Friday, October 4, 2013

Dairi Blogger : Majlis Perkahwinan Dan Percutian..

assalammualaikum wbt..

Yeahh..berjumpa lagi kita dalam entri basi..bila dah takde idea nak update blog tetapi ada sikit kerajinan, maka ni la yang akan terhasil..hahaha..eceli kejadian ni telah berlaku pada hujung bulan Ogos yang lepas, kalau ikut tarikh roti dari kilang sampai expired, roti dah jadi macam tapai la kan..hahaha..

Macam entri basi pasal raya yang lepas, aku ada bagitau, kisah-kisah yang aku tulis tu, dah awal-awal pon blogger lain tulis..ala, kami yang terlibat ni bukan la sesapa pon..cuma group kengkawan kat blog ni jugak, cuma yang special sikit sebab diorang ni terlibat dalam group kat wechat dan memudahkan kitorang berhubung tu..so dengan berbesar hatinya, aku jemput la sesapa saja yang sudi memeriahkan lagi group 'kopitiam' sila la add id wechat aku..'bundle_05'

Ok berbalik citer yang aku nak cerita ni, pada 31 ogos tu, salah sorang member blogger ni yang jugak group kopitiam dah pon selamat melangsungkan perkahwinan..so kitorang  rancang la kan nak attend majlis kawen Aien ni...alhamdulilah, walaupon ada planning-planning aktiviti yang tak dapat dilaksanakan, sekurang kurangnya kitorang semua dapat berkumpul dan memeriahkan kenduri Aien..


Untung dan seronok sebenarnya beb bila buat group camni ..contohnya macam ni la..bila ada majlis, ramai kawan-kawan baru bleh jumpa dan berkenalan..tahun 2011 aku kawen, seko blogger pon takda datang kenduri aku.isk..isk..sekarang ni, bila dah ade group tengok, senang-senang je boleh kumpul orang siap konvoi jauh-jauh lagi..

ahh, banyak plak aku nak borak, tengok la dulu ye gambar-gambar ni..hehehe..


 

 tak tau mana silap mata aku, aku rasa Aien macam patung lilin dalam gambar ni..wakaka..


Cukup setakat tu gambar kenduri, kalau nak upload semua memang banyak sangat..tak kuasa aku nak upload gambar photogedik makcik-makcik ni..hahaha..setel hal kat kenduri kawen Aien tu, tak bererti kitorang semua balik ikut haluan masing-masing..aktiviti kitorang seterusnya main air pulak..sedang elok set timing dari Alor Gajah, pukul 5.30 -6petang kitorang dah sampai ke Port Dickson pulak..yela..takkan nak berkubang kat PD tu tengah-tengah hari ye dak..mandi laut petang-petang la baru syok..

Eceli, sejak lepas aku honeymoon kat Pulau Redang lepas kawen dulu (LINK), aku tak penah lagi turun ke pantai..bahkan ni la 1st time aku mandi kat Port Dickson..hahaha..aku tak terkata apa bila turun ke pantai Teluk Kemang tu bila teringat keindahan Pulau Redang..korang tengok la sendiri apa perbezaan dia..

Redang Mutiara beach resort

 Teluk Kemang, Port Dickson..


Kahkahkahkah...jangan ade sesapa orang port dickson nak sentap plak dengan aku pas aku bandingkan ni...mane leh bandingkan kancil ngan ferarri kan..gitu la perumpamaanya..aku gurau je kay..hahaha..apa pon aku abaikan je pantai yang tak cantik tu just enjoy..merasa la jugak main banananana boat selep kat sana..

  
Bla..bla..bla..lepas magrib, kitorang makan-makan dulu sebelum balik KL..apapon terima kasih kat korang semua yang terlibat..tapi yang slek haritu jugak seorang dari geng kopitiam buang tebiat leave group dan sehingga harini belum ade kabor nak kembali ke tak..kahkahkahkah...takziah jugak buat cici dan paksu yang tak dapat join the aktiviti haritu sebab sesat tak jumpa dewan majlis kenduri Aien..

Dan last sekali, pada esok harinya, 1st september, sorang lagi geng kopitiam melangsungkan perkahwinan..kali ni cuma kat bangi je dan aku masih berkesempatan  datang..untung kali ni cici tak sesat lagi..tu pon sebab Chuu yang jemput..kahkahkah..

 Lokman & Mastura (punzel)

Bakal-bakal pengantin jugak ni..tapi tak tau bila..haha..



p/s : welcome to the club Lina Marsha and Hazmin

44 comments:

  1. wahhh..ada ahli mesyuarat tingkap yg baru..gud2..patah tumbuh hilang berganti gitu..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko bile nk masuk balik? aku nk add ni..dah mkin betambh2 ahli dh ni oii

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. perancangan asal aku, paling lewat pun 1 september..kot..

      Delete
    4. so skg ni dah boleh masuk balik la kan..

      Delete
    5. Bestnya. Aku masih tak paham dgn ahli mesyuarat tingkap ni sebenarnya. Ni ahli gorup kopitiam kat mana ni? No wonder la aku tgk korang cam rapat je berbual apa semua kat komen. Heheh. Jeles jugak skit. Tapi kalo aku join group ni mesti korang menyampah sebab aku confirm le takkan selalu bleh join aktiviti korang sebab kekangan masa.

      Mmg jauh bezanya permandangan pantai itewww... Tahniah aien.

      Delete
    6. meh la join kopitiam lyd..kalau xdapat join aktiviti, means belum ada rezeki nk jumpa la tu..hahaha

      Delete
    7. group blogger la lyd..nama kopitiam tu toksah kira..ko add je la id aku tu..nanti aku invite ko join..tak semestinya kene join pape aktiviti..utk sembang2 je kat situ pon takde hal..

      Delete
  2. Aku dan sesat mana boleh dipisahkan haha.. Aku akn jdi stress secra tiba2 bila mengenangkan kesesatan tu.. Ni semua paksu punya pasal.. Oo chuu thanks sebb sudi menjemputku.. Luv u chuu

    *mohon chuu sambut luv aku ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..ape guna smartfone kalau gps pon takde..gunakn la masa kesesatan..haha..ko sesuai naik tren je kot..ekek

      Delete
  3. kau tak datang kenduri aku siap. jangan lupa hadiah aku nak paling besarr

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko jemput aku datang la..add la id aku tu wei..

      Delete
    2. lol.. bundle_05

      id wechat aku..

      Delete
  4. Ini rupanya kebasian tu ye. Berapa banyak ekceli da.

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. emma dah masuk ke? wahhhh..aku boleh gambarkan kemeriahannya camne..

      Delete
  6. Serius cun la pulau redang tu....!

    Ehh..kenduri nur nanti pun datang la jugakk...
    Bw wazzi....hihihihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cun sgt kalau nk banding pd tu nur..pasir putih ,air biru..lain kali kene wat trip ke redang la aku rase baru puas hati..hehe

      Delete
  7. dalam byk2 pengantin, kau jugak yg macho walaupun kau tak pengantin

    ReplyDelete
    Replies
    1. choii..mcm nk galakkn aku jd pengantin lg je..wakaka

      Delete
  8. hahahah..ahli group bru d perkenalkan...

    dtg mjlis aq plak nnt ya.. ctik plak teluk kemang tu... bole naik banana bot

    ReplyDelete
    Replies
    1. inysa'allah la lina....kalau tiket ade aku datang..hahaha..

      ko rabun ke menganjing lina ckp teluk kemang tu cantik..ekeke..mujur ade banana bot la kat situ..

      Delete
    2. aq mengongong boleh ke?? hahahahah

      cantik la weiii , ke indah khabar dr rupa je ni ?? aq xpena pegi lagi tula aq kata cntik.. uwaaa... banana boat aq nak naik, mesti best kn pok silap boleh pegang2.. ehh.. larikk..

      Delete
  9. huhuhu...

    yang paling best, kalau tension baca kopitiam...

    boleh gelak-gelak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelakar ke punzel? pesal aku tak dapat yang ko gelak2 tu..arghh..

      Delete
    2. kukuku...

      sebab ko antara orang yang buat kelakar....

      eeerrr??

      Delete
  10. mmg seronok bila dh gather2 cmni..aku tak reti nak we chat cmna?muahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleh ko..add la kutu, nanti mane tau aku ade area2 tempat ko, senang skit nk roger2..

      Delete
  11. hahaha. ko tak habis2 dengan patung lilin ko.

    ada ke bandingkan PR dengan PD memang jauh la bezanya. tapi dua2 ada keistimewaan tersendiri. identiti tersendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius aien..mak andam ko sapu lilin ke kat muka ko?..

      istimewa pr aku nampak la..tp pd tak istimewa sgt pon..hahaha..

      Delete
  12. x de wechat le pulakkkk.kena install ni. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. install kak, meh join the club..bleh gosip2..hahahha..

      Delete
  13. rajin betul korang ek...

    chu tu dah tak lama dah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni kira aktiviti keluarga TK..kang kalau kuar malam2 minggu g club dah lain plak..hahaha

      Delete
  14. wahh...Aien si Alien tu dah kawin ker??patut laa tengok dia lama tak update..hehe..tapi gambar redang ngan PD ru memang epic..macam langit ngan bumi..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa, selamat dah alien tu nikah..hahaha..
      mmg kejam aku rasa sbb buat perbandingan tu..hahahah

      Delete
  15. Basi entry kau basi lagi komen aku ni Bundle. Hahaha!

    At last, berjaya gak kita2 ketemu. Ehh, aku tengok muka aku lebih kurang sebaya je ngan Aien, Chuu, Sida & sume2. Kira takde la nampak aku ni tua sangat kan? Wakaka! Aku pun sedih Bundle kalau pikir2 masa kawen dulu takde lak blogger nak konvoi gi JB. Takde gi JB, kalau konvoi ke Ampang pun aku rasa aku happy dah. Tapi sayang, awal2 lagi aku dah gatal nak kawen sebelum aku kenal korang :P

    Aku tak penah lagi pegi Redang. Tp kalau betul la itu Redang, memang jauh beza betul ngan PD. Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde2..ko memang nampak tua..gelak sikit berkerut kedut tepi mata ko tu..tanda dah tua la tu..masa aku kwen blom ade geng blogger walaupon aku dah blogging..memang hampeh...haha..

      redang bukan takat macam gambar tu, tapi lagi cantik ko tau..tu baru gambar je yang aku snap..tengok la kat gamba hanimun aku tu, bukan fake kay..tu yang aku rasa loya2 sikit mandi kat PD tu sebenarnya..wakaka..

      Delete
    2. Kedut2 tu sbb aku salah pakai kosmetik. Tu yg kau taktau. Hahaha! Aku saje je make up bagi nampak muka tua sket tu :P

      Sampai loya2 kau ek Bundle? Kejam betul statement. Hahaha! Aku mmg tak penah lg tgk gamba hanimun kau. Yela2 aku gi tgk skang sbb kau dah paksa :P

      Delete
    3. Aku dah penah baca la entry hanimun tu dulu2 tapi memang tak igt dah la. Aku dah tengok semula gamba2. Memang cantekkk. Ntah bila aku dapat pegiiii :'(

      Tapi note bwh tu kau ada tulis nak gi Krabi lak. Aku pun nakkkkkk :'(

      Delete
    4. kahkahkahkah..dah la salah kosmetik, saje makeup bagi tua plak tu..wakluuu..ekeke....

      betul liya, ko pegi la redang tu kalau tak caya,.resort aku pegi tu kira paling murah la tu..tapi yang penting makan senang, snokling 2 kali sehari..pantai toksah cakap la, pasir putih air biru..bukan cam pd pasir berkarat, air cam longkang..hahahha...

      krabi mmg kalau leh nak pegi, tapi jauh lak..kos besar..dalam negeri sudah..makanan pon halal..hahaha..

      Delete