Sunday, January 6, 2013

Dairi : Kembali ke sekolah - part 3


Sepanjang aku bersekolah menengah, tahun 1999 merupakan tahun yang paling seronok bagi aku sebab aku telah dikelilingi oleh kawan-kawan yang best...

Kiranya masa tu aku form 3 la senang citer..ah kantoi lak umur dengan korang..haha..walaupon aku  banyak kes disiplin sekolah semasa tingkatan2, disebabkan aku seorang budak nakal bijak dan kacak.. naik tingkatan 3, aku telah berpindah ke kelas pandai sikit..


Ahh sudahh.."cikgu dah silap taip ni nama kelas untuk aku tahun depan" pikir aku semasa tengok board di depan Pejabat Guru..


Aku tak puas hati..macam mana aku boleh melangkah kelas dari yang corot terus ke kelas ke-2..demm..setelah pikir malas mencarut, aku terus berjumpa cikgu yang berkenaan untuk dapatkan kepastian..

hampa...aku memang telah ditetapkan ke kelas tu sebabkan keputusan peperiksaan aku bagus..menyesal rasanya keputusan camtu, kalau aku tau aku jawab peksa sambil lewa je..


Sedih terpaksa dipisahkan kelas dengan skandel di tingkatan2..wooo...baru je lagi nak bermesra-mesra dengan beliau di belakang kelas dan hilang jugak kawan-kawan yang sama-sama ponteng sekolah lepak kedai playstation..huh.


Awal tahun masuk tingkatan 3..aku masih cuba sesuaikan diri dengan kelas baru..yela..ramai lagi yang aku tak kenal..lagipon diorang ni memang jenis budak-budak skema..yang lelaki dan perempuan pon sama je..mujurlah ada 3 4 orang geng-geng aku sebelum ni pon yang sama nakal dapat juga naik kelas sama dengan aku..

Pemilihan organisasi kelas pon bermula..pendekkan citer, dalam pemilihan ketua kelas, aku tercalon..demm..padahal member aku yang calonkan tu saja suka-suka nak kenakan aku..disebabkan aku memiliki karisma membuli orang dan bikin kelas huru hara, aku pon kalah la undian dengan calon seorang lagi..

Calon yang menang tu pulak perempuan..fuhh..lega..gila aku kalau kena jadi ketua..dah la masuk kelas tu pon aku rasa tak patut..ni nak jadi ketua..hahaha..

Tapi..baru aku nak menarik nafas lega..cikgu aku tu, Pn Ros suka suka dia je guna kuasa veto bagi aku jadi Ketua kelas walaupon kalah undi..demm..aku tak tau apa motif dia..rakan sekelas aku yang menang jawatan ketua kelas tu di berikan jawatan penolong dengan alasan bagi lelaki la jadi ketua kelas..grrrr...

Kalau sebelum ni aku tolak masuk kelas pandai-pandai ni..sekali lagi aku tolak jawatan ketua kelas..malangnya permintaan aku memang tak dilayan..pandangan aku terus menjadi kabur..dunia terasa gelap....

Sejak itu aku terpaksa pegang sebuah buku pergerakan pelajar..macam ketua-ketua kelas lain jugak, setiap kali guru masuk kelas..aku kena cakap...


"bangun semua"

"assalammualikum cikgu", 

"selamat pagi cikgu" 

"morning teacher"

dan diikuti oleh pelajar lain...demmm..ni sangat memalukan bagi aku..sangat tak cool..


Sebabkan benda yang aku tak suka dah kena aku buat..komitmen tu sangat la low level..akhirnya buku pergerakkan pelajar yang aku kena pegang aku serahkan pada penolong aku...macam mana aku nak pegang kalau aku sendiri pon banyak ponteng kelas..kahkahkah..mungkin tahun tu jugak la aku dah cipta rekod ketua kelas paling banyak masalah pelajar..


Perangai aku tetap tak berubah walaupon bergaul dengan budak-budak skema ni..perangai kawan-kawan aku yang sama naik kelas dengan aku pon sama..nakal tetap nakal..malas tetap malas..hahaha...


Buku pergerakan pelajar akhirnya penuh dengan nama aku je yang selalu ponteng kelas..tu baru kes melibatkan kelas..bab masalah disiplin lain toksah cakap la..ustak aku yang jugak merupakan guru disiplin sekolah, mesti masuk kelas aku lepas waktu rehat untuk sebat bontot aku dengan rotan..depan kelas pulak tu...hahaha..

Aku nak elakkan diri pon tak boleh..sebabnya setiap kali lepas makan waktu rehat aku mesti pegi belakang surau atau kat tandas untuk hisap rokok..so bau tu memang tak boleh sorok..


banyak lagi aku simpan surat-surat ni dalam entri berkaitan...
cari sendiri yang part 1-2 tu kalau rajin..malas aku nak bagi link..hahaha


Penah satu hari tu, baru ustaz nak masuk aku,aku dah tonggeng siap-siap depan papan hitam tu sebab aku memang dah tau akan kena..habis satu kelas gelakkan aku...belum panggil dah mintak..hahaha...tu la rutin harian aku sebagai ketua kelas tingkatan 3bestari..

Walaupon aku pelajar nakal yang tak berapa serasi dengan kelas tu pada mulanya..lama kelamaan aku dapat rasa suasana kelas aku tu sebenarnya sangat la hepening dan cool berbanding kelas aku sebelum tu..ada jugak awek-awek yang hot..dan diorang ni sebenarnya sangat la friendly...


belakang dari kiri : rizal,sham,helmi..depan dari kiri : aini, pijah,aku..
awek dua orang dalam gambar ni la selalu aku sakat..duduk belakang aku je dulu dalam kelas..
ramai lagi patutnya masa gath ni, tapi cuma gambar ni je aku ade..huh..

 
Lebih terharu, sepanjang aku bersekolah tu, masa tahun ni jugak la budak-budak kelas ni celebrate besday aku..walaupon aku kene tepung..aku bagi can la diorang buli aku masa tu..awek 2 orang ni jugak la paling kuat gelakkan aku..diorang cakap aku kelakar padahal aku tak kelakar langsung pon..serius..aku garang..hahahhaa...

Kuatnya frendship masa aku dalam kelas 1999 ni, sampai la sekarang pon aku rasa kelas ni la paling best..bila masuk form 4-5 dah ramai berpecah pecah ikut jurusan dan ada yang masuk asrama..tapi still masih contek la walaupon tak semua..buktinya tahun 2006 gathering class 1999 jugak yang berjaya buat..padahal masa ni masing2 dah buat haluan sendiri

Gathering ni pon sebenarnya untuk celebrate member yang berdiri belakang aku tu sebab dah berjaya tamatkan pelajaran kat Jepun dan terus dapat kerja kat sana.. dia ni pelajar terbaik sekolah aku dulu.(masih pelik kenapa aku dapat sekelas dengan pelajar terbaik)..hahahaa..

Lani aku tak nak dah jumpa kawan-kawan sekolah..bukan sebab aku sombong, tapi aku malu dengan diorang semua...semua dah berkerjaya hebat-hebat kot..segan la..


98 comments:

  1. Replies
    1. yela para..amik la..hahaha..

      Delete
    2. aku ingat masa darjah 1 dulu, aku tengah makan kerepek ubi. tangan sebelah lagi pegang kapur. nak dipendekkan cerita, aku ni jenis yang kalut sikit. aku tertukar kerepek dengan kapur. aku pegi gigit kapur, kerepek tu aku bantai wat tulis kat board. aku sedar aku gigit kapur bila aku perasan rasa dia lain. macam kelat2 sikit rasa dia.

      ah. nak ceghita jugak walaupun takde kaitan dengan entri ni. peduli apa aku. kehkehekeh

      Delete
    3. kapur pon nak makan..teruk sgt ko ni...lulz...ko nak jadi penulis ke kat blog aku..boleh je kalau nak..hahaha

      Delete
    4. Nakal jugak ko masa skolah dulu. Tapi asalkan sekarang ko dah tak nakal. Org kata budak nakal masa skolah, bila dah besar dia baik. Heheh. Aku harap ko pun termasuk dlm kategori tu. Kalo tidak, apa nak jadi la dgn ko ni Mohd Rafiq.

      Delete
    5. orang tngok nampak nakal, tapi sebenarnya baik la tu.hahahaha..dulu tu zaman budak2 lg lyd..dah tua2 ni kena la berubah..nk jadi bapak budak dah kot..haha

      Delete
  2. 1999, woww.. lama tuuu... rsanya sy drjah 2 kot time tu... nakal giler pukul murid lain! ish3.. sian kat budak2 yg jdik mangsa tu.. Ckgu pilih jadik ketua kelas tu spaya insaf dan jadi baik.. tapi x berubah2 plak... adehh laaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah 14 tahun yang lepas tu emma..hahaa..manede aku pukul..bergaduh je tu..sama2 je sakit..hahaha..masa tu cikgu tak kenal pon lagi perangai aku..dia ingat aku budak baik la kot..last2 pening dia dengan aku..kehkehkeh..

      Delete
    2. tapi xpela... dah namanya budak lelaki kan, kalo xpukul2 bukan lelaki namanya... hahahah.. (ni kes terpengaruh ngn cite Gokusen la nih) hohoho..

      tadi nak reply komen kat blog kak syida, tp xdapat plk sbab ad malware tu.. so, nak tny r ni, bro sentap tu sbab bro ad tindik2 gak ke? -____- seraaaammm...

      Delete
    3. hahahaha..aku memain je emma..manede sentap..tapi mmg aku ade tindik2 pon..cuma dah tak pakai la subang tu..

      Delete
  3. oh! tetiba aku teringat ''aku'' yang dulu zaman budak menengah ponteng kelas add math sampai kene kejar satu banggunan.

    laa nie. aku menyesal. bengap math.

    and another OH! putih background much better. senang ai nak baca taw.

    nice post! ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..ponteng kelas pon sampai kene kejar..jalan dah la.hahahaha..

      ok ek kaler putih ni..hehehe..saja tukar selera kejap..

      Delete
  4. friends forever kan. memang best. kahkahkah. tonggeng depan kelas itu epic. tapi tahniah lah nampak ciri-ciri ketua tingkatan TERBAIK tu!!!

    *mesti menyesal cikgu yang pilih kau tu. kehkehkeh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak forever sangat pon nani..hahaha..masing2 dah buat hal sendiri la sekarang...tu la atleast aku ade pengalaman jadi ketua kelas "terbaik"...hahahahahaha..

      Delete
  5. bestnya memonteng sekolah...aku suka , aku suka... Feveret utama adalah bgurau dgn awek dlm kelas...

    Rindunya zaman awek keliling...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku dapat rasa ko pon lebih kurang aku je carlos..nakal kacak..mata pelajaran paling disukai tido..kan..kan..kan..hahahhaa..

      ade lagi kontek awek2 tu..mohon kenalkan sorang dua kat aku..

      Delete
  6. pinjam dem ko ngan fuh.. kehkeh..
    sekarang ni bila dah kerja, aku prefer tegur kawan2 yg problem masa sekolah dulu sebab mereka lebih sporting dan sebab aku rasa mereka baik sebenarnya..

    1999 aku dah form 5 kot..dan kiranya zaman tulah penutup SPM yg ada aggregat dan pangkat tu.
    notakaki: hensem jugak ko dalam gambar tu bandel..<-CP wani, sila berbangga dapat bandel kacak.. kehkehkeh.. peace..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi kalau ko nak tau la kan..kebanyakkan budak2 skema masa sekolah tu, bila dah habis sekolah kemain 'tak skema' lagi pastu..hahaha..yg tak hisap rokok terus hisap rokok..tp yang nakal2 cam aku ni tetap nakal la, tapi cpat la sikit insaf tu sebab dah dari kecil nakal kan..dah besar kena la jadi baik plak..hehehe..

      tau dah ko ni tua 2tahun dari aku..apa perasaan ko dah 31sen skg..rasa tua tak..kahkahkah..nak panggil ko kak ha la camni..

      #kacak ke..(pipi merah2)..wakaka...

      Delete
    2. muehehe.. kak Ha? Bolehla..aku tak kisah..;)
      perasaan dah 31sen ni, aku sentiasa rasa mcm muda je sbb aku mmg nampak muda dari usia sebenar.. kehkehkeh..betulni, org salu teka umur aku muda 3 tahun dr umur sebenar..*muntah..hewhewhew

      Delete
    3. hahaha..kak ha kurang mesra ka..aku nak panggil ko makcik je la..nak tambahkan koleksi makcik2 kat blog aku ni..hahaha...

      #mohonjanganperasansangatakurasanakmuntah

      hahahhahaha..

      Delete
    4. macik pon boleh..aku takde hal punye..kehkehkeh..
      aku tetap nak perasankan diri muda.. hehe

      #nantiakuposbesenutkkaumuntah..hahaha

      Delete
    5. #hahahahahahahaha..

      mane gambar ko macik..nak tngok gak rupa awet muda tu.hahaha

      Delete
    6. Haha.. add aku kat twitter. tapi aku takleh approve kat opis sbb opis block twitter/FB/youtube. aku dah ada dlm frenlist follower blogsampah. ;p . eh? tapikan kau dah approve aku di FB?

      Delete
    7. fb ko aku dah approve la..ok done follow twitter ko...

      Delete
    8. hehe..bandel. aku gurau jelah kt blog syida tu. aku takboleh buka blog syida. ada malware dari blog arjunapopkorn.blogspot.com
      harap syida baca komen nih..

      Delete
    9. kenapa dengan gurau tu?hahahhahaa...

      blog sida ade malware..remove dari bloglist sekarang jugak......kehkehkeh

      Delete
  7. sah!! memang sah@@ muka ko mmg mcm mamat tu wehhhhhhhh.. hahahahaha...

    yg benar
    peminat
    randle..

    ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha.. suka aq tgk surat disiplin ko tu.. aq lak slalu kena surat disiplin sbb rambut dpn pnjang(skolah cina xpe xpakai tudung..ekekekekek), n paling xbleh blah aq kena surat amaran DILARANG CUKUR BULU KENING.. ekekekkee gila weiii.. ekceli bulu kening aq xpyah cukur ..mmg smula jd mcm kena cukur... satu hari tu ada spotcek besar-besaran, aq kena lg bulu kening cukur, dh la byr rm0.50.. kena denda ag..nak tau apa denda dia??? kena cuci tndas time rehat setiap hari sehingga bulu kening tumbuh.. xbengong ke??? hahahaha.. aq terfikir mcmna la bulu kening aq nak tumbuh klu mmg original... adoyaiii.. nak xnak terpaksa bawa mak g skola jmpa ckgu dsiplin mngatakan yg bulu kening i ni ori...

      aq rsa mcm lari tajuk plak... tetiba lak mcm entri skali lg.. ekekekekekke...

      cauuu sin cii... .. marsandooo

      Delete
    2. Aah ea..aku tengok muka kau pun bro.
      aku rasa macam sama dengan muka sorang pelakon.

      sapa ek.

      kenangan paling aku tak dapat lupa masa sekolah.

      first week form 4, tengok tuttttt ramai ramai dalam bilik pancaragam.
      ustak datang, semua cabut lari kecuali 3 orang ni yang sanggup dok dalam tu, buat buat tukar CD kartoon basketball tu,lupa dah nama apa.

      last last..3 orang ni kena gantung sebab kes tengo video tuuuuuttttt.nasib aku tak kena.

      hahahha.

      Delete
    3. lina :
      ko jgn la buat aku malu..jgn la cakap aku macam randi..malu lah aku..kahkahkah...kening ko mmg jenis nipis ek..untung lah..nasib ko tak kena cuci tandas ek..gila gak denda tu..kene cuci sampai tumbuh balik..kahkahkah..

      wan :
      takkan randi gak..kahkahkah..pengalaman aku masa sekolah rendah lagi sempoi beb..datang rumah bujang cikgu ni, tgok2 cikgu pon tgh layan citer blue..kehkehkeh..rosakk..

      H :
      siak..menganjing aku...hahaha..ko tu la retis..dah tahap celebriti blogger dah ko H..

      Delete
    4. hahahahah.. mmg gila la denda tu.. pastu jenis aq xsuka cuci tndas.. haha.. yup kening aq ala2 shah rukh khan gtu looo... ekekeke... ehh aq xkata ko mcm randi.aq kata ko mcm mamat exist tu.. hek2...

      H hahahah.. randle kn retiss

      Delete
  8. eh kira okey apa jadi pelukis pelan..lagipun pandai masa sekolah tak semestinya success dalam hidup..aku ni dulu kira antara top student jugak la kot..tapi last2 hidup menumpang jugak..sampai skg takde rumah sendiri bro..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghh..top student tu..hahahha..betul la kata Jna..ko tip top teko H..hahahha...

      p/s : nak rumah beli la..bukan ko tak mampu..huh..

      Delete
    2. H.. ko tak yah r nak jelez banyak sngt ngan abang bundle puan wani nih,, ko dah cukup femes dah,, kasi can kat yang dah berpunya pulak,, aku pernah lompat pentas.. gilow molek.. tak pasal2 tak leh sambung bertanding bercerita sebab benda tu,, sangat cess punya orang yang buat keputusan gitu,, dah la tak gitau aku. buat2 senyap buat2 amnesia.. last2 aku tahu jugak,, eh,, berbakat gak aku nih,, hehe,,

      Delete
    3. serius aku tak paham ko komen apa ni muja..hahahaa..lagi pelik bila masa H jeles ngan aku..aku yang jeles ngan dia ade la..hahahhaa...
      #p makan ubat muja..

      Delete
    4. Aku pun kenot brain apa yg Muja komen. Aku ingat dea explain something yg kau tanya kat entry dea ke, Pakcik. Sbb cam takde kaitan kut ngan cite dlm entry. Kehkeh! Aku yg kompius ke Muja yg kompius ni? Baca entry laen, pastu terkomen kat sini?

      # Muja, pi makan ubat :P

      Delete
    5. kahkahkahkah.ingat aku sorang tak paham..ko pon kenot brain gak makcik..hahahahaa..


      #mujafrusttakdapatmasukpertandinganbercerita..

      Delete
    6. #MujawengsebabjatuhpentasmasanakmasukpertandinganberceritaehtapitakdepunMujacakapdeajatuhpentasnaseblaakutakdapattangkapciteMuja

      :D

      Delete
  9. Masa form 5 dulu aku pernah jadi penolong ketua kelas. Tak silap aku cam start drpd pertengahan form 4 kut. Aku pun tak suka bila setiap kali ketua kelas takde aku yg kena gantikan dea "Bangun semua, Assalamualaikum Cekgu" Demmm! Dan sebenanye aku pun tak suka gak bila cekgu pilih aku jadik penolong tu. Tapi sbb masa form 4 tu aku budak yg paling last masuk dlm kelas tu. Budak baru, memang nampak pendiam habes r. Tu yg cekgu percaya abes kat aku, terus lantik aku jadik penolong. Kahkah!

    Sepanjang 1 1/2 tahun aku jadik penolong tu, sebenanye aku tak bape tau apa pandangan dak2 kelas terhadap aku. Dorang suka ke tak suka ke. Tapi aku biar je la. Malas aku nak pikir sgt. Lgpun bukan aku yg lantik diri aku sendiri pun. Kahkah! Tp masa class party penghujung form 5, kitorg gi mandi manda kat pantai kat Johor ni. Masa tu salah 1 aktivity ada r bagi award kat budak2 kelas contohnya "Most handsome guy", "Most pretty woman", "Shy guy", "Mr Intelligent", Miss Intelligent" contohnya camtu r aku pun dah lupa ntah apa lagi award. Saje2 je bg award tu konon2, & benda tu hendaklah diundi oleh budak2 kelas. Heheh!

    Pastu kan, aku ingat aku antara yg paling tak menonjol kut dlm kelas. Ye laa, aku ni bukannya friendly sgt. Penolong ketua kelas pulak tu, mesti tak disukai. Kut2 dpt award "Most hated woman" ke. Kehkeh! Tapi unsangkarable gak, rupanya aku dpt award "Miss Sporting" masa tu. Bwahaha! Nampak tak betapa bestnya aku dlm kelas? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ensem budak kelas form 3 kau Pakcik. Especially yg belakang kau & yg sebelah dea. Cute. Cam Takuya Kimura aku tengok. Yg belakang kau tu dah la cute pandai pulak tu. Meh kenalkan salah sorang. Kahkahkah!

      Delete
    2. watdeder...ko menang miss sporting..hahaha..dari gaya ko yang suka membangkang ni taknampak sporting pon..

      tapi bagus gak kalau ade penolong konon yang sporting cam ko ni..takde la tulis tiap2 hari nama aku dalam buku pergerakan pelajar tu..tak suspek ketua langsung..

      #ko toksah tanya aku mana jantan2 dalam gambar tu..aku kontek dengan golongan berdada mantap je..yang jantan dah lost..kahkahkah..

      Delete
    3. Kahkahkah! Bila masa aku suka bangkang? Kau kena berbangga dapat membe sporting (konon) cam aku ni okeyyy! Jangan nak dengki2 sgt boleh? Hahaha!

      Kalau boleh aku taknak award "Miss Sporting" tu. Aku nak award "Miss Cute". Tapi takde sape lak nak vote #_#

      Kahkahkah!

      Delete
    4. #bandelgolonganberdadamantaptuapa?
      ceh.

      Delete
    5. bodybuilder kot ha..lalala..
      #malasbuatpencerahan..hahahahhaa...

      Delete
    6. 687 patah perkataan dari Lyaa-

      Delete
  10. aku rasa macam baca kisah sendiri lak...


    & baru aku perasan, kita sebaya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupon kita sebaya TK, tapi aku jauh kelihatan lebih muda ye dak..hahahhaa...

      Delete
  11. "selamat pagi cikgu"!!!buat gaya upin ipin..hahaha..nia xpenah lgsong dpt pelung jd ketua..jd penolong je.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bak kata cikgu aku lelaki yang patut jadi ketua..lain la kalau ko sekolah perempuan..hahaha..

      Delete
  12. hahaha jahat nak mamposs Bundle ni kekkeke
    tapi bijakk tu kira bonus laa kan...
    Na pn slalu dpt surat cam gitu..tapi Na tak tunjuk laa surat tu..
    na slalu ckp "mak esk dtg skolah adik eh..
    Bila mak tanye kenapa?
    Na tipu sunat ckp "mungkin adik pelajar cemerlang kot.."
    sbb Mak pernah warning if ade kes yang memalukan mak xnk dtg sekolah..
    so terpakse tipu sunat kat mak..maaf MAK... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandai ko kencing mak ko ye na.hahaha..
      aku takpe jujur..cikgu suh datang aku bagi je surat tu..kalau tak bagi pon surat tetap cikgu aku pos..tak sempat aku tahan posmen, surat dah sampai kat mak aku..kehkehkeh..

      ko tgk ni koleksi2 surat aku..pelajar cemerlang smkts http://pablodeaskoba.blogspot.com/2011/02/back-to-school-1997-2001.html

      Delete
    2. mmg JAHANAM Bundle ni
      kakakakaak Na dah tgk smua surat CINTA yg Bundle dapat..
      kenapa nakal sagt ni (ayat kiut "NAKAL")
      kakakakaakakka

      Bundle Na nk try carik smua surat kecermelangan Na pulak laaa
      kekekekke

      Ni Na lupa nk bgtw ..
      Cantik rumah baru ni..
      tapi Na suka yg dlu lagi...
      sbb yang outeh berseri dan bersinar ni macam suci sgt (macam Na) kakakaka
      klau yg dlu gelap,mantap dan sentap..baru laa blog sampah kan??? (pendapat jewww)

      Delete
    3. eeeeeeeee lagi 1 lupa nak ccmnt pasal muka bundle..dlm pix tu..
      FUYOOOOOOOOOOOOOOOOO ensem jugak abg Na ni #_#
      muka Bundle bole dijual okay!!! (tiru ayat 4feet8)

      kalau Na jd kak wani..
      Na tak bagi Bundle berblog berFb bermcm2 lagi sbb jeles~!!
      kakakaka

      Delete
    4. kan.., Na? muka bandel boleh jual.. hehe.. tapi market up sikit nih.. kira gred bagus nih.. kehkehkeh.. ;p

      Delete
    5. dua singgit dua singgit dua singgit
      HAHAHAHAHA

      GRED A bundle ni..
      hiks

      Delete
    6. kira ada harga nego lagilah kan..? kiihkihkih.. kita buat perniagaanlah kat wall bandel nih.. kehkehkeh.

      Delete
    7. amboii..kemain kipas..blah2....hahahhaa..

      #ko ingat aku telor ke ade gred ha na..aku suka telo jambo..hahahaha

      Delete
    8. Ha -4feet8
      Na -jna
      bergambung Hana -sodapp name tuu kekeke

      Delete
  13. laaa...sebaya rupanya kita bro..hehehe..still memikirkan ade tak budak SM Taman selayang yang ku kenali..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tau lama dah kite sebaya lan..hahaha..ade kenal ke?aku syak awek je maksud ko ni..hahaha

      Delete
  14. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Bukanlah suatu kesalahan ketika kamu mencoba dan kemudian gagal. Satu-satunya kesalahan adalah ketika kamu tidak berani mencoba
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu-satunya kesalahan adalah ketika kamu tidak berani mencoba
      ditunggu kunjungan baliknya yaa

      Delete
  15. agaknya kalau sehari tak kena rotan mesti rasa tak best je kan. haha.. cikgu tu nampak bundle muka jambu kot tu yg dia pilih jd ketua kelas. eh tp selalunya camtulah, cikgu pilih budak nakal utk jadi ketua kelas atau pengawas dgn harapan dia berubah jd baik & dpt berdakwah sekali kat geng2 nakal lain. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..aku rasa kurang samting kalau tak kene rotan sehari.bontot dah kematu kene sebat..hahaha..yang tak betul, aku bukan jambu..muka penyangak je ok..perangai pon buruk..salah besar dia pilih aku..hahaha

      Delete
    2. so hari2 kena dating ngan cikgu kaunseling la eh? hahaha.. nasib baik la sekarang dah insaf. takdela senasib ngan mat jebon tu. kihkihkih..

      eh nak tau gak, bila bundle start jadi baik & kenapa ek? curious ni nak tau. hakhak..

      Delete
    3. mcam2 kes kalau nak citer chicna..haha..bukan takat cikgu kaunseling lagi..kene pegang dengan polis masa dalam sekolah pon penah..lepas sekolah lagi nakal..

      aku baru je lagi nak berubah ni..nak2 sejak nak jadi bapak budak dah ni..sebelum ni teruk..tp nk ngaku baik tu idok ler..aku banyak je kekurangan lagi..

      Delete
    4. mohon sambung di entri part 4. chicna suka baca citer budak2 nakal ni. hahaha..

      okla at least ada kesedaran. kalo tak mungkin sekarang ni jadi penjenayah paling dikehendaki polis ke. hehehe.. nak berubah mesti la ambik masa sikit.

      Delete
  16. ewah2.. "aktif" juga erk awk zaman2 sek dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. biase2 je leeza..aktif kokurikulum..kehkehkeh

      Delete
  17. Kenapa cam sama je? Aku pun 1999 adalah tahun best bagi aku. Aku masuk sebagai pelajar baru kat sekolah. Bezanya, aku yang baik jadi nakal. Macam ko memang nakal abadi la. Hahaha. 1999 aku terkena kejutan budaya. Yang pasti memang happening la. Aku rasa, elok ko abadikan surat ko kat batu bersurat. Haha. Simpan lagi sampai dah kuning-kuning. Giler r ko bund. Tapi kan, kad gigi aku sekolah rendah pun aku simpan lagi.

    Nasib baik ko ketua kelas, kalo ko pengerusi rakan sebaya? Bagusla sekarang ko dah berpijak kat bumi nyata. Kehkehkeh.

    -kak6-

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tahun 1999 tu tahun nakal kot..ziodak keldai..aku bleh sabar lagi simpan surat2 camtu,yang ko simpan kad gigi wat jadah apa..kahkhakah..sengal la ko ni..

      kalau ko nak tau..Mat jebon tu ketua kelab anti jenayah dan pembimbing rakan sebaya..aku ahli biasa je..serius tak tipu..tu yang jahanam jadinye..kehkehkeh..

      Delete
  18. Aku simpan kad gigi sebab aku nak tengok perkembangan gigi susu aku.

    Ahaha..giler ar si jebon tu. Lama sangat anti, tu yang buat terus.
    Mesti ko ngetop ek kat sekolah. Muka stok kasanova je aku tengok.

    Takpela. Sekarang ko baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..aku nak cari balik la,kot2 jumpa kupon rmt aku dulu..hahaha...
      ko silap zie..muka ni ko cakap kasanova.kehkehkeh..kat sekolah aku ramai sangat kasanova lain..aku takleh cari makan..

      sedey..

      Delete
  19. betol2 punya zaman sekolah yg brutal...besttttt, kenangan camni lah nak ceta kat anak2 nti, hahhahhha...jahat2

    ReplyDelete
    Replies
    1. takleh...nanti kalau anak aku taknak kalah dengan ayah dia plak cne...hahaha..

      Delete
  20. nakal benar kau, mengalahkan aku. nway, salam kenal. aku dah follow kau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..ko nakal ipah.isk2..cuba baik2 sikit cam aku ni..haha..ok2..salam kenal beb..thanks..singgah2 la selalu ye..

      Delete
  21. HEHE pengalamn budak laki masa sekolah mesti byk yg kantoi rokok =,=
    tak kene buang jadi ketua kelas ke perangai cm tuhh ? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekolah lain selalunya baru kantoi sekali dah kecoh..aku tiap2 hari kantoi rilek je..tak jugak kena gantung ke buang ke..siap jadi ketua kelas lak tu..kehkehkehkeh..

      Delete
  22. hahaha..kantoi....ko tua setahun dr aku..wakakaka....hahaha....kau jadi ketua kela...Samalah...aku pun..lepas hilang jawatan tue tup jadi pengawas 4 tahun berturut2..mak ai..& masa form 6 jadi timbalan ketua pelajar....huhu..kiranya mmg budak2 takut ngan aku..yg meluat pun banyak..wkakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku dah tau awal2 pon..mula2 ingat ko lagi tua sebab anak dah 3..hahaha..

      mujur la aku tak jadi pengawas..habis geng aku bebas langgar peraturan sekolah nanti..haha

      #aku pon banyak tak suka pengawas sebab kerek lebih2 dari cikgu..huh..

      Delete
    2. hahahaha..aku faham perasaan kau..tapi aku tak kerek..ganrang jer..

      Delete
  23. hebatlah ko masa form3..ketua kelas yg suka ponteng,merokok pastu pukul org lg.syabas diucapkan.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahha..sarcasm sungguh ko kutu..haha..terima kasih

      Delete
  24. boleh tahan jugak bro ni. agak2 simpan sehelai dua rambut depan lepas kening tak? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku bukan jenis romeo berambut panjang effort..masa sekolah aku skinhead..botak je memanjang..baru ganas..hahaha

      Delete
  25. cam comel je kisah kau. tp, mmg pon, zmn skolah tu zmn plg best dlm idup.

    aku dulu nak jd nakal tp xboleh sgt sbb aku pengawas. bile pk2 balik, jd nakal time skolah tu best giler! haha kesian aku xdpt merase.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. camni kisah comel ko cakap..kehkehkeh.nak pecah kepala mak aku layan aku kecik2 dulu..nakal nak mampus..

      Delete
  26. bagus friendship korang, berjaya buat gathering tu kira hebat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mujur ade kaki2 yang rajin kumpulkan orang ni la..nak harap aku memg tak jumpa la..haha

      Delete
  27. fuyooo bundle jadi ketua..ketua otai la ni. kalo aku jdi penolong ko mesti aku belasah ko sebb keje ko mesti aku yg kne buat disebbkn ko rajin ponteng..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaa..aku otai yang frenly..tp kalau ko penolong aku, aku tak tau nak nk takut ngan ko ke tak sebab tngok ko keding camtu je..haha..penolong aku dulu lain la..badan bapak besar..malas aku nak gadoh ngan dia.lagipon orang pompun kan..bg can je la...hahaha..

      Delete