Monday, November 17, 2014

Aku Dah Boring Blogging..

Assalammualaikum wbt...

Macam dah lama je tak update blog..hehe..anak aku yang sorang tu dah pon berumur setahun setengah..so pada yang ada anak umur-umur camni pasti paham..selain faktor aku dah semakin malas, faktor tak boleh mengadap pc kat rumah dengan aman mungkin juga sebab kenapa aku susah mengadap blog..ye anak aku agak buas dan lasak..hahaha...

Kadang-kadang aku terpikir jugak macam mana korang-korang yang nampak gaya lebih kurang je dengan situasi aku atau sebenarnya lebih sibuk melayan karenah anak, suami, isteri kat rumah tapi still boleh berblogging..kalau setakat nak melayan laki je macam kebanyakkan blogger makwe purba kat sini aku tak rase sibuk lagi..tapi yang dah ada anak 2 3 orang pon masih selamba je selalu update blog aku heran lah..anak tak mengacau ke?..sopannya anak uols..hahaha..

gambar raya yang lepas ni..sekarang rambut dah pendek..

Kalau nak kira bab masa plak, aku rasa kita semua pon lebih kurang je..jarang ada yang kerja lebih 12 jam sehari kat sini..setiap pagi hantar anak kat pengasuh, petang balik kerja nak masak, nak rilek-rilek tengok tv, membasuh, mengemas dan dalam masa yang sama tu jela nak melayan anak juga ye dak..habis awal pon budak-budak ni nak tidur pukul 10..lepas tu baru korang dapat rilek sebenar kalau kerja-kerja lain pon settle..takkan masa tu baru start online atau blogging?...

huh, kalau korang jenis yang aku cakap kat atas ni, memang korang power la..sanggup korbankan masa rilek untuk blogging..hahaha..mesti dapat nuffnang banyak ni..kalau  2-3 tahun lepas mungkin aku pon gila jugak rajin blogging sanggup berjaga malam, tapi sekarang ni sori la..family, tidur dengan tengok tv lagi penting kalau aku kat rumah..kalau 3 perkara tu takda pon, aku tak pilih blogging lagi..aku rela keluar pergi mancing kot..hahahaa..

Ni la yang terjadi kat aku sekarang..akibat dah jarang ada masa, tambah malas pulak, slowly  hobi blogging aku ni hilang..aku tak nak lagi siang malam mengadap komputer, lagipon takda hasil pon kat aku..buang masa je..income tak seberapa, nuffnang aku sejak 2009 yang aku baru reedem tu pon tak dapat lagi..bila aku cashout kene reject..panas betul aku...bukan banyak mana pon, setakat RM 6,785 ribu pon susah ke nak bayar?? blah la nuffnang..





ps : lalalala....

18 comments:

  1. aku pon. T_T
    kadang-kadang.
    kadang-kadang malas. kadang-kadang malas dan kadang-kadang malas.
    kesimpulan,
    rajin sekali sekala.
    ok.bye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai cik ha...

      bnyk nye kadang2 malas ko..hahaha..mujur la tu ada gak rajin sekali sekala..

      #lama tak jumpa..bila nak lepak2 ngeteh..

      Delete
  2. aku ada anak..ada laki..kira mcm ko je la, bezanya ko laki aku pempuan.. aku update blog kt opis.. hri minggu memang aku tak sempat nk ngadap pc.. aku curi ms update blog wktu keje..kenkadang aku buat draft dl, pastu publish thru fon.. xpun aku buat schedule bila wktu nk publish.. haaaa, begitula..hakikatnya aku memang malas..

    byknya earning ko..sbb tu nuffnang xnk byr.. ke cane??

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak publish entry tu senang je tina, dah siap tulis terus je publish tak payah tunggu2 lagi kalau aku..maksud aku nak tulis tu yang leceh..

      ko tngok tak betul ke saja nak melawak jugak ngan aku tina..biar aku sorang melawak dah la..haha...bila masa lak banyak..yang betulnya 67 hengget je pon..wooooo...

      Delete
  3. hahahh gila banyak duit nuff kau... hahaha aku pun setakat se sen dua tak la ngadap sangat nak duit income nuffnang ni. apapun, aku ni pulak, rasanya kalau takder anak, aku pun tak blogging kot. sebab ada anak la aku kena berkurung dalam umah hahaha and aku fulltime hausewaife, jj pun nursery so terkontang kanting ngan dak tipah yang sangat baik ni, apa lagi.... menceceh la aku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko pon nak sambung lawak aku ni ke dora...wooo..banyak la sangt nuff aku kan..

      tp mybe ko boleh selalu blogging sbb ko kat rumah je kan..lagipon agaknya anak pompuan ni tak lasak sangt..kalau aku susah la..keyboard dan mouse pon susah aku nak pegang kalau bdak kecik tu ada..kalau tak dapat pegang je ok lagi, ni kang habis tanggal huruf2 kat keyboard..mouse pon dah berapa kali ganti dah...haha..

      Delete
  4. hehehehe..penah sekali je cash out duit nuffnang...skrg biar je kat situ, malas cash out. gpun x sampai beribu raban pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...kalau penah tu kira lebat la gak tu..hehe..cashout la pastu open table kawan2..hehe

      Delete
  5. Kau kena set balik minda kau, utk apa kau ber blog ( niat).
    Aku cakap macam bagus, macam lah aku ni blogger power..bahahahaha...

    Tapi bro, back to my point..Kita set balik niat kita..
    Kalau niat utama ber blog utk collect duit( Nuffnang/ etc), dan kau tak dpt apa yg kau nak, mmg boleh menyebabkan kau demotivated.

    Macam aku, sebab blog aku blog picisan..dan aku tak pernah pasang niat nak carik income thru blog..so aku tak kisah pasal collection walaupun mmg aku ada letak Nuffnang..
    Aku ber blog sebab nak share ilmu..
    Ilmu yg kita ada ni bro, nak jadi ianya ilmu yg bermanfaat, kita share kan..
    Saham kat Sana tu berjuta juta kali lebih best, dan KEKAL..

    Tapi ye la, kalau dah busy, tak leh nak paksa la kan..
    Menulis bila terpaksa, menjadikan kita stress.
    Sedangkan patutnya ber blog, buat kita happy...ye dak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..exited lak aku org komen panjang2 ni..haha..

      sebenarnya bro, aku mmg dari asal blogging untuk share maklumat, kongsi pengalaman je walaupon sampai sekarang..tak penah langsung pikir pasal duit ni ni..saja je sarka atas tu..bayangkan la dah dekat 6 tahun blogging baru rm 67 ringgit je..hahaha..

      masalah utama aku skg sebenarnya cuma takde masa je nak menulis..nak start menulis ada je gangguan..lagipon aku pon jenis blogger kongsi info jugak, so banyak gak masa sbb kene cari maklumat dan rujukan nak menulis sesatu entri tu..huh, mmg takde masa bro..haha..

      tp tu la, bila dah lama2 tinggal tu yg buat mood takde..nak pulak dah seronok dengan benda lain selama kita sibuk tak bloggging tu kan..dah ada hobi baru katakan..memang susah nak komitmen balik dengan blog ni..huhu

      Delete
  6. akak tulis ikut ada masa je. Nak harap nuffnang tu, idak le. Kalau dapat tu kira bonus la tu. Takde la pulak lepas utk bayar bil internet pun. tu pasai tak berharap. So, tulis time free. Time ada rasa nak bercerita. Time rajin paling betul. hahaha...
    susah sgt...ko tulis pasal mancing la pulak. ramai peminat joran bole baca tips.

    ReplyDelete
  7. wa pun kekadang hilang mood jugak, hasil pun tak seberapa... tapi apa nak buat,, wa keje pun takde... so blogging je laa peneman wa... (sementara ni).. dan wa pun tak pasti sampai bila... tapi nyenyak je tido sejak 2-3 hari cuti blogging ni.... hohoho

    ReplyDelete
  8. aku rasa benda yang sama... cuma... aku dah 3 kali cah out... hahaha

    ReplyDelete
  9. hai bebehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh,masih ingat aku?hahaha.. weh, manage time leklok utk blog, takkan nak stop gitu je?

    ReplyDelete
  10. Plz don't quit blogging..:'(

    ReplyDelete
  11. Power la ko Bundle. Ada org rayu ko supaya jgn quit blogging. Nampak tak? Nampak tak betapa pentingnya ko dlm dunia blogger ni.

    Ooo, ko tanya cemana boleh sempat update blog eh? Siapa kata kami yg mak2 ni update blog time malam. kami update blog waktu ofis. Bila takde keja, atau keja yg dtg suam2 kuku. Ko ingat,kalo dah balik umah, rajin lagi ke aku nak on notebook nak karang idea pong pang pong pang? Sedangkan aku nak menjahit sikit je anak aku dah kutis sana, kutis sini... rasa nak kunyah je jari kecik tu.

    ReplyDelete
  12. follow blog cik anggur dan like facebook page cik anggur balik di http://inibelogcikanggur.blogspot.com terima kasih

    ReplyDelete