Thursday, October 10, 2013

LOL : Cara Terbaik Lepaskan Diri Dari Kena Saman.

assalammualaikum wbt..

Sehingga kini rasanya aku memiliki agak banyak jugak saman-saman tertunggak tak kira saman Majlis Perbandaran tentang parking, saman lalulintas dan sebagainya..Yang paling aku tak suka pulak ofkos, saman AES..yang terbaru Aes berhampiran presint 9 putrajaya telah berjaya menambahkan lagi koleksi saman aku..demm..

Sebelum ni adik aku pernah menunjukkan aku satu video tentang  gadjet no plate kereta style james bond yang boleh ditutup secara kawalan remote untuk mengelakkan disaman AES dan bolehlah kita speed dengan hati yang tenang di lebuh raya..cuma masalahnya aku dah lupa kat page mana nak bukak..

So, masa aku google mencari cara-cara nak mengelakkan di saman tu, aku terjumpa satu video yang menunjukkan cara yang terbukti berkesan untuk mengelakkan disaman polis..cuma ini bukanlah saman AES..apapon tips ini masih boleh dipraktikkan andai anda berada dalam situasi yang sama..




p/s : biar laju asal selamat..

31 comments:

  1. speaker rosak so tak dengar dia cakap ape :|

    ReplyDelete
  2. polis ni pun dah malas nak layan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. payah kalau jumpa orang camtu..ekeke

      Delete
  3. Replies
    1. memang win la..tp nak goreng kene tau banyak fakta gak..haha

      Delete
  4. Tapi aku rasa bila lampu kuning, maksudnya kena slow down, bukan speed up (aku rasa la, aku kan takder lesen) Walau aku tak suka polis, tapi aku tak suka jugak cara mamat ni, orang macam ni yg buat eksiden selalu nyer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. slow down kalau line tak clear dora..kalau selamat je boleh speed..hahaha..

      Delete
  5. Walaupun aku tak suka kena saman dan tak suka dengan polis ni, kalau aku jadi polis tu memang aku sepak je mamat ni. Sengal nak apply hukum fizik pulak. Hukum lalu lintas nak letak mana pulak? Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa..dia combinekan la tu hukum lalu lintas dengan hukum fizik..

      Delete
  6. hahaha...siap drawing lagi tu...!
    pastu ulang2 sebut momentum...!
    mcm pakar racing dah...hehehe

    apapun, selamat duit dari byr saman..
    lega..!

    ReplyDelete
  7. Tahniah! agak2 bila lagi ye dapat saman?
    koh koh koh

    insap insap

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ade pon tak terbayor cimot..woooo

      Delete
  8. Kalo share video ni yang lemah skit ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko takde speaker ke tenet slow?..hahaha

      Delete
  9. haha pndai.. tapi kalo aku kan bundle rasa nya redo kot. aku tkut woo dengan abg polis haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. cet..takut ape..tp selalunya kalau aku kene tahan ngn polis diorang mintak rasuah je..hahaha

      Delete
  10. Aku tak tau video ni mana yg dulu. Tp clone video ni ada sini. >> https://www.youtube.com/watch?v=Q-w7FmoYGQ0

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa..yg aku pernah tengok benda ni la..video konsep yg sama tapi pelakon berbeza..aku syak diorang ni berlakon jer..

      tapi kalau memang ada yg betul2 berani nak sekolahkan polis, yg tu aku xtau la..hahaha

      Delete
    2. ni berlakon sebenarnya untuk Code 10 tu hahahaha

      Delete
    3. ok..aku sebenarnya mcam dah agak tu lakonan sbb mmg last2 tu ade iklan code10..just nk share je teknik tu win..tak kisah pon pasal belakon ke idok..

      Delete
  11. cek selalu terlanggar lampu merah,, diulang, terlanggar. :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko rabun warna atau break tak makan muja..hahaha

      Delete
  12. polis ni malas nak layan...kalau dia berkeras nak saman lantak pergilah momentum bagai eh. haha. siap kira-kira saat lampu kuning merah tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..kalau aku pon malas nak layan..nasib la polis tu taknak saman..naya kalau sbb dia bnyk ckp tu elok polis taknak saman terus tulis saman..haha

      Delete
  13. wah...nampak gaya ko mesti mempunyai koleksi saman yang setebal kamus dewan bahasa & pustaka edisi ke IV..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak bnyak sangat la..tapi hampir seribu gak kene bayar..siap blacklist dah aku ni..hahaha

      Delete
  14. Pesal pulis tu tak saman je? Ni bukan takat saman, kalau boleh skali pakej ngan pelempang ngan penendang. Hahaha! Tgk muka mamat tu pun aku rasa nak hempukk je.

    Aku penah skali je kena tahan ngan pulis sbb tepon sambil drive. Fuhh cuak gila masa tu. Bkn cuak apa. Rasa sesia lak duet aku nak byr saman semata2 sbb aku tepon sambil drive tu. Alaaa salah kecik je kan :P At the end, lepas aku merayu2 (terpaksa berlakon merayu) naseb bek pakcik pulis tu lepaskan. Selamat aku. Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko pesal nak marah tengok muka dia?..hahahaa...dia kuarkan fakta tu..mane bleh polis suka2 nak saman..hahaha...

      salah telepon sambil drive aku rase dalam 100 je kot..tp sbb ko lepas, bleh tak ko tolong bayarkan saman2 aku..ala 7saman je ..baru rm850

      Delete