Thursday, May 9, 2013

Repost : Emas lagi murah dari ais!

assalammualaikum wbt..

Korang ada follow harga emas semasa tak? walaupon aku lelaki, aku minat emas jugak maa..selalu je aku follow harga semasa emas ni..nak beli je la tak mampu..ekeke...kalau aku dah kaya sikit nanti insya'allah aku beli emas banyak banyak bagi bini aku...hihi..

Harga emas semasa sekarang kalau tak salah aku, 1gram RM 189 untuk emas 916..Emas 999 dalam RM 200 lebih kot..tapi apa yang aku nak cerita ni bukan pasal emas je..ada lagi benda yang lagi yang lagi mahal dari harga emas ni..


Info terbaru yang aku dapat dari member aku yang salah seorang penagih tegar shabu atau "ais" atau bahasa saintifiknya "methamphetamine" ni bagitau aku,harga pasaran ais ni untuk seberat 0.5 gram dah berharga RM 180..kalau 1 gram bukan ke lagi mahal hampir seganda dari emas...apa korang ingat ais batu ketul tu ke yang mahal dari emas..ais tu buat apa..yang mahal ni ais baby..wakakaka..

So fakta lagi yang aku dapat, tokey dadah memang lagi kaya dari tokey emas..hehehe...korang kenal Pablo Escobar..URL blog aku ni pon aku buat semperna nama dia la..hehehe..Pablo Escobar ni raja dadah Colombia..kalau Roman Abramovich pemilik Kelab Chelsea tu ada sebijik kapal selam..Pablo Escobar ada tiga bijik kapal selam ok...



video atas ni pulak salah seorang penyanyi drug addicts yang aku minat..dah mati pon sebabkan banyak sangat amik dadah ni.. hahaha..serius aku minat lagu lagu amy winehouse terutama lagu ni..nyanyi pon lalok je..serius cool..wakakaka..

So kepada kawan kawan aku semua ni, jauhi la dadah ye..mahal siak,baik beli emas,boleh simpan...kalau korang banyak duit takpa la..hisap la banyak banyak biar cepat mampus...kahkahkah..


P/S Upadate 9/5/2013: kat rumah aku sekarang ni asal malam aku sampai rumah, mesti ade bau ganja..pelik betul..

51 comments:

  1. jadi tauke dadah lagi kaya. tapi tak tersenarai dalam forbes. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahli politik yang kaya lebih dari jutawan bisnes pon ramai tak tersenari bro..this is fact..terselindung sebalik nama ahli politik..hehe...

      Delete
  2. aritu Fik ada bgtau aku pasal harga emas ni dah murah..lagi murah la berbanding beberapa tahun lepas..cuma masa tu aku angguk2 jer..aku beli emas pun bukannya aku boleh pakai..nak bagi bini, bini pun takde..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli buat simpan harta karun la bai..sampai satu tahap duit kertas tak laku nanti, time tu ko dah kaya..

      Delete
    2. sebenarnya aku takde duit nak beli..hahaha

      Delete
  3. pasal harga emas turun ni kan. elok je turun lepas aku beli...aku konon beli awal sebab takut emas naik sekali turun daaa. gigit jari kuat-kuat =_="

    nak beli lagi bajet lari. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kesian ko aien..ko beli emas kat wah chan ke emas kelantan..ade orang cakap, emas kelantan ok sikit..tak tau la ok tang harga atau kualiti..

      #best la nak kawen..dapat emas..hehe

      Delete
    2. aku beli emas kedai biasa je..kedai emas turun temurun. mana nak tahu wah chan ke emas kelantan ke. aku pun bukan minat emas2 ni. beli sebab nak kawen je. hahaha.

      kualiti ni ikut gred...ada 999, 916, 705 macam tu la. paling mahal yg 999 tu la. setahu aku kalau tak silap la. kalau silap ya ampun...aku bukan penggemar emas sejati.

      Delete
  4. Owh aku ingat ais ketul2 tu tadi.. dadah rupanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko nampak gambar atas tu?.p..macam kristal..tapi orang panggil ais..harga mahal nak mampus..kalau gambar camtu anggaran aku mungkin lebih seratus ribu..

      Delete
    2. seratus ribu?? gila la..baik bagi aku duit tu maa

      Delete
  5. hahaha...

    pakcik tmpat aku yang dulu bekas drug addict pun buat perumpamaan yang sama macam ko...

    lately kalo die gian je die pakat g beli emas. siap ada buku bank utk emas lagi...

    sebab die rasa memang berbaloi beli emas dr beli dadah

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ade geng bekas drug addict punzel..tp ok la dia leh benti..ketagih ais ni teruk..dah la dadah ni paling mahal..kalau isap ganja ok lagi..

      tapi ko cakap kalau dia gian nak isap ais, dia beli emas tu macam tak caya je..banyak duit dia..hahaha..

      Delete
    2. betul geng...

      die tgh kaya (sebab cerai jual rumah)

      so dengan duit ratus ribu die buat macam-macam

      kalo die ketagih and die tau die byk duit

      die terus beli emas....

      dah 5 6 kali beb aku teman die beli...

      serius tak tipu...

      Delete
  6. Ais tu ais baby. Hahahaha. Macam-macamla ko bund.
    Emas tu pelaburan.
    Kadang-kadang sesak, buat pajak.
    Tapi sekarang, da macam2. Simpan, labur.

    P/s : Aku nak beli emas belom ada duit. Beli ikan emas je la. Ternak ramai-ramai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la zie..ais baby..hahaha..aku rasa kalau ade bank pelaburan untuk ais baby ni mesti orang lagi kaya kan..

      betul cakap ko...nak beli emas mahal..beli ikan mas pon ok la..kalau nak cantik sikit beli ikan kap emas..takde la boyot sangat rupenye..hahaha

      Delete
    2. ruzy...

      ikan emas aku dah mati...

      ganti dengan ikan hantu... hidup lebih lama...

      haha!

      Delete
  7. Orang kaya jer mampu telan ais, hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..kalau kaya tak kisah..hisap la sampai mampus..tp bila student, mat2 despatch, dan jenis sama cam'aku' yang tak berduit ni nak isap gak tu yang problem..tu yang mula, merompak, jual periuk mak, gadai tu ini..bahya2..haha

      Delete
  8. laa... ingtkan ais tu air batu ke apa..rupanya dadah..ahhahaha xD alamak2.. ahhahahxD jauhi dadah.. hidup selamat ^__^ ngeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..air batu satu beg besar yng dalam 2kg baru rm3 je..hahaha..

      Delete
  9. Kenapa kau up kan tentang ais ni bandel? mahal juga ais ni. selain org buat mengisap, org buat apa lagi? <-sipemalas nak gugel

    ReplyDelete
    Replies
    1. saje je Ha..entri lama2 aku dulu ramai orang tak baca lagi..hehe..lagipon kan ni info..org ramai lagi tak tau..haha

      Delete
  10. aku x tahu sangat la ni baru tahu dan faham...mahal rupanya binatang ni yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mhal bro..0.5 gram dah beratus..taik hidung lagi besr kot dari 0.5 gram tu..sekali nak hisap mmg tak cukup..

      Delete
  11. member aku sorg hisap ais. gigi depan dah xde

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..standard la tu..nak2 plak orang yang kene ais ni biasenya bukan takat kene ais je..semua benda pon dia layan..tambah plak minum ubat batuk..mmg gigi hancur..haha

      Delete
  12. Huh..! Mati2 Nur ingatkan Ais batu tadi..hahaha.

    Ehh...bulan lepas emas 916 di poh kong Nur tanya 1gram RM160..
    Esoknya Nur tanya dekat Kuala Kangsar 1gram RM130..
    memang luar biasa murahhh....!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ais batu p beli kat kedai mamak je seplastik 50sen nur..hahaha

      eh..tapi dah murah la ek harga mas..murah sangat tu kalau 130 je..rugi tak beli..

      Delete
  13. Ingatkan ais kat peti ais tadi!hahaha..mahal tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik la jugak bukan abc bro..hahaha..nak campur gula, sirap kacang tu pon mahal gak..hahaha

      Delete
  14. Shabu.. mahal plk tu? ingtkn murah jerr.. dlu dengar2 rmai dak2 kg sy yg terjebak dengan shabu nih.. nak kata dorg mmpu, mcm x jer... -_- ntah2 dorg hisap gam jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang aku pon pelik gak sbb member2 aku bukan la kaya mana tapi mampu gak hisap..tp nampak la sia-sia keje sebulan, tak sampai seminggu duit dah habis..

      Delete
  15. lorrr ais tu ke.
    sungguh sungguh la akak ingat ais ketul2 letak dalam sirap tu tau..

    miahahahha, Bundle, jom kite buat bisnes "ais" tu nak?? miahahha (ideakarutmengarut)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hakak ade modal..ready to tali gantung..jomm..hahahha

      Delete
  16. patut membe aku nak berutang je keje dia.. badan dah makin kering mcm papan.. ais mahal rupanya.. nak je aku sumbat ais ketul 2hengget dlm mulut dia.. hahaha..
    (membe aku tu gurl.. APTB).

    ko da CSI ke mane punce bau ganja tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. fyi mell..ais tu jugak merupakan cara untk diet yang paling berkesan..orang2 gemuk digalakkan hisap sebab memang boleh kurus pasal lepas hisap selera makan hilang..nak tido pon tak leh..cukup sebulan hisap rutin memang boleh kurus..

      Delete
    2. kawan aku tu taklah gemuk sampai nak diet.. bdn budak darjah rendah je pun.. suar pun saiz kanak2. haha.. dia mmg amik mende2 gitu. kemain dulu bangga tunjuk mende2 haromm tu.. macam la aku nak tepengaruh. hahaha..

      Delete
  17. aku harap fik dpt beli emas byk2 utk aku... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mohon fik belikan untuk aku jugak :|

      Delete
  18. pergh... Jadi tokey ais la macam ni.. Kaya woo

    ReplyDelete
    Replies
    1. kompom kaya lah..berminat ke?hahaha..

      Delete
  19. beli emas siap boleh labur..beli ais tak boleh labur..kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ais yang mahal tu takleh labur..tapi boleh lebur..sebab bila nak hisap ais tu memang kene bakar dalam balang biar dia lebur untuk menghasilkan asap untuk disedut..sekian penerangan ringkas..

      Delete
  20. kan harga emas dah turun sekarang ni RM124/gram..
    http://infoaday.blogspot.com/2013/05/emas-termurah-dalam-2-tahun-kali-kedua.html
    aku pun macam ko gak, setiap hari tgk harga market emas..so aku beli abd bagi wife aku pakai, kalau sesak-sesak nanti, boley je labur

    ReplyDelete