Sunday, February 24, 2013

Selera Pantai Timur..

assalammualaikum wbt..

Aku tau korang boring baca entri aku yang lepas tu kan...bab perkongsikan ilmu sikit malas la tu nak baca..macam la aku tak tau..hahaha..

Ok takpa..rehatkan minda dengan entri merapu ni pulak..minggu lepas, ada satu hari tu time lunch, aku sorang je tinggal kat opis,so  aku pon keluar la merayap jap jalan-jalan cari makan....tapi aku malas la nak makan nasik sorang-sorang kat kedai..macam forever alone plak kan..hahaha..

So ni la kedai pilihan aku..hahaha..kedai red warrior je aku panggil..menu petang dia kuih muih Kelantan la.cuma aku datang sini nak beli pisang goreng je...Meroh sokmo keda..hehe..


Kebetulan la masa aku sampai tu baru nak start shooting program Jalan-Jalan Cari makan..sebelum tu nak bagitau, aku bukan berada dia Kelantan ye untuk pengetahuan semua..aku cuma berada di Gombak..kedai red warrior ni betul-betul depan Giant Batu Caves..hahaha..

Demo toksah pelik la kalau rancangan kat Selangor tapi makanan Kelantan plak yang masuk rancangan ni..haha.. kat area ni memang ramai sangat aku rasa orang kelantan..bos aku pon Kelantan..punyalah ramai rakyat Kelantan tersebar kat merata kan..hahaha..

Sebelum ni aku pon dah ada buat pasal Perdana Menteri Jepun pertama rakyat Kelantan..pastu dapat pulak sorang member blogging baru Dorayaki (mama monster) yang asal Kelantan dah tinggal kat Berlin Jerman..See, bukan setakat tersebar kat serata Malaysia je lagi orang Kelantan ni..sampai kat oversea pon ada yang sesat..kehkehkeh..



100meter dari kedai red warrior tu, ada lagi satu kedai Kelantan jugak..kalau kat kedai tu sekadar jual kuih muih pantai timur..kedai ni pulak untuk makanan berat sikit..tapi seriusly walaupon aku orang Selangor..makanan pantai timur kat kedai ni memang terbaik..

Nasi kerabu, nasi berlauk, nasi dagang, laksam kat sini semua masuk selera aku dan memang paling sedap kat Gombak ni la bagi aku...paling gila, aku penah beratur kat sini nak beli nasik dekat sejam,hampeh...lama gila kot..-_-'..




Berbalik semula kat citer aku beli kuih kat sini..masa aku masuk kedai ni pihak produksi minta nak rakamkan aku beli kuih tu dan nak interview..tapi sebab aku tak sampai hati nak tunjuk muka dalam tv..terpaksa la aku menolak.. bukan apa, takut jatuh plak saham Iqram Dinzly kalau aku masuk sekali dalam rancangan tu nanti kan..kahkahkah..


Ok tipu je..


58 comments:

  1. nasib baik muka ko tak masuk tv

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..kalau tak rosak tv rumah ko kure..haha

      Delete
    2. eh, aku first la. suka tak ko? haha

      Delete
    3. tak suka..1st tempat aku je...

      Delete
  2. hahahaha wei entry sebelum ni aku baca, entry pasal perdana menteri jepun tu pun dah lama aku baca.
    see see, rakyat kelantan tersebar serata pelosok dunia, iqram dinzly tu reti tak kecek kelate?

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kasih la dora..ko mmg rajin..haha..sebenarnya ko start masuk blog aku ni bile?.dari blog sapa ko jumpa?hahaha..

      tp betul la..aku g mana pon ade je sep kelate ni..tapi setakat ni ko la yang paling jauh tecampak yang aku kenal..hahaha..

      ntah la dia..aku dengar dia cakap biase je..

      Delete
    2. Aku pun dah lupa dari mana aku jumpa blog kau ni, tapi seingat aku first komen aku kat blog ko ni entry eksiden yg kau lemah dara tu muahahaa. aku cek respond kau terus aku rasa "kerek jugok korok ni" ahahahah. pastu aku godek2 entry lama kau... hmmm menarik.
      menetap la aku di sini sampai kini. ala..aku start publish blog aku pun October last year, so kira baru2 jugak la aku bertapak.

      Delete
    3. kira lama gak la ko start singgah blog aku kan..sori la aku lambat sikit nak singgah balik blog ko dari mula2 ko stalk kat aku..hahaha..tapi skali dah aku masuk, terus suka kat blog ko..

      Delete
  3. depan Giant Batu Caves? bila2 boleh pegi nih..

    eh kat kedai red warrior yg dlm botol tu apa? kicap ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa..terus terang cakap, aku belum baca entry yg sebelum ni..hahaha

      aku nak pegi baca la ni..

      Delete
    2. mmg aku selalu beli kuih kat situ pon..ko pon penah dtang kedai ni ke..aku tak perasan lak ade botol..air oren bodoh tu kot..hahahah

      Delete
    3. takde la..aku xpernah dtg pun..jarang kot aku jalan2 kat area tu..sbb dekat dgn HQ..takut org ofis aku nmpk, xpasal2 jer kantoi cuti x isi form..

      Delete
    4. ko bilanya nak singgah HQ lagi..sebelah opis dngan aku je pon..

      Delete
    5. tggu audit utk ISO kot..biasa time tu jer aku kena dtg..

      Delete
  4. Replies
    1. ha..betul2 la ni cik lin..untuk bulan mac punye rancangan ni..

      Delete
  5. haha nasib baik tak masuk kan.. kalo tak rosak camera tu haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..sebenarnya time aku lalu tepi camera tu, retak dah camera tu sikit..fuhh..

      Delete
  6. Kelantan..plg ramai ada kat kl tu kan. Hebat org kelantan ni. Plg setia..

    ReplyDelete
  7. Tudiaahhhhh.. awat x terima je pelawaan tu.. klaw x mesti boleh jadi pengacara bersama iqram.. ritu p melaka terserempak ngan iqram dinzly.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..mmg tak la wan..aku auta je citer kat atas tu.jgn caya..padahal aku masuk kedai tu dengan pakai helmet tutup visor siap pakai rayban..punye la pemalu aku ni..kehkehekeh..

      Delete
  8. eh? ada juga kat situ eh?
    bagus2 info kau. anytime leh terjah.. tp mcm tak perasan ada kat situ selama aku duk lalulalang dpn giant tu..mungkin aku masuk kot pintu dpn kot tu yg tak perasan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ko lalu kat mrr2 je mmmg la tak nampak..haha..gerai kecik je ha..kdang2 mmg susah orang nak perasan..dah la depan tu sibuk..

      Delete
  9. alamak,, kurasa berbangga pulak dh,, tocey3!!! mmg ore klate ni comel pun,, erkkkk.. sila muntah jauh2 sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wei wei...aku tak cakap pon pasal comel ke dok..aku citer pasal makan je kan..hahahaha..

      Delete
  10. eh, serius nama kedai 'tu dok ko'? kahkahkah.. memey sedap la tu sampai masuk JJCM..

    dulu pun chic na ingat bundle ni org kelate kan. hikhikhik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius la chicna..apa maksud dia tu?..kedai ni paling sedap la..walaupon banyak kedai2 kelantan lain..kedai ni jadi tumpuan..majoriti datang orng kelantan jugak la..haha..aku menyebuk je sebab suka nasi kerabu..hehe..

      Delete
    2. emm cane eh nak explain. macam 'tu dia' la kot. cam kita tgh cari pape kan pastu jumpa, kita ckp la 'tu dok ko'. err mcm berbelit2 je. harap faham. hehe..

      kedai ni kalo kita dr mrr2 kat shop lot belah kiri eh? kira opposite giant la kan..

      Delete
  11. laaa, kenapa tak terima ja. free ja boleh masuk tv ;) kihkihkih

    ReplyDelete
  12. Pergh, kat Gombak. Kena try ni. Teringin nak merasa nasi kerabu, laksam kat sana. Murah tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mohon nak pegi makan kat situ roger aku dulu..mohon jugak belanja sekali..hahaha..murah je..toksah risau..

      Delete
  13. Nanti bila2 turun sana boleh try ni...
    kat sini pun ade gak nasi dagang mabelesss...
    org kelantan yg jual.. nasik kerabu dia mmg ohsem..!

    mmg rakyat kelantar berasa dimana2kan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak breakfast kat situ kene datang awal2..kalau boleh lepas subuh..kalau 7 kul 8 tu dah penuh kedai..yng beratur untuk tapau pon dah panjang..

      Delete
  14. mcm best je. nanti kalau keluar tv, mesti encik hubby ajak try makan kat sini. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg keluar tv tu jual kuih je kak..kalau nak makan nasik kerabu depan sikit je dari situ..kedai lain..

      Delete
  15. mujur muka ko xde dlm tibi..kompom tibi aku pecah nanti.. wakakaka...


    heh, siyes best ke makanan pantai timur sn?? aku mmg suke giler nasi kerabu n dagang nih.. tp jauhhhh bebenor nak ke sn.. dangggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rasa rancangan tu tak sempat keluar tv pon..masa aku lalu tepi kamera tu, terus kamera tu rosak..tu baru lalu tepi..hahaha

      best gila la..aku gerenti...kalau ko sampai sini roger la..aku bawak ko datang sini..tp kene belanja aku la sekali..hahaha

      Delete
  16. Aku rasa ko terima interview tu kan? Tapi ko sengaja kat tak terima supaya kiterang tak tau itu nko. Ekekeke.

    Kat KL ni mmg banyak kedai kelantan la aku tgk. Lagipun org kelantan ni memang suka berniaga makanan. Kat area aku duduk ni pun, banyak kedai kelantan. Kedai nasik kukus, kedai nasi lemak, semua nasi2 belaka la. Tapi betul, masakan derang sedap. Demo lo ni tok supo mulo.

    Wei, aku okay je kalo entry ilmiah. Tak boring pun. Aku ni ilmiah tau. Wakaka,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kalau ko nampak kat tv yang siap pakai helmet, dengn rayban masuk kedai tu, aku la tu..hahahaha...

      tp kat mana2 pon sama gak..bukan semua orang masak sedap..tp kat kedai ni sebab mmg ramai orang suka makan, dah kompom sedap kan..nak ikutkan kat sini je dah berpuluh kot kedai kelantan..ni je jadi tumpuan..

      Delete
  17. alahai... biar la muka ko masuk tv...

    boleh aku bahan-bahan sikit dengan kengkawan... hahahaha.

    ooo, kedai ni ke. aku selalu gak lalu lalang situ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko ingat senang2 aku nak interframe camtu..hahaha..ni pon aku masuk kedai siap pakai helmet fullface ko tau..hahhaa..

      ko duk mane punzel yng lalu lalang kat situ?

      Delete
    2. aku duduk selayang.

      ada 2 sekolah buat kerja repair aku tengok2kan kat batu muda dengan koperasi polis.

      jadi kalo makan tengah hari aku memang area giant tu ler...

      mane lagi kan :)

      Delete
  18. kenapa muka ko tak masuk Tv.. hurm.. tak aci la camni..

    ReplyDelete
  19. haha beria je ko.entah2 frust sbb kru JJCM tu tak interviu ko.kehkeh,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..ko jangn la buat pendedahan sebenar kutu..malu la aku..kehkehkeh..

      Delete
  20. Pergh siap beratur tu, pernah masuk JJCM? Mesti sedap kan bro?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kedai yang beratur tu tak penah masuk lagi JJMC aku rasa..tapi memang sedap la makanan pantai timur dia kat situ..terbaik..

      Delete
  21. auuucakkk!!.. lamanya xkomen kat karangan pakcikk.. rinnduu... dok bace ikut phone cap ayam je.. xleh komen.. sadiss... hihihi..

    pehh.. peh... ikramm.. awat tak pe ngelesiaq sekali sebelah ikram pakcik woii.. masuk tb3 tuu..

    p/s : mohon jenguk entri terbaru ai.. saje nak tunjuk gambo anak.. kikiki.. dan.. penyataan.. yang aku wujud lagi di donia.. kehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome back makcik..lama tak nampak ko..aku mulanya tak perasan pon mamat tu..masa masuk aku buat tak reti je ade camera kat dpan..dah keluar baru perasan mamat tu ade..hahaha..

      alhamdulillah makcik..selamat gak ko beranak..

      Delete
  22. Firstly, aku baru tau Mama Monster asal Kelate. Hehehe

    Secondly, nasi kerabu, laksam feveret aku gak tu. Feveret tp takde la addicted sgt. Aku penah nak blaja2 wat sendiri laksam. Sbb makan beli je cam tak puas. Tapi niat je la nak wat sendiri, sampai skang tak terbuat lagi :D

    Lastly, naseb baek kau tak terima offer tu Pakcik. Aku takut nanti Iqram kena tamatkan kontrak terus. Cheh! Hahaha! Kalau aku ada situ, aku buat2 suh Iqram amekkan order ke, suh kira ke. Anggap dea macam pekerja kat situ la. Mesti dea sedih org tak pasan dea tu retis. Hahaha!

    ReplyDelete
  23. erkk ikram dinzly. pakcik aku nk buat satu pengakuan yg aku simpan lama. masa aku mula2 jumpa blog kau ni kan. time tu profile pic blog ni gamba kau tgh duduk kot. *gambar tu mmg bright colour. Aku tgk sekali pic tu mcm ikram dizli. sumpah! hahaha XD

    tetiba post ni kau gambar ikram. tu aku teringat tu haha

    ReplyDelete
  24. beratur panjang tue..hahah..pak cik///muka kau macam iqram dinzly

    ReplyDelete