Friday, April 19, 2013

Gwiyomi meme..

assalammualaikum wbt..

Rasanya ramai dah tau fenomena Gwiyomi plak sekarang melanda dunia..hahaha..rasanya mula-mula sekali aku perasan pasal video gwiyomi ni kat blog serius..awek thai yang habis kiut...

Semalam pulak, busuk ping ada promote satu video gwiyomi  yang dikatakan dari seorang isteri yang tujukan video tu kepada suaminya..kesian jugak aku tengok dalam ramai yang puji dia seorang yang sweet dan comel, tak terlepas jugak jadi hentaman golongan serbanistas..

Dengar citer video asal telah pon dikeluarkan semula oleh isteri orang yang kiut tu..tapi sayangnya dah ada yang copy dan upload lain..kesian dia..

gwiyomi ni gak paling comel bagi aku..


Aku pon asalnya ade niat nak memparodikan video gwiyomi ni..tapi kurang yakin la plak..kehkehkeh..walaupon camtu, secara tak sengaja idea untuk cuba membuat komik meme terhasil plak dari menonton video ni...

sila cakap best walaupon tak best...kehkehkeh..




p/s : wadi kura kata sapa buat parodi gwiyomi cam haram tu, dia ketiak hitam..kehkehkeh..


47 comments:

  1. Replies
    1. kat ofis aku pun RE dok sibuk tengok video2 ni..xpasal2 aku pun terjebak sekali..

      weh kau publish blog dalam kereta ke apa? hahaha

      Delete
    2. publish blog dalam keta mende ko ni?tak paham aku..haha

      Delete
    3. dah ko kata arini gi klate..pastu tghri sempat pulak publish entry ni..online dlm kereta ke? hahaha

      Delete
    4. mujur la ade orang lain ganti aku..legaa..hahahaaha

      Delete
    5. ko cakap nak buat giyomi kan? buat pelissss

      Delete
    6. tak nak aku..kang aku kene buktikan lak yang ketiak aku tak hitam..hahahaha..

      Delete
  2. nanti aku aja syukrii buat bersama2 aku together2... lg comeyy.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukri aku tau comel..yng mak syuki tu aku kurang pasti la..ekeke

      Delete
  3. haha demam gwiyomi..sampah ko buat la video wehh..teringin nak tengok ko buat..pliss..pliss..hahaha

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. bak satu gwiyomi versi ko shada..hahaa..

      Delete
  5. aku pun nampak masing-masing nak buat video gwiyomi sendiri. tak paham aku masing-masing nak tunjuk comel dan aegyo. eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mulanya aku rasa memang untuk tunjuk kecomelan..tapi skg ni lebih hat video suka-suka menganjing je..

      Delete
  6. Ala bundle..buat je la parodi...hahaha..
    Menda ni merebak dah rupe mcm gangnam kan..
    Mana2 org post pasal ni..nur baru tahu smalam...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok la dulu..aku takde camera la nak record..hahaha..

      Delete
  7. aku start tgk gyomi ni kat blog prince noob tu. ada sorg awek pakai tudung buat gyomi ni comel.. jap aku cari link balik.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xso1_dNNNrk

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel gak..ni aku baru tengok..yang pasal bini orang tu ni link dia..comel gak cam korea..http://www.youtube.com/watch?v=woOC0yRdxyc&feature=endscreen&NR=1

      Delete
  8. serius meme comel giler. cer tengok parodi yg org malaysia buat, awek pakai tudung. kiut ohh.. huhu..

    teringin nak tengok bundle buat. flissss.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mulanya aku rasa nak buat..tapi dah jadi malas lak sebb aku rasa bende ni macam dah lemau..haha sori chicna..

      Delete
  9. apakah?? muka terkejut hahaha kalo aku buat mesti kalah org thai ni comel ae haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk..apakah?? jgn cidut..mengigau orang nanti tido kalau tngok vid gwiyomi ko..ekeke

      Delete
  10. bundle buat videooo... ahahaha

    tak sabo!

    ReplyDelete
  11. Vid gwiyomi tu ada yg comel, comel la. Tp yg bajet comel pun ada gakkkk. Hahaha! Taknak la aku komen lebih2 nanti org kata aku jeles lak. Ye aku sedar stok muka aku ni tak layak la kut nak buat video tu. Tak menggoda langsung. Adehhhh. Hahaha! :P

    Nak video gwiyomi abam bundle. Nak videoooo. Nak nak nakkkk! Kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. cadangan ditutup. video plisss hahaha

      Delete
    2. NAK JUGAK!!!

      #tak boleh tahan dari terkomen. hakhak

      Delete
    3. aku dah buat makcik, tapi bile aku tngok serius cam nokharom..aku delete terus..tu dah guna topeng tu..kalau real face tak tau la nak cakap cmne..ekeke..sori la tak jadi buat..lagipon aku rasa dah lemau la gwiyomi ni..sehari 2 je panas..haha

      Delete
  12. Aku setuju dengan Liyaa... hahahaha bila dah merata sangat benda ni, muko semua pun ala2 comey ente, dah tak nafsu dah aku nak tengok.

    Tapi kalau kau buat, aku tengok.
    Pssttt: aku tunjuk video gwiyomi ni kat JJ, muka serius giler tunduk ke bawah mata jeling aku, takut aku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4hari lepas aku post entri ni aku dh rasa gwiyomi ni macam dah lemau..so aku tak jadi la buat video tu lagi...hahaha..lagipon taknak la JJ jadi serius jeling ko lagi kalau tengok video aku..hahaha

      Delete
  13. ha...
    dah byk requested dah tu Buindle..kalo nk soh mngundi pun boleh dah ni.hahaha
    cepat2 kasi upload video gwiyomi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe la..aku tarik diri..tunggu ade trendin benda lain plak..hahaha

      Delete
  14. comel je pmpuan2 yang wat gwiyomi nih.. yg xleh blah lelaki lah.. ad gak layan yg laki pny, kelakar giler.. hahhaa.. pmpuan xper lah bajet cute, tapi laki.. cammm.. ntah laa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok emma..aku janji tak buat..hahahhahaa...

      Delete
  15. Malaysia jer lambat bergwiyomi neh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenet malaysia slow kot..kehkehkehkeh..

      Delete
  16. alaaamaakkk,, mcam mana ni,, ada orang suruh muja buat gwiyomi,, adess,, tak mahu la den,,, den pemalu,, haha.. oitt,, dok klate ko? belanja kepsi pleez :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. plz muja..jgn kecewakan peminat..buat la..

      Delete
  17. tak paham langsung ngn video nih.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko cari translate kak..takpon tengok je yang gwiyomi islamik tu.mesti paham...jom ngaji..hahaha..

      Delete
  18. byk pmintaan ni bro
    mana videonya?
    Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kamera takde..hp aku cap ayam gamba stuck2 la bro..dah la kabur habis..

      Delete
  19. Replies
    1. menate kpop gwiyomi la TK..slow la ko ni..hahaha...

      Delete