Tuesday, November 26, 2013

Misteri Villa Bundle

assalammualaikum wbt..

Dari pagi tadi sampai la tengahari ni, aku dengan bini aku tak sudah-sudah la bertekak pasal kejadian malam tadi..

Dalam lingkungan 12.30 malam tadi, macam biasa, time ni la baru aku sibuk nak mandi..lagipon badan terasa panas pulak lepas sebat beberapa ulas durian musang king..durian tu memang sedak...


Ceritanya gini..masa ni anak aku dah pon lena dalam buaian..bini aku pon dah lena sekali masa lepas tidokan wazi ni..bla..bla..bla..aku pon mandi lebih kurang 15minit..

Bila aku dah keluar dari bilik mandi, aku tengok wazi dah pon baring sebelah ibu dia sambil menyusu..

takda apa yang pelik kan?



memang dalam kepalotak aku pikir masa aku mandi tu, Wazi terjaga pastu merengek nak susu..so ibu dia pon angkat dari buaian dan bagi la susu ye dak..hal biasa je tu..

habis takat tu...takda apa yang pelik dan aku pon terus masuk tido lepas tu...



Tapi yang jadi isunye, pagi ni tiba-tiba je bini aku tanya sapa yang turunkan anak malam tadi..

serius mula-mula aku ingat bini aku saja nak buat lawak yang tak kelakar..


tapi bila dia dah mula tanya banyak kali dan beriya ingat aku yang turunkan wazi, aku dah mula syak bini aku
serius cuma aku belum lagi dapat hadam yang berlaku...


Sepanjang perjalanan dari rumah aku pegi rumah pengasuh, singgah pulak rumah mak aku sebelum pegi kerja tadi, tak habis-habis lagi sama-sama menafikan yang aku atau dia memang takde turunkan anak dari buaian...

apa kecoh2 ni..


bila Mak aku pon tau cerita, dia mula backup bini aku sebab aku cakap bini aku ni mamai...


"tak mungkin la kita yang ibu ni tak sedar anak bangun nak susu, ni pulak siap angkat dari buaian"..kata bini aku sambil di iyekan mak aku..

huh...





Aku syak bini aku mengalami hilang ingatan sesaat atau dalam bahasa mediknye Short Term Memory Lost Syndrom..hahahaha...yela.lepas angkat wazi pastu bagi susu then dia sambung tido..ingatan masa dia angkat wazi tu yang lost sebab keadaan masa tu cuma tindakkan refleks sebab dah terbiasa anak terjaga malam nak susu ye dak..

Tapi aku tak cakap la ni jawapan sebenar misteri ni..boleh jadi ye, boleh jadi tak..hahaha..


aku biasa je lupa apa aku buat bila bangun tengah-tengah malam dan timbul persoalan bila jaga..

sapa tutup kipas? sapa tutup tv?..padahal memang aku sendiri yang tutup cuma langsung aku tak ingat kan..hahaha...



Tapi bila pikir balik, keadaan gaya tido bini aku sebelum aku mandi dan selepas aku mandi langsung tak berubah dan dia pon dah menafikan sekeras-kerasnya...


Adakah ada campur tangan makhluk di alam ghaib?


SAPA YANG  TURUNKAN AMMAR WAZI DARI BUAI ??


 eh, ni bukan troll 1malaysia tau..kahkahkahkah..



Walaupon takda jawapan yang dapat memuaskan hati lagi setakat ni..aku tetap tak tergamak nak tuduh makhluk ghaib kat Villa aku ni baik hati sangat  nak tolong turunkan Wazi dari buai sebab dia dah lapar susu..kehkekeh..




harap kejadian ni tak berulang...kehkehkeh..



p/s : bini aku suh pasang cctv..



28 comments:

  1. siapa yang turunkan wazi dari buaian? 'mereka dan keluarga mereka'.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, kenapa aku asyik 1st je ari ni.

      Delete
    2. wazi turun sendiri kot..
      ko takde keje ke lyd?hahaha

      Delete
    3. haaaa aku pun duk rasa wazi turun sendiri, ko perhatikan wazi betul2 bundle, kot2 dia mmg dah selamba masuk dapur masak smeua sendiri, korang jer tak tau.

      Delete
  2. hahaha..misteri btl.. mcm kes laki aku.. tetibe pg dia tanya aku sape yg angkt dia masuk bilik.. dh sah² aku yg kejutkn dia pastu dia mangun bw bantal golek dia masuk bilik then trus sambung tdr.. xkan la aku yg angkat dia..gigih pulak mak buyong ni nk mengangkat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku rase ko hilang memory pasal ko angkat laki ko tu..kompom..hahahaha

      Delete
  3. ala aku agak kes bini ko mamai la.dia tak sedaq tu...klu ye pun ada makhluk halus agkt wazi takkan la budak tu dok elok je tak nangis..bapak terkejut kot tetiba ada benda pelik muka seram agkt dia..

    wazi macam muka ang..comei..dia la comei..hang dak.muahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wazi comei cam aku ek..*pipi merah2..

      Delete
  4. rasa cam bini hang dahhhhh tu.. hihi

    ReplyDelete
  5. aku rasa kak wani yg turunkn wazi.. dia mamai tu haha

    ReplyDelete
  6. Jangan kacau wazi!!!! *emojerit*

    ReplyDelete
  7. Nur syakkan....wazi mengelungsur sendiri pagi dekat ibu dia....cuba tgk ketinggian buaian tu...kot membolehkan wazi mengelungsur sendiri....

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnye buai tu tinggi gak..kalau dia turun sendiri mau meletup kepala dia..hahaha..sah bini aku turunkan..toksah pening lagi nur..hahaha

      Delete
  8. mamai kot.. aku pun kdg2 mamai.. aku tak taulah org lain. tp aku pasa veranak makin kuat pelupa.. bila tnya kawan2. hormon lepas veranak katanya. hahaha..( kompem wani bengkek ko dok cite kat blog pasal misteri villa bundle ni.. hahaha.)

    wazi cakap : pening aaa...

    ReplyDelete
  9. hahaha...cerita ini memang misteri,..hanya wazi jer ade jawapan yang sebenar..adakah dia turun sendiri atau mak dia yang turunkan dia..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..buat2 misteri je ni lan..hahahaa..

      Delete
  10. aku pun syak wani turunkan. takpun... wazi yg turun sendiri.. takpun, bandel dari masa depan yg turunkan.. pilih satu jawapan di atas,. hehe..

    ReplyDelete
  11. Biasalah tu short term memory, aku masa anak forst dulu pun selalu ingat ingat lupa. Aku lupa yang aku tak kawen lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkehkeh..ko long term memory ni..hahaha

      Delete