Monday, January 28, 2013

#Plagiat 02 - cutting gay kah?wth..

assalammualaikum wbt..

Hampir tiga minggu dah aku berkecimpung dalam arena gymnastik gym ni..macam yang aku ada bagitau dalam blog sampah aku masuk gym ni bukan la nak buat badan pon..sekadar nak sihat..hehe

so sejak dah selalu jumpa brader-brader taf kat sana, aku dapat kesimpulan ada 3 jenis orang yang masuk gymnasium ni..pertama golongan majoriti ialah orang yang memang nak buat badan ketul-ketul macam hulk..kehkehkeh..

kedua, golongan yang sekadar nak sihat dan sedap badan macam aku..cutting badan atlit2 je..hehehe..ketiga, golongan yang dalam proses nak menguruskan badan secara pukal mengikut jadual dan teknik yang diajar oleh trainer gym tu..setakat ni, tu je la yang aku nampak..haha

Aku penah citer dulu masa mula-mula aku datang gym tu,aku dah kena bahan dengan brader brader kat sana sebab datang gym sekadar nak joging..lepas tu aku combinekan joging dengan main besi sekali..pon kena kutuk gak..kehkehkeh..hampeh betul..

Alasan diorang..orang main besi manada joging bro.badan kecut..hahaha..ni la yang aku cakap golongan majoriti tu..datang gym memang untuk buat badan semata-mata..kalau ajak lari gerenti diorang pancit..hahaha..ni yang aku taknak sebenarnya..apa guna badan macam kura-kura, tapi stamina takda kan..tak best nak game nanti..hehehe..

walaupon aku dah main besi jugak sekarang, aku tetap kena bahan lagi..hahaha..ada aku kisah..kalau korang masuk gym kalau tujuan macam aku gak mesti korang akan kena bahan jugak..joging salah, dah main besi pon kena lagi..kehkehkeh..


cutting badan macam ni kalau kat gym diorang panggil badan gay je..tak cukup besar walaupon dah ketak2..hampeh..

sebabnya aku bagitau diorang aku cuma nakkan badan macho cam korea tu..demm,tak pasal-pasal aku kena kutuk nak buat badan macam gay..hahaha.aku tak peduli pon..yela..aku bukan ada makan apa-apa susu protien pon macam diorang..main besi kosong je orang cakap..diorang ye la..macam macam makan,siap cucuk2 bagai..memang la badan bagak jadinya..hahaha..

kalau sebelum ni aku cuma terbayang badan macho macam korea atau wat ever gay tu..sekarang aku dah ada jawapan lain nak bagi kat diorang..bila diorang tanya kenapa aku taknak minum protien atau ikut cara diorang main besi, aku bagi je alasan, aku tak nak badan besar-besar..aku nak buat badan macam bruce lee je..hahaha..

Yang wat the hellnya, walaupon badan gay diorang dah tak sebut..ada jugak diorang nak menang..diorang cakap,apa barang badan nak taf kalau bukak baju je baru nampak..orang nak pakai baju pon dah nampak..baru cool..kehkehkeh...ikut pengetahuan korang geng2 gym aku kat sini memang kuat bahan membahan..bagi aku ni memang sekadar gurauan la..takleh nak sentap2..

Ada sorang brader ni kena bahan lagi teruk..baru seminggu masuk gym, orang nampak dia pergi kedai mamak nak tengok bola dah pakai singlet..kahkahkah..memang merah muka dia kena kutuk..tu baru seminggu beb dah pakai singlet..kalau sebulan masuk gym, orang kutuk dia silap2 pegi kedai mamak terus pakai spender jer..kahkahkah..


 gambar bonus

fakta yang harus korang percaya..banyaknya orang yang main besi ni perasan sikit badan diorang konon-kononnya dah taf padahal belum taf mana..sama la macam brader yang kena kutuk tu..konon nk tayang badan bila keluar sampaikan pakai singlet..aku je tak perasan ok..kehkehkehkeh...



49 comments:

  1. smart ar badan yg dikatakan cm gay tu.. hahaha.. bukan badan gay yg mcm bdn pelakon korea k? hehe.. yg gambar pmpuan tu real k??

    ReplyDelete
    Replies
    1. time ksih emma..hahahaa..badan aku camtu la..lantak la nak kata gay ke kpop ke..hahahaha..

      Delete
    2. So sweet bundle kena bahan kat gym. Tapi aku bersyukur sbb ternyata kawan2 gym k0 normal dan bukan gay. Kalo tidak, aku nak nasihatkan supaya ko cari gym lain je. Okay jugak ko bleh dpt kawan kat gym. Tak la berlagak derang tu eh?

      Delete
    3. hampeh..sweet ko cakap aku kena bahan...hahaha..aku punye payah nak tepis ko tau.ade je kene..mentang2 aku org baru..hahaha..diorang mmg tak gay..tapi menyakitkan hati okay..hahaha..

      Delete
  2. Hahahaha lepas seminggu terus pakai singlet. Tak boleh bla gilaa. Adeh, buat muscle sekadar buat tayangan baik takyah kott. Tapi err gay badan ketak ketuk ke. Biasa tengok bapok. Bapok cam pompan ada ah -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg lepas seminggu workout terus pakai singlet keluar rumah mmg perasan tahap tertinggi tu nin..hahaha..memang harus kene kutuk kaw2 tanpa belas kasihan...hahaha

      Delete
  3. hahahahaa nak masuk gym ni, hati mmg kena keras. wa tabik lu..

    tapi tolong la jangan buat badan cam Molek nor sumer tu, geli wei. AKu rasa ramai pompuan pun suka tengok taf ala korean tu jer.. ketak2 sangat watpa. Ambik protein sumer tu nnt, nak enjoy makan sedap2 sumer pun dah tak leh, pastu dah tua, barai jugak.

    tapi tujuan kau nak sihatkan badan toughkan mental (ni aku tambah) tu, aku sokong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn cakap ko geli..aku pon geli..haaha..aku duk gym tu tngok diorang badan dah macam kura-kura ko tau..aku nak buat badan ala-ala korea je..takmo la cam the rock tu..bukan nak masuk wrestling pon..hahaha

      Delete
    2. lagi satu, dah badan cantik esok2, jangan pulak kau asyik bergambar pantang nampak cermin macam gegurl lak. itu pun agak menggelikan. choi jari (mulut) aku nih :p

      Delete
    3. ko tunggu je la nanti aku post gambar depan cermin siap wat mulut itik..kehkehkeh..

      Delete
  4. aku tgh plan nak beli dumbell.. dapat body fit nampak pacs mcm model tu cukup dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana cukup dumbell je bro..lambat..hahaha..member aku sound gambar tu badan gay je..pakai baju taknampak lagi body..hahahaha..

      Delete
  5. aku geli badan ketak-ketak... tu je komen selepas lihat byk gambar itu... hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar 1st ke 2nd? takkan ko tak suka laki badan camtu..bukan over sangat pon..tu kira badn macho laa..bukan cam mr universe bodybuilder tu pon..

      Delete
    2. Kalo yg 1st tu aku aggp over. Memang ler aku suke laki ade masel tp tkya la nmpk masel sgt... Mcm gitu...

      Gambar 2nd lak bg aku abnormal... Huaaa

      Delete
    3. manede over.tu cutting kalo pakai bj tknmpak pon..ala2 kpop je tu..
      tp muka awek tu kiut gak la walaupon body kalah lelaki.haha

      Delete
    4. awek tu kalo pakai tudung mesti kau tertanya-tanya mcm mane rupe bentuk badan die...

      sekali bukak... ha, mau tak terkejut...

      Delete
  6. aku tak boleh terima, lengan aku bermasel-masel.. kalau lengan lelaki, bes juga buat bantal peluk n buat tido.. bhahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkk..lengan ko bermasel masel ke Ha..ko pon workout ek..hahaha..

      Delete
  7. haha...ajak jer dorang jogging. sah2 pancit. uu...tak berkenan lar dngn lelaki bdn ketak2 nie. biasa2 sudah tp nak macam aron ajiz.ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. bdn diorg dh berat..mane nk joging2 ni..bdn aaron aziz tu bkn cantik pon..ape da taste ko ni..kalo rupe tu takpe gak.haha

      Delete
  8. Dulu abang aku ada beli susu protein tu, dia pun selalu gi gym. Tapi, lepas 2 3 bulan, gym dah tak pergi, susu baru minum suku.

    Demi tidak membazirkan aku pun minum, perisa Strawberri memang sedap. Dan, hasilnya badan aku telah menjadi berkerak. Perasan aku la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la abg ko ade gak 2 3 bln..aku masuk gym sebulan je..ade hati nk bdn cm artis korea.kekeke..

      ko kalo minum saje tak workout gemok ko nanti..

      Delete
  9. pernah terlintas leeza nk pg gym.. tapi... haaa ramai laki... la la la

    ReplyDelete
    Replies
    1. biase la tu..aku pon selalu mengharap ade la awek2 mai gym mase aku kt sane.hehe

      Delete
  10. HAHA.. Saya dalam proses buat ketul2 badan walaupun nampak macam mustahil je.. HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat la selagi mampu..bnyk modal woo..pastu kene disiplin..aku takleh sebb kurang disiplin la.haha

      Delete
  11. haha. aku pun teringin nak ke gym bro. nak gak ketul2. tapi masuk je gym, keyakinan turun drastik. kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tu biase la..aku ni siap kena kutuk dan mcam2 lagi..wat kering je..janji nak sihat kan..hahahaha..

      Delete
  12. errr..aku gelis tengok badan org ketak2..nmpk macam hulk..wakakaka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu kan body macho..pelik la ko ni.bukan besar sangat pon..takkan suka jenis flat je..orr ko suka yang chubby..hahaha..

      Delete
    2. maksud aku ketak2 yg besar tu..serius scary..kalau badan normal tapi ade ketak2 comel tu aku boleh la terima lagi..hehehe..

      Delete
  13. eh eh.. baru dua minggu chicna cuti blog dah lain? :p

    ok la tu, at least boleh buat six packs. macho sikit dari one pack. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tukar kaler je chicna..sebelum ni chicna tak perasan ek..kalau camtu dah 2 minggu gak la aku tukar kaler ni..hahaha

      Delete
    2. tukar kaler chicna perasan. tp yg dekat menu tab tu cam nampak lain.

      Delete
  14. alah la diorang ngan John cena, The Rock, bintang wwe (gusti) ni stamina diorang mantap, kalau takat joging tu memang makanan diorang.. tapi setuju la ngan hang, badan ketoi2 tapi kalau ajak lari pancit pun tak guna.. takde maknanya.. haha ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. WWE tu profesional mad..member2 aku ni eksyen je lebih..nak badan ketul2.tapi stamina tak kuat gak..hahaha..

      Delete
  15. Replies
    1. pesal?..baru aku tau, ada jugak pompuan tak suka laki taf ni ek..ko suka yang kering or chubby?

      Delete
  16. Hi.. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. oii..ko ni nak spam iklan tak habis2..aku dah lama follow ko la gila..hahaha

      Delete
  17. yak..geli dgn badan lelaki yg berketul2 mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la smart..tp bukan la over sangat..cam dalam gambar tu ok la tu..hehe

      Delete
  18. apa depa baguih sgt nak bahan2 org?setiap org ada sbb sendiri apa p gym takkan sebab nak buat body ketul2 je..ceh statement sokong ko!

    en suami dulu p gym bdn ketui jugak, siap ada org kt gym tu nak training masuk bina badan..beliau takmo sbb nti pasti kena pakai spenda.kehkeh..

    skang dh lama tak ke gym,badan mbesar bagai juara..harap tang dada ja ada bentuk lg..tang pinggang n perut mmg fail.almaklum bini pandai masak.muahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. member2 tu gurau je..standard la kene kutuk tu..hahaha

      woaa..laki ko bodybuilder kutu..mujur la tak pegi jauh..kalau tak mmg kena pakai spender je la...kahkahkah..tapi kalau dah stop workout, kompom badan terus naik dan hilanglah segala ketul2 tu..yg tinggal cuma lemak..perut laki naik mmg salah ko..hahaha

      Delete
  19. Fuyoooooo Bundleeeeee
    pewiitt pewitttt
    woot Woot~!!!

    ReplyDelete