Tuesday, August 27, 2013

Santai Bersama Mat Jebon

assalammualaikum wbt...


Ahad lepas aku telah di hubungi oleh Mat yang secara tergesa-gesa  ingin berjumpa aku..

"haloo boy, mana? aku nak tunjuk barang ni"

"ada kat rumah je..umah mak aku"

" Ok, 5 minit lagi aku sampei"

Belum pon 5 minit anak buah aku si Aiman tu dah menjerit, Pakngah, kawan pak ngah datang ni..aku syak Mat call aku kat depan rumah aku je kot..hahaha..

Aku keluar je rumah tengok Mat datang smart-smart ke rumah aku dengan berseluar slack dan berkemeja-T, siap berkasut..kat tangan memegang sebuah gadget berjenama buah yang aku sendiri tak mampu nak beli..jangankan beli, tu la 1st tima aku sentuh dari Mat..buah tersebut bersaiz mega la dari yang Cici pakai..

Monday, August 19, 2013

Tips : Ketagihan..

assalammualaikum wbt..

Mengikut kefahaman pendidikan aku yang setakat darjah 3suku , perkataan ketagihan ni diambil dari perkataan tagih atau dalam maksud idam, hasrat, atau mengingini sesuatu..bila idam atau hasrat tu terlalu tinggi, ia akan muncul dalam bentuk menagih dan seterusnya menjadi satu ketagihan akibat penagihan yang tidak terkawal..adakah korang paham apa yang aku tulis?..kehkehkeh..

ok..abaikan, sebenarnya ada beberapa perkara tentang ketagihan yang aku nak cerita ni yang aku alami..aku cuba tulis seringkas yang boleh je la sebab aku memang taknak tulis banyak-banyak...ketagihan pertama yang dah berlaku kepada diri aku sejak dibangku sekolah lagi ofcoz ketagihan pada rokok..Tahukah korang aku dah mula merokok sejak sekolah rendah? dah beribu  batang rokok dan mybe beribu kotak rokok dah aku hisap rasanya..yela lebih 15 tahun aku dah merokok ni..pada pandangan dan pengalaman aku sendiri, rokok ni lebih hebat dari ganja, arak dan sesetengah jenis dadah..

Wednesday, August 14, 2013

Mat Jebon-part 8 : Bebas dan Raya..

 assalammualaikum wbt..

Habis jahanam dah blog aku ni tak berupdate..kehkehkeh..ke ada yang terus lupa kat aku..kay fine..hahaha..tapi harap korang tak lupa lagi dengan watak Mat Jebon yang dah sampai part 8 masuk kali ni..sebenarnya takde citer istimewa sangat pon..just nak bagitau Mat dah grad pengajian sebelum raya tu hari..syukur lah..

Kalau tengok print skrin conversation aku dengan Mat bawah ni, rasanya Mat memang nampak berubah..cuma aku pulak rasa macam terkilan sikit la tak berpeluang tolong dia cari duit raya..selalu tu ade la jugak kawan-kawan nak cari orang cat rumah ke apa ke time-time nak raya ni..tapi masa Mat tanya aku pulak job takda..hahaha..bukan rezeki kau Mat.....