Friday, May 18, 2012

Dairi : kisah disebalik aku dan bundle..

Entri semperna hari guru

assalammualaikum wbt..

Macam aku dah pernah cerita dalam entri lepas yang aku sendiri tak ingat entri mana..perkataan YM.Bundle iaitu Id aku dalam blogging ni merupakkan id yang sama aku guna dalam dunia chatting masa aku gila chatting dari zaman mirc sampai la yahoo massenger, dan skype..tapi kali ni aku nak cerita sikit apa kaitan yang sebenarnya antara aku dengan bundle..

Pengaruh bundle ataupon pakaian bundle ni dalam hidup aku ni sebenarnya bermula sejak aku di tingkatan tiga lagi..masa tu aku kenal sorang awe kelate yang kerja di kedai makan berhadapan dengan rumah aku..nak jadikan cerita, dia ni la asalnya yang membawa pengaruh bundle dan skinhead kat aku dan merupakan member aku sejak dari tu sampai la sekarang yang dia pon dah nak masuk dua orang anak sekarang ni..haha..

Member aku ni nama dia Hazaki@Aki je la..dua tahun lebih tua dari aku..entri ni memang nampak special la sebab aku menyebut terus nama betul dia tanpa guna watak "bukan nama sebenar"..haha..pasalnya dia memang member yang paling baik dengan aku..sekarang je la dah tak rapat mana pasal susah dah nak lepak-lepak macam dulu ye dak..masing-masing ada tanggung jawab dengan keluarga..

Masa 13 tahun yang lepas masa mula-mula aku kenal Aki dan kenal bundle ni, pakaian bundle ni masih tak berapa popular lagi kat kl macam sekarang..ramai orang kl tak pandang pon bundle ni..tapi sebab aku dah berkawan dengan Aki..dia memang banyak la mengajar aku pasal cari barang-barang bundle yang berkualiti..tak kesah la kasut ke, baju ke, jeans ke..semua pakaian aku masa tu semuanya terus bertukar dari beli kat sogo dah jadi brand "Bundle Lorong Haji Taib"..hahaha..serius beb..sampaikan sekarang pon aku masih suka pakaian bundle walaupon mampu je nak beli yang baru..



brand kegilaan aku dulu..


Disebabkan pengaruh skinhead pulak masa tu..segala pakaian yang budak-budak skinhead ni pakai, memang tak dapat la kat butik atau sogo bro..memang bundle jela tempatnya nak cari..mana ada jual lagi masa tu t-shirt fred perry, kemeja ben sherman, levis sta-press, kat butik macam sekarang..semuanya made in england atau japan je kalau jumpa pon hanya kat bundle..tu belum citer pasal boots dan macam-macam lagi la stuff bebudak skinhead ni...nak cerita pasal tu suma tak payah la kot..berjela sangat kang entri aku ni..hahaha..

Balik semula pasal Aki ni..sebelum ni macam-macam kerja dia dah buat sejak tinggal kat kl ni..tahun bila tah dia lari balik kelantan kejap kawin, pastu datang kL balik..dalam 3 4 bulan lepas, apa yang aku tau, la dia dah dapat kerja stabil walaupon kerani je kat UIA Gombak tu..tapi apa yang aku terkejut bila dapat tahu berita terbaru ..dia dah berhenti pon dari kerja Kerani tu dan kerja kat Bundle je sekarang..hahaha..

Terasa malu pulak guna id bundle sebab Aki la bundlelisme sejati yang patut guna id Bundle ni...takpela, dia cikgu aku jugak kan..kehkehkeh...alasan dia berhenti kerja kerani kat UIA tu sebab dia kenot go duduk opis je..kehkehkeh..tu je alasan dia..hampeh betul...lagipon jiwa dia ni memang jenis bergaul dengan orang..bosan la tu duduk mengadap komputer je..so sekarang ni sesuai la tu kerja kedai bundle dengan jiwa dia kan..haa,puah hati mu Aki..hahaha..


Datang la sini kalau nak cari pakaian bundle berkualiti..banyak barang cantik-cantik..


Ramai kawan-kawan aku yang cakap orang kelantan duduk KL sombong bila jumpa kaum dia kat sini..betul ke?hahaha..mungkin bro sesumpah merah boleh tolong jawab kot..hahaha..tapi apa yang aku nampak, member aku si Aki ni langsung tak macam yang orang selalu cakap ni..kalau tak, dia tak la jadi member baik aku sampai lebih sepuluh tahun dah ni..dengan semua orang pon kat tempat aku ni dia boleh close..padahal ni tempat aku..tapi dia pulak lagi rapat dengan semua orang berbanding aku..hahaha

Malam semalam aku berkesampatan la singgah Kedai bundle Aki ni dengan bini aku lepas balik makan..aku takda la pikir sangat nak cari baju apa pon..just nak jumpa dia je la pasal dia dah bagitau dia kerja kat kedai bundle tu..tapi macam dah aku agak, dia mesti akan suruh aku beli apa apa aku suka dan tak payah pikir pasal harga..hahaha..pilih punya pilih aku dapat la selai t-shirt Edwin yang memang cun dalam plastik..haha..yang dalam plastik ni mahal sikit sebab memang cantik la..harga memang serupa je beli kat butik kalau harga orang lain..tapi sebabkan aku ni kawan kamcing..harga baju tu Aki bagi sama je harga baju yang gantung kat depan kedai tu yang harga RM5.00..kehkehkeh..

Ok la..aku rasa dah banyak sangat aku merepek ni.hahaha..So tu la serba sikit yang aku nak ceritakan kisah aku dan bundle ni..Aki lah yang banyak mengajar aku pasal bundle dan macam-macam lagi tak kira baik atau buruk...walaupon dia bukan doktor,engineer, arkitek dan sebagainya..dia tetap aku respek..dia lah member dan cikgu aku..Happy Belated Teachers Day Aki..kehkehkeh...


p/s : esok cuti kawe gi lagi bundle demo ki..nak sambar selai duo levis..hehe..


28 comments:

  1. Suami akak pun pakai bundle tapi still cantik lagi...

    ReplyDelete
  2. biasa la tu kak..banyak je pakaian bundle yang cantik sebenarnya dan yang bestnya banyak pakaian yang branded dan rare..

    ReplyDelete
  3. laki aku pun pakai bundle.. dop la aku heran mane pun.. law die pakai branded.. rugi la aku.. membazir je.. duit die beli brg branded tu bg blanje aku lg bagus.. hhahaha..

    # tercapai hajat sesumpah merah ko wat backlink kat die... kehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau orang tu tak pakai bundle sebab alasan barang 2nd geli nak pakai..serius dia memang meleis..ekeke..tu je la aku leh kata..

      #hahaha..nanti jumpe sesumpah bgtau dia aku dah sebut nama dia kat blog aku..siap backlink lagi..hahaha..apa salahnya tolong promote kan..hahaha..

      Delete
  4. Replies
    1. tak penah try apa luvida..pakai bundle ke?..takpa la..utk pompuan leh dimaafkan pasal korang biasa suka shopping kat shoping complex je..laki lain..janji beli pakaian yang selesa pakai..

      Delete
  5. Bundle pown kadang2 boleh capai harga ratus2 jugak sehelai baju.. btw, xdak ka gambaq si Aki tuu.. tringin jugaknk tengok mula orang yg legend dalam bundle2 ni.. HEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang aku ingat nak letak gambar aki skali..tapi gambar lama yang hardcopy je ade dalam album kat rumah..malas pulak aku nak scan lagi..haha..

      Delete
  6. Kalau Tak Suka... Pulangkan...http://paripariputih.blogspot.com/2012/05/kalau-tak-suka-pulangkan.html

    ReplyDelete
  7. selayang? dulu ada gak pi cari baju bundle kat sana kat dgn area giant sana kot,ntah lupa,haha

    gua peminat barang bundle beb!!!!!!!jyeahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo..bundle yang depan giant tu dah tutup pon bobot...waaa..caya la bot..tak sangka ko pon layan bundle..save bajet ke memang minat ni..kehkehekh..

      Delete
  8. as long as masi boleh dipakai...kalau pakai tak berkudis...bundle harus juga jadi tempat shopping..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboii..dah agak dah..kalau pompuan nak shoping bundle, kalau boleh nak bundle tu dalam shoping complex gak..hahaha..mahal la jadinya harga bundle tu nanis..

      Delete
  9. Ohhhhhhhhhhhh! Itu rupanya asal usul bundle. Tp kan tak silap aku ada kat entry mana ntah kau tunjukkan acc myspace kau nick Encik Tomato. Tu dpd mana plak asal usulnya? Err kalau tak silap laa. Ke aku silap eyh? Hehe. Untunglah kau Pakcik dapat baju dlm plastik rm5 jek. Skali skala singgah situ lg rembat la aku sehelai dua. Cehhhh :P

    Happy Teacher's Day gak Cekgu Aki! Haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. myspace tu aku saje je tukar name last2 tu sebelum aku tinggalkan..id aku tetap bundle gak..hehe..

      aku sebenarnya nak beli macam2 je kat bundle tu.tapi poket kering ni makcik..kedai member kedai member gak..dia tetap meniaga kan..gaji bulan ni memang aku nak masuk balik bundle tu nak beli banyak2..hahaha

      Delete
  10. oh gitu citernye yep..n kalau tk silap along sis pun ada baju brand yg cm bro suka tu..
    errk oleh kerana incik Aki lebih layan bak kata bro..maka nama baru nya ialah Ym bundle junior kahkah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau along sis ade beli time dulu2..mesti kat bundle dan ori..kalau yang sekarang punya kat uptown pon banyak dah baju fred perry tu..baju cop biase made in china atau thailand je..

      #ym.bundle junior sis..lol..hahaha..

      Delete
  11. ooo dr situ la dpt nama bundle ni. sesuai sesuai. huhu..
    haihh.. sapa kata. org kelate la paling peramah xkira la bila jumpa geng sekelate @ geng luar. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yang sesuai chikna..hahaha..
      #orang la kata..tp aki dan ade lagi 2 3 orang member kelate aku ok je..bukan semua la..mungkin semangat kenegerian tu kuat sangat kan..hehe..

      Delete
    2. sesuai dgn orgnya la. ngahaha.. maybe kot. hidup klate. over plak. hehe.. :)

      Delete
  12. aku tak reti nak pakai bundle ni...

    ReplyDelete
  13. aku dulu zaman study ada gak layan bundle,jeans levis..lani dak da,tade geng !haha

    ReplyDelete
  14. tq for the credir bro...hahahahahaha...
    saper xkenal org kelate memang akan cakap..tp org yg berkawan dan kenal akan lebih memahami..yg penting jujur dan ikhlas dlm persahabatan.....
    ...bab kata org kelate...set beloh jugak demo ni...banyok ko kumpul bare palo...hahahahaa

    ReplyDelete
  15. tadi aku tgh baca entri ni tetiba blackout bengang gak aku.haha..

    aku dulu tak reti bundle.dua tiga tahun lepas adagak beli baju bundle on9..haha pmpuan tak berapa dekat sgt dengan bundle kot sbb baju pompuan byk yg mura2 n lawa2 klu yg baru.org laki mmg layan bundle.aku suka sbb murah n still lawa lagi..jimat duit klu en suami nak pakai bundle.duit lebih bg aku shopping.hahaha

    ReplyDelete
  16. sy sndr pk baju bundle ni gak bro. abng sy sndr buka kedai bundle ni n bisnes bole tahan juga. Baju real madrid jersi ori jenama adidas pun ada. jika bro beli sebndle, mmg bekalan baju setahun kot. Sbb sebundle dalam 400-500 pakaian dan kdg2 lebih. Sudah tentu ada yang koyak, ada yang kotor tapi ada gak yang dalam plastik, siap bertag. Haha.. lain kali sy nak tulis juga entri pasal bundle ni.

    ReplyDelete
  17. aku tak leh masok kedai bundle. sebab kat stu nanti ramai abang bundle ngorat. hahaha.

    ReplyDelete
  18. aku nak sangat beli bundle-2 nie tapi mak aku tersangat laa tak kasi . frust ya amat wengg . haihh. aku suka bundle sbb cun and murah . kehkeh.

    ReplyDelete