Thursday, January 19, 2012

Video : Lawak ilmiah

assalammualaikum wbt..

Definasi lawak bagi aku senang je..benda yang lucu, klakar tak kira bacaan,pendengaran atau tontonan..asal aku boleh gelak ,bagi aku tu lawak..hehe..aku pon tau korang bukan kisah pasal definasi² ke jenis lawak ke syarat sah lawak ke, ye dok..asal buleh gelak kira lawak la tu kan..hehe..

Raja lawak musim 6 dah pon start minggu lepas...setakat ni aku belum berminat pon nak tengok..ekeke..sejak dari musim pertama sampai sekarang aku suka tengok respon dulu dari orang ramai..kalau ada yang post video kat FB cakap depa tu best baru aku layan..buleh ka?..hahaha..

Ok straight to point, entry ni sebenarnya aku nak kongsi satu lawak jenis berilmiah sikit..lawak sapa lagi kalau bukan Ustaz Azhar..hehe..video ni fresh lagi kot..ceramah Ustaz Azhar ft zizan semperna tahun baru haritu..mybe ramai yang dah tengok dan ada yang belom tengok rasanya..ahh, layan je la erk..

Dalam jawapang ada lawok..bijok lawok ustak..


p/s : pakai tudung saji tak boleh pasal diameter kedalaman tak cukup..


24 comments:

  1. benda leh wat aku tersenyum tu dah dikira lawak hehe

    ReplyDelete
  2. Terbaeklahhhhhhhhhh.

    Aku layan Raja Lawak daripada musim pertama. Memang laa tak semua pesertanya lawak, tapi aku sabar menunggu mana2 peserta yang lawak.

    Saje kasi sapot. Aku kan berhaty mulia. Heeeee :)

    ReplyDelete
  3. cikpha : senyum pon ko kira lawak.ekeke..lawak la ko cikpha..

    liyaa : gigih ko ye..hahaha.aku tengok bila dah separuh..astro kan ulang2..apa ade hal..youtube pon ade..tengok yang best sudah..hehe..

    ReplyDelete
  4. kat tempat stdy wa,ada coach pinpong muka sejibik macam ustaz azhar idrus

    ReplyDelete
  5. nana : ustaz yg terbaik ke entry aku terbaik..kahkahkah..(maaf perasan sikit)..

    bobot : hahaha..cerita pasal muka ustaz lak dia..takpa la,thnks for information..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  6. samela..blom tgk pon lagi RL 6..huhuhu..

    ReplyDelete
  7. Aku tetap akan setia & eksaited setiap kali program tu nak start berlangsung. Ulangan pun tengok jugak. Haha.

    Aku sukee jek tengok dengan adek beradek aku. Yang lawak jadik bahan gelak. Yang tak lawak, jadik bahan kutuk.

    Ko masuk laa RL7. Aku sapot ko eyh? Ahaha.

    ReplyDelete
  8. lawok ni subjektif..ada orang lawok..tapi orang dah biasa dengan lawok tak rasa lawok..hehe

    ReplyDelete
  9. cik asha : awal lagi ni..harini baru nak masuk minggu ke2..buang dulu yang tak best..dah tinggal yang best baru tengok..ekekek..

    liyaa : kahkahkahkah..aku pulak yang ko suruh masuk raja lawak..aku tak kelakar la..

    hiro : malang hidup orang camtu..urat gelak putus apo..kehkehkeh..

    ReplyDelete
  10. mula kenal ustaz azhar idrus ni dekat FB...terus like fanpage dia..


    dalam ceramah berilmiah memang terselit lawak yang buat kita ketawa..pandai ustaz ni... :)

    ReplyDelete
  11. Aku pon ada baca lawak pasal Ustaz ni,,siap ada mat rempit berubah,,hebat betul la ustaz azhar ni kan rafiq othman..:p

    cer bagi kawan2 ko yang selalu ko cite tu dengar??

    ReplyDelete
  12. hehe..tak tahu nak comment apa:P..suka lawak dari apek:)

    ReplyDelete
  13. haha. baru first time tengok video ni. lahaii. ustak ni lawok ehhh :D

    ReplyDelete
  14. haha lawak2,RJ 6 aku tak layan lgsung sbb tak langgan WARNA, sekian terima kasih..:)

    ReplyDelete
  15. ustaz azhar nie memang best kalau setiap kali dia cakap..hehe..tapi kekadang aku ssh skit nak paham sbb bahsa terengganu aku tak berapa fasih..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  16. eh aku baru tau maharaja lawak dh start,haha serious aku tak tgk tv berapa lama dah :D

    aha,aku pun tgk kat utube je.

    p/s: ustaz azhar idrus ohsemmmmm

    ReplyDelete
  17. untungggglaaah cuti! :p lawak dak?haha

    ReplyDelete
  18. ustaz azhar terbaikkkkkkkkkkk....wei, aku datang ni,maaf wei dah lama tak ke sini ,baru sempat bw :'(

    ReplyDelete
  19. 3 minggu raja lawak 6 mula.
    baru hari ni lah aku ada rasa nak ketawa.

    ReplyDelete
  20. Sy stat bc psl ustaz Azhar, tu pun sbb post yg ntah pape, tuduhan palsu tntg ustaz ni. Tp lepas tu slalu gak bc tntg kata2 beliau n sememangnya kata2 beliau agak bijak dan sesuai tuk semua orang.

    ReplyDelete
  21. tak sangka lak aku, kau yang bukan muslim pon tau pasal ustaz azhar..bgs la tu bro..luaskan pengetahuan ye dak..

    ReplyDelete
  22. aku selalu xpaham apa dia ckap, huhuuu

    ReplyDelete