Monday, February 11, 2013

Perhubungan yang WTF..

assalammualaikum wbt..

Satu perkara yang biasa aku nampak zaman persekolahan dulu yang bila aku ingat balik buat aku rasa nak tergelak ialah pasal perhubungan yang karut ni..sapa yang sezaman dengan aku,maksudnya yang dah tinggalkan sekolah 10-15 tahun lepas  mesti pernah alami atau lihat sendiri..


Walaupon aku ni dalam ketegori semseng sekolah ketika tu, lu orang harus percaya walaupon demikian, aku memiliki ramai peminat disebabkan aku seorang yang frendly dan sedikit kiut..ramai jugak awek awek cakap aku sweet talker..


So disebabkan tu, tak pasal pasal aku pon ada memiliki beberapa adik angkat dan kakak angkat yang cantik dan comel-comel..aku tak tau pasal apa orang pompuan ni suka sangat nak main angkat angkat aku..hehe..sebelum tu , ni kes diorang yang melamar aku jadi abang atau adik angkat ye..aku tak pernah lagi buat perkara terkutuk tu..kehkehkeh..


Well..sebenarnya diorang dah menyenangkan aku dalam proses nak mendekati diorang..yang tak cun aku tak layan..tapi bila adik comel dan akak2 senior yang hot-hot ni datang nak jadikan aku adik atau abang angkat, tak sampai hati la aku nak tolak kan..heheh..terima pon bukan ade sain kontak hitam putih..cakap setuju je kira deal la...hahahaa..

serius Nelydia ni adik angkat aku..kehkehkeh..


Aku tau adik-adik yang nak jadikan aku abang angkat tu sebenarnya nak gunakan aku sebagai backup je kalau ada orang kacau diorang..kebetulan aku pon takda adik perempuan kan..hahaha..tapi dengan budak2 ni aku kurang amik pot sangat berbanding akak angkat aku sorang tu..hehehe..


Maklum la, akak angkat hot stuff beb..aku form 4 dia form 5..dia baru pindah sekolah masa tu..hari pertama aku nampak dia kat sekolah,aku saja try usyar2 sebab budak baru..tak tau plak dia senior rupanya..


Tak sangka dia ni pon jenis nakal jugak rupanya..so senang la masuk kepala dengan aku..satu hari tu, tak taulah objek tumpul apa dah hentak kepala dia, tetiba nak aku jadi adik angkat dia..wtf.., aku kalau boleh masa tu nak dia jadi awek aku je terus..(niat dalam hati)..tapi sebab dia lagi tua, aku lupakan la hal tu..adik angkat pon adek angkat la..hahaha..


Pendekkan citer, rupa-rupanya dia mmg ade hati kat aku..yang ber-adik beradik angkat wtf ni lakonan dia je sebenarnya..hahahaa..aku tak kisah pon sebenarnya hal tu..time tu bagi aku dia sekadar banker jer...hehe..bleh la sikit-sikit pow dia duit rokok..hehehe..


Nak citer kisah selanjutnya macam tak leh blah jer..tuttttttt...hehe..so cukup la setakat ni dulu citer aku ye....ni la antara perkara yang mengarut bagi aku masa sekolah dulu..korang pon mesti ada yang penah alami kan..rasanya zaman sekarang dah takda lagi kot orang beradik beradik angkat ni..


Serius bila pikir balik, ni la perhubungan yang paling macam bangang bagi aku..kehkehkeh..tapi harap maklum ye..apa yang aku maksudnya ni bukan jenis adik beradik angkat yang betul betul tu..ni bukan anak angkat yang mak kita bela dari kecik merangkap adik beradik angkat kita..bukan sama sekali..


 gambar mee udang ni takda kaitan eceli..


Dan fakta yang aku boleh kongsikan dari pengalaman..dalam hubungan adik beradik angkat ni, terutama yang berlainan jantina ni, aku pasti ada udang sebalik batu..mesti ada sesuatu yang dia nak dari hubungan yang wtf ni..caya la cakap aku..hahaha...takda maknanya istilah abang atau kakak angkat yang just caring semata-mata ni..hehe..




p/s : masih mencari awek angkat..



94 comments:

  1. cam haram..entri tak best langsung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau Bundle rasa entry ni xbest..utk Na ni entry terbaik..dari Bundle crita pasal carik kicap sampai ke cameron ***sumpah annoying***
      HAHAHAHAHA

      kalau ckp pasal skolah berangkat2 ni..mmg sgt lucu okay!!
      Na rasa sampai skrng pun masih ada kot adik angkat berangkat ni..

      as dlu Na kan tomboy yg handsome ;) so ade sorang ppuan ni org ppgil "adik" dye nk buat Na adik angkat laa.okay Na trima jelaa kann kang tolak kecik hati pulak iskkk !! lepas dah beradik adik angkat..Na pun xfaham kenapa Na kena punch-card kat dye ape Na buat mana Na pg semua kena inform dye, dlm hati (macam mak angkat pulak) so lepas tu lama2 Na siap bawak dye balik rumah Na kenal dgn mak Na bagai..1day dye bgtw dye suka Na *****CRACK OTAK AKU*** time tu! Agak terperanjat dgn statmnt dye..time tu budak2 lagi xde laa taw pengkid2 ni bagai..so Na jujur laa bgtw dye kita kan sama2 ppuan kejadah nye nk suka sama suka ni gggrrrrr bla la bla bla..
      pastu Na elak laa diri dari dye..malas nak ambek port dah pasal dye..

      pastu naik skolah menengah form 3 Na dah berubah jd gegel yg kiut sikit ;)ade pulak sorang"akak ni name dye wena..dye mmg cun nak mampos laa kat skolah tu dye paling femes!!! tbe2 dye anta surat melalui pengawas skolah nk Na jd adik angkat..sbb kan dye sgt femes dan cun n ade bf..so xde laa nk cuak "pisang berbuah 2 kali kan" so trima laa..ni pun sama jugak pe'el dye 24jam anta surat pjg2..Na mmg xpernah reply sbb penat nak menulis ..pastu 1day dye ajak teman dye tdo rumah dye sbb family dye xde..Na pg jelaaa..time nak tdo tu..tbe2 dye pelok2 raba2 Na jd tak tentu arah laa kann... pastu dye suruh Na relax laa apa laa buat mcm biasa KEPALA HOTAK DYE!! bg Na tu dah luar biasa kott!!! ggrrr
      end up taw taw dua 2 alam hihih laki boleh ppuan pun boleh..
      soo pastu tu xnak dah ade kakak angkat 1 skolah ***MENAKUTKAN***

      Delete
    2. weyhh asl kau over sgt ni Na?????

      -_-"

      Delete
    3. aku takde abang angkat dan adik angkat. tapi ramai junior minat aku. entah kenapa entah. hahaha

      Delete
    4. jna :
      mujur la ko tu ringan aku rasa, tak la susah orang nak angkat ko sangat..bleh lambung2 lagi..ekekeke..tak tau lak ko tomboy na..ko sek pempuan ke dulu?..serius banyak lessi..euwwwww..hahahaha..

      aku tgk lessi mmg jenis suka control2 la na..kompom yg nk jadi akak angkat tu sekadar alasan je..dah close sikit baru cucuk line..ekeke..

      aku ade gak kenal awek nama wena dulu..serius cun gila..mix omputih..kalau aku kat tempat ko la..wooo..besttnyewwwww....hahahaa..


      wadi :
      sebab ko jenis sempoi dan gila la aku rasa wadi.rupa pon ada..tapi pesal junior je..dengan senior2 ko tak laku ke?hahahaha..

      Delete
    5. takde laa Na skolah campur kot... SMK C'PORT <--- gila stylo x nama hihihi chehh ada hati nk duk tempat Na..duku pale taw lah HAHAHAH

      Delete
    6. gila ko...melepas sudah...hahaha....skang budak dh xmain berangkat, ramai yg terangkat buat tak tau jer...bangang betul budak sekarang...terpengaruh dgn goole.

      #BANkami


      Delete
    7. bebudak sekarang dah advan beb..tak main dah angkat2 camtu..tak payah declare abg,kakak,adk angkat pon senang sangat nak terangkat betul2..bangga lak tu..haha

      Delete
    8. betul bro...yg xtahan tu, siap buat gangbang lagi. pastu record..upload dlm fb..then announce, jom tgk sbelum nk delete..mcm sial.

      Delete
    9. Na, aku cadangkan Na copy balik komen Na tu lepas tu up satu entri baru kat blog sendirik..Kahkahkah...

      Delete
    10. alaaaaa syida jeles laa tuuuu huhuhu

      Delete
    11. Nape makin ramai org komen kat komen 1st ni? Hish..

      Apa motif entry ni? Hahaha.. Ye la..yela.. ko kiut. Ko ada ramai adik beradik angkat kat skolah. Aku dulu ada gak amik org jadi adik angkat. Tapi aku pun tak faham untuk apa. Takde fungsi langsung pun dlm kehidupan aku.

      Delete
    12. sebab ko la selalu potong q ni..dah semua nk masuk komen 1st je..hahaha..

      aku pon tak jelas motif entri ni..saje nk kutuk diri sendiri dengan orang yang ade angkat2 ni..ko pon sama la tu ade berangkat2 gak kan..

      Delete
  2. kat mana boleh dapatkan mee udang tu? serta dgn harga sekali ye. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry terbaca yg ni dan tergelak.. so nak singgah gelak sebelum belok kiri.

      Delete
    2. lepas gelak, belok kiri, terus lagi then belok kanan..

      Delete
    3. hahhaa cuba kau baca tukar "L" dengan "R". camner mata aku terjuling kejap.

      Delete
  3. Ekk.. adk angkat ngn kakak angkat ok je.. :) pmpuan la.. yg lain jantina je kan ad udang d sbalik mee.. :P Mne dah kakak angkat bundle tu? dh kawen? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. pompuan sama pompuan aku no komen..tapi kalau pompuan dgn laki berangkat2 mmg ade udang sebalik batu..kalau laki sama laki berangkat-agkat..tu gay..kahkahkah..

      Delete
  4. Replies
    1. oii bukan ko cuti ke sekarang..hahahahaha

      Delete
    2. cuti ler..kat kampung..

      aku masa form 1 sampai form 3 kot, ada sorang kakak angkat..not officially kakak angkat pun sbnrnya..tapi kira close jugak la..dia tua 2tahun drpd aku..

      then form 4 aku pindah sekolah..form 5 ada sorang budak form 1 ke form 3 entah, nk jadikan aku abg angkat..pelik betul..sebab aku bukannya hensem pun..hahaha

      Delete
    3. perghh..dari form 1 ko dah ade berangkat angkat..advan ko H..hahaha..motif ko berangkat2 tu untuk apa?..

      sebab ko jenis skema, aku rasa budak tu nak jadikan ko abg angkat sebab nak belajar dari ko kot..ko kan top student..tapi ye ke belajar..hahahahah

      Delete
    4. H, aku setuju yang kau bukannya hensem pun..Aku tumpang pelik la ye..Kahkahkah...

      Delete
  5. Widger bloglist aku bengap la hari ni, dia tak update citer hot camni on the dot. Aku pernah komen kat someone blog pasal benda berangkat2 ni, tak ingat lak kat mana.
    Aku serius dari zaman skolah, uni, sumer tak pernah berangkat... ke sebab abang aku skolah sama, takder la yg gatai nak berangkat ngan aku, and aku pun tak heran nak berabang banyak2 hohoho.
    Tapi budak2 lelaki lembut kat skolah tu suka nak rapat ngan aku sebab nak tackle abang aku. eh..senior pompuan tu sumer baik ngan aku nak abang aku ker?? cisssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah, ko bebas..hahaha..erk..abg ko idaman lelaki lembut.sah macho ni..walaupun ko tak terangkat dalam kes ni, tpi yang senior2 baik ngan ko tu kompom nak ngendeng abg ko tu bleh jadi gak..semua ada sebab beb..kehkehkeh..

      Delete
    2. sangat what the fart kan.
      tapi memang pun, yg hot kacak macho macam kau la selalu jadi idaman angkatan. Abe aku termasuk la kot.

      Delete
    3. abe akak nk adik angkat lagi x???
      Na nk borang...

      Delete
    4. tak payah isi borang na..nak berapa orang?..aku tolong tempahkan dulu..sekarang tengah promosi..siap ada perhantaran percuma lagi..ekekeke...

      Delete
    5. WAKAKAKAKAKAKAKAKKAKAKAKAKAKAKKA
      VONGOK!

      Delete
  6. 10-15 tahun tinggal sekolah? okee. ko dah tua..hahaha..

    aku angka 10 pun belum cecah lagi..masih muda remaja la kiranye ni..kui3..:P

    tapi kan, sebenarnya aku pun masa sekolah dulu ramai je adik angkat..dorang yg nak amik aku jadi kakak angkat..tak kire laki pompuan..mungkin aku kiut? kah3..

    tapi betol la..ade adik angkat lelaki yg nak jadikan aku awek..what the heck? skang dah menghilangkan diri sebab aku rejek..siannnn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak la tua sangat..remaja lagi ni..kehkehkeh..

      pesal ko reject adik angkat ko tu.kesian dia.standard la adik angkat feel kat akak angkat..cam aku gak la..hahahaa..untung kat aku, dia mmg feel kat aku..hohoho..

      Delete
    2. dah katanye adik..aku anggap macam adik la..dah aku takde adik lelaki..hahaha..sian le pulak ke die..merajuk smpai sekarang menghilang tah ke mana..:P

      dah..ape cerita kakak angkat ko tu? masih berhubung ke? kawen lagi ke tidak? ke masih tunggu ko? hahaha..

      Delete
    3. hahahhaa..siap merajuk lagi bawak diri..ekekeke...

      takde maknenya nak berhubung lagi..hahaha..tapi lepas dia kawen terus lost la..

      Delete
  7. setuju. masa sekolah rendah chicna ramai gak kakak angkat. motif diorang sebenarnya nak ngorat abang. chicna ada 2 abang. tiap2 hari nak kirim salam. tp yg bestnya tiap2 hari jgk chicna dapat hadiah macam2. so chicna layankan aje lah wpun chicna tak sampaikan pun salam2 diorang tu kat abang. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa....ade jugak camtu ek..nakkan abang, adik jadi mangsa terangkat..kehkehkeh..tp biasanya untung ye dak..orang mesti layan kita baik2 punye lah..hehehe..

      Delete
    2. aah.. kalo ramai kakak angkat orang tak berani kacau. hihihi..

      Delete
  8. salam dari bunda..bunda pulak ramai anak angkat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam bunda..semoga semakin murah rezeki bunda sebab ramai anak angkat..

      Delete
  9. wakakakaakak xbleh blah...
    teringat dulu masa skola menengah... fom brapa aq xhengat dah.. prangai kta agak sama la jgk sikit.. tp aq style pmpn punya nakal2,dgn style rmbut ala2 Radhi oag(skola cina xpakai tudung beb) ..ehhh perluka bgtau skola mna dlu..haha. ade junior ni kejar2 aq bagai, dak pmpn la ,siap nak buat aq ni jd kak angkat dia eii geli aq.. aq tak suka sebenarnya, xsuka nak kena angkat2 ni.. wlupun aq teringin nak ada adik, tp xnak la yg xde kaitan ni... sumpah aq geli,,,!! cukup la anak buah aq ada.. boleh jd adik aq.. hahaha

    tu part 1, part 2 plak ada senior ni,rumah dia 1 jalan nak g uma aq... aq g skolah jln kaki je.. dekat.. satu hari kakak2 bajet gangster kat skolah tu dtg membawa surat ..surat tu weh.. dia nak angkat aq jd adik adik dia lg la aq xbleh blah... geliiii... sumpah aq geli.. terlebih cukup dah akak aq kat rumah. xnak dh.. tp masa aq bergaduh dgn dak sebelah sekolah, akak yg bajet gangster ni ade.. dia katakn" sebelum ko nak pukul dak tu. ko lalui aq dlu" hahahaha so aq tgk je la.. baik aq balik uma.. xkisah la org kata aq pngecut.. dh ade org nak gado aq blah la kn???hahahha

    btw aq geli nak berangkat2 ni.. ntah la aq rsa mcm bodoh jee... asal gmbr neldia sensore tu ade kat etri ko? dia tu mak tiri angkat aq tau.. grrr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome back lina...lama rasa ko tak buat entri kat blog aku..hahahhaha...

      ko citer tak clear la makcik..sebabkan ramai nak ko jadi adik dan kakak angkat depa..persoalannya adekah ko terima?mana la tau cam aku gak ke..tak peduli hal2 tu pon, tapi on jugak pasal ade kepentingan yang bleh aku dapt..hahahaha...

      Delete
    2. hah xclearke?? maluu jap.. dah aq kata geli aq xterima la tu... hahaha... aq xsuka menda2 berangkat2 ni.. aq xsuka.. hahaha.. gelii mmg geli...

      hahaha.. aq skrg dah krja wehh.. kerja aq xmcm dulu,,kalau dulu ade je masa fikirkn nak komen apa,skrg terhad pemikiran aq. .. wahahahaha .. tp skrg ni kn cuti thn raya cina jd xslh la kn aq buat entri..hahahaha..

      Delete
    3. dulu mungkin bro..lani dia hati tisu..tak sesuai layan indie..hahahaha

      Delete
    4. hohhhhhh ngumpat haku ye??? hahahahahahaha...

      Delete
  10. Memangla bund. Biasa kalau budak2 laki cam top dari segi gensterism, taiko memang ramai peminat. Kalau kiut comey lotey lagila bonus. Macam kawan2 aku la dulu. Asal minat je, murid2 nakal. Yang hensem tapi pegang buku teks sekolah, poyo katanya. Bila da dapat jadik adik2 ni, otomatik nama pun terfemes jugak.

    -kak6-

    ReplyDelete
    Replies
    1. isk..tapi pelik gak kan..yang skema,pegang buku teks tak pulak pemes cam aku ni..(bajet pemes gila)hahaha..ada ke orang camtu dikatakan poyo..hahaha..

      Delete
  11. halamak, ada jek adik angkat time skolah dulu..tapi tulah yg pertama dan terakhir..takmo dah, macam banyak sgt tanggungjawab...hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceh..tanggung jawab la sangt..angkat mengangkat zaman sekolah tu sume poyo je lebih..hahaha..

      Delete
  12. angkat2 semua ni hanya nak coverline je walhal mmg suka tapi bila takut bertepuk sebelah tangan, mulala nk berangkat angkat kan.. penah jugak ada kakak angkat n adik angkat.. HAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu jugak jadi adik or kakak angkat tu la yang akhirnya kapel ngan kita kan..baik ko ngaku..hahaha

      Delete
  13. Replies
    1. buat masa skg , yang tu masih belum ade..still waiting..hahhaa

      Delete
  14. kehkeh. entry ni berjaya menjentik memori silam zaman persekolahan. jadi trend dulu ni sape takde kakak / abang / adik angkat dia tak hot. dan ya aku tak hot. sebenarnya aku memang tak minat walaupun ada yg request.

    hmmm...dalam aku tak minat ramai pula junior minat kat aku...bukan aku syok sendiri taw...ni semua ada bukti dengan surat chenta dari mereka2. tapi aku tetap tak minat. HAHAHAHA. angkat-angkat ni...macam kelakar la. siyes! huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. woaa..berjaya menjentik memori..tinggi gaya bahasa ko aien..hahaha..tak tau lak aku org nilai camtu..ade adik beradik angkat camtu kira hot..cam takde ape je bagi aku..hahaha

      pesal ramai orang pompuan ni ramai junior minat ek..pelik gak aku..
      ko simpan lagi tak surat2 tu?mohon upload kat blog..hahaha

      Delete
    2. mungkinkah lelaki suka wanita berusia?? kahkah.

      surat?? aku dah buang dalam proses nak masuk alam rumah bertangga bagai ni. yang lepas usah dikenang kan. hahaha

      Delete
  15. mmg...mmg ada udang balik mee.klu gua dulu,jujur ckp la...cantik x cantik.yg pnting ada fulus..mmg sah2 la kena pau kaw2...hehe...gua mmg kejam..almaklumlah, gua dulu kiut melampau...hohoho uweekks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..nakal jugak ko..kaki paw jugak rupanya..hahahah

      Delete
  16. hye abam bundle :)
    kekekekeke

    aku tak penah rasa macam mane berangkat2 ni.. tak minat :P

    rasa macam nak cari pakwe angkat...

    buat bayar topup, blanje makan...

    hmm...

    muhun abam bundle crikan untuk Payeh

    kahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab ko panggil aku abam, ko nak tak jadi adik angkat aku?.kehkehkeh..

      ko rasa ade ke laki yang nk jadikan ko awek angkat tu?nak jadikan awek terangkat ade la skg ni..kalu ko tak paham, sila tanya liyaa..hahaha

      Delete
    2. kahkahkah.. nanti kau belanja topup, kira deal..

      faham cekgu... cehh.. macam la ade istilah awek angkat tu.. laen la kau.. angkat sana sini.. hahahahahaha

      Delete
  17. aku pulak asyik tak terangkat je... almaklumla... samseng taik kucing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..ko pengotor la TK..tak dapat jadi samseng sekolah, jadi samseng kantin sekolah pon jadilah..hahaha

      Delete
  18. hahaha..betul tu bundle, aku tak tau zaman sekarang nie ade lagi adik2 angkat nie..hehehe..aku time sekolah dulu xde adik angkat sebab geng2 aku budget young and dangerous..hahahaha

    tapi time sekolah rendah ade lelaki nak jadikan aku adik angkat..cam pelik kan??rupanya ade udang di sebalik batu..dah lama-lama baru aku tau dia nak ayat kakak aku rupanya..tapi xpe laa, janji payung kembang..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..bajet young n dangerous tu..ganas ko lan..tp serius kan mesti ade tujuan tak betul selalunya kalau nak beradik abang kakak angkat ni..hahaha..apapon makesure masyuk dulu..ekekeke..

      Delete
  19. serius baca entry kau ni kan..aku teringat adik angkat aku...yg mak aku sendiri anggap sebagai anak...hehehe..dan teringat jga EX BF aku nak jadikan aku adik angkat(**sama tahun tp dia tua bulan) sebab tak jadi BF jadi adik beradik angkat pun bolehlah asalkan ada hubungan dgn aku..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau yang mak pon anggap cam anak sendiri tu takpe la..kira adik angkat ko bebtul la tu mrs..tp pasal ex bf ko buat ko adik angkat tu serius takleh blah..tah apa2 tah..hahaha

      Delete
    2. hahaha...sgt2 tak boleh blah kan..haha..still smpi hari ni dia tak tegur daku..selepas daku kawen..hahaha...kalau dia tegur aku..aku rasa anak2 aku akan jadi anak angkat dia kot..hahaha

      Delete
  20. aku ade kakak angkat je ..abang abang seme tak nak kat aku sebab aku tak lawa ..hahhahhahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..ade abg angkat pon bukan dapat apa pon..semua ade sebab je lebih..haha

      Delete
  21. oh, kira aku boleh jadi kakak angkat kau,la.. kekeke..
    oh, aku pun ingat masa aku form 5 dulu. aku suka tgk budak ni, form 3. sbb dia junior pengawas, so, aku mmg takde hal,la nak lawat2 tempat dia bertugas selalu. muehehe..ada udang sebalik mee tu.. haah, dia jadi adik angkat aku. setakat adik angkat jelah..takdelah ajak dia kua. cuma suka tgk muka dia je. habis SPM, aku mmg tak contact dia terus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rela ko jadi kakak angkat aku ha..tapi kena la belanja makan atleast seminggu sekali..kehkehkeh.

      haha..kan aku dah cakap, kalau yang jenis berangkat2 ni, mesti ade udang sebalik batu walaupon tak serius mana..hahaha

      Delete
  22. hai, sudi jd abg angakt kite tak? hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. takmo la kalau abg angkat je..taknak amik aku jadi pakwe angkat ke?hahahaha

      Delete
  23. aku tengah carik tempat untuk menyelit komen nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe.. biar aku menyelit kat komen kau :)

      Delete
  24. hahahhaa,,, baca entry ni and komen na aku gelak walaupun tengah tenson. tq tocey vannakam la ye pak cik bundle.. hahaha,, dulu ada akak ni pun propose jadi adik angkat.. terima je,, tapi buat macam tak de pape,, malas giler nak tulis surat bagai,, dia ada la bagi satu kad time birtdah,, tu je,, then no more,, kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..entri aku tak best pon..komen a.k.a entry na lagi best..ucap terima kasih kat Na patutnya muja..hahahaha..

      Delete
  25. hahahaha..snyum sorg aku bc entry ko ni. aku pun dulu pernah gak alami. ramai bdk2 yg nk amik jadi abg. mcm ko kata sbb nak backup, aku dulu ktua pgawas sesi ptg. jd ramailah yg adik2 duk ushar2..hahaha...dan aku de gk kakak angkat. perghhh..betul2 cun. aku pun pelik knapa dia nk ambik aku jd adik angkat dia. sbb aku bukan macho sgt pun. kira kitorg rapat la. aku pindah, aku dh xtahu dia dekat mana. dgr citer dah kawin..mlepas aku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kemain lagi ko..siap ketua pengawas..kabel besar tu kalau jadi adik2 angkat ko..hahaha..

      Delete
  26. Aku setuju ngan Aien. Dulu2 laa tanggapan org kalau ada angkat2 ni dikira hot la kononnya. Lagi ramai lagi hot. Cheh! Jeles, sebab aku tak hot :P

    Sebenanye aku ada la gak pengalaman psl angkat2 ni. Plg takleh lupa, penah sekali tu. Sorang mamat ni terbekenan ngan aku, nak kapel la kejadah sume tu. Aku taknak, tak sampai hati nak rejek. Aku pun kias2 la balas surat tu ngan ayat 'Kalau aku tak terima pun, aku akan anggap dea macam abg angkat.' Puihh! Pikir balek memang terkutuk betul perangai aku tu. Hahaha! Yg sadisnya, surat tu leh kantoi pastu sorang membe aku ni baca kuat2 dlm kelas. Banggggggsatttt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak hot makcik..aku cool..hahaha..

      tapi serius citer ko tak bleh blah..terkutuk gila..kahkahkahkah..sanggup ko nak declare dia abang angkat je sebab ko tolak cinta dia..kahkahkah..tak leh blah..citer ko lagi lawak dari citer Na..hahahahhaa..kalau aku pon dapat surat ko tu,mmg aku baca kuat2..siap photostat banyak2..kehkehkehkeh..

      Delete
    2. Hehe. Aku dulu2 memang poyo Pakcik. Patutnya aku takyah la balas surat dea terus kan? Tak perlu la nak declare abg angkat bagai. Tp punye la aku nak appreciate & menjaga hati org yg terpikat ngan aku. Kahkah! Tu pasal aku balas camtu walaupun aku nak rejek :D

      Gila kejam kau nak photostat banyak2. Fuhh naseb baek weyh surat tu bukan kantoi kat tangan kau. Ahaha!

      Delete
  27. hahaha..stuju2..time sekolah dulu sya pun pernah gak berangkat2 ni.tapi situasi kita tu sikit berbeza ye. Sya dulu junior lelaki yg nak jadi adik angkat. Masa tu baru form 2 haha.. So, sya kakak dia adik. haha tapi sekarang dah putus hubungan adik and kakak angkat tu. Kami CLASH :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaa..takde beza sangat pon hlove..sama je..aku pon sangkut dengan senior gak..hahaha..

      Delete
  28. ahahaaa .. tetiba terimbau balik cerita dulu .. abang angkatlah sangat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..abang angkat la sangat.."letak tangan kebahu, mata pandang keatas,jelirkan lidah"

      Delete
  29. aku yg hodoh ni pon ada gak teringin nk buat adik angkat kui3

    ReplyDelete
    Replies
    1. manenya hodoh..bro punya la hensem..dah tentu masyuk..jngn cakap adik angkat..awek angkat pon senang dapat ni...hahaha

      Delete
  30. dl aku comel *riak ckit*.. kerana comel ni, ramai berebut nk jdikn aku adik angkat.. kakakaka.. tp siyes, siap bergaduh².. tah pape.. bunguk unta btl..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..skg ko comel lagi tak?hahahahahha..bleh jadi adek angkat aku? awek angkat pon boleh kalau sudi..hahahaha..

      Delete
  31. tanak komen angkat-angkat ni.

    lapar tgk mee udang ko!

    ReplyDelete
  32. au pernanh jd adik angkat kpd seorang cikgu praktikal lelaki hakhak. bila teringat balik aku terasa malu pulak ~,~

    ReplyDelete