Monday, January 28, 2013

#Plagiat 01 - Aku buat hal lagi...

Salam Maulidur Rasul semua..

Aku tak nak tulis banyak pon kat entri ni..walaupon aku  mengutuk blogger yang kaki plagiat, untuk kali ni aku nak cuba merasai apakah feel yang dapat dari kerja-kerja plagiat ni..hahaha..


Mungkin lepas dari entri ni, akan menyusul jugak beberapa entri plagiat dari aku..buat sementara waktu ni aku malas nak menulis..cuti kejap..kebetulan aku pon tengah demam ni..wooo...


In b4..apa yang aku copy paste ni dan yang aku post kemudian adalah hasil tulisan aku jugak sebenarnya..just dari belog aku satu lagi (bundle pages)..


Ini yang dikatakan plagiat entri sendiri eceli..kahkahkah...


p/s : aku masih yakin dengan penulisan aku, tak perlu la nak copy orang lain punye entri..hehe..





assalammualaikum wbt..

Sebenarnya aku tak tau nak buat entri ni kat blog sampah atau blog bundle pages ni..hahaha..tapi sebab blog sampah dah laju je aku update dalam seminggu ni so, aku campak kat sini pulak la entri ni walaupon takda orang nak baca..kesian plak blog ni kalau sunyi kan..hahaha..

Lagipon kalau kat sini aku tak la rajin nak tulis banyak-banyak sangat..senang sikit kerja aku..haha..Harini dalam sehari, bila aku online asik melawat fibox je sebab boring takda apa-apa nak buat..so kalau aku dah melawat fibox kalau takda isu panas mesti tak sah kan..kahakahakah..

Isunya harini, aku asik nak bergaduh je masa chatting..kehkehkeh..sori la kepada chatters ber id abby tadi..citernya camni..sebelum aku menaip kat chathome tu aku perasan la id abby ni asik promote segmen je kat wall..dah macam boot flood dah..Dalam masa dia promote segmen dia tu, macam biasa la kan, kalau dah jenis blogger main segmen ni ofcoz nak cari follower sekali..so dia pos la kat wall tu " jom la follow saya"..hahahaa

word popular untuk aku bahan dah muncul..ekekeke..apa lagi..terus lah aku kuarkan ayat cari gaduh aku."bagi 5 sebab kenapa kena follow blog kau".hehehe...lepas tu terus aku pegi blog dia cari point untuk membahan..hahahaa..

Macam segmen yang dia canang-canangkan kat chat home tu..korang tau segmen apa yang dia buat? "segmen mencari bloglist" broo...kahkahkahkah..aku kenot brain la segmen macam ni pon boleh ada..memang point besar la untuk aku bahan..hahahaa..

Sebab aku dah tak teruja dengan jawapan '5 sebab kenapa kena follow' tu, aku malas tanya banyak..ada point lagi best kot..kahkahkah...aku tak tau kenapa sampai kena buat segmen untuk masuk dalam bloglist dia..sapa yang terpilih sebab entri best akan layak masuk bloglist dia..puihh..sampai macam tu sekali..

Kalau blog dia tu hebat macam blog serius lebih dari 80 juta pageview ke ok la jugak buat segmen..mau ramai orang berebut nak join pasal boleh tumpang traffik dari situ..aku bukan nak perlekehkan sangat pasal blog dia tu..tapi bagi aku tak nampak yang special pon kalau nak masuk bloglist dia tu..dah la dengan cara kena join segmen..mulia betul..kahkahakah..

Sebabkan aku suka berterus terang..aku sound terus je la kat dia.."pesal kau nak susah-susah buat segmen untuk blogger masuk bloglist kau"..apa yang special sangat blog kau ni..ada 10k pageview sehari?kahkahkahkah...

Blog personal je kot..adehh..kahkahkah..mungkin korang nampak aku kejam macam ni kan..tapi aku cuma menyuarakan pendapat aku..tak nak terima takpa..hahaha..aku cakap lagi kat dia..
"apa susah sangat nak cari bloglist, masukkan je blog kawan-kawan atau blog kita nak baca je kan senang"..elok kau buat entri biasa dari buat segmen sia-sia ni..kahkahkah..

Lepas tu mula la dia butthurt maki maki aku..hahaha..sentap lettew..kemain lagi dia bagi icon loser kat aku..penuh wall tu semua icon loser dia..kahkahkahkah...sikap orang bila dah tak leh terima kritikan camtu la kalau korang nak tau..dah la taknak terima kritikan, tak nak kalah jugak lagi tu..hahaha....last-last dia jugak yang keluar dulu lepas penat buat icon tu..kehkehkeh..aku saja taknak layan dah bila dia butthurt tu..memang tu tujuan aku..

Malam ni, aku bahan sorang mamat ni pulak..kemain lagi dia havoc kat fibox..kahkahkah..bila aku tengok blog dia, blogger baru rupanya..siap buat entri dapat 30 follower sehari kat fibox sebab mengamalkan konsep "i follow u, u follow me" kahkahkahkah...ada satu yang aku bahan ni aku tak pasti dia paham ke tak apa yang aku bahankan..sebab mamat ni guna id 5zol..aku pon tulis kat wall masa sembang-sembang tu..

5zol = meleis /faizol = melayu

hahaha..takda respon..ramai tak paham rupanya penganjingan ni..lol..


p/s : huh..ingat nak tulis simple je..haha



49 comments:

  1. hahahaha.. jahat laaa bahan org smpai camtu skalii... tumpang kesian kat individu yg dibahan.. tapi kan, pelik gak napa la nk cri bloglist pn smpai wat segmen2 sgala.. kalau ada hadiah pakej pelancongan, baju, kasut xpe gak.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. over konfiden yang blog dia special kot..kononnye jdi bloglist dia bleh bg trafik tinggi la tu..kahkahkah..

      Delete
    2. btw bundle, wlupn bundle jarang dtg blog sy.. sy gtaw jgak r.. hahaa.. sy dh tkar blog ke http://cakerawalasenja.blogspot.com/ hehe.. thank u bg ruang tuk sy bg link blog sy ke sini.. hahahahaa..

      Delete
    3. ok emma..blog lama camne?guna lagi tak?

      Delete
    4. xla bro.. dh kecewa dh.. xnk guna blog tu.. hahaa

      Delete
  2. mak sentap!!! hehhe tapi serious aku pelik mula2 bila dijemput join segmen untuk jadi bloglist dia, aku ingat tu mmg common kot dalam blogging ni, aku kan orang baru... tak join pun sbb pada aku, kalau kau suka baca apa aku tulis, ko add jer la tak payah aku lak nak hegeh2 "merayu" kennnn. hihihi sindiket rupernyer. jgn aku lak kena bahan pasni sudah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la dora, segmen tu mmg tak perlu langsung untuk blogger cam dia..tu pasal aku bahan..hahaha..perlu ke orang susah payah sebab nak jadi sebahagian dari bloglist dia?..hahaha..kalau suka letak jela..siap nak segmen2 bagai..bukan orang paksa pon..blog dia sendiri gak..kahkahkah..

      Delete
  3. aku pernah melalui perkara itu...aku join la bukan aku buat. bloglist aku sejak azali memang 3 itu jelah. asing lelaki asing perempuan dan yang special dok tengah2..yang aku selalu pergi berkunjung. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..ko join aien..mujur tak buat..hahahaha..
      #aku rasa bangga la dapat duk tengah kat bloglist ko tu aien..tapi kalau aku takda kat tengah tu pon tak kisah..janji ko kene lawat selalu gak...aku kan cekgu ko..ko mana leh lawan cakap cekgu..hahaha..

      Delete
    2. ya aku mengaku aku join. bila ada pendedahan dan pencerahan baru aku mengerti kesemuanya ini. hahaha. benda dah lepas biarkan berlalu.


      #aku memang bubuh ko kat tengah2 sebab ko salah sorang blogger yg aku rapat dan mesra di alam maya ni cekgu...dan lagi satu ko kan cekgu aku. hehehehe.

      Delete
    3. Cekgu ym.bundle ? bila masa pulak jadi cikgu .. err

      Delete
    4. hahaha..dh lame mad..aku rase nk pencen je skg ni..

      Delete
  4. Hahahahah, gempak gilaa encik. Rasa macam nak kesian kan yg butthurt tu, tapi sye sokong jugak apa yg encik fikir sebenarnya. Geli hati baca 'i follow you, you follow me' Hahahah, tak pernah lagi buat camtu. Rasa macam memalukan je. -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..benda lama ni ninja..haha..fibox pon dah takde..masa tu mmg best cari gadoh, cari member..skg aku dah tak bahan2 orang pon lagi...tpi pendapat aku tu tetap sama gitu gak la..sapa yang aku jumpa buat camtu skg, aku sengih sensorang je la..nak bahan dah malas..biaq pi la..hahaha

      Delete
  5. letak je blog kawan kawan kita kat bloglist tu sudah.. betol tak bro? tak yah wat segmen .. bukan nya ada orang nak join pon hihi.. bro bila lagi nak wat segmen ? kahkahkah gurau jer bro , hihihi kita kan kawan.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. I follow u , you follow aii , sweett sangat kah kah kah..

      Delete
  6. Cikgu Ym.bundle ? waa cekgu rupanya .. err

    ReplyDelete
  7. kadang2 aku layankan je jenis bloger 'folo u folo me back' ni.. nanti kata x sapot industri bloger pulak kan? hoho~

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku sapot tp dalam msa yg sama aku kutuk..tp kalau nk mengemis folower cmtu mmg idok la..

      Delete
  8. plagiat entry sendiri pon boleyh.. x dak sapa yg nak marah.. HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasenye takde sape lagi penah wat posting cmni kn.haha..ade sape2 nk marah?..aku plagiat 100%ni..hahaha

      Delete
  9. haha ni mmg entry butthurt sangat ni. mujur x pernah buat segmen ape lagi. lepas ni, memang tak nak buat ah. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..nasib la hanida kalau ade yg lain plak terasa..terpulang la diri sendiri..aku dah penat ngn hal ni..

      Delete
  10. hahaha.

    aku pernah ouh join bloglist untuk mendapat follower seperti yang kau kata itu...

    tapi takde maknenye.

    bile masuk segmen last-last tak dapat hadiah lagi la rase tak best.

    lama kelamaan (sewel ni) aku sedar yang blog adalah cerita kita, tak payah nak bagi semua orang baca sangat la kalo biase-biase je... cukup sekadar berkawan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ko join segmen sebab nak dapat hadiah tapi tak dapat kire ko takde rezeki la tu..tapi kalu join segmen sebab nak masuk bloglist aku kenot go lah..hahahaha..

      Delete
    2. hahahaha.

      ko okey lagi kot nak segmen bagai. macam aku buat segmen utk letak nama sebagai bloglist aku macam klaka. entah sape nak join pun tatau la saye...

      Delete
    3. ko ingat kalau aku buat ade ke orng nak join..hahaha..

      Delete
  11. bandel. ko tak sihat lagi ke? semoga cepat semboh..
    aku tak dpt tangkap yg 5zol=meleis/... mende tu? tak faham..
    aku pon tak berapa berkenan org tinggalkan komen follow i balik. rasa nak letak kat spam, tak sampai hati.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin ko tk jelas mksud meleis tu kot ha.. meleis ni klau ikut dewan bahsa merujuk melayu kg masuk bandar..so dari faizol jd 5zol merupakn ciri2 meleis.hehe

      Delete
  12. aku nak komen apa yer..xtau nak komen apa..sebab aku dah pernah komen entry ni kat blog lagi satu..hahaha

    boleh tak kalau aku plagiat jer komen aku tu letak kat sini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pon tak ingt.lame dah entrini..so plagiat komen pada yg penah komen sebelum ni juga dibenarkan.haha

      Delete
  13. hahaha...aku masukkan jer kawan2 kat bloglist..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yang sepatutnye dan senang..atau letak yang kita nak baca..jadah tah yang susah2 siap wat segmen tu..hahaha

      Delete
  14. kalau boleh cuba lah utk tidak plagiat.... share info boleh lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. say no plagiat ..buat karya sendiri lagi puas hati kan..

      Delete
  15. hehe...plagiat oh plagiat..aku nak buat la...kalau aku buat, saper nk follow aku...follower aku xsampai 100 lagi...kuakuakua...

    FOLLOW ME, FOLLOW ME.
    DON"T CHOOSE REJOICE RICSH!!

    BANkami

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha...nk glamer cepat tu la caranya bro..ko tngok Noob buasir..kejap je dia naik..

      Delete
  16. bloglist aku adalah blog yg aku suka baca dan skodeng..tapi selalunya aku tak heran sgt kat bloglist sebab aku selalunya bukak dashboard je baca blog yg aku folo..kui3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko mmg rajin sebab tengok dashboard..hahaha..

      Delete
  17. nanti la baca. penat dah bw. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..pelan2 kayuh chicna..tau la lama cuti..cuti kawen ke?hahaha..

      Delete
    2. cuti bersalin la. hahaha..

      chicna paling tak tahan yg 'follow u, follow me back'. kalau kita buat tak tau dia dok ulang ckp benda sama kat shoutbox. pastu buat tak tau lagi tgk2 esok dia dah unfollow. hahaha.. aman sikit hidup.

      Delete
  18. hah, mmg xpaham nape kena buat segmen utk cri bloglist.. klu rs blog tu best, amik je la buh kt bloglist sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..ade gak blogger pelik camtu kan..hahaha..

      Delete
  19. ko kena faham,budak tu baru nak belajar berblog.haha sia2 je kena bahan dengan ko.well done bro!hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala, aku mase merangkak nak blogging dulu sampai skg pon tak penah guna cara tu..ok je..hahaha

      Delete
  20. kenapa keja sgtt kacau ABBY tu mcm tu skali..klau Na jd dye mesti Na pun meroyan..kejam laa Bundle ni ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha..aku ckap benda yang betul je..saja boring2 kacau orang la na..mana tau dia nak butthurt..kehkehkeh...

      Delete
  21. Gila kejam haha..kesian budak tu.. tapi rajin gak dia nak gaduh an.. berapa umur budak ni? mesti budak2 baru nak up ni hahaha

    ReplyDelete