Monday, January 6, 2014

Harapan yang bukan Azam

assalammualaikum wbt..

Pejam celik pejam celik kini dah pon masuk tahun baru 2014.secara tak rasmi nya lagi, tahun ni jugak lah umur aku akan masuk 3series..hahaha..aku perhatikan ramai orang yang buat status kat FB semperna tahun baru ni yang renew azam, buat perancangan dan macam-macam lagi la..

"Tahun 2014 ni gua nak kawen lagi sorang" kata salah sorang member aku..hehe..tu salah salah wishlist yang biasa..azam pon gitu gak la..ada yang blom tercapai tahun-tahun yang lepas, sila la cuba lagi ye..bagus la tu, sekurang-kurangnya korang ada azam..

Tapi aku kesian jugak dengan segelintir golongan muda yang meluahkan perasaan yang tahun 2014 ni akan terus jadi tahun kesempitan hidup..minyak, tol, gst, makanan, dan segala-galanya akan terus naik dan makanya, "bujang lagi la aku tahun ni"..hahaha.. kesian, tapi apa boleh buat kan..kawalan harga kan keketuman ketetapan tuhan..hihi..Insya'allah dipermudahkan la nanti kalau korang betul-betul ikhlas nak berumah tangga tu..

Aku ni je blur lagi..nak azamkan apa pon tak tau..cita-cita pon takda..hahaha..kalau la boleh hidup macam tarzan je kat hutan, cukup sekadar ada makanan pon dah best..hahaha..tapi walaupon aku takda azam, bukan la bermakna takda apa yang aku nak kan..fitrah manusia sentiasa inginkn sesuatu..

 Dah 7bulan lebih anak aku sorang ni..semoga jadi anak yang soleh..



Walaupon bukan azam tahun baru, bukan apa-apa wishlist untuk hari yang istimewa, aku tetap sentiasa harapkan dan berdoa semoga dosa-dosa aku, mak ayah aku, bini aku diampunkan, aku nak ada rumah tangga yang bahagia, kesihatan yang baik untuk keluarga aku semua, mudah segala urusan, murah rezeki dan sentiasa diberkati Allah SWT..nak azam apa lagi lagi pon aku tak tau bila dah selalu doa camtu, kira overall dah la tu kan..ahaks..



 p/s : Selamat tahun baru..


14 comments:

  1. Selamat tahun baru bro..templete baru nampak..hehehe..kemana menghilangnya dark side ko??hahaha..anyway azam tahun baru kali ni tak banyak berubah sebab ade antaranya azam tahun lepas yang tak settle lagi..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tahun baru lan..tukar selera pulak ni, boring hitam tukar putih, nanti boring aku tukar hitam balik..tu je la..hahaha

      Delete
  2. moga semua yg ko impikan tercapai..

    geram lak aku nengok cr dak tecik tu duduk.. nmpk seketul je.. hahaha.. comel!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya tu bukan impian kot tina..tu cuma doa dan harapan je..haha..aminkan la ye semoga Allah makbulkan..

      #tu baru seketul..aku kalau leh nak beketul-ketul..haha

      Delete
  3. Tersentuh aku dengan harapan ko tu...

    Posing reggae ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harapan papa mithali of the year tu zie..hahaha..

      Delete
  4. semoga tahun baru bertambah sihat...

    ReplyDelete
  5. dengan kenaikan yang semakin menghimpit, azam tahun ni nak jadi kedekut yang bertempat. kih3

    ReplyDelete
  6. doa dan harapan tu lebih kurang lah kita pakcik..
    kemahen comel lagi wazi ber raggae. 7 bulan dah.. dah tawaf rumah ke belum? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. btw, putih melepak blog skrg? suka tengok. penuh kedamaian.. kehkeh..

      Delete
  7. Selamat tahun baru bundle. Comel wazi pakai topi tu. hehe.

    ReplyDelete
  8. Selamat Tahun Baru Papa Bundle....comel betul dak Wazi pakai gitu..geram acik aien haa. huhu

    ReplyDelete
  9. selamat tahun baru bandle...

    wazi tengah layan perasaan ke tu?

    aku mcm kau la, takde azam lagi tahun ni...

    hikhik, dah brape hari bulan da?

    ReplyDelete
  10. selamt tahun baru la wei, aku dah jumpa azam adik aku tempoh hari, so tak perlu la buat azam baru hehehe. ko apa habaq? dah ubah2 pulak page kau ni yer, macam kekok pulak aku rasa tetiba lefthanded hehehe.

    ReplyDelete