Wednesday, April 17, 2013

Dairi : Lepak blogger..

assalammualaikum wbt..

Setelah bertahun aku tak pernah keluar aktiviti sosial dengan kawan-kawan dari dunia cyber ni..malam tadi akhirnya hasrat untuk berjumpa dengan beberapa kenalan dari blog sampah ni tercapai jugak..cet..ayat skema..haha..

Walaupon tak ramai, dan perjumpaan ni bukan lah dari mana-mana group blogger otai..aku rasa seronok..krem gak perut aku gelak tengok diorang ni punye perangai..kehkehkeh..

Eceli, perjumpaan ni bukan la rancangan aku..kebetulan Encik H outstation datang KL sekarang ni dan HQ opis H ni berjiran je dengan opis aku..so awal-awal lagi kiranya aku dah jumpa H..tak sangka pulak H deal dengan makcik-makcik ni nak jumpa..haha..

Aku bukan nak sabotaj blurkan gambar kau H..tapi sebab kau sendiri pon tak penah perkenalkan diri kau kat blog, aku kena la respek kau kan...hahaha..


So pendekkan citer,  malam tadi kitorang lepak kat S.Alam..aku tak sangka sebenarnya dapat jumpa Chuu ni..hahaha...walaupon aku selalu cakap kau macam makcik-makcik kan chuu..tapi bila aku jumpa kau depan-depan, kau tak la nampak tua sangat..sesuai la dengan umur 28 tu..kehkehkeh...

Macam aku dah agak, Syida  memang camtu la orangnya...potpet..potpet nonstop..cakap plak laju macam tren...dah tu asik gadoh je dengan H..kehkehkeh..Chuu plak ibarat sniper..dalam nampak lemah lembut tapi tembak tanpa belas kasihan..sangat terselindung disebalik suara yang manja-manja gitu..bahaya betul..kehkehkeh...

H, Chuu,Syida dan Randle


Aku sebenarnya takda menda pon nak tulis pasal korang ni..saja je pon merepek-repek sikit..hahaha..lagipon kita semua pon dah kenal lama kan..walaupon baru 1st time jumpa, semua aku tengok takda kekok.cuma aku je la kan pemalu sikit..kehkehkeh...insya'allah kalau bila-bila aku sampai area korang, bleh la aku roger nanti....

Kepada kawan-kawan lain, serius kalau boleh, aku nak jumpa korang semua..maaf la tak sempat nak roger semalam..lagipon ramai lagi yang aku takde contact number ni..nak whatapps, wechat, fb massenger, internet pulak takda..macam-macam hal..hahaha...sory geng...lain kali kita jumpa...


credit : Fik(tunang syida a.k.a admin bersama fiksyidaforever.blogspot) dan Nurul (housemate Chuu)..


102 comments:

  1. Ko tak nak jumpa aku ke Bundle? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh aku first? mne kaunter nak tuntut hadiah?

      Delete
    2. wooo..orang key el tu..ekeke..

      ko pegi kat tab contact kat atas tu..ko add aku kat mana2..senang sikit nak pm..no fone aku pon ade atas tu...

      Delete
    3. aku dok je key el. Aku org nogori la

      Delete
    4. tak kisah la..add aku..nanti sonang den nak nak roger ekau..

      Delete
    5. woiiii giler best korang berjumpa-jumpaan, H tetap misteri, tapi sekurang2 nya telah menepis segala andaian aku terhadap H, aku duk imagine dia gemok. hahahaha

      korang ni takder skype ker?

      Delete
    6. lol..camne la ko leh terpikir dia gemuk ek..hahahhaha...tp best la..bertahun dah kenal kat blog.lani baru dpat jumpa..

      aku lupa dah akaun skype aku..lgpon aku takde mic, webcam..haha

      Delete
    7. eh aku dah add ko kat muka buka la Bundle..dan ko pun dah approved.. terharu ko sudi terima aku sebagai kawan hahaha

      Delete
    8. aku baru bukak fb kejap tadi..aku tak kisah sapa pon add aku approve je..hahaha..tp yang aku kenal aku utamakan la..senang sikit nak contact kalau ade apa2..

      aku nak join skype ko leh dora....leh chat ngan JJ best gak..haha..tapi aku takda cam..guna destop buruk camni la..haha

      Delete
    9. haha samo la kito..approve je.. weh JJ fahm ke bahasa Melayu? Kalo aku ni BI dah la tak pndai..nak ckp apa dengan JJ nanti haha..Mohon Mama JJ jawab.

      Delete
    10. korang cakap pasal fb, aku jarang sangat online fb.

      Meh2 skype meh, JJ faham bahasa, eh faham banyak bahasa hahahaha.

      Ala bundle, desktop burok pun ada jugak guner nyer... ko install la letak camera pakai dawai.

      Delete
    11. aku bleh chatting text gak walaupon pakai skype..haha..JJ buleh chat typing tak..hahha

      Delete
    12. Ape nama skype awak mama JJ? hihi

      Delete
    13. Bundle... kalau kau paham bahasa alien, mari lah. hahhaa
      kakak cantik, jap nak cek (serius lupa nama hahaha).

      ok, jelita220 :D:D please be prepared to see 2 langsuir mengilai nak runtuh bangunan ok :P

      Delete
    14. haha..ni yg buat makin seram ni haha

      Delete
  2. Replies
    1. H yang penulis misteri tu..gambar kedua yang pandang belakang..ekeke..

      Delete
  3. aku tunggu je sape update dulu hahaha..
    tak sangka kita semua ketemu..mini gathering katanya..lenkali gather reramai. x cukup korum nih :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..aku update borbodo je ni chuu...lain kali kalau ko ade, ko takleh balik awal kay..

      isk..aku ingat 28..kira ko tua jugak la sebelum usia..kehkehkeh

      Delete
    2. Hampeh la ko pkcik T_T
      Btw mmg nk lepak lame lg tp kesian lak kt housemate aku.

      P/s.. x dpt terima ko malu2.poyo je tu sume.kt blog kemain hahaha

      Delete
    3. ko agak2 la..bila plak aku malu2 nye..hahahaha..

      Delete
    4. ooo tu bukan malu2 eh., sifat semula jadi XD

      Delete
    5. terkezut tau ai.. ingat chuu sebaya aku.. kahkah.

      Delete
    6. ko 28 mell..ok baru aku tau..tua rupanya..haha

      Delete
  4. cer korang gathering kat Langkawi.
    bole akak join miahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak sampai level gathering la kak..lgpon aku tak join mane2 group blogger..ni perjumpaan kawan2 yang aku kenal baca blog aku je..lebih mesra kan..haha..

      kalau kat langkawi kene orang langkawi la buat kak..hahaha..jgn lupe invite yuyu zulaikha..dia kan orang pulau tu gak..hehe..

      Delete
    2. hahaha akak on je..
      akak tak berapa nk kenal blogger.
      tak mcm ko, ko femes miahahhaa "femeslah sangat" (tangan ke bahu, mata ke atas)
      ko cari yg nak join, akak coordinator jer.. :)

      Delete
  5. maigadddddddddddddddddddddddddd...kauuuuuuuuuu bundleee... next time,sila wechat ku : mek onie (direct terus)

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius aku ade ingat ko semalam mocik..tapi takde no nak contact..ko pon dah ade kat shah alam ye dak..sori mocik..next time..

      Delete
    2. tidak mengapa,aku bukan di shah alam,aku di puncak alam,hik

      Delete
  6. omaigad bandel. kacak rupenya ko.. hahaha.. *sila jgn kembang2*

    ReplyDelete
    Replies
    1. kacak tang mana Ha? jgn risau aku tak makan pujian..aku makan nasik je..hahaha

      Delete
    2. mata ko ade masalah tu punzel..kehkehkeh..bg la can orang puji aku hensem skali skala..hahaha

      Delete
  7. Sungguh misteri en H ..hee..apapun seronok kan dpt jmpa rakan2 blogger.. Hee..skema lak ayat ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu pasal aku terpaksa mengekalkan nilai kemisterian encik H kat sini..kalau nak kenal kene la jumpa sendiri atau tunggu je la H kenalkan diri dia kat blog ye..hahaha

      Delete
  8. Hahahaha, aku kau letak pot pet pot pet je..Grrr!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu kot paling sesuai..kehkehkeh..

      Delete
    2. Grrr, nape kau describe aku sikit sangat? Hahahaha...
      Fik kompelin dia kau letak kat credit je...

      Delete
    3. gambo fik kan ade kat kedai tu...tu je yang ade..sbnarnya aku nak citer apa pon tak tau..main belasah je tu..ekeke..

      Delete
    4. Ekekeke, lain kali kena kumpul lagi ramai baru la perut kau krem gelak sampai keras perut..hakhakhak...

      Delete
    5. sapa je la yang ade..kita2 je pon..hahaha..

      Delete
    6. Liyaa? Jna? Err, Payeh? Kahkahkah...

      Delete
    7. yela..tu2 la sekali maksud aku..tp bukan senang nak kumpul..

      Delete
  9. yg bercap tu ko ke bundle..?
    baju pink tu sapo lak haa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a aku la tu..yng mamat kacak berbaju kemeja pink tu laki si syida tu..

      Delete
    2. ohhh..dah tunang ke?
      ingkat kosong lagi.
      aku pun fiq jugak..
      hahaha

      Delete
    3. Kalau kosong nape? (kejip2 mata)
      Hahahaha...
      Dah tunang lol...Dengan Fik :p

      Delete
  10. hahaha.. awal2 dah tergelak baca dialog tu. macam masing2 dgn dunia sendiri je. seronoknya gather2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..aku tak penah lagi edit gambar berdialog camtu cikna..main belasah je tu..takde kaitan dengan situasi sebenar..hahaha

      Delete
  11. dialog chuu tu tak menahan beb!! hahahaha..tak pasal2 jer aku panjat pokok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku mengekeh gelak chuu ckap pasal ko siap panjat pokok kelapa..nak pecah kelapa punye pasal..hahahhaa

      Delete
    2. hahaha..macam2 jugak dia dgn syida mengarut..pecah kelapa la, mandi minyak la, pukul loceng la..

      Delete
    3. H diam je.. macam bagi peluang kat aku untuk terus menembak hahaha. panjat pokok kelapa..sehari bape bijik dapat.. H diam jugak senyum je merelakan ekeke

      Delete
    4. H bukan yang 1st kat entri nih, tak sangka sungguh. Hoho.. Sangkaan saya H lebih keding lagi, nampaknya dia besar sikit. Lol. And rambut pendek gler tu mmg tak terjangka dek akal logik yang tertanam kat benak otak yang disambung oleh dendrit2 otak yang membekalkan cas-cas informasi.. melalut tak tentu pasal.. gila. lol.

      Delete
    5. aku ni jenis melayan jer chuu..korang nak tembak pun tembak la..aku redhoooo..hahaha

      Delete
    6. apple: mama JJ sangka aku ni gemuk..Ai sangka aku ni putih..Nur sangka rambut aku panjang macam Ella..kau pulak sangka aku kurus..hahaha

      Delete
  12. dear abam bandel..bila ko nak jumpa adek kesayangan ko nih? kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. jumaat ni serius aku g kelate..mung nok jupo aku dok?

      Delete
    2. sampai hari apa ko stay kelate wehhh?

      Delete
    3. semalam ingat dah kompom..tapi harini dikenselkan plak..hahaha..sori la farah..dah semangat nak pegi..alih2 kensel..

      Delete
  13. Seronok dapat jumpa2 mcm ni kan...
    Bundle, mcm pernah tgk je sebelum2 ni...
    tapi lupa kat mana....


    ReplyDelete
    Replies
    1. ko macam penah tengok aku ke apa maksud ko nur?

      kat blog ni dah bnyk pon kalau nk tngok gamba2 poyo aku ni..haha

      Delete
    2. Nur..
      gambo yg tunjuk tu gambo Bundle,H n the geng lah ekk?
      opsssss sorry Nur terpecah rahsia plak.hahahhaaha
      wahh best lah ekk boleh jumpa2 sembang2 bagai..baca dlm blog H ko jd mat rempit tahan H kat tepi jalan..ganas ko Bundle.hahaha

      Delete
    3. Bundle: a'ah..mcm pernah tgk...tp lupa kat mana...lagi pun dalam dunia ni kan ada 7 org muka sama..mgkin org lain kot...

      Ai : gambo mana ni ai..?org lain kot yg send tu...bukan nur...hahahaha...

      Delete
    4. kehkehkeh
      org lain eh?opssss silap la kalo mcm tu.tetttttt :)

      Delete
    5. aku dah biasa sngt orang ckap muka aku ni cam penah jumpa..nampak sangat muka aku ni muka sepah merata kan..haha

      Delete
  14. Okeyy sumpah aku jeles korang leh wat gath lak kan. Tp dlm masa yg sama bila aku baca cite kau ni aku maken tak yakin utk jumpa korang. Sebab, sebab.. Aku rasa aku pemalu sebenarnya. Hahaha! Nampak je dlm blog aku pandai membahan, pandai la kan sket2, walhal dlm reality aku kena close ngan org tu betul2 baru aku reti membahan, reti berborak. Aku rasa kalau aku jumpa korg ni aku je la kut yg jadi bahan. Kena buli je gamaknya. Fuhhhh gila! Mana boleh camtu. Hahaha.

    Tp series, aku mmg jeles korg leh lepak2 camni. Series jeles! Series! :|

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, aku lupa nak ckp. Mesti kau tak sangka dpt jumpa Chuu sbb Chuu lah yg plg lama kau kenal dlm blog ni kan Pakcik? Antara kitorg2 ni laa. Tahniah Pakcik dpt jumpa Chuu. Hahaha! :D

      Delete
    2. rilek makcik..next time kita jumpa lak..ko memang orang penting yg kene kenal jugak bebetul kat luar ni..ko ingat nak jumpa tu untuk membahan je ke..aku pon taknak jumpa kalau camtu..hahaha..

      yup..aku tak sangka dapat jumpa chuu..hahaha..

      Delete
    3. Liyaa mf jangan risau, nampaknya yang dibuli ilah golongan lelaki terutama H. Ke bro YM pun dibuli gak? Lol.

      Delete
    4. Kau jangan risau Liyaa, aku ada..Aku tak perlu close untuk membahan orang..Kahkahkah..

      Delete
    5. nk bahan, aku takpe apple..tu biasa je..tp nak buli tu tak dpt la..hahaha

      Delete
    6. komen aku same cam makcik.. aku spesis same cm dia.. kehkehkeh..

      Delete
  15. Best tu dapat kenal-kenal kawan blog dekat dunia realiti pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenal tu dah kenal bro...cuma lom jumpa je..aku malas gak nak jumpa orang yang tak kenal..sebab tu aku tak join group..cukup yang kenal2 kat blog aku ni je..

      Delete
  16. Mula2 tadi parking kat blog H, tapi tgk dari komen2 blogger len, macam muka H didedahkan kat blog Bro Ym jadi terus terjah kat sini. Lol. Selogiknya bro YM wat camtu sebab H akan kekal misteri. Hoho..

    Aiseyman, nanti dok kat Slgor, nak jumpa korang semua la juga. Satu hari nanti. harhar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mujur jugak bundle blurkan muka aku..kalau dia tak blurkan, yg tu baru aku consider sabotaj..hahaha

      Delete
    2. Aku nak sabotaj kau tapi rasanya dah mencabul hak asasi manusia tu..Jadi aku batalkan niat tu..Kehkehkeh...

      Delete
    3. sebb tu aku rasa macam aku mmg kena blurkan..

      kalau ko datang kl jgn lupa contact apple..insya'allah bleh la kita lepak2..

      Delete
  17. ni yang buat aku nak merajuk terjun bangun 1 tingkat ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah2..aku dah jumpa chuu..hahahaha...

      Delete
  18. seronok dapat jumpa kawan2 blogger ni lagi2 boleh gila2

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang je gila dani..aku normal..hahaha

      Delete
  19. wahhhhh..sonoknya dpt jumpe dlm alam realiti plak kann...
    oh H malu-malu ayam plok kannnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok tapi tak cukup masa..terasa sekejap sangat...H bukan malu tu cimot..dia misteri la..hahaha

      Delete
  20. Replies
    1. bila bro ade event, bro bz..tak tau la bila nak lepak tu..hahaha..tunggu raya kot..insya'allah..kalau aku sampai penang aku roger ye bro..

      Delete
  21. Wahh.. seronok lepak dengan blogger. aku tak pernah lg buat aktiviti sosial macam ni. setakat terserempak 'hai-hai' pastu blah ada lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti aku sampai melaka aku hai2 ko ye..nak ajak lepak sure ko tak leh pasal ko mesti tengh keje kan..hahaha..

      keje lagi ke kat GSC tu?

      Delete
  22. nanti kite lepak bawak anak okey.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku takmo ajar anak aku lepak2...muktamat..hahahhaa..

      Delete
  23. uii panjang nyer komen semua..!!
    Cantik wallpaper kat kedai tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kedai minang tu mama vogue..serius bila duk situ terasa sangat macam kat indon..dah la makanan air sume mahal..1st and last masuk kedai tu..hahhaa

      Delete
  24. sesi jeles aku bersambung kat sini pulak.... hukhukhuk... nak jumpa jugak.. tapi, ada tapinya.. kalau aku jumpa korang, maybe aku akan senyap je kot. malu2 gitu.. aku kan pemalu orangnya...kahkahkah.. senyum2 je..

    sumpah aku jeles... ohh ye, tinggi jugak ye kau ni.. nampak H tu kecik je.. ke Chuu punya heels tinggi sangat.. hahahaha

    kepala H bulat laaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepala kau petak ke Payeh?

      Delete
    2. aku rasa kalau ko ade, ko la paling sedap kena buli..maklum la, ko kan budak2 lagi..dapt plak kat sida..memang habis ko kena bahan..hahaha..

      btw..aku rendah je..serius aku ngaku..yang ko nampak tu sebab level lantai sebelah aku tinggi..chuu ngan aku lebih kurang je kot..tp sida mmg rendah lagi..hahaha..

      Delete