Tuesday, April 23, 2013

Sad songs Instrumental

Amaran : orang yang tengah bersedih, putus cinta tak digalakkan dengar..

Sempena hujan petang tadi bagi kawasan Kuala Lumpur dan yang sewaktu dengannya, aku dengan duka citanya ingin tujukan instrumental (rainy mood) lagu sedih ni untuk korang semua..Jangan salah paham, aku cuma konon-konon je ni berduka untuk menjiwai apa yang aku nak sampaikan ni..tajuk pon sad kan..so kena la ikut tema..

Penat jugak aku selongkar youtube cari lagu-lagu sedih..lagu melayu, korea, jerman, hindustan, jepun habis aku try..tapi tak de yang berkenan..last sekali aku teringat instrumental yang H pernah post dulu..bila aku combinekan dengan rainy mood hasilnya memang perghh, ohsem, syahdu, dan rasa terawang awangan nak tido atau mungkin boleh mengganggu emosi bila terkenang kisah cinta lama yang sedih...sob..sob..kehkehkeh..


Okay la, aku tak nak tulis banyak..korang nikmatilah sendiri..


Sebelum tu ikut tips ni..(penting)

  • Load dulu kedua-dua video kalau intenet korang slow
  • play video pertama 
  • selepas 5 Saat baru play video kedua..
  • dengar kedua-dua lagu pada masa yang sama
  • dengar guna headphone
  • tutup mata atau duduk dalam gelap..




play ni dulu..kemudian baru play lagu kat bawah..






ps : bagi pendapat aku, better kuatkan sound hujan tu lebih sikit dari muzik..perfect


kredit : downgila

41 comments:

  1. ni kalo org baru putus cinta atau kecewa kompem leleh air mata..

    aku ingat ko nak bagi lagu yg ko tujukan kat aku tu hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagu untk ko kt tepi tu..kehkehkeh

      Delete
    2. ye lagu yh ko tujukan kat aku tu sangat best :P thanks

      Delete
  2. eh aku cepat sangat ke buka blog ko ni

    ReplyDelete
  3. hooi...

    aku feeling weyh...

    ini memang lah utk yang sedang sedih...

    tak kesah la sebab cinta ke ape....

    sob sob.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah orng sedih2 takkan nak bagi lg dengar lagu sedih..

      apa daa ko ni..bg dengar gwiyomi la baru dia hepi sikit..hahaha..

      Delete
  4. eh .. macam takleh nak play dua2 sekaligus lah ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasal apa takleh plop..guna android ke?

      Delete
  5. semakin lebat kedengaran, semakin hatiku remuk redam dalam kesedihan. Tetiba sound effect hujan buffering. Hilang mood.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa..potong betul..tula..aku dah habaq load dulu..haha

      Delete
  6. oh!! sedih!! air mata wa menitik!! wuaaaa =(

    ReplyDelete
  7. memang menenangkan jiwa dengar muzik camtu. rasa syahdu je.. hahaha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku suka bunyi hujan bro..tu la muzik paling indah sekali yang boleh buat aku tido lena...hahaha

      Delete
  8. kenapa aku takde feel ni.. hehe..
    nanti time sedih nak dgr semula.. hihi.. lariiik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko take note yang liya cakap tu je la ha..hahaha..mungkin ko tak ikut tips aku bg tu kot..guna headphone pejam mata..pastu tido..hahaha

      Delete
    2. mungkin sebab aku tengah layan lagu judika barangkali. jadi feel dia bercampur baur.. mihmihmih..

      http://www.youtube.com/watch?v=WiHyzRR4zvM

      Delete
  9. aku play both same time. Rasa cam nak lari guling2 dalam ujan. wieeeeee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rasa macam jj lak yang komen ni...wieeeeeee....jom main hujan..hahahahhaha

      Delete
  10. Aku rasa cam takleh lak untuk tak komen entry ni. Aku sangat boleh menghayati, Pakcik. Aku tak berada dlm keadaan sedih pun tadi. Tapi bila aku dengar music tu diiringi bunyi deru2 hujan, memang feeling gila & hampir2 nak nanges dah tadi :P

    Aku rasa kena ada rasa 'nak hayati'. Kalau saje2 dengar, tak rasa apa kut. Aku memang suka bab2 menghayati ni. Emo lah katakan. Hahaha!

    Untuk Ha, tips utk menghayati, bayangkan kita ngah mengalami benda2 sedih. Bayangkan apa2 je la. Heheh! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..aku tau makcik..ko memang pandai bab2 menghayati ni..sedangkan entri aku biasa2 pon ko lebih2 hayati..ni plak layan muzik gini..memang emosi lebih..hahahhaha..

      Delete
    2. Hahaha! Tu aku hayati separuh jiwa je tadi. Tak ikut tips ko sepenuhnya lagi la, duk dalam gelap & pejam mata tu. Pastu lagu tu pendek, baru feeling tu nak sampai lagu abes lak. Potong betul! Hahaha.

      Saje nak bgtau. Video yg paling sedih & aku tgk nangis berkali2, lagu Because I'm A Girl - Kiss. Mesti kau pernah tgk kan? Aku kalau tgk memang nanges okeyyy! Jap nak layan jap la. Hehe

      Delete
    3. haha.. baik...
      eh, because i'm a girl tu feveret dari zaman study lagi... suka sgt play byk kali.. ;)

      Delete
    4. lagu tu ade dalam selection aku nk buh tadi..tapi tak berapa masuk dengan bunyik hujan ni..

      Delete
    5. cube dgr bunyik laut dengan instrumental lagu titanic atau ombak rindu lak tengok...hahha

      Delete
  11. aku ikut semua step dgn instruction ko..matikan lampu, duduk dalam gelap, pakai headphone, pejam mata..

    baru dengar bunyi hujan 2saat yg pertama jer aku dah boleh tangkap feel dia macam mana..then bila play lagu yg kedua, perghhh syahdu gila..rasa macam aku tengah duduk kat bawah gelongsor dalam keadaan hujan lebat, pastu pasang mp3 sorang2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunyik hujan dgn muzik tu aku rasa syahdu gila kalau kene feel yang betul..tapi ko punye imaginasi tinggi H..siap leh bayangkan keadaan camtu lak..aku pon jadi terfeel camtu gak..adehh..haha

      Delete
  12. Memang tiap kali on9 Nur akann pakai headphone..
    jadi senang nak dengar....

    Sentap jiwa, merinding rasa..!
    terbaiklah kombinasi ni bundle..
    best..!

    Nak2 pula mmg tgh sedih..
    mmg layanlah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..senang la camtu nak dapat feel..kalau guna speaker biase feel bunyik hujan tu tak clear..

      selamat melayan perasaan..layan la sampai puas ye nur..haha..

      Delete
  13. perghh...
    Aku rasa macam nak terjun bangunan bila dengar ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..aku dah 5 kali terjun ni pasal dah 5 kali aku play..hahaha..

      Delete
  14. hehehe.. dulu aku rajin google lagu instrumental sedih2 pastu letak kt blog.. tapi ade satu ketika, aku stress sendiri lak dengr.. terus buang.. hahahaha.. jp cri handfree.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cet..aku sebenarnya pelik orang yang suka lagu2 sedih ni..dgr lagu hepi2 udah la..

      Delete
    2. aku suka dengar instrumental la.. hehehe.. kunon nk bg tng jiwa.. tu dulu la..

      lagu nie sesuai untuk baby yg bakal lahir.. khas untuk ko. p cri. aku suke sgt2.. comey jer..

      http://www.youtube.com/watch?v=wJfPGseU0YM

      Delete
  15. tak suka lagu sedih. kacau mood. dengar separuh je. tu pun pakai speaker sbb takut sedih giler2. hakhak..

    dah bertahun2 putus cinta pun still sedih tau. sob sob..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rilek la chicna..sebab tu aku tak galakkan orng yng sedih2 dgr..haha..

      err..dah bertahun putus pon sedih gak..cari la penganti..

      Delete
    2. bukan chic na la, orang lain. kakaka..

      Delete
  16. Oitt x aci ak xbole nk playy..dah memasing komen shahdu. Esok pagi2 aku terjah opis nangis sorang2 bwh meja!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh..ko jgn over chuu..apsal ko baru nak dgr..aku post semalam lagi..

      Delete
  17. Aku tengah menangis! Kahkahkah...

    ReplyDelete