Thursday, June 30, 2011

Cerita hantu

apa aku nak tulis malam ni ek?sebenarnya macam macam cerita je aku dah pikir nak tulis,tapi lepas tengok wayang petang tadi terus ilang idea jadinya..tu la yang aku malas tengok cerita hantu ni..betol betol senggama minda..wakakaka..macam entry aku yang lepas aku ada bagitau yang aku ni, asal hari rabu je nak tengok wayang..tu pon kalau korang baca la..wakakaka..ok la,anggap je la entry ni sambungan entry minggu lepas tu..pasal aku dan wayang..hehehe..

Sunday, June 26, 2011

kat mana ni..peliss bagitau aku..



perghhh..naik sawan aku tengok gambar ni...tiba tiba rasa nak aktif balik memancing..aku dapat gambar gambar ni dari email je..pengirim tu pon tak tau kat mana gambar ni di ambil..korang tau yang beribu tu ikan apa?tu la ikan kelah kalau korang nak tau..bukan senang beb nak dapat ikan kelah sekarang ni..nak nak macam aku ni duduk kl..paling dekat pon sungai yang ada kat area aku ni Ulu Yam je..nak jumpa ikan kelah memang tak la..

Saturday, June 25, 2011

Final Maharaja Lawak


Akhirnya demam maharaja lawak abis sudeh..macam yang aku jangka sepah kompom juara..Dari awal lagi memang aku minat sepah la walaupun yang lain terbaik jugak..nama pon maharaja lawak kan..takat lawak cap sampah gak tak mungkin la boleh menang..wakakaka..macam entry yang lepas pon aku ada post video sepah untuk maharaja lawak ni..tu salah satu lawak yang aku suka la..tapi untuk final maharaja lawak ni dua dua lawak pon baekk punyee..wakakaka..

Friday, June 24, 2011

Krabi,Redang..Kerabu,Rendang


korang suka bercuti tak?tak kisah la cuti dari kerja ke,belajar ke..rasanya orang yang memang tak kerja(menganggur) atau yang dah pencen atau bersara je yang tak rasa nak cuti..betol tak?wakakaka..macam aku,walaupun tahun ni umur aku dah masuk 27 tahun, rasanya aku kurang sangat dapat peluang bercuti..bosan betol hidup macam ni korang tau.

Malaysia ni pon aku tak habis round lagi..adesss...bukan aku tak nak bercuti,tapi aku takda peluang and selalunya masalah kewangan la buat aku malas bercuti..isk..isk..maklum la orang macam aku ni siapa la nak sponsor bercuti makan angin apatah lagi makan seafood..wakakaka..

Wednesday, June 22, 2011

PENTING!! IKUT KIRI KECUALI MEMOTONG..

assalammualaikum wbt..

Harini aku nak story skit pasal undang undang jalan raya yang ramai tak perasan atau korang memang jenis spesis lembab piang dan bawak kereta macam jalan tu bapak korang punya..macam yang korang sedia maklum, highway kat Malaysia ni habis besar pon takat 3 lane je kan..pastu ada la signbord tulis 110 km sejam yang bulat tepi jalan tu..kalau kat Jalan persekutuan pulak 80km tak pon 90km sejam camtu la,tapi jalan tetap 2 atau 3 lane jugak..untuk jalan kampung atau taman yang hanya 1 lane sila abaikan masej yang aku nak sampaikan ni..

Perkara sebenarnya yang aku nak tegaskan kat sini banyaknya orang tak paham..korang nampak signbord 110km sejam tu je,tapi korang tak nampak signbord yang tulis lagi besar dari signbord tu..tu la yang menyebabkan jalan selalu jem korang reti tak..tak pernah ke nampak signbord tulis "IKUT KIRI KECUALI MEMOTONG"..

Tuesday, June 21, 2011

RENAME


Akhirnya dengan rasmi blog sampah terhasil..bukan blog baru..cuma tukar nama je..wakakaka...kalau korang nak buat entri perbandingan lepas ni antara blog best(otai) dengan blog sampah yang tak best lagi busuk,jangan malu malu..boleh guna link blog aku ni ye..


P/S : blog je sampah ok..gua wangi,tak busuk..

Blogger lelaki VS blogger perempuan


amaran: entry ni mungkin menyinggung perasaan sesetengah pihak..wakakaka..


walaupon aku tak suka mengalah dengan perempuan,tapi pasal blogger ni aku mengaku kalah..apa yang aku nampak,blogger kat Malaysia ni rasanya ramai orang perempuan daripada lelaki walaupon perempuan tak berapa cekap memandu dan terhegeh hegeh di jalan raya..wakakaka..(takda kaitan walaupon kenyataan)

Dari statistik aku sendiri,follower aku yang stakat ni seramai 43 ribu orang majoritinya follower perempuan..ok,tipu je..43 orang yang betol..wakakaka..nak cakap baru sangat berbelog tak jugak..dah hampir 2 tahun gak blog aku ni..follower still tak ramai..wakakaka..(ribuan terima kasih pada yang sudi jadi follower aku ye.)

Monday, June 20, 2011

Fixie Bike


Cun tak basikal bawah ni..hehe..teringat pulak zaman kanak kanak dulu aku merempit dengan basikal..best memang best..Macam macam jenis basikal aku dah pakai..cakap je apa,BMX,mountain bike ,mini, jipang, roda tiga..err tu time belom sunat laa.hehe... so ceritanya sekarang, aku ni ibarat dewa basikal la kalau mengikut kepercayaan kuno jepun..wakakaka..

Thursday, June 16, 2011

SERIUS HACKERS

assalammualaikum wbt..

ni aku nak story skit pasal isu semasa sekarang ni..Rasanya semua dah tau dalam minggu ni dah kecoh kan pasal hackers anonymous nak mengodam laman portal gov.my pasal diorang tak puas hati kerajaan kita duk pergi sekat laman web download..aku pon bengang gak pasal apa kerajaan nak sekat-sekat pulak..aku bayar bil internet la tiap-tiap bulan..LOL..

Thursday, June 9, 2011

Chinese Foods


Petang tadi lepas balik kerja aku & the geng pergi mencekik kejap..port best punya..korang pon mesti suka cuba tempat makan yang best2 kan?haa,ni aku nak kongsi tempat makan yang korang mesti takkan menyesal kalau cuba..kedai makan ni dah pernah keluar dalam rancangan jalan2 cari makan sebelom ni..

  • Restoran Carini foods station
  • Tempat : Medan selera Selayang Jaya
  • Buka : 5 pm-12am

Wednesday, June 8, 2011

Super Wednesday

assalammualaikum wbt..

Happy super wednesday untuk semua...Tapi untuk pengetahuan semua,aku tak suka hari Rabu ni..tiap2 hari Rabu je aku start la pening pikir nak tengok wayang cerita apa..wakakaka..so masalah aku harini cam biasa la.."nak tengok cerita apa harini"