Tuesday, September 17, 2013

Dairi : Aktiviti "basi" blogger 2013

assalammualaikum wbt..

Seriusly hasrat aku nak update blog amat tinggi harini masa tengah bersantai layan anak aku bergolek-golek belajar meniarap sambil menonton ulangan cerita Istanbul Aku Datang buat kali ke 14 di Astro..macam best je tengok si Lisa Suwihani tu yang konon-kononnya blogger duk update blog masa kat Istanbul..hahaha..

Dah nak masuk 4 bulan..

Bla..bla..blaa..Done publish!..siak ahh..senang gila update blog..hahaha..pastu siap sempat berchatting or komen dari pembaca dia aku tak sure la..cepat je lepas update dapat feedback..gaya blogger pemes camtu la lebih kurang..untung la..haha..

Untuk entri aku kali ni, dah ada macam-macam versi pon dari posting geng-geng blogger yang lain..kalau entri Kakak Cantik dah basi, entri aku lagi la basi kan..hahaha..lantak la..janji ada benda aku nak tulis kali ni..ekeke..

Eceli entri ni tentang aktiviti bersama kengkawan blogger la ye..ok, aku start dari puasa yang lepas..haa, kan aku dah cakap, aku punye entri kali ni versi basi lebih basi dari basi..haa..berapa banyak basi daa..Alhamdulillah semperna bulan ramadan yang mulia tu hari, hasrat untuk buat majlis berbuka puasa dengan geng blogger ni tercapai akhirnya..disamping dapat mengenali  depa ni dengan lebih dekat, bukankah satu ibadah yang dituntut untuk mengeratkan silaturahim ni..ahaks..

Bertempat di Restoran Jees Sri Gombak, kitorang dah sampai seawal jam 6petang lagi sebab tak booking meja pon..takut penuh..hahaha..oh ye,time ni perlepakkan 1st time dengan Hanani (4feet8) walaupon aku dah jumpa dia dulu kat spital masa Ha datang melawat aku kat wad sebelum tu..thanks Ha,..hacumm..

 

  Zura, Chuu, Sida



Buka puasa, benti magrib, pastu sambung pot pet2 sampai lebih kurang pukul 9 setengah malam lebih kurang baru bersurai..apapon tahniah untuk H la sebab wakil dari kuantan yang rela datang KL untuk memeriahkan majlis..

Selain gambar-gambar ni, ada satu video aku upload kat youtube..korang cari la sendiri kalau nak tengok..hehe..


Pejam celik, pejam celik, rasa sekejap je bulan ramadan berlalu..kita masuk plak syawal punya citer..hahaha.dari awal lagi aku memang dah bercadang nak buat gathering raya pulak lepas iftar tu..alhamdulillah dapat berjalan seperti mana dirancang..cuma ada la sorang dua yang tak dapat datang kan..ahh, biasa la tu...


Ni kat rumah Ha..


Kali ni pulak kira perjumpaan pertama kali dengan blogger bernama Nusha Cidut,.tu dia yang berbaju pink berseluar jean..asalnya aku langsung tak sangka jumpa dia dan aku tak pasti "itu dia" sebab katanya tak boleh datang..hampeh..aku tertipu..park je kereta sebelah kereta H, aku bagaikan tak percaya yang H bawak awek..

"Dafuq!!..awek mana pulak H bawak ni..cun gila"..macam penah tengok, tapi serius aku tak sure lagi masa tu...

Aku memang tak percaya H yang pemalu  boleh dapat awek cun., takleh terima kenyataan kejap aku..hahaha..tapi lega tu bukan Gf H sebaliknya tu la Cidut..kehkehkeh..eh cidut, bukan aku nak puji sangat kau pon, tapi kau memang cantik kat luar banding dalam gambar..lain kali nak keluar lepak jangan edit sangat muka kau tu..hahahaha...


 Ni kat rumah aku pulak..


Lepas dari makan satey kat open house rumah Ha, aku ajak diorang mai rumah aku pulak sebab bini aku dah ready pon masak awal-awal lagi..sebenarnya aku memang suka ajak orang datang rumah then bagi makan ni..walaupon korang yang datang makan, sebenarnya kedatangan tetamu tu kan satu rahmat..lagi banyak aku bagi orang makan, lagi Allah murahkan rezeki aku ye dak..insya'allah, lain kali aku jemput lagi..

Ok la,kalau ikutkan banyak lagi aku blom story ni..tapi untuk elakkan entri yang berjela-jela, aku akan sambung bahagian kedua lak cerita-cerita basi ni nanti...ntah bila aku nak sambung tu, wallahualam..mungkin biar basi jadi berkulat dulu agaknya..kehkehkeh..

Chowww...

45 comments:

  1. aja aja fighting Wazi!!!! lepas ni jumpa kakak cantik dah berlari agaknya haha

    btw terima kasih bundle ckp aku cntik. okay bye.

    aku masih geram akan lesung pipi chuu gggrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko jgn nak fighting2 sgt lah..haha.cover2 skit kembang tu..hahhaa..

      nah baca ni kalau nak tau pasal lesung pipit..

      http://ziruzyuji.blogspot.com/2013/09/cantik-lah-tu.html

      Delete
    2. haha mane ade kembang weh..okay2 je ni

      Delete
  2. aku sendiri pun x sangka aku boleh bawak awek cun macam cidut..hahaha

    ReplyDelete
  3. meriah jugak aktiviti ko dengan geng blogger.untunglah dpt jumpak n keluar makan2,versi open house lg..

    cuma nak tegur beg pureen wana hijau tu sebijik macam afia punya..geng blogger gak bagi.haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la ade jugak geng blogging yang bleh jadi kawan bebetul kat luar..dah dekat2 apa salahnye kan..

      sama la beg kita ye..hahaa

      Delete
  4. emm..

    comel jer wazzi tu...

    tolong cubitksn pipi die...

    *lisa dalam istanbul comel giler, cmpur pakai kuning, hijau, biru pun tetap nampak cute. jeles...! haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubit je..aku dah siap kekoh pipi dia ni..habis dah separuh..hahaha..

      aku geram tengok vespa je dalam citer tu..

      Delete
  5. boleh sakit perut tak baca entry basi ni?? hahaha....ok tak lawak *emottutupmulut*

    best la korang dah banyak kali jumpa menjumpai serta makan memakan.
    boling memboling bilakah? huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ko hadam ok la tak sakit perut..yng tak hadam tu yang bahaya...

      set time kite jumpa kat gelanggang..lama tak melongkang ni..

      Delete
  6. amboi entry eklusif kau peram sampai jadi tapai, nnt update cepat yg second jangan sampai jadi tuak. Meang meriah tak hengat no korang berkumpul beraya, banyak la Wazi collect duit raya ni yer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa..tu la pasal..dah habis raya pon keluar balik entri pasal puasa..memang tapai habis dah ni..ekeke..

      aku malas betul nak menulis skg pasal idea takdo yo..

      Delete
  7. Replies
    1. eh, biar betul..aku langsung tak bagi clue pon bleh jumpa?..impossible...tak caya..tak caya..

      Delete
    2. pasal ko buat youtube, aku dah tak jadilah lepaking ngan korang pasni.. kekeke..

      Delete
    3. kalau serius video tu name ape?

      Delete
  8. Replies
    1. hujung bulan on la..tengah-tengah bulan ni aku off aktiviti luar..hahaha

      Delete
    2. Boleh..tapi jgn suruh aku nyanyi..Kahkahkah..

      Delete
    3. aku baru perasan..ko tak penah pon lag menyanyi kat kopitiam kan..dalam mulut ko ade emas ke..becakap kemain banyak, nyanyi tak bleh plak..hahaha

      Delete
    4. mohon kakDah nyanyi kat kopitiam malam ni haha

      Delete
    5. permohonan diluluskan...hahahahah...

      Delete
    6. kak dah tak muncul pun mlm tdi :(

      Delete
    7. kakdah sibuk nak kawen..hahaha

      Delete
    8. takleh weh, kang aku nyanyi korang tidur tak nyenyak..hahahah..

      Delete
  9. syoknya depa jumpa2.. nak habaq.. almari tv umah ko tu. sama macam almari aku. kbai.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku dah lama cadang nk tukar tu mell..hahahahaa..

      Delete
  10. gigih aku cari blog D is 4 Diva.. grrr..

    ReplyDelete
  11. erk sampai hati aku tak pon ko jemput..sobs.. :(
    anyway anak ko comel.. okbai

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ikut aku semua aku nak jemput..kontak je takde..lai2..add wechat id aku..

      bundle_05

      Delete
  12. Yg aku suka entry Lisa Suwihani tu ada suara Fazura tukang komen. Cara Fazura cakap lak cam gedik2 camtu kan. Comel je aku rasa. Aku suka denga part yg tu je bila Lisa up entry. Hahaha!

    Best laa jumpe kekawan blogger. Bila kau nak jumpa aku lak Bundle? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. mane la aku tau ade suara fazura plak jadi tukang komen..suara dia pon ko kenal ke?

      ko nak open table steam boat ke?

      Delete
  13. Bencinya. Menyesal sikit tak tengok update terbaru brader. Nak join jugak. K fine. Kalau ada rezeki, insyaAllah.. Tapi rasa macam paling 'budak' je kalau join, muahaha~!

    Btw bro, sy takde WeChat la. Nmpk tak kemunduran dia kat situ? -_- Sebab last time pakai, WeChat rosak. But oh well, nanti sy install balik ya. He he.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade lagi yg muda dari ko. spm tahun ni..hahaha....nanti install wechat add no aku.pastu add terus wechat...ade kat tab kontek atas tu no fone aku....

      Delete