Monday, April 29, 2013

Sesi mengkritik + tips..

assalammualaikum wbt..

Malam ni aku terkejut bila check komen yang perlu di approve, ada banyak komen yang semuanya dari Mama Dora..elok aku senang lenang nak layan running man terus rajin kan diri la sikit tulis entri.teruja punya pasal..hahaha..

Sebelum tu aku macam nak review entri aku sendiri sikit (syiokk sendiri) sebab bila Mama Dora atau nama id nastyna komen kat entri-entri aku tu, dan aku chek balik entri apa yang aku tulis, aku rasa entri lepas tu macam ade la tinggi sikit nilai untuk perkongsian kalau nak dibandingkan entri 2013 ni..betul dok mocik?..hahahhaa..

Bila tengok balik yang aku penah tulis, kadang-kadang tu datang perasaan, eh betul ke ni aku penah tulis, macam poyo je..hahahaha...apapon aku cuma rasa je camtu, hakikatnya memang tu yang aku tulis tanpa kopipes mana mana ye...apa yang aku nak cakap, aku sendiri rasa sekarang aku dah lost idea nak menulis tentang info, sentap yang dalam ketegori penulisan yang aku suka..

Thursday, April 25, 2013

Penghargaan buat Pn ruzy..hehe..

assalammualaikum wbt...

Aku just nak ucapkan terima kasih bebanyak pada seorang member chatting lama ni,(Pn.Ruzy) yang merupakan jugak supporter dan member berblogging pertama sekali  since 2009..aku terharu lagi sebab dia jugaklah orang pertama yang dah hadiahkan Bundle.Jr presents...

Serius cantik baju-baju yang kau hadiahkan tu Zie.Eceli semalam aku dapat la satu panggilan dari pejabat courier ni..aku langsung tak teringat pasal present yang Pn Ruzie ni nak hantar walaupon minggu lepas dia memang ade text aku mintak alamat dan cakap ada hadiah untuk anak aku nanti..

Terkejut jugak aku bila kerani courier tu cakap..

Tuesday, April 23, 2013

Sad songs Instrumental

Amaran : orang yang tengah bersedih, putus cinta tak digalakkan dengar..

Sempena hujan petang tadi bagi kawasan Kuala Lumpur dan yang sewaktu dengannya, aku dengan duka citanya ingin tujukan instrumental (rainy mood) lagu sedih ni untuk korang semua..Jangan salah paham, aku cuma konon-konon je ni berduka untuk menjiwai apa yang aku nak sampaikan ni..tajuk pon sad kan..so kena la ikut tema..

Penat jugak aku selongkar youtube cari lagu-lagu sedih..lagu melayu, korea, jerman, hindustan, jepun habis aku try..tapi tak de yang berkenan..last sekali aku teringat instrumental yang H pernah post dulu..bila aku combinekan dengan rainy mood hasilnya memang perghh, ohsem, syahdu, dan rasa terawang awangan nak tido atau mungkin boleh mengganggu emosi bila terkenang kisah cinta lama yang sedih...sob..sob..kehkehkeh..


Okay la, aku tak nak tulis banyak..korang nikmatilah sendiri..

Sunday, April 21, 2013

Persoalan tentang nama, gelaran dan keturunan..

assalammualaikum wbt...

Tinggal lebih kurang sebulan je lagi bini aku akan bersalin..kiranya masa sekarang ni aku dah pening pikir soal nak memilih nama anak..aku tertarik dengan satu topik yang agak sensitif mengenai nama ni masa bersembang dengan bini aku..

Bini aku tanya, nama-nama macam orang Kelantan yang berpangkal Wan, Nik dan orang-orang melayu berketurunan arab yang nama bermula dengan Sheikh, Syed dan Sharifah tu tak boleh ke orang yang bukan dari keturunan tu nak guna?

Dari pandangan Jahil aku..bila bini aku tanya camtu, aku jawab "mungkin boleh kot"..tapi aku tak bermaksud la pendapat aku betul..dalil yang buat aku terpikir boleh tu semata-mata sebab aku terpikir, salah ke kalau beri nama anak dengan awalan tu sebab rasanya masih tak melanggar hukum syarak dan bukan nama-nama yang dilarang guna dalam islam atau bermaksud tak baik...

Friday, April 19, 2013

Gwiyomi meme..

assalammualaikum wbt..

Rasanya ramai dah tau fenomena Gwiyomi plak sekarang melanda dunia..hahaha..rasanya mula-mula sekali aku perasan pasal video gwiyomi ni kat blog serius..awek thai yang habis kiut...

Semalam pulak, busuk ping ada promote satu video gwiyomi  yang dikatakan dari seorang isteri yang tujukan video tu kepada suaminya..kesian jugak aku tengok dalam ramai yang puji dia seorang yang sweet dan comel, tak terlepas jugak jadi hentaman golongan serbanistas..

Dengar citer video asal telah pon dikeluarkan semula oleh isteri orang yang kiut tu..tapi sayangnya dah ada yang copy dan upload lain..kesian dia..

Wednesday, April 17, 2013

Dairi : Lepak blogger..

assalammualaikum wbt..

Setelah bertahun aku tak pernah keluar aktiviti sosial dengan kawan-kawan dari dunia cyber ni..malam tadi akhirnya hasrat untuk berjumpa dengan beberapa kenalan dari blog sampah ni tercapai jugak..cet..ayat skema..haha..

Walaupon tak ramai, dan perjumpaan ni bukan lah dari mana-mana group blogger otai..aku rasa seronok..krem gak perut aku gelak tengok diorang ni punye perangai..kehkehkeh..

Eceli, perjumpaan ni bukan la rancangan aku..kebetulan Encik H outstation datang KL sekarang ni dan HQ opis H ni berjiran je dengan opis aku..so awal-awal lagi kiranya aku dah jumpa H..tak sangka pulak H deal dengan makcik-makcik ni nak jumpa..haha..

Monday, April 15, 2013

Politik versi Rayban Ymbundle..

assalammualaikum wbt...

Aku pasti banyak kawasan sekarang rata-rata telah dilanda perang bendera parti yang akan bertanding pada PRU 13 tak lama lagi nanti...kawasan rumah aku tak payah cakap la..semak dah mata aku nengok..sampai ada sekali tu hampir boleh menyebabkan aku exciden disebabkan bendera telah ditiup angin dan menutup kepala aku semasa sedang mengambil lap nak masuk ke taman..

Demm..nasib baik takda awek-awek yang nampak..aku rela jatuh dari digelakkan awek kalau dia nampak kepala aku ditutup bendera tengah jalan tu..apa daa, pasang bendera rendah-rendah kat tepi jalan..serius bahaya ok untuk penunggang motor macam aku ni..

So harini aku nak cakap pasal politikus sikit..hahaha..takda yang berat dan menyebelahi mana-mana parti kay..first sekali aku nak cakap pasal bendera tu la sikit..bagi pendapat aku la kan. perang bendera ni langsung tak berfaedah dan hanya membazir.. aku tak nampak langsung faktor kemenangan sesebuah parti tu berlandaskan bendera yang paling banyak tergantung yang akan menang pilihanraya..

Wednesday, April 10, 2013

Gengster keding + video mu untukku (meet auntie Na)..

assalammualaikum wbt..

Aku sebenarnya macam boring pon ade nak cakap pasal displin pelajar dan salah guna teknologi ni..dua perkara ni dah pernah pon aku tulis..tapi makin hari makin banyak kes yang berlaku lagi..dan ini menunjukkan tahap kebanggangan manusia sekarang makin naik bila teknologi makin canggih..

Rasanya ramai yang dah tau pasal rakaman Ongbak 5 kat SMK Tun Hussien Onn Pulau Pinang yang tersebar luas semalam..walaupon aku sendiri pernah terlibat dalam pergaduhan macam tu dulu, bahkan lebih teruk dari tu sampai cedera parah masuk hospital, berjahit luka dan mengunakan senjata, tapi bila aku tengok budak-budak tu belasah seorang pelajar yang tak mampu melawan,tiba-tiba aku rasa panas...

Tambah kebodohan yang lebih terserlah, sambil-sambil berseronok belasah orang, depa sendiri jugak yang merakamkan aksi tu..hahaha..kalau awal tahun 2003-2004 dulu sejak handfone berkemera ni dah terjual,penyebaran video berkualiti rendah ni lebih kepada individu tertentu je sebab lebih kepada penggunaan bluetooth ..tapi masa tu lebih kepada klip 3gp pasal seks la kan..

Sunday, April 7, 2013

Lulz : Seksi hak kami - Persatuan Gemuk Seksi Selayang Mulia

assalammualaikum wbt...

Korang penah tengok rancangan fashion police kat channel E!..Ok kali ni aku plak nak jadi polis fesyen..puncanya baru-baru ni aku telah ternampak seorang wanita kat area rumah aku sewaktu keluar dari lift..dengan ukuran badan yang dalam anggaran aku 50 40 50..senang citer dia adalah seorang yang obesiti berumur dalam lingkungan 30an..apa yang buat aku nak tulis tentang dia adalah disebabkan dia telah menzalimi diri dia sendiri..

Kesian..tu je yang aku leh katakan..dengan lemak-lemak tepu yang terdapat di seluruh badan..tergamak dia memakai baju yang terlalu ketat dan seksi..aku tak tau la jenis apa pakaian dia tu..jenis yang baju tanpa lengan dan terus jadi macam skirt pendek paras peha tu..yela aku bukan perempuan nak tau pasal pakaian diorang kan..tapi baju macam tu  biasa la kalau dipakai oleh cikaro-cikaro kat club..

Tapi malangnya, perempuan itu tanpa ada perasaan yang bersalah buat rilek je berpakain gitu kat sini..kehkehkehkeh....aku rasa hal ni bukan la satu perkara yang pelik pon..kat mana-mana pon ada kan..ok sebelum tu, aku taknak cakap soal aurat atau dalam konteks islamik..walaupon sekali pandang pon dah tau dia melayu, lantak dia la..yang aku nak higlhlight kali ni tentang menzalimi diri sendiri dalam berfesyen...hahaha...

Wednesday, April 3, 2013

Hidayah itu milik Allah..

assalammualaikum wbt..

Lama lak rasa tak menulis..idea duk beku dalam kepalotak ni takmo keluar...tajuk entri ni sebenarnya dah dua minggu aku perap dalam draf..tapi tajuk je la..entri je baru lani je aku tulis..hahaha..walaupon nampak tajuk ni dah macam rancangan al kuliyah, tapi korang jangan risau..takde isu berat pon aku nak tulis..bacaan ringan-ringan je macam biasa..

Sebelum tu, ni bukan pasal Nurhidayah binti Sameon ye..Hidayah yang aku maksudkan ni kalau dalam pengertian bahasanya bermaksud mendapat cahaya petunjuk dari Allah swt untuk menuju kearah yang diredhaiNya..ok simple jer..

Soalan yang aku nak kongsikan kat sini..bagaimana untuk mendapatkan hidayah Allah swt?.apa yang aku nak kongsikan ni bukan la aku pandai-pandai..aku bukan ustak, tapi dari apa yang aku dapat dalam usrah mingguan, kalau yang aku rasa menarik dan senang untuk aku convertkan format dari yang aku dengar kepada bacaan untuk korang, insya'allah aku tulis...

Monday, April 1, 2013

Repost : Tutorial & Tips Cari Pasangan (ym.bundle style)...

assalammualaikum wbt..

Ada sesapa tengah kecewa dalam percintaan sekarang?..cinta anda ditolak?..rilek..jangan putus asa..kuatkan semangat..baca teknik dan tips nak dapat awek/pakwe baru dengan cara jahat atau tersembunyi ni hasil pengalaman aku sendiri..sebabkan aku dah pon kawin, so tak kisah kot kalau aku kongsi cara aku ni dulu dulu nak cari gundik..kahkahakah...

Teknik aku ni sebenarnya mudah je nak paham..konsepnya kita boleh luahkan perasaan kita kat orang yang kita suka tanpa risau dia reject atau kita dapat malu dan korang tetap boleh jadi kawan dia walau apa pon jadi..hahaha..jahat siak..harap jangan salah guna teknik ni untuk jadi player..