Sunday, April 7, 2013

Lulz : Seksi hak kami - Persatuan Gemuk Seksi Selayang Mulia

assalammualaikum wbt...

Korang penah tengok rancangan fashion police kat channel E!..Ok kali ni aku plak nak jadi polis fesyen..puncanya baru-baru ni aku telah ternampak seorang wanita kat area rumah aku sewaktu keluar dari lift..dengan ukuran badan yang dalam anggaran aku 50 40 50..senang citer dia adalah seorang yang obesiti berumur dalam lingkungan 30an..apa yang buat aku nak tulis tentang dia adalah disebabkan dia telah menzalimi diri dia sendiri..

Kesian..tu je yang aku leh katakan..dengan lemak-lemak tepu yang terdapat di seluruh badan..tergamak dia memakai baju yang terlalu ketat dan seksi..aku tak tau la jenis apa pakaian dia tu..jenis yang baju tanpa lengan dan terus jadi macam skirt pendek paras peha tu..yela aku bukan perempuan nak tau pasal pakaian diorang kan..tapi baju macam tu  biasa la kalau dipakai oleh cikaro-cikaro kat club..

Tapi malangnya, perempuan itu tanpa ada perasaan yang bersalah buat rilek je berpakain gitu kat sini..kehkehkehkeh....aku rasa hal ni bukan la satu perkara yang pelik pon..kat mana-mana pon ada kan..ok sebelum tu, aku taknak cakap soal aurat atau dalam konteks islamik..walaupon sekali pandang pon dah tau dia melayu, lantak dia la..yang aku nak higlhlight kali ni tentang menzalimi diri sendiri dalam berfesyen...hahaha...

  lebih kurang camni la baju perempuan tu, cuma dia lebih seksi sebab tang dada terdedah, ketat, dan size XXXXL...demm..


Seriusly aku pon masih meminati fesyen dan cerewet jugak dengan pemakaian..seluar jeans kalau bukan Levis aku memang tak nak pakai..tak kisah la seluar bundle pon, janji levis..nampak tak poyo dan cerewet aku kat situ..haha..tentang awek-awek yang berfesyen ni pulak, aku sebenarnya tak berapa nak komen sangat..biasanya pada pandangan aku senang je..kalau dah cantik tu, dia pakai apa pon cantik...

Isunya yang aku nak tulis kat sini ialah bila seseorang tu yang aku pasti dia pon sedar diri dia tak berapa menarik tapi cuba over expose untuk cari perhatian orang..aku tak kisah kalau dia cuba expose tentang perkara yang elok..tapi bila yang dia cuba tunjukkan tu agak menjengkelkan, bagi aku dia cuma memalukan dan menzalimi diri dia sendiri..

Korang penah tengok orang bungkus buah nangka atau cempadak kat pokok tak? bila buah tu dah makin besar, pembungkus tu pon melekap ketat kat buah tu...camtu la yang aku nampak kat perempuan tu..dengan tetek, lemak nak terkeluar..selulit pon penuh kat peha, kat betis pon ade cop-cop parut.sanggup dia pakai baju camtu..serius aku kenot brain...
 kalau aku letak gambar ala-ala 'dia' kat sini aku sendiri tak selera nak blogging kot..korean ni takpe..hehehe..

Aku tak kisah pon kalau yang pakai tu seorang hot chick bercutting kerengga..aku pon lelaki normal yang mata keranjang..suka tengok perempuan cantik apatah lagi yang seksi..hehe..tapi bila situasi camtu aku jadi..arghhhhhhh..wtf men..aku bukan nak hina orang camtu, tapi jenis cam dia tu memang tak sedar diri..ukur baju dah la salah, tapi jangan la sampai jamu pandangan orang dengan benda yang mengelikan..aku tak tau la kalau ada jugak lelaki yang stim tengok dia...kehkehkeh...

Yang buat aku hangin, masa aku keluar lift pagi tu dan terserempak dengan dia, aku baru nak pergi breakfast..terus takda selera nak makan bila teringat perempuan tu...kehkehkeh..mungkin nampak macam aku ni berat sebelah kan..tak adil pada golongan chubby ni..orang kurus aku tak kisah pulak kalau seksi, tapi bila yang chubby nak seksi aku kutuk..mungkin tak lama lagi akan ada parti yang memperjuangkan kebebasan seksi untuk si gemuk? lulz..


p/s : bukan aku nak berat sebelah..tapi sedar la diri..tu je harapan aku..felisssss..kehkehkeh..


48 comments:

  1. Replies
    1. haaa..itu jer la komen aku..hahahaha

      Delete
    2. ko komen elok sikit H..jgn nak spam kat sini..hahaha

      Delete
    3. bila kita kata dorang pakai gitu memang salah kene marah lagi. last last kene kutuk. kesian orang ceni kan.

      Delete
    4. tu yang aku kesiankan diorang ni..takde terniat langsung nak hina pon pasal gemuk tu, tp nak selamatkan diorang dari memalukan diri sendiri je..orang yang tengok pon takde la tambah dosa mengata ye dak..haha..

      Delete
  2. Replies
    1. keyboard ko pon dah rosak ye punzel..haha

      Delete
    2. tak, sebut pasal perempuan seksi yang gemuk...

      aku terasa down la bundle.... hahahaha.

      sesejak aku gemuk ni banyak sangat pantang larang aku berpakaian...

      encik L ada segaris panduan pasal seluar jean yang boleh dan tidak boleh dipakai sebab aku dah gemuk.

      cara terbaik untuk aku pakai seluar jean ialah aku kurus dulu. saranan encik L. stress tau... la ni, aku asyik keluar rumah pakai kain melainkan pegi site.

      tu yang aku pelik, why minah selayang mulia begitu rasa yakin dan mulia dengan lemak ketul-ketul di badan.

      die tak rase pandangan menjengkilkan dr kau kepada die? sedangkan aku rasa orang lain akan pandang pelik kalau aku pakai mcm nangka.

      sekian untuk ulasan selepas keyboard elok :)

      Delete
  3. aku konon dah give up komen mengomen ni kan, tapi nak komen jugak la sebab issue ni menarik. Hahha Bundle sudah kembali, tu dia!!!

    Sorry kepada yang plus size k, sebenarnya boleh jer pakai cover tapi nampak seksi (kalau niat dia untuk nampak seksi la), aku kenal ramai plus size ni yang mmg suka berpakaian seperti kau cakap tu, aku yang jenis "seksi" jugak dulu pun tak paham kenapa mereka buat gitu. tambah lagi kalau jenis gemuk kentot, pakai sendat, dah macam midget pun ada.

    Tapi aku respek dorang ni berani. Berani pakai gitu, dan berani kena kutuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tu la pasal dora..dah macam meetball pon ade bila XXXXL ni seksi sangat..penuh daging..kehkehkeh..bukan nak ngutuk sebab gemuk, tu tak kesah pon..tp bila dengan yakin tayang lemak tu dengan baju ketat2 dan selulit penuh di peha buat aku rasa tu over confiden yang tak sepatutnye...

      kalau kat eropah, plus size ni nak bogel sekalipon kalau kat pantai tu aku tak heran..tp sini memang tak sesuai..betul cakap ko, respek diorang berani pakai gitu, berani kene kutuk..kehkehkeh..

      Delete
  4. amboiiiiiiiiiiiiiiii...sedap nau ko ngate die..hahaha..

    errr..tapi aku sendiri pun kalau nmpk aku rasa malu..tak kesah la die bersaiz beso ke sederhana ke kecit ke..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku kata apa yang tersurat je..serius nampak cam meetball ko tau..ngeri beb..kehkehkeh..so harap orang2 plus size yang baca entri aku ni pikir dulu sebelum nak pakai camtu..jgn buat orang hilang selera makan..kehkehkeh..

      Delete
  5. err.. aku gemuk. taknak komen disini. =.='

    ReplyDelete
    Replies
    1. errk..lol ko bukan pakai camtu pon kat luar Ha..rilek la

      so aku bukan tujukan utk ko..apa daa..ni bukan soal gemuk tp soal gemuk yang seksi..ekeke..

      #tak perasan pon ko gemuk..

      Delete
    2. haha.. aku gurau je. aku tak berani komen sbb aku sendiri tak berani nak tegur kawan2 kategori tersebut yg menzalimi diri mereka. Lagipun tak jauh beza dgn aku pakai kebaya size xs dan jarang pun aku dah zalimi diri aku sendiri..

      jadi, aku akan berubah juga dengan lelaki(suami) yg boleh bawa aku tidak tersasar.. doakan aku berjodoh dgn org yg boleh bawa aku ke arah kebaikan.. ;)

      err..bandel. aku naik batu caves secara rutin sabtu ahad start harini. kalau free, jomlah sesama.. jgn risau sbb kami pergi ber team..

      Delete
    3. aku tulis selalunya general je..tak penah nak tujukan kan sapa2 yang pembaca blog aku kecuali aku mention nama..haha..tp niat aku memang nak bg orang yang camtu sentap dan sedar je..so kan bagus kalau elok2 sikit tutup aurat..takde aku bahan..hahaha..

      ko pegi batu kep untuk excercise panjat tangga tu ke Ha? pancit aku kalau naik tu..lagipon aku tak berapa gemar bau-bauan kat situ la..apsal tak g gym je..best sikit..isya'allah kalau free aku join..

      Delete
    4. tula. aku naik sambil tutup hidung dgn tisu. sedikit tercemar oksigennya.. hehe..
      aku pemalas pergi gym.dari opis nak ke gym berdekatan mcm malas..hehe nanti mcm rugi je bayar kalau skip2 dtg. kesudahannya pergi jogging kat taman2 kat sini je. masa pon fleksibel bebila leh gi..

      Delete
  6. hahaha..gila jujur entry ko ni bro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jujur baru senang aku nak luahkan perasaan bro..kehkehkeh..

      Delete
  7. Err..tak tahu nak komen macam mana, sebab Nur rasa, yg kurus atau gemuk yg seksi..nur sendiri segan nak tgk....terasa diri sendiri yg malu, padahal diorg rilekk je...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin tu dari perspektif ko sebagai perempuan nur.tapi aku sebagai lelaki yang mata keranjang mesti la nak tengok yang sedap2 je kan..sapa nak tengok lemak2 tepu tu..hahaha

      Delete
  8. salam.. isu mcm nie semua tempat ada
    kebanyakan org obesiti yg tak tau malu

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. gila ko nk cakap direct..aku bukan kenal dia..kang gaduh plak..haha..

      tapi mana la tau dia blogging2 atau ade kawan2 dia terbaca entri aku ni then share kat dia kira ok la tu..nak tegur orang ni bukan senang bai..hahaha

      Delete
  10. kalau depan aku, siap la kena kutuk depan depan jea... hahaha... dah dua tiga kali aku buat dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab ko macam bagi galakkan je kat aku, insya'allah pasni kalau aku jumpa lagi memang aku kutuk depan2 je..masalahnya dia tu berjiran satu blok je dengan aku TK..ah lantak..gaduh pon gaduh la..hahahhaha..

      Delete
    2. jgn kutuk, bagi nasihat leklok...klu xnk dengr jugk bru ko balun kutuk hbs2an..hoho

      Delete
  11. saya seorang yang plussize dan sememangnya saya sangat memilih dalam pemakaian. walaupun memilih, tapi kadang-kadang... masih tetap jugak nampak sendat lagi-lagi bahagian pinggul kan... tapi, sedaya upaya saya cuba longgarkan bhg tersebut dan beberapa bhg lain. malahan sya lebih gemar pakai jubah dan baju kurung... kalau nak pakai dress tu, cari yang betul2 sepadan. malu betul kalau orang nampak lelemak kita ni. daripada kita diterima (no size bias) tiba-tiba orang meluat pulak kalau over sgt pakai bukan-bukan kan! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sori nani kalau entri ni sensitif untuk plus size..tp apa yang ko buat tu betul la..sebaiknya toksah la pakai sendat2 kan..takde sapa pon nak kesah isu plus size ni tapi bila salah berpakaian tu yang jadi masalah..

      jgn cakap plus size, yang kurus pon kalau seksi tak bertempat, orang meluat..

      Delete
  12. kan??bukan laaa nak mengutuk tapi kekadang mereka nie suka pakai something yang buatkan mereka nie jadi bahan kutukkan..kalau betis besar peha kuda tapi pakai skrit pendek tu banyak kali gak aku tengok..kekadang aku pelik macam manaa mereka leh ade konfiden level yang begitu tinggi.hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. betis besar peha kuda ko cakap lan..ekekeke..tu ok lagi..yang aku nmpk ni dah la besar peha kuda, ada plak kudis2 buta..phaill betul..hahahaha

      Delete
  13. Kahkahkah.. over lah bundle! sampai xdak selera nak makan.. Hahahaha.. rasa nak gelak guling2 je.. haha.. Ehem! saya pn heran laah ngan orang cmtu.. kalo yang chubby tapi lemak xlah terkeluar mna, sy x kisah sgt laa.. tapi kalo dh yang mcm bundle describekan tu, xtau lah nak ckp cmne.. sampai hati dorang buat badan dorang cmtu.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko jgn over jugak emma..nak guling2 plak..hahahah..

      betul, takat seksi biasa ok lagi..tapi kalau dah seksi melampau, kaki berparut2 pon nak tunjuk gak...arggghhhhhhhhhhh..stress aku tengok..hahaha..

      Delete
  14. Sebenarnye, dia pun terigin nak tayang aset dia. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk..no komen kalau tu alasan dia..tapi orang tak teringin pon tengok sebenarnya..hahhaa

      Delete
  15. ehem..aku kurus taw haha

    *smpai takde selera..teruk sangat ni dia punya penangan kat hang bundle haha
    Eh sebenarnya kan bukn org gemuk je yg buruk pakai seksi2 ni.yg kurus pun kadg2 aku meluat bila tengok. Lagi2 Pkai pakaian yang over seksi. yang ala2 semua nak tersembul tu haha Nak seksi biar jgn smpai memalukan diri sendri kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tanya pon ko kurus ke idok..hahaha..

      hahaha..aku geli la tngok camtu..tp betul la kalau kurus yang seksi pon kadang2 aku meluat gak bila seksi tak kene tempat..duk dalam disko takpa la..memang tu tempatnye..ni pegi mapley pakai seksi tersembul2 pastu nampak betis ade cop2 parut kudis..hilang selera orang beb..hahah

      Delete
  16. amboi kemain ko hamburkan kata2 utk beliau..hakhak..tp aku sokong gak la..kena sedar diri..klu tak cantik tu pakai la elok2 sikit.cuba la tutup kekurangan diri..nie macam nak bukak aib sendiri je kan..klu cutting cantik,wpun pakai seksi org tak la kata sgt..paling kuat pun..klua ayat lebih kurang cmni ja..

    "tu dia pakai baju tak cukup kain..tp nasib baik la lawa.."

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa..yang penting kene sedar diri..aku pon segan nak pakai suar pendek keluar sekarang ni ko tau kutu sebab kaki aku ade parut kene exzos motor..dah tu, yang minah tu lebih kurang je..pakai skirt pendek tapi kaki berparut2..tak malu plak dia..dah la tersembul2..isk..geli aku..hahaha..

      Delete
  17. kalau perempuan gemok pakai baju kurung???ok x???
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde sapa melarang pon anon..janji jgn sendat tayang lemak udah la..

      Delete
  18. ala..bg lah can org chubby mcm dia tu nk seksi2..hahaha..
    mcm sepupu aku bdn dia berisi gak..dia pakai baju singkat..aku tanya xsegan ke pakai cenggitu..
    Dia kata "Alah...nk tgu bdn kecik xkan boleh punya..pakai jelah ape rasa nk pakai...."
    See..diorg pun teringin mcm org lain cuma diorg ni xreti ukur baju pada bdn sendiri kot..opsss..telebey sudah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde2..takleh bagi can sebab nanti memalukan diri sendiri dan mengganggu ketenteraman orang yang melihat..hahahhaa..pakai biase2 sudah..

      Delete
  19. selalu org2 yg mcm ni self confident level diorang sangat lah tinggi. over tinggi kot. haha..

    ReplyDelete
  20. Tergamak dea menzalimi diri dea. Tergamaknya dea menghilangkan napsu makan kau kan Pakcik? Hahaha! Kalau bkn nak ckp dari segi islamik, kalau badan slim, kulit cantek bersih mulus, takpe la nak pakai camtu. Aku yg pompuan ni pun ada jugak perasaan nak jeling2 jeles geram je tgk kulit dea. Tp kalau lipatan2 lemak pun nampak, selulit pun ditonjolkan, aku ada rasa nak jeling gak. Tapi jeling badi la kut, jeling maut pun boleh. Hahaha! Aku rasa susah daging dea nak bernafas. Heh!

    Dulu aku pun cerewet kalau bkn levis aku takkan pakai. Bkn sbb apa, selaen levis aku tak jumpa cutting yg nampak smart espicially part punggung. Tp skang aku lebih selalu pakai seluar rm25-rm35 kat times square. Gaya pun dah berubah. Alaa sebenanye dah tak mampu nak beli levis. Kahkah!

    #Dulu aku salu guna alasan badan aku kecik, so takpe la nak seksi2. Heheh!

    ReplyDelete