Wednesday, April 10, 2013

Gengster keding + video mu untukku (meet auntie Na)..

assalammualaikum wbt..

Aku sebenarnya macam boring pon ade nak cakap pasal displin pelajar dan salah guna teknologi ni..dua perkara ni dah pernah pon aku tulis..tapi makin hari makin banyak kes yang berlaku lagi..dan ini menunjukkan tahap kebanggangan manusia sekarang makin naik bila teknologi makin canggih..

Rasanya ramai yang dah tau pasal rakaman Ongbak 5 kat SMK Tun Hussien Onn Pulau Pinang yang tersebar luas semalam..walaupon aku sendiri pernah terlibat dalam pergaduhan macam tu dulu, bahkan lebih teruk dari tu sampai cedera parah masuk hospital, berjahit luka dan mengunakan senjata, tapi bila aku tengok budak-budak tu belasah seorang pelajar yang tak mampu melawan,tiba-tiba aku rasa panas...

Tambah kebodohan yang lebih terserlah, sambil-sambil berseronok belasah orang, depa sendiri jugak yang merakamkan aksi tu..hahaha..kalau awal tahun 2003-2004 dulu sejak handfone berkemera ni dah terjual,penyebaran video berkualiti rendah ni lebih kepada individu tertentu je sebab lebih kepada penggunaan bluetooth ..tapi masa tu lebih kepada klip 3gp pasal seks la kan..


Tu pon penyebaran berlaku kadang-kadang bukan atas kerelaan perakam dan cuma untuk simpanan peribadi tapi akhirnya jatuh jugak kat tangan orang yang nak ambil kesempatan..tapi kini teknologi dah berubah..dengan satu button send je terus dari handfone satu dunia tahu..kehkehkeh..yang aku makin pelik, perkongsian 'bangang' tu dibuat oleh diri sendiri...

Aku rasa walaupon budak-budak ni tau konsep penggunaan internet ni bahkan lebih explore dari aku, tapi diorang bangang satu benda.."buat dulu sebelum pikir"..tambah pulak dunia makin mencabar sekarang..kalau nak ikutkan zaman aku sekolah dulu pon sama je..aku pon buat sesuatu hal taknak pikir dulu apa akibatnya..tapi kesan yang aku dapat dulu tak seteruk sekarang walaupon budak-budak dulu lagi ganas.. 


Ni la masalahnya bila salah guna teknologi dan akhirnya menyusahkan diri sendiri..haa..padan muka hangpa... kalau belasah orang diam-diam dalam kelas tu tanpa membabitkan teknologi kompom korang selamat dari dihukum masyarakat..tu dah tentu..paling tak korang akan diambil tindakan pihak sekolah je kalau budak yang kene pukul tu buat laporan..kalau dia pon tak berani nak report cikgu, korang akan terus selamat..

Macam yang korang rasanya dah tau, aku bukanlah seorang budak baik masa sekolah dulu, dan bukan nak berkhutbah kat sini..bab gaduh, masalah disiplin, kerosakan akhlak sewaktu aku baru up lagi gelap rasanya..tapi selain masalah salah guna teknologi yang budak-budak sekarang hadapi, satu benda yang berbeza tentang aku dizaman aku dan budak-budak ni ialah bab tunjuk kuat dengan orang lemah, dah tu sesama melayu..dah macam zionis la plak..hahaha..

Mungkin persekitaran tak sama kot..sekolah lama aku dulu boleh kata sangat berbilang kaum dan melayu bukan la majoriti sebab india cina sama-sama ramai...So pergaduhan melibatkan sesama melayu ni tak banyak berlaku dan kami agak unite la senang citer..cuma yang jadi masalah, pergaduhan melibatkan berlainan kaum ni sangat kerap...

Aku bukan nak tunjukkan sikap rasis, tapi ni yang aku hadapi dulu..gaduh bersenjata, kayu, besi, pastu pukul sampai pecah kepala, tikam berkoyak-koyak isi kulit, patah patah tulang lagi..tak habis kat situ, penah sekali geng kongsi gelap cina pon langgar sekolah nak cari geng2 aku sebab dah pukul adik diorang..cikgu disiplin tak terkawal sampai polis yang datang tangkap aku kat kelas..tu citer dulu..kamera takda lagi..paling biasa pon masuk muka depan harian metro je..hahaha..

Tapi aku bergaduh dulu ada la motif..taknak jadi mangsa ditindas bangsa lain..cam poyo je bunyi kan..hahahaha...bukan la macam budak-budak tu yang di katakan belasah ketua kelas sebab dia report kat cikgu pasal diorang ponteng sekolah..puii..gengster takut kena rotan dengan cikgu ke apa ni? kehkehkeh...


Info Panas : Tahukah anda disamping kecoh pasal video budak-budak ni, satu video khas untuk aku pon  telah aku terima semalam .huhu..walaupon cuma video pencerahan disebabkan aku telah mengata Jna Marcelo seorang yang pelat...aku tetap rasa terharu..hahaha..aku main-main je tu Na..suara ko seksi sebetulnya..auww..

Request dari Ku Syida..kehkehkeh..




Apr 9, 2013 | Video for abam bundle by jnalo on Keek.com


p/s : hahahaa..Sori ye Na terpost lak kat sini....


43 comments:

  1. ada dgr juga suara Na semalam.
    tapi belum buat akaun keek sbb takde benda nak divideokan. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..aku buat pon saje2 je..mane la tau pasni terbuka hati nak buat video lak..ekeke..

      Delete
  2. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  3. errr..aku boleh baca pulak komen Batu Adventure kat atas ni..haishhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni la yg org kata, bangang tak boleh diajar..hahaha..

      kalau kes ramai2 pukul sorang yg tak melawan ni, rasanya dulu pun aku pernah buat jugak..dulu la, masa umur macam diorang ni..tapi bila fikir2 balik, memang keji la tindakan camtu..pukul org yg x melawan..malu kot kat diri sendiri..

      bezanya macam yg ko cakap la..dulu zaman kita xde nak rakam aksi tu kat phone..tu macam bunuh diri namanya..pandai makan, pandai2 la simpan..

      sekarang ni bila teknologi dah makin canggih, semua benda nak snap, semua benda nak rakam..xkira la gaduh ke, aksi seks ke, stone ke..last2 malu sendiri..

      Delete
    2. baru sekejap tadi aku baca pulak entry yang ini..insaf sekejap aku..hahaha

      Delete
    3. aku dah komen kat entri dia..

      Delete
    4. hahaha..aku ada baca komen ko..

      Delete
    5. apa yg sedap kat entri tu H?..hahahhaa..pendapat member tu manja gila ko tau..nasib anon2 tak kenal blog dia..kalau tak ngan dia2 sekali kena kutuk..haha

      Delete
    6. hahaha..aku xde la nak bela ke apa..sebab aku nampak ko punya view tu camne..apa yg ko tulis tu betul jugak..budak2 darah tgh panas mana ada nak dgr nasihat ke educate ke apa ke..macam yg ko taip kat entry dulu tu la, nasihat mak bapak sendiri pun kita xnak dengar, inikan pulak nasihat drpd org lain..kehkeh

      tapi point dia, drpd apa yg aku nmpk la, just state yg network socialist kutuk budak tu gila2..memaki hamun mencaci semua cukup..memang la apa yg budak2 buat tu salah..tapi kita maki hamun bukannya dapat apa..tambahkan dosa kering jer kot..

      aku rasa sedap baca bukan bermakna entry dia betul 100%..bukan bermakna entry ko salah..dua2 ada pendapat masing2..cuma mungkin dalam kes ni, view dia kontra sikit la drpd blog2 lain yg aku baca..

      eh ada sorang anon komen kat situ..bahan dia jugak..hahaha

      Delete
    7. bab memaki tu takleh cakap ape..satu malaysia marah kot tengok video tu..kalau ustak azhar tengok pon mesti dapat bodo sedas...dosa tanggung sendiri..tapi toksah la macam

      Dan fb PDRM sendiri aku tengok respon dengan tag orang ramai pasal hal tu..memang FB takde balai polis.. apa..ingat polis tak update ke tengok kes2 orang report kat fb walaupon tak formal..cehh..ini zaman moden maa..hahaha..

      #mujur ade seko je anon sesat..hahaha..


      Delete
  4. sedih weh!! aku rasa macam ketua tingkatan tu adik aku lak. naluri ke-kakak-an aku ni kuat sangat lak.


    pastu aku rasa macam nak masuk je dalam video tu pastu tumbuk perut dorang sorang2. nak lawan cari lawan yang betul2 lawan la.


    bak kata Fynn Jamal :

    standard la manusia.
    ramai2 berani la.
    macam anjing.
    bunyik lantang.


    ReplyDelete
    Replies
    1. aku ade gak tengok status fynn tu..kemain marah lagi kakak tu kan..hehe..

      aku pon sedih gak tengok sorang kene belasah camtu..tp yang pukul dia tu tak hebat mane pon..budak tu steady je tak jatuh..so kalau ikutkan samseng2 tu bukan lawan dia..hahaha

      Delete
    2. haa.. betul2 banyak kali aku tengok...memang hebat budak tu. kena dusyummm dusyummm (macam filem tamil) steady je tak jatuh. samseng tu bukan lawan dia. hahaha

      Delete
  5. aku belum tengok video pukul tu. hehe gangster celop.
    yang jenis ni mmg terserlah la bangang nya, apa nak heran.. tengok yg tua2 ada akal rupa cam baik2 pun duk cyber buli, ini kan budak2 yg tengah hormon melonjak naik.

    aku yg pompuan pun tak pernah debik individu lemah, debik bouncer 3 kali size aku pernah la. hahahhaa

    *gatai tangan nak debik orang. ok, better i go back to my cave (^,^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok, now dah tengok video tu. Alahaiii bapok giler, rasa cam nak ikat sekor2 tu kat tiang pastu geletek tapak kaki sampai pengsan.

      Delete
    2. oowhhh Auntie Jna, baru leh tnegok video tu. Seksi oooh seksi sore. we miss uuuuuuuuuuuuu.

      Delete
    3. gengster celop tu bukan tajuk filem ke..hahaha..ko mcm penah jadi mangsa buli cyber je dora..sabo2..hal budak2 baru tumbuh jerawat ni biasa la kan..hahaha..

      ko debik bonzer kelab mane ha..huh ganas ko ni..ekeke..sebelum ko debik orang kat sini gi masuk gua balik..ekekeke...

      #ko tak rasa na pelat ke? ekekeke..jgn marah na...

      Delete
    4. Belum jadi mangsa lagi la, tapi aku dah nampak ada yag target aku. hahaha

      Kau tau sangat la kelab tu, eh takmo la cakap, lagi pun citer berkurun dulu.


      Kalau Na tu kau kata pelat, aku ni mesti kau kata retard hahahaa. aku rasa ok jer Na cakap, pelat tang mana nyer. Aku kan, time aku ngaji ngaji kat kampung dulu kan, selalu kena gelak sebab depa cakap aku bunyi cam muallaf. hahhaaha

      Delete
    5. we miss u mama JJ & JJ jugak. mana menghilang? camne nk bagi email, blog pun xdpt masuk. plisss be back soon!! ;)

      Delete
  6. Hahahaha..Kau tunaikan jugak request aku eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasal budak yang buli tu aku tengok dia ada page lagi kat fesbuk, tapi gambar2 dia gila macam gay. Kehkehkeh. Tergelak2 aku tengok. Agaknya sebab ke"gay"an dia tu lah yang mendorong dia membuli secara beramai2...Hewhewhew..

      Delete
    2. bab cam gay tu aku tak tau..tapi kat blog salah sorang dari budak2 ni memang kelakar..jiwang karat baq hang..dengan awek2 dia sekali kene kutuk...kehkehkeh..

      Delete
  7. errr.....
    akak cume nak cakap yang.
    dorang ni sangat bangang tahap sampah sarap yg di buang kat dalam longgokan sampah tu.
    pastu gangster nya mcm gangster tahap "poops"

    miahahha. ksimpulannya, kalao adik ahkak tu yg kena. confirm lah akak saman dorang semua.

    ingat! U ulang I saman!!! ngeh ngeh nghe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi kak..marah noh..hahaha...nak saman camne kak..bebudak ni bukan berduit pon..campak masuk handry gurney cukup la..hahaha..

      u ulang i saman..ekekeke..

      Delete
  8. aku tak sempat nak tgk video tu...

    aku juga katak di bawah tempurung yang takdak tv...

    tapi aku manusia biasa la, aku pun penah sekolah jugak dulu...

    aku budak yang tak cantik dan tak hot. jadi, jarang orang kacau aku. lagi-lagi budak kelas belakang.

    aku hidup dengan dunia sendiri syok sendiri aman damainya.

    tapi ayat sentap tunang aku macam H kat atas la 'ko tak boleh debik orang yang tak akan melawan kau, tu maknenye kau orang lemah'

    means that kalo ko nak lawan, cariklah orang yang nak lawan ngan kau mcm masuk silat ke, ye dak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko jgn cerita sedih kat sini punzel..hahaha..

      betul la tu, pukul orang tak melawan ibarat pukul tiang je..apa feel..nak cari lawan biar sama kuat..tp samseng2 tu pon bukan lawan budak tu..sebabnya dia sorang kene pukul pon tak jatuh2 lagi..so dia lebih kuat sebenarnya..saja taknak melawan..

      Delete
    2. haa...

      aku baru tengok dalam 999 tadi...

      ape ke la budak2 sekarang ni... aku sendiri tak faham la...

      yang lagi tak faham g upload video buat-buat 'peace'

      woooi, tak faham maksud 'peace' ke...

      pegi dengar lagu where is the love la...

      oops. over.

      Delete
  9. kecoh gakkan pasal kes buli ni...tp nur tak tgk pun...tak berani takot..!

    skrang ni satu klik je dah mcukupi nak terkenal satu malaysiakan.
    skrang dah jadi kes...

    video Naa tu, Nur tgk...hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecoh gila kot..tapi dah setel dah..kejap je..haha..tak pasal2 kene buang sekolah..ha ..tu makannye..

      #aku lagi seram tengok video na..lalala..

      Delete
  10. tak tengok video tu, takut.. -_-
    kecik2 pun ada hati nak jd gengster. cepuk kang baru tau.

    na buat video tunjuk mata separuh je. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya video na tu lagi seram chicna..yang bebudak tu main jentik2 je pon..tak sakitnye..

      tngok video na tu terus aku tak tido malam tadi..hahahhaha

      Delete
    2. kakaka.. sweet ape video na. baru tunjuk siket dah tak leh tido. hahaha..

      Delete
  11. Kunjungan perdana gan..
    salam kenal dan sukses terus..
    kunjungan baliknya ya..

    ReplyDelete
  12. hai..

    done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. Risau dgn bebudak baru nk tumbuh jerawat sekarang ni..
    Apa yg nk ditunjukkn..hebat sgt ke setakat ramai2 g belasah sorang budak?
    PENAKOT!!!!
    Kalau nk di pk2,ape akn jd pd bdk2 10,20thn akn dtg..makin dasyat ke..?
    Esok masing2 ada ank,pantaulh..didiklh bebetol..mgkn sedkikt sbyk kita sbg mak bapak ni mampu mengubahnya (ececeh...lelebih pulak)

    ::Bagus bdk yg dibelasah tu xmelawan..xpelh sakit sikit, Allah ade..Allah akn bls setimpal dgn ape yg bebudak tu buat....

    ReplyDelete
  14. aku rasa macam aku dah komen waktu keje tadi. rupanya belum ae.. ganas gak ko ni Bundle time sekolah dulu. ish2..eh cakp dengan Jna vedio untuk aku takde ke? haha

    ReplyDelete
  15. waktu aku sekolah dulu memang selalu gak nampak budak bergaduh antara kaum. boleh katakan setiap hari lepas balik sekolah. siap ada tu yang panggil geng2 kat luar lagi. sampaikan jadi benda pelik kalau xde budak gaduh time balik sekolah. (n waktu tu aku hanya pemerhati je.)

    cumanya mungkin dulu budak2 bergaduh @ buli sebab nakkan kepuasan.. atau nak rasa berkuasa. n sekarang ni sebab dorang nakkan publisiti murahan.

    ReplyDelete
  16. Ganas ya kau kat skolah dulu Pakcik? Aku masa kat skolah dulu nak ikutkan anti jugak keganasan. Menyampah aku ngan budak2 gangster tak bertempat & sket2 nak tunjuk kuat, tak bertempat. Tp kalau budak tu ensem, aku minat, okeyy aku suka dea ganas. Baru nampak sifat pelindung. & aku akan kagum sbb dea nampak gagah. Hahaha! Tp kalau sampai tikan berkoyak isi kulit tu aku tak berani la nak tgk kut.

    Mohon Na buat video khas utk setiap sorang rakan blogger, termasuk blogger yg dah lama tak komen2. Hehehe

    ReplyDelete
  17. Suara serak basah yg seksi...woooo...

    ReplyDelete
  18. saya nak tgk vid tu, tp apakan daya.. celcom brodband x benarkan.. -_-
    adeshhh...

    ReplyDelete
  19. errr xtau la nak kata apa..nk tunjuk eksen hero p rakam belasah org download plak dlm tenet..brilliant!!hehe

    ReplyDelete