Wednesday, May 1, 2013

Tips : Teknik pujuk bini paling berkesan (drama pendek)...


Selepas 5 jam di kolam memancing D'haritage..aku bergegas balik ke rumah..


aku tengok jam awal lagi..baru pukul 2.30 pagi ropenye...sampai depan pintu, aku seluk poket cari kunci rumah..adehh, takda pulop..


demm..baru nak surprise pelop bini awal-awal pagi ni...


"tukk..tukk..tukk..Yang..Ooo yang"..aku mengetuk pintu dengan berhemah risau jiran sebelah rumah pon terjaga...


"Tidur kat luar"..laung bini aku dari dalam....



"ala yang.., i kuar kejap je...."



"kejap mende dan pukul 2.30 pagi..jajan yang i kirim tadi beli dak?"

 
Dengan tiba-tiba aku teringat jajan yang bini aku pesan dah dimakan oleh Hisyam Hamid masa kat kolam pancing tadi..habis aku..double big trouble...



"orang tua pesan, kalau nak senang ikan makan umpan, kita pon kena makan masa ngail"  kata Hisyam sambil mengunyah keropok udang yang bini aku pesan..


gambar kenangan trip memancing Pulau Sembilan..
atas dari kiri : Ha, encik H, Aien dan syida..
duduk : liyaamf , Chuu


Dengan spontan aku menjawab...


"tadi ada anak yatim jumpa datang mintak sedekah kat kolam pancing, i nak bagi derma wallet dalam kereta, so i bagi la dia jajan tu"..kita kan kene bantu anak yatim..balas aku nak menjernihkan keadaan...


"banyak la u punye alasan, malam ni tidur kat luar........."


"jangan la yang..u lupa ke, kan i dah janji dengan u, esok i nak bawak u pegi shopping kat Sogo"..nanti esok i kene selsema macam mana nak bawak u..


 
"eh, yeke..bila u cakap....ahh tak kisah la..janji tau.." balas bini aku dan pintu dibuka sambil melemparkan senyuman manja...



"Janji pasti dicapati".....bisik hati kecil ku..



hehehe...



*****

ps : teknik ajak shooping adalah tips paling mudah dan berkesan nak pujuk bini..tapi paling susah nak di amalkan..

#ceritatakdekaitandenganakurekaansematamata..


42 comments:

  1. hahaha memang pon, isteri sangat lemah gemalai otot2 serta tulang temulangnya bila dgr ayat "shopping". terapi utk isteri miahahhaha ahkak suke. (^_~)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tu la.bini bini ni mane leh dipisahkn dengn shoping..bersinar mata kalau ajak shopping ye dak..hahah..ko la salah sorang kan kak.

      Delete
    2. bila nak belanja aku shopping dgn kak wani niiii. raya nak dekat dah

      Delete
    3. pilihanraya tak payah shoping la..

      Delete
    4. hahha haruslah akak yg tak salah orangnya.
      tapi ahkak shopping tak demand mahal2.
      sebab jauh gan Pavillion kan miahahhaa..

      shopping ni, tak perlu barang yg mahal.
      harga biasa-biasa je pun dh cukup. asalkan namanya sopink. pasti mulut terkunci hehehheee

      Delete
  2. okey lah.

    aku jadi orang pertama yang komen.

    bab muka H senyum mcm tu dah cukup klaka dah.

    aku tak rasa wani makan pujuk dengan shopping?

    hahahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya bukan yg pertama..kehkehkeh

      Delete
    2. kikiki...

      nampak macam yang pertama...


      **sorok muka dalam baju...

      Delete
    3. pertama pon boleh punzel..kehkeh..wani mmg tak sebb aku tak penah ajak pasal aku takde duit..isk isk..

      Delete
    4. Huhuhu....

      Bg aku la perempuan kan. Kalo shopping tkde la happy mana.

      Yg penting dpt g jalan sama-sama...

      Romantik kan aku...

      Delete
    5. ceh..ko jgn buat aku loya la..geli aku..wekkkkkkkkk.....hahahhaa

      Delete
    6. haha!

      mana ade geng...

      aku sungguh ni

      :)

      Delete
  3. owwhh pandai ye... tapi betul juga..mmg org ppuan dan shopping x dapat nak dipisahkan... :)

    ReplyDelete
  4. Tips ni kena guna time poket tengah kembung...hahaha..
    kalau salah time mmg parah laa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..lupe nk tulis td..tips hanya berkesan time baru gaji..hahha

      Delete
  5. pehh liyaa seksinya..nampak peha..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh. Masa tu aku lum tutup aurat lg, H. Kan kita pegi ni 15 tahun lepas. Ko tak igt ke? Hahaha. EH, td Syida tu aku kompius la laki ke pompuan? Nampak macam laki je. Hahaha

      Delete
    2. So sape yg nk check konfemkan ni? Hahaha

      Delete
  6. Wauu rambut aku kerinting..Kehkehkeh..

    ReplyDelete
  7. hahaha... ok lagi tuh... ada sorang kawan aku tu, dia nak pujuk bini dia, sampai tersesat pi cameron highlands...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, aku kenal tak member ko tu..hahahahhaahahha

      Delete
  8. pandai eh berjanji. kang tak tunaikan merajuk pulak. kalau chic na la kan akan tuntut sampai dapat. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yang bahaya chicna..memula pujuk bini janji camtu memang jalan..tapi kalau tak tepati, pastu bini merajuk lagi..pandai2 la guna teknik lain..haha

      Delete
  9. wahaha.. aku suka entry ko yg ni..
    ikhlas ckp ni. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..time kasih la ha..ko suka point isi atau sebab aku tulis style cam ko biase buat..ala2 berdialog ni..mohon tunjuk ajar sifu..aku tak biase lagi buat entri camni..hahaha..

      Delete
  10. harap2 hubby muja guna gak teknik ni nanti,, haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha..nok jugak mung ni...harap gitu la ye muja..bule la selalu2 merajuk kan..dapat pegi shopping selalu..ekeke

      Delete
  11. Anak yatim yang minx derma tu nama Hisyam ek? HAHA..
    btw, good tips.. HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..ye ayah si hisyam dah meninggal dunia..kira anak yatim la jugak kan..ekeke

      Delete
  12. sapa laki aku jgn guna tips ni hahaha

    ReplyDelete
  13. haha..kalau ko tak bawak dia..mau merajuk lagi..entah ape pulak cara ko nak pujuk..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak bawak gak bila dah dapat pujuk camtu, memang cari nahas la tu..hahaha

      Delete
  14. demm.. macam mane tau kelemahan kami nie.. hahaha.. eleh.. pompuan ni jiwa lembut cepat maafkan.. mana sggup nk suruh tidoq luaq..( aku la tu.. kehkeh )

    ReplyDelete
    Replies
    1. huh..kalau dah namenye fomfuan..hahhaa..shopping no 1..

      Delete
  15. Aku mati2 ingat ni cite betul weyh. Maybe cuma kau olah sket2 jalan cite drpd cite sebenar. Rupanya takde kaitan pun. Huh!

    Dulu laki aku penah baekkk sgt 1 hari tu. Apa yg aku ckp cantek sume dea suh beli. Ala bnd murah je. Tudung rm10 tp sume yg aku kata cantek dea suh amek. Pelik gak sejak bila laki dah hilang sifat penjimat. Mlm tu baru aku dpt jwpn, rupanya dea dah plan nak beli Xbox. Kira nak kunci mulut aku la supaya aku takyah ckp pape sbb dah belikan apa yg aku nak kannnnn. Tp Xbox ngan tudung rm10? Kalau aku tau aku paw brg mahal2 sket. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu la nanti kalau aku dah masyuk bleh la guna teknik ni untuk pujuk..sekarang ni cukup2 makan je..nak bawak shopping mende..hahaha..

      hahaha..tudung 10 henget je ko dapat..tu la lain kali laki dah nak belanja tu, jgn pikir banyak..orng nak bagi amik..apa la sangat nak banding dengn xbox..mahal tu..hahaha

      Delete
  16. kalau aku tak makan pujuk shoping2 ni..hahaha..ewah..macam ye ye je aku ni..kah3...

    ReplyDelete