Sunday, February 9, 2014

Berita sukan yang diulas dengan kaki : JDT

assalammualaikum wbt..

Kalau tak mampu bersorak ketika pasukan anda dibangangkan, jangan bersorak ketika pasukan lain dibangangkan #AktaSukanStar


Dah macam macam hal jadinya dalam bola sepak Malaysia sekarang ni..ada yang bagus dan ada yang buruk..ramai yang tau punca tercetusnya kekecohan dalam liga bola sepak negara kita ni ye kan..team mana lagi kalau bukan JDT.. hahaha..lepas satu, satu hal yang jadi setiap kali ade perlawanan dengan pasukan JDT..

Mulanya aku bangga gak fenomena yang JDT bawa untuk kebangkitan liga bolasepak tanahair ni..fasiliti world class, ada stadium sendiri, pemain Star world class..coach pon world class jugak..tapi apa yang dah jadi sekarang nampaknya fenomena bertukar menjadi bahan trolling jer..

 kebanggaan rakyat johor..


Takleh dinafikan lagi ramai peminat bola seluruh Malaysia  sekarang dah mengutuk JDT terutama penyokong dan yang terbaru melibatkan orang kuat JDT..yang betul atau salah tu aku tak nak komen.. FAM kan adooo..tak suka FAM sila buat liga luar Malaysia - macai logik

Just nak sentuh sikit tentang persoalan dalam entry yang penah aku tulis dulu (link)..tentang tipikal rakyat Johor..sejak-sejak penjenaaman baru Johor FC yang dibuat oleh TMJ ni. ketaksuban orang Johor terutama penyokong JDT  terhadap TMJ semakin menjadi jadi...HIDUP TMJ..seems legit..


ps: ramai penyokong bola kuat tacing rupanye..kehkehkeh..


23 comments:

  1. Ari tu aku tengok penyokong johor muka dia berdarah , dengar cite kena baling ngan objek keras..

    ReplyDelete
  2. Bajet sgt penyokong JDT ni. Belum jumpa penyokong sarawak lg boleh la buat kacau

    ReplyDelete
  3. 1. Memang betul, sekarang ramai rakyat johor terutamanya pemuja JDT yang terlalu taksub dengan TMJ. What the hook?!!! Tak salah kalau nak hormati institusi beraja tapi jangan sampai jadi bangang dan buta...

    2. Usaha TMJ berbelanja besar terutamanya pembelian pemain terkenal dari dalam dan luar negara adalah salah satu langkah menaikkan martabat bolasepak tempatan - fan JDT logic.

    3. Aku kelahiran johor. Tapi, the hell with them!!! Memuja biar beragak, memuji biar bertempat, kalau tak kena gaya memang bangang nampaknya. Heheheee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko salah sorang johorean yang rasional botak..biasanya yang aku kenal, memang takleh sentuh langsung bab negeri dan orang istana tu..

      bab bola, aku respek TMJ..

      Delete
  4. keh keh keh... biasala bro.. lalang baru keluar... tambah lagi dgn IJF.. merosakkan bolasepak johor.. sebelum ni takde pun geng taik tu.. samseng taik kucing.. tutup muka buat provokasi... fans kelantan selamba jer tak tutup muka bakar truck polis... mau gangster backup mesti besar maaa... hahaha

    p/s: bro, mohon masukkan kembali dalam bloglist...

    http://bankami.net

    and blog baru

    http://blogpetua.blogspot.com

    blog aku dah bebas malware... seharian bertungkus lumus...

    adios :
    Carlos Santiago.. Now aku dah tukar jadi Putera Duyong

    ReplyDelete
  5. aku pun nak komen..bhahaha..
    Ni pendapat diri sendiri la. jgn ada yg bahan aku, sudah. rasanya JDT ni tak salah. tapi penyokong yg obses tu membuatkan org lagi tak suka dgn JDT.
    peace.
    Selamat maju jaya semua..

    Sekian,
    Ha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang JDT tak salah pon ha..JDT kan baru lagi..so penyokong dia pon baru la jugak..orang cakap jiwa muda kan..darah pnas lagi..hehe

      Delete
  6. err.. aku tak arif pasal isu bola semasa, mohon entry sentap yang lain :p hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. i dah takde idea la buat entri sentap sekarang..selalu duk dalam gua je..tu yg taktau perkembangan..

      Delete
  7. sebenarnya.... aku tak faham sangat...

    tp skrang dah sampai nak junjung qur'an....?

    lagi tak faham... hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bab sampai sumpah2 tu memang lawak..adoii..

      Delete
  8. Dah nak levelkan dengan BPL kot bro. Orang negara kita baru up sikit dah nak riak kot. Tapi dari positifnya, Pablo Aimar pun ble masuk Liga kita. Dulu dia mmg star dalam bola sepak. lol.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pablo aimar sudi masuk Jdt sebab jasa TMJ gak la dalam bab pengurusan ni..kalau tngok kelab selangor rasanya takmo pon dia nak masuk..jdt ofer gaji besar dan kemudahan lengkap macam liga luar..takde nama pon kire boleh laaa..hahaha..

      Delete
  9. mengarut derang ni. Perjuangan sia-sia demi bolasepak. Ada yang cedera kena pukul. Bermakna ke kecederaan tu? Apa faedah dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe lyd..memang hobi derang camtu..hahaha

      Delete
  10. no komen..byk gak baca status pasal penyokong JDT ni..biarkanlah mereka dengan labu2nya.hakhak..

    aku tak minat bola.full stop!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah ape2 je ko ni kutu..ekeke..p tengok citer masak2 sana..ko salah channel ni..haha

      Delete
  11. JDT ditubuhkan atas sebab nak menyatupadukan rakyat Johor. Kekecohan melibatkan JDT ? well said, semua orang cakap pasal JDT. segala benda buruk dan baik semua orang pandang. Macam artis. padahal artis tak wat apa apa , tapi still ada rancangan Melodi.
    About FAM, semestinya FAM memang kena tukar cara .Atau bagi contoh senang, IBARAT PEMBANGKANG NAK PEMBAHARUAN. well, kita bukan citer pasal politik. tapi nak ibaratkan benda ni jgan pandang dari satu side sahaja.

    ReplyDelete
  12. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete