Monday, October 31, 2011

Petua : hilangkan pedih mata kena cili@bawang

Korang penah tumbuk sambal..maksud aku buat sambal belacan la, tak pon untuk bahan menumis dalam masakkan tu...time menumbuk tu penah tak cili biji cili tu kena mata korang ..pedih kan..sebab tu aku kalau nak buat sambal belacan mesti pakai sunglasses ..ekekeke..

Biasa kalau biji cili tu dah kena mata mesti kita cuci mata ngan air banyak banyk..standard la tu..ni aku nak kongsi satu petua pelik tapi insya'Allah la jadi..aku pon 1st time dengar benda ni..korang penah dengar orang tua dulu dulu cakap, kalau mata kena cili pegi cuci kaki..errr..

Info : Terketag- ketag..bukan ketaq..

Aku dah kompius satu benda lagi pasal tag mengetag ni..betul ke tag ni sama je macam segmen? dari apa yang aku nampak, tag agak berlainan jugak dari segmen pasal segmen kita boleh sesuka hati sendiri je nak join ke tak..

Tapi bab tag mengetag ni aku rasa macam aku 'harus' join jugak kalau dah kena, sebagai tanda frendly kepada follower & stalker kita yang dah susah payah buat soalan ni kan..kan..kan..wakaka..ni pendapat aku je..segmen sory la aku nak join ye..kahkahkah..

Saturday, October 29, 2011

fuuuufuuuuuu..

assalammualaikum wbt..


Biasanya aku yang selalu buat orang tersentap,tapi kali ni tetiba aku pulak sentap.. arghhhhhh.. hampeh kau chuu...

Nak cerita pon malu,tapi kenyataannya, aku tak tau nak buat apa lepas kau tag aku chuu..aku panik,tiba tiba dahi berpeluh..kahkahkah..1st time ni aku kena tag kat blog..jangankan blog,kat facebook pon takda orang tag aku..ok, yang ni tipu...fuuuuuufuuuuu..

Wednesday, October 26, 2011

Tips : blog pentaw

assalammualaikum wbt..

amaran : entry ni mungkin akan membuatkan sesetengah pihak sentap

Harini aku nak kongsi sikit tips blogging yang sepatutnya semua blogger kena ambil berat..bukan apa,sejak aku dah rajin sikit blog walking ni,asik ada je buat aku jadi malas balik..korang tau sebab apa? sebabnya blog korang SEMAK..

Maksud aku yang semak ni bukan la sebab penggunaan widget yang banyak,walaupon tu pon salah satu punca aku malas nak membaca sebab blog jadi berat..tapi sebab utamanya korang pasang mp3 atau video lagu yang autoplay tu..arghhhh..dushh,dush..

Fakta : Emas lagi murah dari ais!


Korang ada follow harga emas semasa tak? walaupon aku lelaki, aku minat emas jugak maa..selalu je aku follow harga semasa emas ni..nak beli je la tak mampu..ekeke...kalau aku dah kaya sikit nanti insya'allah aku beli emas banyak banyak bagi bini aku...hihi..

Harga emas semasa sekarang kalau tak salah aku, 1gram RM 189 untuk emas 916..Emas 999 dalam RM 200 lebih kot..tapi apa yang aku nak cerita ni bukan pasal emas je..ada lagi benda yang lagi yang lagi mahal dari harga emas ni..

Tuesday, October 25, 2011

Nuffnang earnings part2

assalammualaikum wbt..

Lama rasanya aku tak update blog..mesti korang rindu aku kan..ok sama sama,"letak tangan ke bahu,mata pandang ke atas dan jelirkan lidah"..kahkahkah..

Ok kali ni aku nak burak pasal nuffnang lagi..korang yang blogger hebat hebat ni mesti dah muak dengan nuffnang earnings ni kan..kompom tiap tiap bulan steady je redem cek 2 3 ribu sebulan paling cikai..yang aku ni tah bila la nak merasa..wakakaa..

Tuesday, October 18, 2011

RC drift & autoshow kecik

assalammualaikum wbt..

Semua orang aku rasa minat kereta..yang bezanya cuma minat modified atau tak je..contoh macam blogger Bro Khairul ni yang gila modified..mesti ramai pon dah kenal bro khairul dengan blog dia yang bermotifkan modified kereta dan autoshow ni..tahniah lagi sekali bro sebab menjadi blog pilihan hackers..

Monday, October 17, 2011

Review Trolololo..

assalammualaikum wbt..

Harini aku nak review sikit pasal entry aku yang lepas je..takda idea dah nak tulis apa..wakaka..kalau korang meluat kat blog aku ni, meh masuk sini, blog coliku colimu jua.com.. blog ni baru je lagi aku kenal..terbaik siak..jangan risau tiada unsur unsur lucah ataupon troll lagi kalau korang klik backlink ni..kahkahkah..

Friday, October 14, 2011

hah skandal seks!!

haih..spoil mood betol la aku harini...pagi pagi dah buat aku terbakar..tah bila pulak aku ada skandal seks dengan pelakon baru yang nama tasya shila tu..boleh plak ada sorang blogger ni yang aku pon tak kenal sapa tiba tiba buat statment cam siak ni kat blog dia..adeh la..macam retis pulak aku ni..tau kat 'beautiful nara' ni pemes amos aku..wakaka..

Tuesday, October 11, 2011

Gastrik

assalammualaikum wbt..

yeahh..wonderpet datang..korang penah kena gastrik? ni aku nak cerita sikit pasal gastrik ni..semalam tak pasal pasal je aku kena ambil mc pasal kena gastrik..sakit perut sampai berguling guling korang tau..pelik la tiba tiba aku kena gastrik pasal walaupon aku diet,aku tetap makan jugak..hahaha

Tak pasal pasal bini aku tak kerja kena hantar aku pegi klinik bagai..ekeke..luv u so much sayang..:P..mulanya aku gagahkan jugak la bersiap macam biasa nak pergi kerja..cam biasa la aku kena hantar bini aku pergi kerja dulu..tapi bila sampai tempat kerja dia,gastrik aku dah tahap kritikal..sakit gila bhai..habis aku muntah hijau,biru,kuning,merah semua..

Thursday, October 6, 2011

Wedding Highlights

assalammualaikum wbt..

Happy spontaneuos thursday kepada semua blogger..tah apa yang spontan pon aku tak tau..wakaka..harini aku tak nak burak banyak..tapi kalau banyak gak nasib la ye..banyak cerita aku nak story ni tapi aku cuba la ringkaskan..semak plak aku tengok entry berjela jela..wakaka..

Tak sangka wei, semalam aku dengan sorang lagi blogger tu kena maki dengan sorang budak tak cukup umur kat blog dia..wakakaka..sakit perut aku gelak..aku nak ceritakan pon tak sampai hati..biarlah dia bahagia nak cakap apa..wakaka..Entry pasal follow memfollow tu baru je pon aku post minggu lepas, dah semalam aku kena maki sebab tu..syial la..krem perut aku gelak ...wakakaka..

Tuesday, October 4, 2011

Tutorial buang virus shortcut yang wtf..

Assalammualaikum wbt..


Alhamdulillah majlis kenduri aku sabtu lepas berjalan lancar je..tapi nanti la aku buat entry pasal tu..gambar pon belum siap..harini aku nak burak pasal virus internet ni skit..sebelom ni pon aku dah buat entry pasal virus ni,lani kena lagi..hampeh betol..nasib dah jumpa cara tersenang nak hilangkan..