahkah

    kak ct : rambut mana satu kak..yang awan nano ke..hahaha

    sutera kasih : ko mesti minat k-pop kan..hahaha...

    chuu : hahaha..tobat aku chuu..rupa macam taiko lak aku nanti..jatuh la saham aku..kahkahkah..

    sweet honesty : erk..sheila mambo lak ko..hahahah..apa kaitan rambut awan nano dengan elly pulop..adehh..baru ingat nak rambut kembang brrr..hahahha

    ReplyDelete
  19. tak kesah la style apa,klu hensem tetap hensem.wakakaka

    en suami style botak ja.lala..

    ReplyDelete
  20. ko kalo botak baru sesuai bro..ahhaha...

    ReplyDelete
  21. yg mana rasa sesuai.. ikut kata hati, jgn ikut kata org :)

    ReplyDelete
  22. Tolonglah kawan.
    tolonglah.
    aku tahu kau hensem.

    Tapi.jangan buat rambut gitu.Please please.
    dah rupa mentibang laut dah.

    ReplyDelete
  23. buat rambut macam HAHA running man, hehe

    ReplyDelete
  24. Ehh ehh, aku rasa aku penah tengok la gambar kau. Dpd entry lama, yang gambar kawen tuu. Ececeh! Takde, takde. Tak macam Takuya pun. Macam Takoyak aka Tempoyak ada laa. Ahaha!

    Ahh, mengada jek konon nak sama muka cam ex-bf aku. Kau tuu, tolong jangan perasan okeyyyy! Haha.

    ReplyDelete
  25. Jika nak ikut trend, rambut ala-ala Korea la. Haha.. Tapi jangan terover sampai tahap sebelah botak, sebelah lak panjang2..

    Saya pun suka gaya rambut Takuya Kimura zaman dulu2. Ramai awkes suka, tapi cam berat jika panjang rambut. Bagi kemas2, pacak tajam2, haha.. Puas ati aku..

    ReplyDelete
  26. kejap shila, kejap poji. ko potong la style hero tamil. "sassy style". kehkehkeh

    ReplyDelete
  27. kasi botak la baru seksi,hehe

    ReplyDelete