Wednesday, August 14, 2013

Mat Jebon-part 8 : Bebas dan Raya..

 assalammualaikum wbt..

Habis jahanam dah blog aku ni tak berupdate..kehkehkeh..ke ada yang terus lupa kat aku..kay fine..hahaha..tapi harap korang tak lupa lagi dengan watak Mat Jebon yang dah sampai part 8 masuk kali ni..sebenarnya takde citer istimewa sangat pon..just nak bagitau Mat dah grad pengajian sebelum raya tu hari..syukur lah..

Kalau tengok print skrin conversation aku dengan Mat bawah ni, rasanya Mat memang nampak berubah..cuma aku pulak rasa macam terkilan sikit la tak berpeluang tolong dia cari duit raya..selalu tu ade la jugak kawan-kawan nak cari orang cat rumah ke apa ke time-time nak raya ni..tapi masa Mat tanya aku pulak job takda..hahaha..bukan rezeki kau Mat.....


Ada sekali tu Mat sms aku mintak tolong aku hantarkan dia kat tempat kerja lama dia..kebetulan pulak kredit aku ni expired..dah la aku masa tu sibuk dengan urusan hospital..rasa bersalah pulak aku..

Terpikir pulak aku kalau-kalau la sebab aku tak hantar dia pegi tempat kerja lama dia tu, dia pegi pulak menyamun lagi..kan dah aku pon terlibat jugak jadi punca Mat menyamun balik sebab takde peluang lain..haha..

Tapi Alhamdulillah la, aku rasa kali ni Mat dah berubah..Raya ke2 aku datang beraya kat rumah dia pon memang buat aku terkejut jugak la tengok perubahan kat dia ni..Mat dah gemuk kot..hahaha...

Kalau dulu Mat ni boleh kata badan dia fit..kurus tapi ketak-ketak jugak la macam aku..haha.. tak sangka pulak aku masuk Jel boleh makin gemuk..hahaha..bila aku tanya pesal dia boleh gemuk, rilek je Mat jawab..

'aku kat dalam jadi tukang masak'

ok..memang jawapan tu pon cukup masak..haha..tapi memang tak mustahil dia kerja bahagian dapur kat penjara tu..tak ingat pulak aku penah citer ke tak, tapi dulu, Mat pernah kerja hotel bahagian dapur ni walaupon bukan chef..dan pernah jadi tukang masak kat satu restoran kat selayang ni..sewious kay..

Agak berguna jugak kepandaian dan pengalaman dia tu nak survive kat dalam..haha..

Bla..bla..bla..macam macam jugak la aku sembang dengan Mat kat rumah dia tu..bila ingat balik tak sangka dah 16 tahun aku kawan dengan Mat..hahaha..punya la lama aku tak datang rumah dia, adik perempuan dia yang dulu kecik comel yang Mat selalu hantar pegi sekolah sekarang dah masuk UIA pon..huh..dah besar..cantik plak tu...pewittt..

So tu la kisahnya..Mat Jebon dah grad dan beraya..Exclusive aku letak gambar Mat dengan Wazi ni..sibuk sangat dia nak jumpa anak aku kan..hahaha..apapon semoga Mat tak sambung buat Master pulak lepas ni..untuk korang semua, harapnye belum terlambat untuk aku ucapkan..

SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN..


 

30 comments:

  1. tengok muka mat jebon macam baik je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memey la..mat ni kire hensem kay..tu yang adik dia pon cantik..hehe..

      Delete
    2. haahla..tgk muka mcm stok baik2 je, bandel. aku teros was-was kisah silam beliau. dari tepi, nampak mcm muka boleh jual jugakla.. hehe..

      Delete
    3. ko hadam la citer aku ni tanpa was-was ha..mmg citer mat ni aku tulis serius..dia baik tapi dia nakal..dia bukan jahat pon..haha..tp rupa dia mmg leh jual pon..sebab tu aku malas interfream dia lebih2..haha..

      nak bekenalan ke ha?..

      Delete
    4. aku pun sama macam Punzel & Ha....tapi raut wajah tak mencerminkan watak bukan. miahahahahahahaha (gelak jahat kononnya)

      Delete
    5. Aku pun nak stuju dengan Punzel, Ha and aein. Mcam nsem je mat ni haha bak kata Ha muka boleh jual la

      Delete
    6. betul ke ni mat. turut terpedaya dengan ketampanan beliau kahkah

      Delete
  2. Harap tak sambung dah lar.. cukup lar belajar takat tue.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya'allah..kalau peluang dia kat luar ni bagus..orang tak sisihkan dia sebab bekas banduan.rasanya dia tak masuk balik..

      Delete
  3. hahaa! lama x dgr cite mat jebon nih..wkkakaka..'

    slmt hari raya! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..nak bekenalan ngn mat jebon ke aisya?hahaha..

      selamat hari raya..

      Delete
  4. Replies
    1. macam ape oni..komen lu tegantung la..haha..

      selamat hari raya, selamat pengantin baru oni..

      Delete
  5. terharu aku baca apa yg Mat taip..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mat dah berubah weii..tak kisah kerja apa janji halal..hahaha..skema je ayat..rase bersalah terus aku tak dpt hulur sejob dua kat dia..kesian kot sesen takde nak raya ni..

      Delete
  6. Selamat Hari Raya Encik Bundle..!
    Best tak raya bertiga tahun ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat beraya MV..raya aku sentiasa best..tp taun ni best collect duit raya untuk anak aku..haha..

      Delete
  7. Alhamdulillah, Semoga Mat mendapat kerahmatan dariNya..Aminn .

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin..semoga kita semua pon dapat kerahmatanNya lah senang citer..

      Delete
  8. Alhamdullillah mat dah berubah...seronok dengar..
    Mat pun nampak happy je dapat jumpa Jr.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak macam berubah..harap mmg berubah la..haha..rasanya sapa sudi kawen ngn mat kompom mat jadi orang..aku tgk dia pegang baby pon dah ade gaya tu..hahaha..

      Delete
  9. aku tgok muka mat ni serius maca mbaik..baguslah dh berubah..aku tumpang hepy.eceh!

    ReplyDelete
  10. wahahah.. mat jebon kembali. eh baguslah kalau dia dah nak berubah. kawan2 kena la support kan.. tak sangka mat jebon pandai masak. hikkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..jgn kembali ke dalam penjara udah..aku sentiasa je sapot mat ni..tp kadang tu takleh bg muka sangat jugak..bahaya..hahaha

      Delete
  11. baguslah dah berubah si mat ni.. macam baik je rupa. hehe.

    wazi dah domokk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa dengan rupa baik dia mell? hahhaa.

      wazi dah demok dah..lenguh tangan aku nak dukung..haha

      Delete