Monday, February 4, 2013

Troll : hepi besday abam bundle..

assalammualaikum wbt..

Aku baru balik dari percutian tanpa dirancang ni..agk letih la jugak berjalan..takpa nanti aku citer pasal holiday tu..banyak dah ni blog-blog belum lawat..malas la plak nak BW lagi..apa pon sekarang ni aku nak tulis pasal troll yang telah terjadi sabtu 2-2.2013..


Aku pon dah hampir lupa sebenarnya aku ada tukar tarikh lahir kat profile akaun FB aku sebelum ni..tau-tau bila sampai tarikhnya Sabtu lepas, macam yang biasa , ofcoz ada kawan-kawan dan kenalan FB tu wish besday..


kehkehkehkeh..korang memey kelakar la...



klik untuk pembesaran..


Walaupon tak ramai mana yang wish, kira jadi jugak la tu..aku bukan retis pon..hahaha..ada dikalangan blogger, member ym dan kawan-kawan sekampung yang wish..dan ada jugak sorang aku tak kenal sapa..kahkahkah...


Geng blogger yang terlibat, Aien , Cikgu Wadi, Cikgu Nurul (yuyu) , Encik Kopipes dan Farah Alias..lain-lain tu tak payah la aku citer sangat ye...


Apapon terima kasih la kat korang berlima ye..kahkahkah.....


Aien tanya napa umur aku lagi muda dari dia?


Jawapannya sebab tu tarikh lahir yang aku kencing la aien..memang aku tipu tak beragak langsung ni..hahahhaa...


Kalau yang betul pon, aku tetap lagi muda kot..baru 19 tahun ni..kau dah 26 kan?..kehkehkeh...


Punya la aku nak bagitau sangat kat orang yang kononnya besday aku 2februari tu, siap view terus umur kat situ..kalau dulu aku hidekan tahun lahir..ni pasal kes menipu apa ada hal kan nak viewkan je terus..kehkehkeh..


Yang tak boleh blah, member aku sorang ni..umur sebenar dia dah sah-sah sebaya aku..dari kecik dah kawan..ponteng sekolah pon sama-sama ..


dah tu bleh la buat bangang dia komen camni..


HB Tann..25??


waklu la...kahkahkahkah...


Ni la jadinya bila aku cuba nak menjadi attention seeker..ada la sebabnya...hihihi..tahniah makcik Liyaa MF sebab alert dan mengelakkan diri jadi mangsa troll ni...lagipon korang-korang yang penah baca entri aku yang lepas ofcoz tau kan besday aku bukan 2 febuari..kalau lupa tu nasib la..kehkehkeh..

siap pm aku lagi..hahaha...gud makcik gud..mungkin ko dah paham aku jenis suka troll, dan bahan-bahan orang kan..so cepat je tangkap..hahaha



Sebabkan aku malas nak balas sorang-sorang punya wish..aku post je la status camni terus untuk menjernihkan keadaan...ruginya..kalau tak, bleh merasa Ha a.k.a 4feet8 open table celebrate 'besday' aku...kehkehkeh....



p/s : Tann, Bun, Roti, Sam, ym bundle adalah orang yang sama..itu aku..




68 comments:

  1. Replies
    1. sbb aku pun jenis tipu besday sendiri, tu yg aku keberatan kot nak wish org yg aku xkonfem besday dia bila..hahaha

      eh nama kopipes ko x petik tu..tertinggal..

      Delete
    2. hahahaa..ok dah update..nasib ko nampak..kang kopi sentap lak ngan aku..hahahaha

      Delete
    3. aku rasa dia lagi suka kalau nama dia takde..hahahaha

      Delete
    4. Ini semua poyo. Kalo aku fren ko kat FB, konfem aku adalah salah seorang yang tak wish. Kehkeh.

      Delete
    5. Jangan kompiden sangat, Lyd. Hahaha! :P

      Delete
    6. nasib baik wa bukan jenis yang rajin nak wish bufday,, suka orang wish bufday wa je,, sila wish!!!

      Delete
    7. mohon mentabah jela aku bila kena macam ni. kaw-kaw kena gelak semalam. hampagas betul bang bandel. sabo jela aku nih -.-

      Delete
    8. muja : sama la..aku pon malas nak wish2 ni..hahaha..

      farah : mentabah la ye farah..hahahahha...

      Delete
  2. sian kat dorang, kena troll.. nasib la sy xpenah kena lg cmnih.. (-__-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. gurau je tu emma..gurau mane leh kesian2..kehkehkeh..

      Delete
    2. kenapa laaa kak lyaaa x terkena.. kalo x, bleh gelakkan dia.. kahkahkah

      Delete
    3. Akak muda lagi. Umur sebaya Bundle, 19. Ingatan maseh kuat. Hakhakhak!

      Delete
    4. ceh.. pergi minum susu.. tak kire-tak kire..

      Delete
    5. siannya kak lyaa.. umor pn dh x ingat.. :'( tumpang sedih..

      Delete
    6. kehkehkehkeh..emma troll ko liyaa..caya la emma...terbaikk..

      Delete
  3. Happy birthday la wei. (sajer konon2 aku pun tertipu sekali :p)

    ReplyDelete
  4. takde keja sungguh la ko nie!itu je aku nak komen..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala kutu..keje senang je pon..tak sampai 5 minit tukar tu..hahaha..cuba la..mesti ramai yg kene..ekekeke...

      Delete
  5. hahahahah.. xbleh blah umur ko 19.. lain la klu mcm aq bro..aq stil muda remaja lgi.. baru 17thn.. hahaha...result spm pon blom kluar lg... hahhhhh...

    apapon best jgk wish bday troll tu.. hahaha... btw abg aq pon pna buat mcm tu.. hahaha.. tp aq tau bday dia bila.. so aq xla kena troll ... member2 dia je.. dia kata nak dpt hadia.. see btul2 dpt hadia.. dlm stahun 2kali dpt hadia.. tak aci ok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala 19 tu aku citer sepuluh tahun yang lepas..ko kira la sendiri berapa..hahahaha...perghh..hebat abg ko siap dapat hadiah..nk buat lagi la pasni..jgn cakap setahun 2x...setiap bulan besday aku pon leh buat..hahahaha

      Delete
  6. aku pun bz sabtu tu, konon nak makan mee calong kt beserah.. sekalitu jalan jammed dari MRR2 ke Gombak. kehkehkeh.. tu yg tak sempat buka FB. buka FB pun,thru hp. kt hp takde alert pasal besday ni. tu yg tak perasan. last2 lepak Jusco haritu. oklah, aku tunggu bulan 10. err.. tp brapa HBnya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Naseb baek Ha tak pasan. Kalau tak, mesti panjang ucapan untuk Bundle :P

      Delete
    2. tula pasal Liyaa.. tak pasal2 saya pom terjebak sekali.. kehkehkeh

      Delete
  7. Bagus kan aku Pakcik? Aku sentiasa support kau drpd jauh bab2 troll ni. So aku kena la alert. Kahkahkah! Seronok aku sebab selamat drpd di troll. Naseb baek aku makan kismis banyak2. Ingatan kuat. Lagipun umur kita kan sebaya, baru 19. No wonder la aku ingat jugak la bulan besday kau. Hahaha! Takziah pada yang terkena, especially kawan2 blogger :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk.. 19 eh..? alololo.. comelnya.. cepat pergi minum susu bandel, liyaa..

      Delete
    2. kena rajin makan kismis pasni =_='

      Delete
    3. remaja tak payah minum susu lagi ha..oran tua dengan budak2 je kena minum susu..heheh

      Delete
  8. kesian...hehe nsb aku tak de fb kau. lau x.....dgn aku2 terkenaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. add pless..bundlesmart@yahoo.com...roger2..

      Delete
  9. umur boleh tua, jiwa tetap muda.. hahaha, ini semua poyov hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..umo tu angka je..jiwa gua tetap manten muda..hehe..ni mmg poyo...

      Delete
  10. Replies
    1. hepi tipu day..ekeke..dah macam april fool lak..tp ok la tu kan..april fool haram..haaha

      Delete
  11. takpe la. aku anggap je hari-hari hari lahir ko cekgu. sumpah aku lupa ko bulan oktober....sama kan dengan aku. cisss kejuu!!

    part umur tu memang aku tahu ko tipu tahun. HAHAHA. tu sesaje tanya. grrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kasih sudi wish ye aien..nanti jangan lupa wish lagi..ekekeke...bila tarikh lahir ko..mybe aku leh tukar sama tarikh ngan ko ke..hahahha

      Delete
  12. nasib baik chicna tak fren ngn bundle.. hahaha.. eh tp chicna tau la besday bundle 24 oktober kan.. kan.. teringat entri yg bundle kena warded tu, kat situ ada tulis no i.c..

    mohon buat entri sejarah terciptanya nama2 tu. dlm banyak2 nama roti paling kiut. hakhak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..dah dekat dah tu chicna..tapi salah..besday aku 27 ler..hehehe..

      apa daa nama roti yang kiut..tak ke pelik bundle belh jadi roti..hahaha

      Delete
    2. ahh tersasar rupanya. cer sebut roti banyak2 kali, tak ke kiut bunyinya. hahaha..

      Delete
  13. hahah Na dah tergelak bace mase Aien wish tu..gilo penipu...Bundle..sbb Na egt burfday Bundle baru je Na wish kat blog kekekekNak kantoi kan Bundle time tu tbe2 connection error pulak ! damn!!!

    p/s tak baik menipuuuu orgg laaaaaaaaaaa =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai hati gelak Na. awat tak sound je..boleh gak tarik balik penge-wish-an tu. tidaklah tipah tertipu tipu tetipah. HAHA.


      kita sokong P/S Naaaaaa :P

      Delete
    2. Alamak..Na kantoi ke gelak kan Aien ni???
      HAHAHAHAH
      maaf Aien...Na gelak sebab si Bundle ni sesuka hati menipu orgggg
      cewahh pandai tak Na cover???
      hihihi

      Delete
    3. alaa, diorang tak kecik hati pon ngan aku na..tengok aien tu,rilek je..hahaha

      Delete
  14. adoi.. hampeh betoi.. kesian kat sapa yang wish... HAHA

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. ade gak bahan aku nak gelak2 punzel..hahaha

      Delete
  16. mtk izin buat iklan ye. nk buat duit seminggu rm400-rm800? modal hanya rm30. senang je. sesuai utk surirumah dan pelajar.

    ReplyDelete
  17. hahaha..siot jer, sib baik aku takde dalam tu..hahaha..tapi syok tak rasa troll orang camtu..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. hahahaha..jadahnye belated mrs..belum lagi la..

      Delete
  19. Lagi suka bundle berbanding sam dan roti. Maggi lagi sedap. Ehem! xde kaitan. sorry.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..bundle nama rasmi len..tp meggi pon makanan rasmi gak..hahahah

      Delete
  20. Sengal..hahaha..Dah bosan Sgt laa tu.g kenekan org.Hahah..kesian kene tipu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. fb tu tempat aku main2 je lagi skg nia..takde benda yang serius pon kalau kat fb aku tu..hahahah..nasib la sapa tekene..

      Delete
  21. ahahaha advance wish namanya la...

    ReplyDelete
  22. adoyai...rasanya dh ada n3 sblom pasal ko troll ni =.=' patutla umur ko mcm tak logik smacam jer. tp takpelah kiranya wish aku utk besdayy ko nnt. nnt takyah susah2 wish dh =.='

    ReplyDelete
    Replies
    1. sori kopi..gurau2 sikit je ni..hahahhaa..

      Delete
  23. Replies
    1. alaa, takde luak apa pon kene troll tu..hahaha

      Delete