Wednesday, October 2, 2013

Kemaruk seks..

assalammualaikum wbt..

"Gara-gara kemaruk seks, pelajar berusia 13 tahun sanggup ditiduri 8 lelaki"..ni salah satu tajuk akbar tempatan tentang kes yang agak kecoh minggu yang sudah..aku tak pasti usia sebenar13 ke 12 sebab ade banyak versi..walaupon tajuk nampak rela, tapi keluarga mangsa menafikan pulak yang gadis tu rela..haih..dah tu pesal akhbar tu selamba je buat tajuk berita camtu..saman malu la apa lagi..

Aku bukan apa, bila baca kronologi kes tu, aku jadi takut lak mikir apa dah jadi dengan budak-budak sekarang ni..oh, mungkin "budak-budak" tu nampak cam remaja hingga ke belia, so nampak cam tak pelik sangat kan, tapi yang kes ni, diorang ni masih lagi taraf kanak-kanak kot..adoiyai..

So bila kes macam ni dah heboh, baru la aku nampak yang sebenarnya kerosakan akhlak budak-budak kat sini dah bermula sejak usia yang sangat muda lagi..masa aku umur 12 tahun dulu pon aku dah memang nakal, tapi kalau nak bandingkan dengan kes bebudak ni memang jauh benar la..aku rasa ni la agaknya yang dikatakan Malaysia semakin menuju kearah negara moden..baru la sama dengan US ye dak..gadis seawal 12 tahun dah takda dara..haha..


Pendapat aku pulak tentang kes ni, kalau ye pon yang budak perempuan ni kemaruk, aku tak sangka la jugak yang budak-budak laki baru nak tumbuh bulu ni pon berani gambang perempuan tu reramai..fuhh.. nakal-nakal aku masa umur 12tahun pon baru setakat ponteng sekolah, hisap rokok, jahanamkan harta benda, curi basikal dan bukan lah jenayah seksual..gila ah bebudak ni..

Bukan hebat yang boleh di banggakan, tapi hebat yang memang wtf..mungkin dulu aku tak hirau sangat hal ni, tapi bila dah jadi bapak budak ni, aku cuba bayangkan macam mana la zaman anak aku membesar 10-20 tahun akan datang..adakah manusia makin jahaman atau semakin kearah kebaikan? wallahualam..


p/s : laksanakan hudud jela kan..

53 comments:

  1. Replies
    1. budak2 baru nak up mmg camtu la agaknya..eager nak try benda2 baru..hahaha

      p/s: kalau tak silap aku, kat Acheh dah laksanakan hudud kot..lepas drpd kejadian tsunami dulu..

      Delete
    2. aku masa baru nak up dulu try sendiri2 je..tak libatkan orang..opss..hahaa..budak2 skg advan betul..

      bila malaysia nak ikut jejak acheh tah..tp dari pandangan pahaman sekular yg nak malaysia moden, hudud tak mungkin depa sokong..

      Delete
    3. tak libatkan org ke bandel? bukan sakit ke, punggung kwn ko kat Genting tu..? hehe..

      Delete
    4. budak budak akhir zaman. moga anak anak murid aku dan bakal anak aku dijauhkan dari benda benda gini. aminn

      Delete
    5. ha : oii tu kn olok2 je..hahaha

      wadi : bgs la ko..nt ko jd cikgu anak aku ye wadi..

      Delete
    6. betul ni? aku nak book siap siap. kau jangan buat buat lupa pulak nanti

      Delete
  2. dunia nak kiamat bro... ahli2 ugama senyap... undang2 duniawi membenarkan... munculnya pemimpin2 munafik... allahhuakhbar :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahli2 ugama berbunyi... tp suara mereka disenyapkan..

      Delete
    2. tanda2 akhir zaman...risau pikir masa depan anak2 nanti..semoga Allah sentisa membimbing kita ke jalan yang benar..

      Delete
  3. inilah manusia bila rasa malu dah kian hilang dalam diri mereka... rasa takut pada ALLAH apatah lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnye manusia2 ni masih kanak2 lagi iima..otak belum cukup sifat..arghhh..kenot brain la aku..

      Delete
  4. Aku konon target JJ masuk belasan tahun, kami nak pindah balik Malaysia sebab tahap so-sial kat sana macam under control kan, tapi... hmmmppfff.

    Pernah dengar tak isu remaja US yg bet dengan kawan dia untuk tidur bersama belasan lelaki, and one of the minister punya komen "I cant believe they already gamble at such a young age". Beeeep hahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau aku kat sini pon dah terasa cabaran ni, ko kat sana lagi la sbb kat sana bukan negara islam..berat la sikit tanggungjawab ko tu.,

      siak je kan menteri diorang..bab tu lak dia kesahkan..kahkahkah..meme amerika la..


      Delete
  5. pembangunan rohani la paling penting skrg ni. Payah kalau mak bapak sendiri lepas tgn perihal anak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..pembangunan rohani kureng sambutan skg kak..orang sibuk nak pembangunan dan pemodenan negara je..tu la jadinye..

      Delete
  6. serius terkejut dengan berita ni...

    bile tengok gambar kena tangkap dengan polis, muka masing-masing tak bersalah...

    terus jadi speechless...

    ReplyDelete
    Replies
    1. muka budak2 sangat kot..siap la dalam lokap tu nanti..

      Delete
    2. tu ler die...

      tapi adakah ini yang diorang harus tempuh?

      bukankah ini zaman diorang masih dengan jiwa-jiwa innocent untuk bermain guli...

      pelik aku kenapa budak sekarang cepat matang...

      Delete
    3. tula pasalnye..muda2 lg dah kene tangkap lak sbb kes cmni..sia2 masa utk blaja ni..kalau malas blaja pon aku tak kisah tp sayang kalau kene juvana ke lokap ke..baik main guli je kat rumah

      Delete
    4. kan...

      matematik tambah tolak darab bahagi pun belum mahir...

      even lagi nak kamiran tiga kali...

      kehkeh

      Delete
  7. aku bac agak itu hari. gila babi budak zaman skang. aku dulu baya2 ni kondom pun xtyaw lagi apa function

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal..aku syak ni sbb banyak tengok redtube la..memasing dah ade internet skg..haha..

      wei,.lu tak konvo ke?

      Delete
    2. haha..aku tau kondom pun masa mula kerja 2007 cmtu.. naif sungguh rasa diriku.. haha..

      Delete
    3. hahaha..lambatnye ko nak amik tau ha.. hahaha..

      Delete
    4. kondom tu pun aku tau masa zaman aku kat universiti...

      aku tau nama je la...

      honestly smpai baru sebulan kawen ni aku tak pernah tengok rupa paras sebenar die yang real...

      dalam kotak je, even sentuh pun tak pernah...

      hahaha! kena malu ke nk mengaku bnd alah ni?

      Delete
    5. hahaha.noob sgt la korang ni..takpe punzel nant ko tau la..kalau nk guna pon nant dah tak salah..hihi

      Delete
  8. Jujur aku cakap,sampai aku habis SPM, aku langsung tak tahu menahu pasal seks. Maksud aku, aku tau lah seks untuk dapat anak, macam tu je..Tapi aku tengok budak2 sekarang bukan main advance. Kalau adik2 aku memang makan kaki la jawabnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko tak amik perhatian sains tingkatan3 ni sida..hahaah..aku dulu masa tingkatan 1 dah baca permata yh hilang ko tau..knowledge tu..haha

      Delete
  9. astagfirullahalazim..seramnya takut masa depan anak2 kita ...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rase ni sebahgian je mv..bnyk lagi kes tertutup sebenarnye..mmg seram la kalau nampak semua..

      Delete
  10. nakal budak2 dulu bila besar boleh jadi kenangan manis. nakal budak2 sekarang..dah besar jadi kenangan pahit jelah. takpun tak payah dikenang langsung.

    nijam dah tak macam marin...pengaruh negatif sana sini ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp kan aien, bdk2 skh cm bangga lak kalau muda2 dh buat cmtu..kenangan yg boleh dibnggakn kot bg diorang...

      tak kantoi takpe la..dah kantoi baru ade akai

      Delete
  11. serius aku tak boleh terima kerosakan akhak melampau budak2 skang..teruknya Ya Allah..ni yg kita tahu n nmpk,yg lain2 byk...mintak dijauhkan la anak2 aku n keturunan aku dengan benda macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..nmpk cm dah rosak sgt je..harap dijauhkn la dari keturunan kita ni...

      Delete
  12. Err..serius nur baru tahu kes ni.. ingtkan kes bini mat yo yg sedang hangat..kes ni lagi hangat rupanya...

    tapi itulahkan, zaman dulu dengan skrang lain...dulu2 nakal kearah lain, budak skrang disbbkan tlalu didedahkan dengan dunia it, inilah jadinya...nak2 budak2 zaman skrang ni, mudah sgt tpengaruhnya...

    siyess..bila fikir masa akan datang, mmg seram dibuatnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kes bini matyo sebenarnya lagi hot..hal2 ni kejap je pasal bukan kes orang terkenal..hahaha

      Delete
  13. hahahaha... mmg xboleh blah bila tgk tajuk akbar.. pndai dah budak2 itu seks ya, aq dlu pon masih main kejar2 lg.. kapel mmg xlah. tp serius eh bdk sekarang mengalahkan org yg dah kawen kn?? lawak2 ..

    kadang terfikir jgk mak pak derang ni xpantau anak2 ke.. kesian. rasau nak ada anak pas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurang didikan agama je lina..kalau belajar agama tak jadi camtu..

      Delete
  14. 12 tahun aku tgh sibuk main masak2 kat belakang umah, tengok sibuk pi paya tangkap ikan dan mandi sungai. budak sekarg advanced terlebih. nafsu nk mencuba tu tebal sangat..eh betul ke ayat aku? bantai la

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...dulu bleh la main masak2..skg main kawen betul2 terus..kawen ramai2 lak tu..hahaha..

      Delete
  15. Aku takut betul dgn dugaan2 nak mendidik anak ni. Kita mencuba yg terbaik, tapi keadaan sekeliling tak membantu dalam usaha mendidik anak utk jadi insan berkualiti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..mungkin nak didik tu mudah lagi..tp cabaran pengaruh sekeliling tu yg susah nak kawal..takut didikan tak masuk, pengaruh luar yg dapat..

      Delete
  16. malam ni malam Jumaat...

    Saja nak pesan...

    Mana tau nak buat majlis baca Yassin...






    hukhukhuk...

    ReplyDelete
  17. aku waktu 10 tahun masih lagi kemaruk tengok cerita gaban..main bola kat padang, serta mengumpul kad tepuk..aku rasa ini laa elemen yang budak sekrang xde selain kurang didikan agama..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula lan..zaman kita dulu budak2 noob je..skg kan main lagi advan diorang ni kan..

      Delete
  18. dunia dh makin maju byk juga la hal2 mcm ni.. ehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila dunia makin maju, manusia makin bebal..

      Delete
  19. Bahaya la seks2 ni. Maybe da sampai masanya sume skola wajib seperatekan skola pompuan & skola laki. Eh, tapi maken ramai pulak nanti gay ngan lesbo lak kan? Okeyy abaikan cadangan aku tadi. Hahaha

    Seriously, aku rasa permasalahan ni perlu dititikberatkan sgt2. Ntah la ek? Maybe didikan dari rumah seawal masuk skola parents dah kena take serious benda ni. Jgn pandang ringan or sebelah mata. Lagi 1, betul la sistem kat skola maybe dah kena tukar. Memang kena seperate kut laki pompuan. At least maybe seperate kelas? Ntah bernas ke tak cadangan aku ni -_- At least pergaulan laki pompuan skang kena bataskan jauh lebih berat drpd dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak tau lak sekolah yg seperate laki pompuan ni melahirkan gay ngn lesbo..aku rase tu naluri masing2 je..takleh salahkan sistem tu..just tingkatkan ilmu agama, kuatkuasakn hukuman hudud atau yg berat2, insya'allah maksiat boleh dibendung..

      Delete