Friday, March 29, 2013

Sentap : aku tersentap..

assalammualaikum wbt...

Serius aku rasa ibarat kena renjatan elektrik bila ramai yang mengatakan aku buat entri style H smalam..what the....sory geng aku emo sikit kali ni..hahaha..mungkin korang anggap macam biasa je dengan post blank aku yang sebelum ni..tapi aku tak rasa macam tu..sentap gila..aku jadi terpikir, apakah neraka aku dah buat ni..

Aku langsung tak teringat yang H ade buat entri bajet wordless wednesday yang sorok-sorok text tu masa post sampai orang semua ingat aku tiru H..warghhh..sori H, aku bukan nak kondem ko, cuma aku memang takkan buat benda pelik-pelik cam ko biasa buat tu..apatah lagi nak tiru..adehhh..sentap beb, benda ni aku rasa dah ibarat macam korang cop plagiat kat dahi aku..demmm..

Memang aku takda idea nak menulis sekarang, tapi aku sanggup lagi repost entri-entri lama yang korang belum baca dari meniru ni..meniru orang yang paling dekat pulak tu..tapi betul jugak, bukan salah korang terpikir camtu..siap highlight lagi kot-kot ade text..dah terbiasa baca entri wordless H camtu kan..tapi percayalah aku langsung tak terniat nak tiru H dan aku lupa dia penah buat camni walaupon sebenarnya berbeza..maaf fan club encik H..


takpe..bukan salah korang..


Aku tak sanggup orang cakap blog sampah aku memang sampah sebab benda-benda camni..nak pulak dikatakan tiru idea orang..dah macam aku baru start blogging harini plak...arghhhh...stress..maaf, entri pencerahan ni agak emo..terpaksa juga aku buat entri type ni walaupon aku tak suka...

chow..




61 comments:

  1. Replies
    1. haaa..aku ada jengah entry smlm..apa yg aku nmpk, ko blank xde idea nak tulis apa..tapi sebab komen yg awal2 dah ada mention nama aku, pastu baca pulak apa yg ko reply, terus aku jadi xberani nak komen apa2..hahaha

      Delete
    2. erkk..jadah tiba2 aku ada fan club pulak..kahkahkah

      Delete
    3. H, yg second dira. bukan H. :p

      Delete
    4. Memang sebetulnya aku cuma takda idea..aku saje je post kosong..serius langsung tak teringat pasal style ko tu H..kalau aku ingat sumpah aku tak post..tak pasal2 fans ko marah..hahahhaa..

      Delete
    5. rasanya aku tak register lagi mana2 fun club yang ada huruf H ni taw..hahaha

      Delete
  2. err.. mohon bersabar bundle. hikkk.. mungkin diorang TER... je tu.

    take it easy. Peace! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah2..aku resign blogging harini..

      Delete
    2. hmmm... :) senyum randle... jgn sentap2.. ekekek

      Delete
  3. Err..mohon maaf ye bundle..
    Nur tak niat nak samakan,
    cuma TER...

    sori ye... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak marah ko pon nur..hahhahaha..

      Delete
    2. Riso juga kalau bundle maroh..
      hehehe

      Delete
    3. cet..kalau aku marah tu maknanya aku dah buang tebiat nak mampus la tu nur..kehkehkeh...salah aku sendri je ni..hahaha

      Delete
    4. Err..gitu pulakk..kalau lebih baik jgn marah2..haha..

      Jgn la emo2 dah..cuba senyum2 sikit..hehehe

      Delete
    5. betul2..kita pun tak de niat pun nak samakan Bundle dengan sesape :)

      Delete
  4. alahai... tak kan sentap gak kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku bukan sentap sedih ke kecik ati ke TK..ni la yang dinamakan EGO..sebabnya aku tak rasa aku kalah kalau nak banding H..tapi bila orang ingat aku tiru H..orang akan nampak aku lemah dari H padahal tu cuma masalah teknikal..ko nampak permainan ni kat situ..this all about ego..hahahhaa....

      Delete
  5. nk komen entry tu, tp xsempat.. xterfikir lak sm dgn entry H.. btw, hitam itu menawan.. erkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..sori dah teremove lak.lagipon kosong je kan..hehe

      Delete
  6. ok.. sori bro kalau ko ter'emo' dgn komen aku tu.

    xde niat nak samakan kau dengan H pon. masing2 ada gaya penulisan tersendiri..
    cuma memang habit aku kalau tengok satu2 benda, aku suka kaitkan dengan benda2 yang aku pernah tengok @ ingat sebelum tu. tapi tu tak bermaksud aku cuba buat perbandingan antara 2 benda tu. n aku takde terfikir pon nak kata sape tiru sape. setiap satu tu ada keunikan masing2.

    apapon sori sekali lagi bro.. (sebab aku antara yang terawal komen camtu.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pon paham ko dan lain2 takde niat pape..tu aku cakap ni bukan salah korang..aku je yang emo lebih sebab terasa macam ego jatuh bila nampak sama dengan H...its ok bro..jgn mintak maaf, ko tak salah pape..hahaha..

      Delete
  7. wow..fikiran diluar kotak betol lah ko ni..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. luar kotak fikiran apa ko maksudkan wan..hahaha..isu kecik je ni..poyo dan ego semata-mata..haha..

      Delete
  8. ala cekgu...orang cakap sama macam H sebab orang kenal ko dengan H sekali. cuba kenal salah sorang je mesti orang tak cakap "eh sama macam H..ingatkan kena highlight ke...bla bla bla..." kan. lagipun ko memang tanpa sengaja buat entry blank. hal kicik jugak ini incik...takda apa mau sentap melainkan ego semata-mata...hihihi. mohon jangan marah aku komen cenggini. peace yo gombak!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, aku tau aku ade sikit ego..hahaha..hal kecik je pon..aku tak marah kat sapa sapa, kecik ati apatah lagi merajuk....peace yo melaka..kehkehkeh

      Delete
    2. Stuju2..aku knal Bundle and H..Kedua2nya dah macam artis..femes amos gitu..apa boleh buat.. peace yo gombak and melaka!!*tetiba haha

      Delete
  9. Issue Closed (^_~)

    relax bro. smile. ur smile like twinkle twinkle little star hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. close2..smile like twinkle ^^, wink wink..hahaha..(bajet comel)

      Delete
  10. Okey! Aku rasa ni entry tersentap paling menyentap drpd byk2 entry sentap kau. Sbb tajuk pun kau dah tak mampu nak pikir ayat laen dah, stret to the point je kau bg. Maksudnya kat situ yg aku dpt, memang kau betul2 sentap. Hahaha!

    Aku rasa komen dorang tu ayat gurauan semata. 1st thing yg dorang try buat bila baca entry blank tu adalah cuba mencari ke-misteri-an entry blank tu. Apa yg tersirat, apa yg takleh nampak ngan mata kasar. Cheh!

    Takyah nak emo sgt la. Dah reader kau, reader H jugak. Dorang tak maksud pun nak kata kau menciplak idea org. Buangkan sifat ego tu kalau nak jadik blogger berjaya. Cheh, tetiba. Hehehe. Kesimpulan, objektif entry semalam mungkin tak sampai, tp at least arini kau ada something utk jadikkan entry. Go Pakcik go! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..welcome back makcik...aku rindu komen ko..suka la tu tngok aku sentap..time camni baru nak datang..hampeh..haha..

      memang eceli takda masalah pape dengan komen2 orang..ni masalah ego aku je lebih2..dah la H makin popular dari aku kan sekarang..hal tu aku leh terima..tapi bila orang tgk entri tu pon still ingat H..tu yang aku sentap..sentap macam aku eksiden motor ego aku tu hari..hahaha..

      tak rela sebenarnya aku buat entri camni ko tau..hahaha..kesimpulan sebenarnya aku nak tukar pakai vespa..malas pakai ego lagi..

      Delete
    2. Kak Liyaa muncul saat cekgu sentap sendiri. kahkah.


      welcome back kak :D

      Delete
    3. Bundle, pakai Nouvo pun okay gak..Ego tu bagi aku la..aku dah muak pakai nouvo hahaha



      Delete
  11. adus adus,, pk cik bundle ni sensitip jugak ye,, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak sensitif la muja...cuma ego ni ibarat maruah la kan cuma rendah sikit..bila ego tu jatuh terasa la macam demm..hahaha..

      Delete
  12. Owh aku ketinggalan boat. apakah yang telah menjadian? aku tak rasa kau tiru H, aku rasa kau nak tiru aku publish entry tak siap. muahahahha aku faham kesentapan kau disebabkan bila kau langsung tak berniat lain, orang terfaham lain, of course la taken aback.
    Aku baru dapat online ni selepas 24jam off, ko first aku terjah. hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko sempat ke tngok entri tak siap aku semalam..hahaha..memang entri bengong aku publish..dapat feed back lagi buat aku bengong..hahahaa..sabo je la..

      pesal ko tak online..tu pasal aku tngok pon ko senyap je sehari..kabel dasar laut putus ke apa..hahaha

      Delete
    2. aku pun tertinggal bot...

      ape cerita sebenarnye??

      Delete
    3. haha..elok la tu..takde apa citer pon sebenarnya..entri tu pon aku tak tulis pape..kosong..hahaha

      Delete
    4. laa..Mama JJ lepas ni jgn naik boat taw..naik jet..laju hihihi

      Delete
  13. mna entri semalam tu??? dah hilang ke????? hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tetiba hilang..aku pon tak tau hilang kemana..hehe

      Delete
    2. aku tahu hilang kemana..hihihi

      Delete
  14. semalam sy sempat tgk gak entri tu.. ehh, entri blank kan.. sy xtw nk bincangkan apa.. so, sy blah ar.. nk komen nanti2.. tba2 dh sentap dh.. seramnyeeee bundle sentap sentap.. muahahhaa.. rilek rilek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bleh lak postpone2 ek..haha..nasib la ko tak sempat komen..kalau tak mesti cakap aku tiru H gak kan..hahaha

      Delete
    2. Kahkahkah.. tu laaa.. time tu dlm kepala saya.. 'entri ni cm entri H je'.. 'ape motif bundle buat entri cm H nih?' kahkahkah... plishhh.. jangan sentap ngn saya...

      Delete
    3. nampak cam sama tp memang tak sama kan..satu lagi aku tak penah tiru H..kiranya aku buat masa tu idea aku je sebb aku mmg tak ingat langsung pasal H..

      aku tak perlu la nak cekau style idea orang nak buat entri..grrrrrrr.nampak tak aku emo kat sini..hahaha

      Delete
    4. Chipsmore bernasib baik la ni..kalo komen jugak mungkin anda akan berada di tangga teratas hahaha

      Delete
  15. eerr..aku mcm tak percaya sekeras kau sentap, bandel. apapun, jgnlah sentap. mereka tak maksudkan pun.. jadi kental sikit, ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasal komen2 tu aku tak salahkan diorang pon..

      tapi maunya aku tak sentap ha..ego tinggi...sebab keras hati dan ego la aku sentap ni..kalau aku lembut hati, aku buat tak reti je..hahaha

      Delete
  16. kesian pulak kat ym bundle...tapi apapun puas baca setiap entry yang dipost ym bundle.... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..aku ok je zirah..terima kasih sapport blog aku..

      Delete
  17. Kepada Ym. Bundle,

    semalam aku dah datang sini sebenrnya.. tetiba terasa pemes sekejap hahaha..tapi tu la..semalam busy sngat kat opis so, aku baca sekali lalu jela.. hari ni baru aku baca berkali2 hihi..

    Sebenrnya aku tak terlintas pun nak cakp yg hang ni tiru H. Bak kata Liya Mf "cuba mencari ke-misteri-an entry tu" Itu sahaja pak :P

    malu sebenarnye ni..ranking no 2 tu!!

    jgn la sentap2..nanti turun kat bundle junior perangai tu :P

    sekian..

    Yang Benar,

    (nama di atas, gambar di tepi kiri)






    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan salah ko pon..hahahhaa..aku ni ego lebih..

      Delete
  18. nasiblah aku tak berapa faham apa yg ko cuba sampaikan.haha

    ReplyDelete
  19. hahaha, aik ko pon jenis yg cepat sentap n emo ke? chill la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni sentap bab lain kopi..bukn emosi tapi egois

      Delete
  20. adeh adeh adeh.. sentap ye makkk.. hahaha..

    biase laaa org suka tuduh melulu walau kite tak bermaksudkan semua itu..

    rilek je bro..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, aku tak salahkan sesapa pon cimot..takde sapa pon tuduh aku tiru H..kebetulan je tu yang aku tak sedar..

      Delete