Saturday, October 6, 2012

Sentap : mentaliti serupa beruk-part2

assalammualaikum wbt..

Sebelum ni aku ada buat entry mengenai mentaliti tahap beruk sesetengah orang yang tinggal di flat..kali ni up sikit dari mentaliti aku rasa..aku tak tau nak cakap diorang ni golongan apa dah..mental dah la tak betul, masalah yang ada-ada tak jugak settle, tambah plak kes yang aku nak tulis ni..haih..tertekan je aku..haha...

Disebabkan aku cuma tinggal di rumah flat ni..ruang untuk sidai baju yang dicuci korang sedia maklum la kan memang terhad..bila pakaian yang dicuci makin bertambah ampaian yang lama dah cukup..so aku beli la baru yang besar sikit..lagipon jiran-jiran aku cakap selamat je letak kat luar kalau semak sangat dalam rumah..tapi tak sangka plak aku, hari pertama gunakan ampaian baju tu, tak pasal-pasal je uniform bini aku hilang sepasang...kehkehkeh..

Aku tak tau camna diorang cakap selamat..hahaha..sebelum ni kasut aku dah hilang..tapi kali ni aku memang kenot brain..takkan la baju orang baru cuci pon nak rembat..adoii..sakit mental teruk sangat dah aku rasa penduduk sini..lagi buat aku tak sangka, biasanya budak-budak lelaki je yang buat kerja mencuri ni..macam kasut aku hilang tu, perkara biasa la kan..tapi pencuri baju bini aku tu, mesti la perempuan ye dak..takkan  laki dia tolong curikan untuk bini kot..kehkekeh..


Kesan akibat kehilangan uniform tu, masalah yang biasa jadi kat bini aku sebelum ni berulang lagi..hahahaha..serius beb..dah mula dia pening nak pergi kerja pakai baju apa..semoga orang yang mencuri tu terbuka hati la bertaubat dan gantikan balik baju tu..kesian bini aku..kehkehkeh..tapi sebenarnya ada benda yang lagi aku risau mungkin terjadi kat kawasan perumahan aku sekarang..

Kawasan hutan dan bukit tepi rumah aku ni dah mula ditarah dan diratakan..dari pandangan orang biasa nampak, kesan akibat projek apa pon aku belum pasti (mungkin perumahan) akan menjejaskan ekosistem la, kesesakan la, pencemaran la, hakisan dan macam-macam lagi la kan..tapi apa yang aku nampak, ada dua je masalah yang akan aku hadapi..

ni la rupanya sekarang..sebelum ni hutan je tepi parking tu..

Dulu sejuk je mata memandang..sikit hari lagi, settle la bukit ni..takda hijau dah..haha..

Pertama, lepas bukit dan hutan tu di ratakan, suasana tinggal di tempat tinggi, sejuk dan segar mungkin takda lagi..grrr..yang kedua harap pemaju projek ni pertimbangkan la balik buat pembinaan kat sini..reban ayam, itik dan  kandang kambing tempat orang flat ni nak menternak dan bercucuk tanam dah habis pemaju tolak, kat mana pulak diorang nak simpan ternakkan tu..hehe..

Memang aku tau diorang cuma tumpang guna je tanah tu masa tak digunakan, bila dah nak dimajukan diorang terpaksa la keluar..masalahnya, aku aku tak sanggup nanti tinggal macam dalam zoo..dah reban dan kandang diorang pemaju robohkan, terpaksa la diorang buat reban kat flat plak..tolong la, aku tak sanggup berkongsi lif dengan kambing..hehe..

p/s : nampak sangat aku tak suka tinggal sini kan..haha..aku rela takda jiran tertangga la kalau ramai sangat sakit otak dengan mentaliti beruk ni..harap maklum..aku sebenarnya marah penduduk sini, bukan pemaju!!


67 comments:

  1. komfom cantik sangat baju tuh sampai ada yg nak amek

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol, uniform klinik je pon..hahaha..

      Delete
  2. agak2 perompak tu ingat uniform bini hang tu baju tidor kot, nk jual chow kit esok..hehe

    mohon pindah rumah dengn segera..




    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ni sad..tak beragak langsung uniform dengan baju tido lak nak disamakan..hahaha

      Delete
  3. Tu lah esok-esok habis semua bukit kena dijadikan kawasan perumahan.. dkt area-area rumah aku pun mcm tu juga ^^
    Kalau jin tu suka lah duduk rumah atas-atas bukit mcm ni xD

    ps: Wahh kat flat mana kau tinggal ni siap ada binatang bagai lagi ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. jin skg tinggal kat kondo je bai..haha..
      #pagi2 meriah beb bunyik ayam berkokok dengan bunyik itik..kat rumah mak aku yang kampung sikit pon takde dah org bela ayam..tu yang pelik tu..hahaha..

      Delete
    2. Hahaha jin atas kondo eh? xD
      baru tahu lol
      selalu rumah atas2 bukit ni mahal2 jgak.. sebab tu lah kot

      Delete
  4. Mat Pit kut yang rembat uniform Wani tu Pakcik. Dea kesah apa brg laki ke pompuan? Janji leh jual. Erkkk! Tapi unifrom ada org nak beli ke? Haha! Maybe kau baru duk situ, tak biasa lagi, tu yang rasa cam tak happy. Ish! Umah beli sendiri tuuu. Jangan r kata tak suka. Lagipun umah tu gak yg datangkan rezeki orang baru. Suasana baru la katakannn, alhamdulillah kan terus lekat :P

    *Aku pun ada dua masalah cam kat atas tu. Camne nak setelkan ek? Mohon bagi solution. Haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan matpit lah..punya la banyak suar levis aku,kemeja,tshirt lain asal uniform je dia nak sapu..kalau matpit baik dia sapu semua..haha..ok la makcik,aku betulkan balik ayat aku tu..aku suka rumah aku..tapi aku tak suka sikap kejiranan aku ni..

      #jadah ko pon ade masalah sama ni..hahahhaha..takde solution la makcik..

      Delete
    2. Alaa, siap betulkan ayat. Jangan la sentap Pakcik :-S

      Err betul laa. Tu masalah kebanyakan pompuan okeyy! Haha. Ntah2 baju Wani terbang kut sebenarnya Pakcik. Sbb angin kuat sangat kat tingkat 15 tu. Kau dah check ke kat balkoni setiap umah2 bawah? :P

      Delete
    3. ops..aku lupa la pasal gambar tu..ekekeke.sori2..ingat ko cakap masalah sama cam aku ni..tu aku cam blur2 jadinye..kahkahkahkah..

      #hahaha..takde maknanya kene tiup angin..baju yang letak kat tengah bleh hilang..yg tepi tak usik pon..siap hanger skali dia amik baq hang..hahhaa..

      Delete
    4. Sebenarnya aku pasan dah yg kau salah paham. Aku je malas nak kutuk kau lebih2. Baek kan aku? Hahaha!

      Lembs! :P

      Delete
    5. eleh ko jgn baik2 sgt la makcik..ayat ko tu kompiuskan aku la..hahhaa

      Delete
  5. erkk uniform pun nak curi? dia nak pakai g mana agaknya. hikhikk.. tersilap curi kot sbb nak cepat. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tah la chicna..beruk baru belajar nak pakai baju kot..hahaha..

      Delete
  6. mesti ko slalu nampak ayam itik kambing babi merayau2 di sekitar taman perumahan. dah takde org nak letak kat dalam reban?

    haiii...pencuri bra ramai wooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa..lebih kurang camni la maksud aku..even just curi uniform pun, tapi aku still rasa itu kerja org lelaki..

      Delete
    2. kalau yang curi bra tu,parvert cheryna..aku tetap rasa ni keje org pompuan..

      Delete
  7. Aku rasa yg curi tu lelaki la..kalau ppuan yg curik pun nak buat apa..uniform klinik tu..xkan dia nak pakai buat masak kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko jgn salah anggap uniform tu kaler putih macam klinik kerajaan h..uniform ni kaler hitam..memang tak mcm uniform langsung..kalau laki baik dia rembat seluar baju aku..

      Delete
  8. mula2 ingatkan baju jalan ke..sekali baca komen2 lain eh! baju klinik pun nak rembat jugak ke?? dan dan...kenapa ko yakin sangat perempuan yg rembat? kenapa tak lelaki? huhu...tak nampak kan? entah2 budak nakal (boboy / gigirl).


    kena la cik puan wani dapatkan uniform baru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi...ada je kes perempuan kaki rembat pakaian kat ampaian. ini aku pernah tengok kat asrama la. kat flat tak lg.. :P

      Delete
    2. sebab tu baju pompuan la aku yakin pompuan yang amik..lagipon budak2 nakal perempuan pon aku ade je nampak kat sini..tapi takkan dia nak pakai..kehkehkeh..jual pon bukan laku..apa motif dia amik pon aku tak paham..pelik betul aku..

      Delete
  9. haahhh, bior betol sampai dok bela ayam kambing plak kat c2. btol ka duk flat tuh, huhuhuhu.

    bab ampai yg duk kat luar tuh, humm. besalah, org kalau dah panjang tangan nih, apa kira nak curi baju uniform ke apa. ntah2 yg tukang curi tuh keje tpt yang sama ngn bini ym kut, ce surh bini cek2 kat tpt keje, hahhahha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..belum la jadi lagi..saje je aku menganjin tu..hehe..
      mmg tak la kerja tempat sama..kat klinik tu cuma ade 2 org pekerja je..sorang tu duk kat s.alam..hahaha..merepek betul..

      Delete
  10. hey! kak wani nurse ke? alaaa sayanggg siannnnnn die xde uniform. klakapon hado! Eh! :P
    ko suh dorang pindah la. p menternak kt tmpt lain. orrrrr! ko cadangkan bukak zoo kat bwah tu. xyah bawak anak2 p jauh2 tgk kambing sume kat zoo negara. ehhehehheheheeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan la yuyu..dia kerja dental la..private..tu pasal uniform cantik sikit..bukan yg putih style klinik kerajaan tu..tak sangka la tu pon kene curi..hahaha
      *kalau org tu nak ternak binatang kat sini, org tu aku hantar g zoo..hehe

      Delete
  11. uniform punnak curik.memang teruk betui!klu tak suka tinggal situ ko pindah jer.abes cerita!haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. beruk baru belajar pakai baju tu kutu..tu pasal tak mampu beli..hehe..
      agak2 la nak pindak..banyak duit aku nak cari umah lain plak..ni pon rumah lowcost je aku mampu beli..tu pasal ramai yang low mental kat sini..haha

      Delete
  12. HAHAH klau lelaki yg pencuri..myb dye nk bg aweks dye present kot..baju nurse
    kan cantik..klau kite pun suka tgk ppuan beruniform klinik kot ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. cet..suka lak ko..hahaha..kesian awek tu dapat bf camtu..tu mesti sebab banyak tgk porn tu..kehkehkeh..
      #baju nurse bini aku sopan je..bukan cam pornstar pakai..kehkehkeh..

      Delete
    2. LOL x guna! Yelaaa baju nurse yg sopan tu laa nampak sexy! Klau yg pron tu nampak seksa ! ƪ(°͡▿▿▿▿▿▿°")͡ƪ grrrrrrr

      Delete
  13. masalahnye uniform bukan baju batik original?

    pelik nye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk..aku tak paham lagi komen ko...hahhaa..
      ko ni asal komen je entri aku tah apa ko cakap buat aku pening je kan..hahahaha

      Delete
    2. hahaha. adakah aku terlalu sastera untuk difahami?? *kembang jap*

      aku hanya keluarkan ayat kenyataan seperti ' itu hanya uniform nurse, bukan batik ori'

      sambil mengharapkan yang tersurat di dalam hati menyebut 'itu pun org nk cilok?' tarara

      Delete
  14. habis dogoi segala bukit...toke2 gaak yg kaya


    jom p autoshow Gombak .http://gilamodified.blogspot.com/2012/10/autoshow-uptown-sri-gombak-oct-14.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tanah depa bro..apa leh buat..
      #ok jumpa minggu depan bro..kompom aku datang..sekangkang kera je dari rumah aku tu..

      Delete
  15. Sebab kaler hitam la dia curik tu
    Buat pakai gi dating kang kehkeh
    Mentaliti dorang memang tak bule ubah dah kot.
    Tertanam siap berbaja lagi dalam diri haha

    Malas login

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju style pejabat kot..gila punye pencuri..hahaha..
      #dah la siap berbaja..yng baru tumbuh plak teruskan legesi tu..jahanam semuanya..hahha..adehh..

      Delete
  16. stress gila kalau barang hilang. sepanjang duduk asrama, leeza tak pernah hilang brg. tp kawan2 ada juga, hilang kasut sukan adidas, hilang tudung di ampaian. hooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat la ko leeza..bagus la tu..kadang2 salah diri sendri gak..sapa suh bagi peluang untuk diorang mencuri kan..hehe

      Delete
  17. bahaya gak kalo ad pencuri.. baek sidai baju dlm rumah je laa.. selamat *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. skg kene sidai dalam rumah je la..isk..isk..semak la jadinye umah aku..hahaha

      Delete
  18. disebabkan uniform tu lawa , dan disebabkan ketandusan wang lah org skg mencurik.. (sebilangan org la)...apa nak jadik lak skg nik ...haishhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa nak buat..sabo je la..tapi kalau aku jumpa orang yang pakai tu, memang aku suh dia bukak time tu jugak..hahaha

      Delete
  19. hahaha...
    sebab tu la aku takut sesangat nk duk kat umah flat..
    kerisauan ditahap 10/10...
    sebab ada kes dulu, spenda pun ade orang kebas.. adoyaiiii ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku ni pestime duk flat bro..duk umah kmpung atau apartment sebelum ni ok je..skg baru tau cmne gaya duk sini..hancur..haha

      yang curi spender tu biasenya laki pervert kan..tapi kalau boxer aku hilang panas gak..mahal wei aku beli..hahahhaa.#ade ke orng nak curi boxer..kehkeh

      Delete
  20. haha...memang la duk flat..aku tgk dlm tv pun macam tak lalu dah ni kan pulak nak lalui...bukan nak hina ke apa..tapi mmg btl kan? kau sendiri dah rasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe tokey..aku pon rasa terhina duk sini..hahha..memang sakit hati tinggal kat flat ni..mcm2 perangai ada..kalau aku de duit lebih aku cari umah lain..

      Delete
  21. ce guna khidmat bomoh.

    hehhe.

    bomohkan biar orang yang curi baju bini kau merayau malam malam kat kawasan binaan tu dan sesat dalam hutan..

    ce try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghh..ganas ko ni..main bomoh2 plak..hahhaa..takpe la beb..bomoh dengan pencuri tu sebenarnya jenis sama je tak leh percaya..hahhaha..

      Delete
  22. apa kata usaha pindah cepat2,, macam banyak je masalh,, mybe susah at first,, tapi bersusah dulu better kot daripada bertahan kat kawasan mcam ni,, pendapat muja jela,, memg rumit pun nk pindah2 ni,, mm,, tak tau la,, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku baru je pindah ni muja..kalau rumah sewa memang aku pindah..ni dah rumah beli..waaaaaaaa

      Delete
  23. Bundle....aka pun dok kat flat jugak. Paling sakit hati, seluar palazo yg dijemur terjatuh ke tingkat paling bawah. Tapi bila akak turun je nak ambil seluar tu, dah hilang. Adoiii...usah kata kasut, selipar pun hilang. Ada sekali amsyar tertinggal beg kat luar. Semua duit dlm beg tu hilang kena rembat. Sabo je la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa...jatuh terus hilang...lawak la plak bunyiknye..aku tak penah kena lagi cmtu kak..pasni aku kene beringat la sikit..beg duit kalau cicir memang kim salam la kan nak dpat balik..hehe

      Delete
  24. apa laaa yg pencuri tu duk berkenan sangat ngan baju uniform tu yerk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tah la..tu yang aku kenot brain..haha

      Delete
  25. kah2.. bro aq baru ada semangat nak jenjalan ni selepas beberapa hari ni aq rsa mood menjunam kedalam lobang2 besar... bhahahah

    ok2.. besa la rumah flat.. mcm rumah abg aq ni rumah flat jgk, masa tu aq rasa umur aq dlm lingkusan belasan taunn,maC sweet gtu, bhahahah kenot go la ayt la aq ni, ok d pendekkn cerita aq sidai la pakaian aq kat dpn uma ni, matahari cntik je tym tu.. bila ptg2 ckit tetiba lak hujan melanda sibuk la ambik pakaian ni, tetiba tym nak lipat hilang 1 benda penting plak, sotong kering,bhahaha.. rsau yg amat aq.. sotong kering bro hilang.. adoyaiiii..apakah slah ku..

    bkn kat uma flat je mcm tu.. kwsan taman mcm tu jgk, aduii nak ckp segan la plak... aq ckp spek mata pmpuan je la ea, aq baru beli 2 pasang la kan,, dah beli kompom la cuci n sidai, so bila ptg2 menjelma aq nak ambik la ni, aq hairan la knp lak tggl yg lama2 ni, yg baru tu hilang, aq selongkar la kat bilik akak aq,mak aq.xde plak. abg aq xkn la nak pakai spek tu.. bhahahha.. smpi skrg aq maC terfikir2 nak jgk ambik benda2 mcm tu... klu ya pun nak bg bini beli la.. ada jgk yg murah kot kat giant.. hahaha..

    klu pasal baju stakat ni aq xpena lg.. tp seluar jeans pena la, levis plak tu, dah la masa aq nak beli tu aq kumpul duit 3bln bru dpt rsa nak pakai jeans memahal..haha.. dah 2 kena rembat plak,mmg aq xble blah la.. klu aq terkenang2 akan jeans n sotong kering n spek mata pmpn tu mmg xabis mikir la... kenot brain ko kata??? hahaha

    sepekara lg, ko jual balik rumah ko tu then cr uma lain.. ehehehe.. suka aty je aq kn?? xpelaa pasni ko jemur pakaian ko dlm uma laa... kompom xhilang ..

    pnjang plak komen aq ni.. ingt nak komen pendek je.. bhahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..lawak la entry ko ni lina..kehkehkeh...nak cakap komen pon tak sampai hati sebab panjang sangat..hahahaha..spec sotong yang hilang tu aku rasa bukan laki pervert amik pasal ko baru beli..lagipon belum guna kan..so pervert tak minat..

      woo..sayangnye levis hilang..aku ni kalau sekali cuci sekali 5 pasang terus..dah la semua jean aku pon levis..kalau hilang semua pakai boxer je la gamaknya..hahaha..

      Delete
    2. hahaha aq xdpt bygkan klu kelima2 sluar ko tu hilang.. g keja pakai kain jela... bhahahaha..

      aq rasa cukup pnjang dah entri aq ni... aq g wat entri kat entri ko yg baru... hahah

      Delete
  26. kahkah. apa yg perlu di lakukan sbg penyelesaian.heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde...yang tak tahan bleh pindah..bagi yang sama jenis je duduk sama-sama..haha

      Delete
  27. duduk rumh flat cm tu cm kt hostel jgk huhu....time stdy dlu lau nk sidai bju2 n tudng lawa2 suma sidai blik sbb lau sdai luar konfem 5 mnt pas tu hlg...mngs la jwbnya...huhuhu..tp btl la dlm pic tu...pompuan bnyk sgt bju tp xtw nk pkai pa ble nk g kje cm aku la...ambl msa 5 mnt tu k fkr suma tu...bju tu wajib mnggu lps xpkai lg huhu...sadis kn pdhl sme je huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku duduk hostel dulu selamat je..duit sepah sepan pon takde hilang..baju suar kasut pon tak hilang..yag kat sini aku tak tau la kenapa ramai sangat beruk..haha

      Delete
  28. mesti lelaki yang curi, nak bagi buah hati tersayang. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. errk..mohon awek tu putus cpt dengan dia..haha..

      Delete
  29. Harpa takder lagi masalah ini berlaku sekarang, keisan Cik Puan takder baju nak pakai, nnt kena soppin soppin dan soppin lagi. Hehehe

    ReplyDelete