Wednesday, January 16, 2013

Keistimewaan untuk blogger popular..

assalammualaikum wbt..

Aku tak tau apasal aku rasa malas betul nak blogging sekarang..nak balas komen yang 2 3 kerat kat entri pon malas..adehh..mohon sesapa yang rajin sukarela balaskan la bagi pihak aku kot-kot ada yang terlepas pandang tu, tolong-tolong la ye..mood ke laut betul ni..hahaha..


Bila tengok kotak follower sebelah tu nampaknya angka tu dah nak hampir 2ribu..huh..kalau sebelum ni 1k follower tu pon dah macam mustahil, sekarang dah nak masuk 2k pulak..dua kali mustahil la jadinya ni..hahaha...


Walaupon aku bukan selebriti  blogger, tak pernah guna sistem follow me and follow back,dan  just hasilkan entri yang sampah, aku tak sangka ramai jugak nak follow..terima kasih la ye...


Terus terang aku katakan,hits pembaca dengan jumlah follower tu sangat la tak padan dan tak melambangkan apa-apa..walaupon kebanyakkan yang follow tu cuma follower tampal..tapi secara rasminya aku memang dah ada hampir 2 ribu follower..terharu...


Mungkin ramai blogger merasakan angka tu masih terlalu kecil..tapi bagi aku angka tu sangat la besar..kalau nak dibandingkan dengan lyssa faizuren yang ada 55k follower, memang lah nampak kecik sangat..tapi bagi aku 2k follower tu ibarat dah lebih banyak dari follower lyssa..hahaha...


So dengan angkuh,riak dan sombongnya aku menulis, bila follower aku mencecah je 2k nanti, automatik aku pon akan declare macam ni..



bahawasanya aku, ymbundle admin blogsampah :-


"Seorang blogger famous yang mesti mempunyai hak untuk mendapat layanan VIP di mana2 aku pegi sebab;

 kalau aku bagi negative perception dekat siapa2 pun, memang tertutup la periuk nasik seseorang itu atau jatuh merudum lah sales product pada bulan tu atau selama-lamanya."

 kredit : cursingmalay


kahkahkahkah....

Maaf lah,gua berangan je lebih..



eh, ni bukan fatin liyana..ni boxerkedut..hahaha..ps : lama tak update bro..



p/s : untung lah kalau jadi blogger popular kan..bleh ajak Fatin Liyana dating..


61 comments:

  1. hahaha...so sarkartis betul statement.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, sarka ke bro...aku dah habis jujur rasanye ni..kehkehkeh..

      Delete
    2. nasib baik blog aku acah acah lembab sikit. yelah, blog kekure

      Delete
    3. perghh retis...nanti bila dh cecah 2kilo tu, ak nk cop org pertama claim autograft dr ko...tahniah2 sbb rmai follower *buat muka blur*

      Delete
    4. wadi : ko kekura pon ramai peminat..

      kopi : harap maklum encik kopi..bukan retis tapi VIP..hahahaha..

      Delete
  2. tu diaaaa..nk layanan VIP..

    btw, mmg dh lama boxer kedut xupdate..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..mesti la..tak pemes pon kalau leh nak layanan vip kan..tak bagi aku kondem..hahahahhaa..berangan lagi..maafkan saya...

      hafiz boxerkedut sibuk dengan dengan makwe dia kot..

      Delete
    2. berangan xsalah..mana tau nt jd kenyataan kannnn.. aminn..

      hamboihh, kemain subjek kebizian beliau..

      Delete
    3. takpe la..aku taknak jadi VIP..nanti aku sombong..sekarang pon dah sombong apatah jadi VIP..kehkehkeh..

      Delete
    4. cesss..sombong ghopenya...miahaha

      Delete
    5. sombong tu sikit je tina..lebih kat pemalu sebenarnya..hahahaa

      Delete
  3. kahkahkah.. giler kau ! gelak terbahak2 kat sini.. kesian mangsa keadaan itu..

    btw, ramai follower xbermakna ramai baca entry.. sedih je follower ramai, tp nk dpt komen punya azab.. menjatuhkan semangat nk berkarya je.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk..ko suka sangat tang mana ni..kompius aku..hahahha..

      kalau nak dapatkan pembaca dan komen, ko rujuk Encik H..dia pakar..follower dia tak ramai pon...tapi entri sesak dengan komen..

      selamat la berkarya ye..hahaha

      Delete
  4. untung la retis.. eh....

    sama la ngn aq randle.. mls jgk nak update blog skrg ni..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ruginye aku tak jadi retis..hahahaha..

      jgn la malas2 marsha..nanti lambat fofuler..haha

      Delete
  5. kalau macam tu aku kena tunggu seploh tahun lagi la nak jadi fofular...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana encik tau sepuluh tahun lagi bleh popular?untung lah..hahahaha

      Delete
  6. untunglah untunglah untunglah..hahaha..

    aku setuju dengan statement izfanora tu..ramai follower tak semestinya ramai pembaca..betol2..

    salu popmpuan yg glemer2 ni mesti cun..cer muke tak semenggah macam aku? non hado la nak glemer..haha..


    syabas sebab dah hampir 2k follower!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..apa yg izfanora komen sama je maksud aku tulis tu sha oii..hahaha..follower aku dah nak 2k..tapi 20 orang je yang baca..hahahaha..

      ko nak glamer ke?

      Delete
    2. ye ye..aku tahu komen izfanora tu sama maksud dengan penulisan ko..tapi sebabkan komen die pendeks tu aku tetibe sokong tu..haha..pendek kata penulisan ko ni aku sokong la kiranya...*cover line sikit* hahaha..

      glemer? takdenye aku hingin..

      Delete
  7. aku ni jangan kata 1k followers, nak dapat 300 pun susah..terus terang cakap, aku jeles gak tengok followers ko dah nak sampai 2k ni..jeles tapi x terkejut la..sebab walaupun ko cuma anggap blog sampah, tapi entry2 kat sini senang nak hadam and senang nak faham..sebab tu ramai yg baca..

    aku ni berangan jer kot nak ada followers sampai 1k..tahun depan pun belum tentu dapat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko tak follow org susah la org nak follow ko..camtu gak aku..aku tak rajin nak komen sangat kat blog orang, orang pon malas komen kat blog aku..tu je beza kita..hahaha..

      kata liya..wat u give u get back..hahaha..rajin ado la hasil..

      Delete
    2. ha'ah kan..dah aku malas follow blog orang, takkan la nak harap org lain rajin follow blog aku pulak..melampau la tu..kehkeh

      sebab tu la aku kata berangan jer nak ada followers sampai 1k..

      Delete
    3. awak-awak berdua tak folo pun blog kite -.- kite x boleh nak folo awak2 berdua, acc gugel kite probs. sob sob sob :(

      Delete
    4. eh, aku dah follow blog ko dah lama la farah..sebab tu ko tak perasan..pegi chek balik page follower ko tu yang lepas2 kalau tak caya..grrrr...

      Delete
  8. aku nak cecah seribu pun makan tahun. tapi apalah ada pada follower tampal kan??


    lagi best kawan2 blogger setia yang selalu je singgah komen entry kita walau entry kelaut sekalipun. ye dak?? ke malas komen?? hakhak.


    *aku pun makin malas. menurun dari ko kot cekgu..hmmmm~

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok ko belajar dengan H plak aien..aku cekgu yang dah nak pencen..haha..

      H bagus sebab dia rajin,nanti ko rajin jugak..pembaca makin ramai..dari harap follower ramai cam aku takda hasil pon..hahaha..


      Delete
    2. cekgu H da ramai student baru. tak terlayan dia nanti. aku?? aku ingat jasa cekgu lama. jangan risau...mohon terharu =_=" haha

      Delete
    3. hahahaa..terharu aku aien..mohon hari guru nanti hantar kad ucapan..kehkehkeh..

      Delete
  9. Aku hampir2 putus asa jugak nak komen ni. Sbb mengenangkan kalau aku komen belum tentu kau nak balas sbb kau tgh malas. Hahaha! Tapi atas dasar member, aku komen jugak la. Kehkeh!

    Tahniah Pakcik dah nak hampir 2k yang sudi klik button follower kau. Aku nak dapat follower yg ber K K K ni taktau la bila. Ntah2 sampai aku benti blogging pun tak dapat nak capai kut. Hahaha! Kdg2 memang ada rasa jeles tgk org follower ramai. Tapi aku sendiri malas nak bw bagai, tang mana nak bertambah follower? Tapi naseb baek la aku tak pernah ada matlamat apa2 dlm blogging ni. Hehehe. Janji aku tulis, ada org yg sudi baca takat 2-3 kerat pun jadi laa :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun kematian idea nak komen apa..
      tapi, komenlah juga utk menaikkan semangat berblog ko kembali..

      oh ya,
      bandel..aku perasan satu perkara nih..nape akhir2 entry ko mcm takde jiwa ni..aku rasa start dari yg perdana menteri jepun asal kelantan tu..(ingat2 lupa yg 'abe' tu)..
      kembalikan bandel yg dulu..

      Delete
    2. liyaa :

      mohon ko jgn sesekali putus asa..tak kisah la ko tak ikhlas pon nak komen ni tapi tolong la sapot ye..kang aku merajuk tak nak update terus baru ko rindu kat aku..hahaha..

      ko malas ke?komen panjang2 rajin plak..bw la paling senang dari baca entri pastu komen..susah nak jumpa bacaan best..tu yang aku jadi malas..ekeke..

      Delete
    3. 4feet8 :

      hahahah..time kasih la ha..susah2 je ko ni..

      eh jap...takda jiwa tu maksud ko entri aku makin tak best kan..adehh..mungkin betul la cakap ko..aku nak menulis dah tak cam dulu kot,dah lemau dan tak bersungguh je sekarang ni..hahaha..

      #tetiba aku rasa nak bersemangat balik sebb kene sound ngan ko ha..hahaha..

      Delete
    4. aku nak semak sini. malas nak komen baru...

      all the best bundle... semoga sampah-sampah yang ko tulis boleh dikitar semula.... huahua.

      Delete
    5. hahaha..sapa yang nak kitarkan tu..hahahhaa

      Delete
  10. haha,,kau mmg..dah lama tak dtg blog aku..hahaha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang apa??hahahahaa..aku datang je la mrs..nak komen tu je aku blur..aku tak suka komen macam sekadar melepaskan batuk ditangga..kang aku cakap

      'nice entry' mesti ko ingat aku gila kan..hahahaha...

      Delete
  11. errr....header tu mengancam..agak2 fatin liyana menanah hati tak tengok ? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak sure ni fatin liyana dah tengok ke blom..tp yang boxerkedut parodi header yuyu zulaikha, mmg yuyu tengok pon gelak..hahahaha

      Delete
    2. tambah lagi..header fatin kan dah baru..

      Delete
  12. smoga tabah bundle menghadapi kemalasan.. hehehe.. jgnla malas2, nt sy nak baca apa kalo bundle malas2.. reply komen pn jd laa... hahahaa... popular kan.. entrinya dinantikn.. kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku malas bab nak komen2 je ni emma.tapi insya'allah la free2 aku layan...tapi nak buat entri plak aku takda idea ni..nak wat guano tu....aku memang nak bagi, tapi takda apa leh sumbangkan..takkan nak tulis dairi biasa2 kot..org popular takpe la tulis dairi...hahaha..

      Delete
  13. haha boxer kedut tu mmg lawak..dh lama tak update ekk?

    aku tumpang bangga sbb follower ko dh hampir 2k.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak bangga apanya kutu..hahaha..tah la mana si hafiz tu pegi..boxer dia hilang kot..kekeke

      Delete
  14. u shud bangga pun. jangan la malas2, i baru jer follow ur blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih nastyna..so pegi baca dulu entri2 dalam tong sampah aku ni dulu...dah habis semua baru aku update baru..hahahaah..

      Delete
  15. follower sampai 55k pun, tapi balas komen pun malas pun tak guna gak. pastu hanya mengharapkan kita jer yg komen diblog dia , tak bleh pakai langsung.pui..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cam marah je mad..sentap lak aku pasal yang tak komen blog2 orang ni..hahaha..aku singgah la mane sempat ye..komen2 kat sini insya'allah aku balas semua..jgn la marah..hahaha..

      Delete
    2. errr, haha, takde la marah,cuma cam baca newspaper.. hehe..

      Delete
  16. hambuih2..... bukan main lagi..... haaaa tp terhibur baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAha..terhibur tu Alhamdulillah la leeza.org lain stress je ngan aku ni.haha

      Delete
  17. Kalau kau popular pun kau ttp rugi sebab dah tak berpeluang nak ajak FL dating kau da kawen haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. FL mana tau aku dah kawen ke dak..hahaha..dah kawen pon apa salahnye..hahaha

      Delete
  18. Nak tumpang glamer blog ni boleh tak? Nanti kita share komisyen haa

    ReplyDelete
  19. nanti dah glemer jangan lupakan chicna tau. hahaha..

    eh tu ciplak namanya. gambar FL kan tu. hakhak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn risau sebab aku takkan jadi blogger pemes pon chicna..apatah lagi nak jadi blogger vip..hahaha

      Delete
  20. bundle retis...kalo follower dah 50k nanti jgn lupa kat cici haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadah retis..hahaha..aku dah resign blogging pon kan skg..hehe..

      Delete
  21. Weeehuu... apa perasaan tuan bila disahkan sebagai VIP ye? (Nada interbiu yaibi)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa nk jadi marhaen balik..wakakaka..vip la sgt kan....rajin ko baca entry lama ni kamsi..tq bro...haha..

      Delete