Sunday, September 22, 2013

Info : Ganja Untuk Perubatan

Assalammualaikum wbt..

Sejak-sejak doktor menyarankan aku menjalani rawatan kimoterapi ni, aku memang agak rajin la jugak mencari alternatif lain sebagai ikhtiar sembuhkan penyakit ni..yup, segala apa pon rawatan yang kita buat, hanya dengan izin Allah jugak ia sembuh atau tidak..apapon ikhtiar dan berdoa la kan..

Rawatan moden yang kos tinggi bukan la jaminan..lagipon bila kesannya agak memudaratkan mestilah kita akan pilih cara lain kan..nak cerita bab ni panjang lak kang..contohnye member blogger aku sorang ni -Lyd, dia kurang nak mempercayai vaksin dan ubat-ubat ni..kalau ikut pendapat aku lain pulak..so aku takmo diskusikan hal tu.hahaha...cuma aku pon tetap yakin seribu satu rahsia Allah yang kita tak tau boleh jadi penyembuh akan penyakit tu..bukan hanya ubat dan vaksin moden saja perantaranya..

Tuesday, September 17, 2013

From Bremen & Berlin With Love..

assalammualaikum wbt..

Aku rasa ramai dah kenal dengan nama Bob Marley..beliau yang merupakan seorang penulis lirik, penyanyi, dan pemuzik kumpulan Bob Marley & The Wailers..beliau adalah penghibur muzik reggea paling terkenal dan dihormati di seluruh dunia  yang mengembangkan muzik ska, reggea dari Jamaica..Bob marley juga merupakan salah sorang penyanyi yang aku minati..habis kat situ..

Tapi apa yang aku nak tulis kali ni bukan lah cerita pasal Bob Marley pon..cuma watak utama citer aku kali ni ada la iras-iras Bob marley sikit orangnya..beliau ni bukan la orang Jamaica atau bangsa asing pon, cuma orang penang yang dah menetap di German sekarang ni..

Sebenarnya bukan apa, aku minat tengok life orang biasa yang ade keluarga yang sweet sweet camtu..aku suka tengok anak brader Lepat ni yang sempoi dan selalu kelakar bila berbahasa melayu..dalam nampak kebahagiaan yang brader Lepat nikmati sekarang, mungkin tak ramai orang ingat atau tau kisah brader Lepat ni telah mengemparkan malaysia pada tahun 1997..

Dairi : Aktiviti "basi" blogger 2013

assalammualaikum wbt..

Seriusly hasrat aku nak update blog amat tinggi harini masa tengah bersantai layan anak aku bergolek-golek belajar meniarap sambil menonton ulangan cerita Istanbul Aku Datang buat kali ke 14 di Astro..macam best je tengok si Lisa Suwihani tu yang konon-kononnya blogger duk update blog masa kat Istanbul..hahaha..

Dah nak masuk 4 bulan..

Bla..bla..blaa..Done publish!..siak ahh..senang gila update blog..hahaha..pastu siap sempat berchatting or komen dari pembaca dia aku tak sure la..cepat je lepas update dapat feedback..gaya blogger pemes camtu la lebih kurang..untung la..haha..