Tuesday, March 18, 2014

Sekapur Sireh..

assalammualaikum wbt...

Lama jugak aku tak menulis macam biasa..bukan taknak tulis, tapi serius otak aku dah beku agaknya..lagipon aku dah malas nak research perkara macam isu semasa dan apa-apa hal berkaitan masyarakat ni untuk aku tulis semula..baca dan beramal untuk diri sendiri je sekarang..haha..

Walaupon blog sampah ni dah suam-suam milo je, tapi aku berterima kasih jugak pada engkorang yang masih setia baca..terharu jugak..haha..walaupon tak ramai yang datang komen macam dulu-dulu, tapi aku tau masih ramai yang masuk ke sini baca entri aku sebab statistik masih agak tinggi untuk posting-posting aku yang lepas..

Koleksi novel bini aku..yang 2 kiri tu je aku punye..
DVD Man Of steel dengan Anime death note..haha
Dan ada dikalangan pembaca, korang yang aku kenal, just baca tapi malas nak komen-komen macam dulu kan..ye, aku tau korang malas nak komen entri aku lagi sebab salah aku jugak yang tak penah-penah nak komen entri korang  kan..mengharap balasan la tu..kehkehkeh..So macam yang korang perasan, beberapa entri aku yang lepas semuanya ala-ala cerpen gitu..walaupon cerita aku ringkas-ringkas je, tapi serius bagi aku mencabar jugak nak tulis macam tu..yela, aku cuba menulis benda yang aku tak pernah suka dan tak tahu menahu..nak reka cerita, dialog, watak dan lain-lain..susah wooo...

Terus terang aku katakan, novel dan cerpen bukanlah bahan bacaan untuk aku..dan aku tak pernah langsung berminat nak membaca novel atau cerpen mahupon ke MPH untuk membeli novel..tah kenapa la tiba-tiba aku teringin pulak nak menulis cerpen ni..haha..tapi aku bangga jugak dengan diri sendiri sebab tanpa bakat pon aku dah boleh tulis apa..hahaha..

Tak heran lah kalau korang tak paham, atau rasa cerpen aku mengarut dari segi etika bercerpen, pengolahan cerita yang terabur yang salah timingnya untuk dialog-dialog yang aku sediakan..aku tulis cerpen tanpa tahu teknik..aku tak pernah baca, tapi aku nak tulis..so korang paham-paham je la kan..apa yang aku tulis memang 100% ikut kepala aku sendiri je...Sebab tu sebenarnya aku mengharap jugak orang yang biasa baca cerpen dan  novel ni kritik sikit cerpen aku..sebab dari sini je la boleh aku belajar lagi..aku betul-betul rasa berminat sekarang untuk menulis cerita-cerita khayalan ni jer..nak suruh aku belajar dengan tengok contoh-contoh novel dan cerpen lain memang idok ler..tengok kulit novel pon aku dah loya..kehkehkeh...

Mana la tau ,tiba-tiba cerpen aku ni ada penerbit nak ambil jadikan drama pukul 7 tu kan..kehkehkeh..


Mohon tunjuk ajar..
-Ahadiat bundle tak keshah-




23 comments:

  1. Amboi bini kau baca Twilight!! hahahahahah. Bawak2 la bertaubat wakakak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko jgn ingat twillight je..true blood pon..kira habis la semua vampire dia khatam..haha..

      Delete
    2. True blood ok lagi. Twilight..errrr....

      Delete
  2. Lar, ko nak suruh kritik ke? Awat tak habaq... Heheh.. Aku terus terang la aku tak baca entry cerpen yg kedua tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau rajin baca la..tak rajin takpe lyd...bleh jugak kritik tanpa punca..ekeke..

      Delete
  3. Sakit hati kita takboleh komen. Tekan2 box tak kuor pun.

    Haha ahadiat bundle tak keshah ea?

    Orang sekarang tulis pakai bedal je bund.
    Asal nampak kesinambungan tu, boleh paham kira okla.
    Dah mph pun ko xnk pegi, cer try g bengkel. Hihihi.

    P/s: kekadang org tulis ni berdasarkan pengalaman hidup. Cedok sikit-sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takleh box ape kata ko try circle..haha..
      ko ingat tak, ko yang bg name tu zie..ekeke..

      aku selalu lepak bengkel..tp pegang spana la..

      Delete
  4. ok, nana doakan semoga tercalon drama pkul 7 kat tv3.
    AMIN.. :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kemain ye nana..astro skali..

      Delete
  5. buleh laaa lawan ariana rose ke pasni kannnn. meletop gitu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau buleh nak celen harry potter terus..haha

      Delete
  6. Nnti aku minta produser terbitkn segmen cerpen seminit bersama abg ym.bundle..pn blh kn..lol..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..bile nak sain kontrak? tak sabo dah aku..hahaha

      Delete
  7. Novel Nicholas Sparks best2..K, bye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko cakap best pon aku tak leh baca novel kakdah..mmg tak tertarik langsung aku nak baca..haha

      Delete
  8. haha.. kalau dah keluar novel nanti jangan lupa iklankan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...cerpen pon tak pas la yun..ko dah ke novel lak..ekeke

      Delete
  9. aku menantikan idea mr arroggant or vanila coklat ko... hahah!

    eh, ni aku bkk melalui fb... baru boleh...

    kalau direct kat blog, lambat loading...

    huuurrrm

    ReplyDelete
  10. blog ko antara blog yang akan dibukak stiap kali aku login blogger cuma xtinggal jejak jer..hehe

    ReplyDelete