Friday, May 17, 2013

Ombak Hujan Rindu..

Izam termenung, camne gadis idaman kalbunya boleh pergi begitu saja, tiba-tiba dia teringat satu nama yang ada berkaitan dengan gadis tersebut..

"Chuu, kau sihat?"

"Eh, Zam.. Kau tetiba wechat ngan aku ni buang tebiat ke apa? Haha"

"Hahahaha,, aku tiba-tiba suka kat member kau la, haha"

"La, sapa? Kau ni,, main suka-suka jek kan"

"Zura,"

Jawapan yang pendek,tapi susah nak dikeluarkan, terasa nak berlinang air mata Izam bila teringat kat nama tersebut..


"La, mana kau kenal dia? kau ni Zam."

"Ntah lupa la, tapi pedih kot dia buat camtu, aku kawan ngan dia elok-elok boleh pulak dia tinggalkan aku camtu jek, baru nak berputik bunga-bunga cinta tu.. Hahaha"

"La,kenapa dia boleh tinggalkan kau pulak?"

"Ada satu petang tu, dia mesej aku, cakap Ex dia kol dia, tetiba cakap dia sayang Ex dia balik.. seminggu lepas tu aku mesej tak berbalas-balas.. Rindu kot kat dia"

"Hahaha,, muka ganas macam kau hati ada bunga jugak ke? Takpela Zam, ada jodoh tu nanti adalah"

"K thanks la Chuu, aku tak kisah sangat dah, aku pon sekarang tengah gila kumpul duit untuk masa depan nanti.."


Izam pasrah...

saat manis bersama Zura..


Waktu cuti Umum Hari Wilayah, tu jela keje Izam, malam-malam merambu sampai ke Subuh, petang baru tau nak bangun..


"Hai mak, morning.."
"2.30 petang, mak ingat dah nak bacakan kau Yasin kot.. Nasib kau dah bangun, tu takde keje lain asal bangun tido jek pekena rokok pastu mengadap pesbuk kau tu, semalam kau pegi mana?"


"Jap, harvest air bateri Tetris jap ye mak. Izam pi tengok bola la malam tadi..YES mak YES" - jerit Izam tiba-tiba. Disampuk hantu raya kesiangan agaknya.

"Kau nak mak mandikan ngan air parit ke apa? tiba-tiba terjerit macam kena sampuk saka?"


"Takde pape mak, dah lambat ni nak mandi.."
"Eh anak aku ni tebiat ke apa? Nak sepak dah tua pulak,siap menyanyi pulak tu time mandi.."

Izam suka sekejap, tiba-tiba bila teringat mesej dari gadis idamannya.. Dia tak pasti ayat sebagai harapan untuk Izam tetap setia dari jauh atau sekadar penyedap jiwa Izam yang baru nak pulih duka dari kisah cintanya..

"Semoga Allah bukak pintu hati saya satu hari nanti.."




34 comments:

  1. perghhh kental sungguh kisah cinta, hahhahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..menghayati dengan penuh perasaan ke kak..ekeke..

      Delete
    2. sejak bila engko pandai cipta cerpen ni? power power

      Delete
  2. peh boleh jadi penulis undangan ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak boleh sangat..senang sikit aku tak payah pikir nak tulis apa..haha..

      Delete
  3. aiyyo....blog dah bertukar genre kah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog aku mane penah ade genre kak..apa-apa pon boleh..hahaha..

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Wah. Ada penulis undangan...kelasss kau bundle. Pape pun..best baca. Aku suka watak mak izam...ada bakat terpendam dalam diri mak beliau. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. penulis undangan la sangat kan..hahaha..mak izam ade bakat ape?..ade kuasa superwomen ke camne?..dah kenapa sampai 3 komen ko masuk ni?..hahahahha..

      Delete
    2. Pembawaan watak mak izam bersahaja dengan ayat2 dia...nak sepak la. Bacakan yasin...bila baca sambil bayangkan situasi...lawak la. Bagi aku. Hehehe.

      #jadi 3 komen sebab kai hp selalu je cenggini. Pesal ntah.

      Delete
    3. Pembawaan watak mak izam bersahaja dengan ayat2 dia...nak sepak la. Bacakan yasin...bila baca sambil bayangkan situasi...lawak la. Bagi aku. Hehehe.

      #jadi 3 komen sebab kai hp selalu je cenggini. Pesal ntah.

      Delete
  7. part two plis.. ni la cerita melayu.. tergantung!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cukup la takat tu mell..kalau jadi sekuel dah tak suspen..lagipon terpulang dengan penulis undangan tu la nak sambung ke idok..kehkehkeh..

      Delete
  8. Kira ini kisah betul yg di adaptasi mencari cerpen ehh...
    Ada sambungan tak bundle..?
    Tak sabar nak tahu..hehehe..

    Mohon penulis undangan tu sambung la bundle..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mencari cerpen ye..wakakaka...

      dah habis la nur..sibuk je nak sambungan plak..hahah..tgk la kalau penulis tu ade idea nanti..err..hahaha..

      Delete
    2. Typo la bundle....mencari tu menjadi sebenarnya..hahah...entah boleh pulak btukar...

      Penulis undangan tu mesti baca kan komen2 kan sini...mohon buat sambungan yea...heheheh...

      Delete
    3. hahaha..aku cuba la paksa penulis tu sambung lagi nanti..hahaha...

      Delete
  9. bandel. aku nak komen. tapi nak komen apa yer..
    err.. sempoinya mak dia. siap nak baca yaasin lagi.

    mm.. pesan kat izam tu, next time, nak serius, bagitau awal-awal. kalau kena reject awal-awal, takdelah sedih sgt. kalau diterima pula, jgn buang masa lama-lama.. tapi, takde sambungan pula cerita nih. camner ntah nak sampaikan kat izam.. haha..poyo je aku nasihatkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. izam cakap dia serius..tp awek tu yang blah lepas kontek balik dengan ex kapel..takde jodoh kan..

      takpe..nanti aku pesan kat izam kalau awek tu nak dia balik, terus je nikah..habis citer..haha

      Delete
  10. fuhhhh... begitu romantik. tu kisah ko ke bro? hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..camni pon ko kata romantik carlos..hahaha..yng pasti bukan citer aku la..penulis undangan punye citer..hehe..

      Delete
  11. Bukan main hujan lagi ea? Hahaha. Ok bund. Dah boleh jadi macam ahadiat bundle takkeshah.

    Selalu kalau bagi ayat harapan, kesudahannya pun tak pasti la kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa...ahadiat bundle takkeshah..lol..ayat harapan tu selalunye memang penyedap hati je..

      Delete
  12. waaa leh jadi seorang penulis novel nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..aku pon tak kenal la mad latar belakang penulis citer ni..agaknye dia mmg penulis novel kot..hahaha

      Delete
  13. Hujan lebat plak. Kalau dapat makan satay mesti sedap sambil baca entry jiwang ni.. anon anon yang dikasihi.

    ReplyDelete
  14. haisssyyyy. digantungnya tak bertali,, sambung cepat! ini arahan. :P

    ReplyDelete
  15. Sebenanye aku rasa cite ni simple je. Maksudnya kesah centa yg biasa2 la, takat awek balek pd ex tu. Lebih meyakinkan aku bahawa kesah ni maybe kesah benar. Sbb pd org laen yg baca or denga, citenye biasa je, takde la centa agung sgt. Tp pd yg mengalami, pedihnya tu cuma dea sorg je yg tau. Hahahahahaha

    Btw, part ending tu agak sedih gak la baca. Sbb ayat harapan tu biasanya mmg tak lebih drpd ayat harapan palsu utk jaga hati. Tp Izam tetap percaya, utk jaga hati dea sendiri gak. Hahaha. Cumanya, kalau dah jodoh tu mmg tak kemana. Buktinya, ada sket2 kena ngan pengalaman aku sendiri gak kut. Cam penah je bg ayat harapan menjaga hati tu dulu. Seingat aku la. Mulanya cuma nak jaga hati, tp last2 kawen jugak. Hahahaha

    *Mohon anon terus menyumbang penulisan kat sini. Dan nak request buat watak nama LIA. Kahkahkah. Bkn nak mintak backlink. Saje je mintak jadi nama watak, sbb nama Zura tu kurang komersial la. Takat watak sampingan boleh la. Opsss sory ada sesape nama Zura ke kat sini? Hahahahaha

    ReplyDelete
  16. wooo..hebat la..dah ade penulis undangan tu...penulis undangan ni takde blog ke? nape tak sertakan link skali kat kredit tu..boleh stalk..:P

    ReplyDelete
  17. yang aku faham cerita ni...

    cinta berputik kembali kot?

    ReplyDelete
  18. eh bundle aku kenal sgt izam tu..chuu pun aku kenal..cuma zura tu je aku tak kenal..chuu mohon kenalkan zura pada sya

    ReplyDelete
    Replies
    1. izam mane lak yang ko kenal ni..hahaha...zura tu kawan rumah lama chuu..masa iftar kopitiam tu dia ade join..

      Delete